Re: Απάντηση: ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑ (ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ)...
Δεν νομιζω οτι μπορει να απαντηθει μια τετοια ερωτηση. ΚΑΘΕ χωρος-συστημα ειναι διαφορετικος.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό. Πλην όμως, θαρρώ πως μπορούμε να αναφερθούμε σε προιόντα -- με κριτήρια επιλογής + νήξεις για την συστηνόμενη/ες εφαρμογή/ες.
Απλώς η γκάμα είναι τεράστια...
Ενυγουέϋ...
κάποια μοντελάκια ηχείων ανεξαρτήτως τιμής που έρχονται στο μυαλό και έχω παίξει (χωρίς να είμαι κατ'ανάγκη ιδιοκτήτης):κριτήριο είναι ότι παίζουν μουσική -- μέσες άκρες -- με σχετικά ομοιογενή τρόπο...
Απ'τα προαναφερθέντα ATC, θα προτιμούσα τα μεγαλύτερα (100 ή 150) γιατί έχουν μεθοδεύσει τα χαμηλομεσαία και αποδίδουν πολλήν ενέργεια. Πιάνουν και συχνότητες τσέλλο, χωρίς ξενερωτικές παρενοχλήσεις από τη τρύπα αλλά και με καλή διασπορά. Ενεργά βέβαια. Μεθοδεύονται εύκολα και έχουν καλή ισορροπία ανα ζεύγος. Σε περιορισμένο χώρο, τα 50 είναι θαυμάσιο προιόν.
Avantgarde -3. Μόνο εάν υπάρχει μεγάλος χώρος, διαθεσιμότητα 2 ενισχυτών (ένας για τα χαμηλά), χρόνος και διάθεση για καλό στήσιμο.
Acapella -- Campanile και άνω. Αν και εφ'όσο αντεχετε το λουκ και το βάρος και το κόστος. ΕΠίσης αν δεν ενοχλεί η διάρκεια ζωής (~10 χρόνια) του τουίτερ. Τέλος αν πείσετε το κατασκευαστή να σας δώσει τα στοιχεία του χαμηλοπερατού όπου θα παίξει τρανζίστορ. (Εκτός κι'αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να φτιάξει λάμπα για χαμηλές συχνότητες με ενσωματωμένο φίλτρο.)
Κλιψ-χορν: μετ/μένα και παλιάς κοπής με μονάδες άλνικο. Φτηνά στην αγορά, ακριβά στη μεταφορά + χρήζουν αναβαθμίσεων (πολλές + εύκολες συνταγές βελτίωσης). Επίσης, χρειάζονται γωνίες... και συμβίο/α με κατανόηση
Αίολος -- διότι είναι ισορροπημένο πακετάκι -- και είναι καλύτερα να μη παίζει κάτι από το να παίζει κάτι λάθος. ΕΠίσης έχει το καλό (όπως και τα ATC, κι'άλλα) να παίζουν και κόντα το ένα ηχείο με το άλλο και να έχουν καλή εικόνα διασποράς: χρήσιμο πράγμα.
Linkwitz Orion: διότι είναι έτοιμο πακέτο και σοβαρά δουλεμένο ενεργό ηχείο (6-8 κανάλια οδήγησης) με εξαιρετικά στοιχεία ελέγχου απόκρισης, διασποράς, παραμορφώσεων, οδήγησης μεγαφώνων και εξαιρετικά ομοιογενές ηχητικό αποτέλεσμα. Κατ'ουσίαν, plug & play, αρκεί να υπάρχει μεσαίου μεγέθους χώρος (και ανεκτικότητα συμβίου κλπ). Δίδεται και σε κιτ (όπερ, πλέον, πάμφθηνο για το επίπεδο απόδοσης)
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Βέβαια, τα ενεργά ηχεία καταργούν το παιχνίδη του ενισχυτικού -- συνάμα και το πρεστίζ κτήσης (ήγουν, "υποσταθμός της ΔΕΗ" ή πλατινένια βατάκια προς :10κ έκαστον, κλπ:AFADF0: )
Πολλά τα μηχ/ματα μπρε παιδί μου...
Να κι'ένα τρανζίστορ περιφερειακό: φώνο FM acoustics.
Κι'ένα πακέτο πικάπ+βραχίων+κεφαλή: "Κληρώντιο" ασχέτων λοιπών στοιχείων γύρω στα :5κ. Υπερεξαιρετικόν (αν σκεφτώ ότι μαντρακάδες που έχουν περάσει απ'τα χέρια μου στοιχίζουν παραπάνω -- μόνο για το μηχανικό μέρος).
Κι'άλλα πικαπ, αλλά σκέτα: Scheu το "μεγάλο", φτηνό και καλό -- παρομοίως ένα Project... ανάθεμα κι'αν θυμάμαι τον αριθμό.