Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Πριν λίγο απο το κατάστημα που ανέλαβαν την αντικατάσταση του Vapochill ,μου έδωσαν ένα άλο case μέχρι να έρθει το νέο γιά να κάνω την δουλειά μου.Σε λίγο θα συνδεθεί με τον Pearl και γρήγορα θα σας δώσω τις πρώτες εντυπώσεις μου, έτσι ώστε μετά το καλιμπράρισμα απο τον Μανώλη να σας μεταφέρω πάλι τις όποιες αλλαγές στην εικόνα.
Θα ήθελα ακόμη να σας ενημερώσω, ότι παρά την γνωστή επιφυλακτική θέση μου στα test μηχανημάτων που γίνονται στα περιοδικά του χώρου, αγόρασα το Htiech αυτη την φορά κυρίως για την ταινία που προσφέρει αυτο τον μήνα.
Εκεί λοιπόν υπάρχει <αναλυτικό> και συγκριτικό test ανάμεσα στον Pearl τον Optoma 81 και τον νέο lcd 1080 της Panasonic με σημείο αναφοράς τον Ruby.
Την πρώτη θεση του συγκρτικού πήρε ο Pearl και μάλιστα με διαφορά σε αρκετά σημαντικά σημεία για κινηματογραφική εικόνα, όπως π.χ το μαύρο.
Στην ευκρίνεια ισοβαθμεί με τον Optoma και βεβαίως ουδείς λόγος περί θολούρας και θαμπων παραθύρων στον κόσμο!!!Πολύ θα ήθελα πάντως να ξέρω αυτο το συκεκριμένο κομμάτι είναι το ίδιο που έχει τεστάρει και το περιοδικό ήχος;είναι το ίδιο που ήταν στην έκθεση;είναι το ίδιο που υπήρξε προς σύγκριση με τον Optoma σε γειτονικό site;....γιατί κάπως έφτασε στα αυτιά μου ότι ένα κομμάτι μόνο έχει κάνει το γύρο σε περιοδικά και fora.Επίσης η ίδια απορία μου ισχύει και για τον Optoma.Γιατί ρωτάρω τώρα θα μου πείτε.....μα γιατί εαν είναι διαφορετικό, και με βάσει κυρίως τις δικές μας μέχρι τώρα εμπειρείες απο τον Pearl εδώ μέσα και μετά των περιοδικών, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα πρέπει να υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην διάθεση των πρώτων κομματιών Pearl στην αγορά.
Εαν πάλι είναι το ίδιο, τότε μάλλον έχουμε στραβωθεί όλοι εδω μέσα και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε ούτε την τύφλα μας!!!!

Last edited:
Mια απορια γυρω στα 3.5μ αποσταση προβολεα-οθονη ποια ειναι η πιο μεγαλη οθονη που μπορω να εχω? ειμαι καλλυμενος για 120''

Με τον περλ οχι. Απο τα 3,5 θα σου δωσει 104", αλλα το ζουμ πρεπει να "παιξει" πολυ με τα όποια (δεν ξερω εγω - μην με ρωτησεις) μειονεκτηματα.

Ηρέμησε Γιάννη (cineboy) γιατί προσβάλεις κόσμο και δεν είναι σωστό.
Ειρωνεύεσαι συνέχεια τα περί θολούρας και έχεις καταντήσει γραφικός.
Αναφέρεσαι και πιάνεσαι από το test του hitech, το οποίο όπως ξέρετε και ξέρουμε, όλα τα προϊόντα της sony βγαίνουν κορυφαία.
Είπε κανείς ότι ο pearl δεν έχει το καλύτερο μαύρο στο συγκριτικό του avsite;
Είδες τα 2 μηχανήματα μαζί και γράφεις τα περί θολούρας;
Γιατί άμα τρέχεις μόνος σου πάντα πρώτος θα βγαίνεις.
Εδώ σε παλαιότερο θέμα του Τάκη, είχε αναφέρει από το αμερικάνικο forum ότι ο ruby και γενικά η sxrd τεχνολογία έχουν πιο απαλή εικόνα και αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι ο benq που έχει παρότι είναι 720 έχει περισσότερη ευκρίνεια.
Ήμουν στο συγκριτικό του avsite και πραγματικά ο pearl ήταν θολός σε σχέση με τον optoma.
Ήταν προβληματικός; δεν ξέρω.
Πες μας αν τους έχεις δει δίπλα-δίπλα και δεν είδες καμιά διαφορά στην ευκρίνεια για να πάρω στα σοβαρά τα λεγόμενά σου.
Στην τελική γιατί δεν πας από την Ηχοέκφραση για να δούμε αν είμαστε στραβοί ή όχι.
Και επειδή λέμε συνέχεια θολός, μην νομίζει ο κόσμος ότι το μηχάνημα δεν βλέπεται, για όνομα!!!!
Η διαφορά της ευκρίνειας μου θύμιζε τον benq 8720 έναντι του optoma 79.
Για μένα ο 8720 είχε καλύτερη ευκρίνεια από τον 79.
Το ότι ήταν θολός ο 79 σε σχέση με τον 8720, δεν πάει να πει ότι δεν βλεπόταν.
Κάτσε να ευχαριστηθείς το μηχάνημα σου και σταμάτα να ειρωνεύεσαι.
Φιλικά. :)

Last edited:
παιζουν πολλα ρολο στην αναδειξη της εικονα ενος προβολεα, χωρος, συνοδα μηχανηματα, calibrator ,πανι , κινηματογραφικο υλικο και τελος εμεις οι ιδιοι οποτε δεν χρειαζεται κανεις να πεισει κανεναν

και ειδικα τον Γιαννη τον Νανοπουλο που δεν τον διακρινει η ελλειψη αντικειμενικοτητας διοτι πολυ απλα δεν ειναι ουτε πωλητης ουτε αντιπροσωπος, ουτε μαγαζι ουτε Φορουμαρχης,ουτε περιοδικο
ενας εραστης της εικονας ειναι που σεβεται τα φραγκα και τον εαυτο του και πριν ξεκρεμασει το αλλο ιερο τερας (sharp)που κοσμουσε το ταβανι του την εψαξε πολυ καλα την δουλεια
τωρα αν λεει την γνωμη του, και καλα κανει , την μοιραζεται με τα υπολοιπα μελη -φιλους του χωρις ουτε να προσβαλλει ουτε να υποβαθμιζει αλλες δημιουργιες και προιοντα για το λογο του αληθες ο αντιπροσωπος και φιλος Φιλιππος Αδαμιδης (Adamco)=optoma ηταν χτες σπιτι του

θα μπορουσα να σου γραψω κι αλλα (αποδειξεις)μα δεν θελω να μπω σε μονοπατια που δεν οδηγουν πουθενα

καλο σου βραδυ

Last edited:
Ηρέμησε Γιάννη (cineboy) γιατί προσβάλεις κόσμο και δεν είναι σωστό.
Ειρωνεύεσαι συνέχεια τα περί θολούρας και έχεις καταντήσει γραφικός.
Αναφέρεσαι και πιάνεσαι από το test του hitech, το οποίο όπως ξέρετε και ξέρουμε, όλα τα προϊόντα της sony βγαίνουν κορυφαία.
Είπε κανείς ότι ο pearl δεν έχει το καλύτερο μαύρο στο συγκριτικό του avsite;
Είδες τα 2 μηχανήματα μαζί και γράφεις τα περί θολούρας;
Γιατί άμα τρέχεις μόνος σου πάντα πρώτος θα βγαίνεις.
Εδώ σε παλαιότερο θέμα του Τάκη, είχε αναφέρει από το αμερικάνικο forum ότι ο ruby και γενικά η sxrd τεχνολογία έχουν πιο απαλή εικόνα και αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι ο benq που έχει παρότι είναι 720 έχει περισσότερη ευκρίνεια.
Ήμουν στο συγκριτικό του avsite και πραγματικά ο pearl ήταν θολός σε σχέση με τον optoma.
Ήταν προβληματικός; δεν ξέρω.
Πες μας αν τους έχεις δει δίπλα-δίπλα και δεν είδες καμιά διαφορά στην ευκρίνεια για να πάρω στα σοβαρά τα λεγόμενά σου.
Στην τελική γιατί δεν πας από την Ηχοέκφραση για να δούμε αν είμαστε στραβοί ή όχι.
Και επειδή λέμε συνέχεια θολός, μην νομίζει ο κόσμος ότι το μηχάνημα δεν βλέπεται, για όνομα!!!!
Η διαφορά της ευκρίνειας μου θύμιζε τον benq 8720 έναντι του optoma 79.
Για μένα ο 8720 είχε καλύτερη ευκρίνεια από τον 79.
Το ότι ήταν θολός ο 79 σε σχέση με τον 8720, δεν πάει να πει ότι δεν βλεπόταν.
Κάτσε να ευχαριστηθείς το μηχάνημα σου και σταμάτα να ειρωνεύεσαι.
Φιλικά. :)
Το πρωτο σου μήνυμα εδω είναι ,γιά να υπερασπίσεις το συγκριτικό που έγινε στο av-site και καλά κάνεις απο την πλευρά σου.Μόνο που δεν κατάλαβες καλά η παρεξήγησες μερικά πράγματα....
Πρώτον.....δεν είμαι ο Cineboy.....είμαι ο Γιάννης Νανόπουλος...Στο av-site έχω εγγραφή με το κανονικό μου όνομα, άσχετα με το ότι πλέον δεν γράφω εκεί.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να με αποκαλείς με το πραγματικό μου όνομα.Οσο για τον cineboy αν σε (σας) νοιάζει τόσο πολύ, μπορώ να σας πω εγω ποιός είναι!!!
Δεύτερον...ποτέ μου δεν υπερασπίστηκα test περιοδικών, ούτε επικαλέστηκα τα αποτελέσματα τους, ως απόδειξη για το τι βλέπουν τα μάτια μου.Απλή αναφορά έκανα, όπως άλλωστε έχουν γίνει και εδω και στο av-site διάφορες αναφορές σε διάφορα fora του εξωτερικού και περιοδικά.Η μήπως νομίζεις ότι και αυτά τα fora διαφέρουν πολύ απο τα συνήθη περιοδικά;....μήπως και εκεί δεν υπάρχουν <συμφέροντα>;.....αν η αλήθεια ενοχλεί, δυστυχώς η ευτυχώς δεν φταίω εγώ....και εδω στο avclub τα πράγματα λέγονται και θα λέγονται καθαρά και με το ονομά τους.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να τα έχω με όλλους καλά, λέγοντας αυτο που προστάζει το συμφέρον μου και αυτό που εκφράζει την πλειοψηφία.
Τρίτον.....αν η αλήθεια ονομάζεται ειρωνία...τότε ναι ειρωνεύομαι όλους αυτους που θεωρούν τον Pearl θαμπό και κλειστό παράθυρο στον κόσμο σε σχέση με τον Optoma.Δίπλα-δίπλα δεν έχω δει τους δύο προβολείς ,όπως δίπλα-δίπλα δεν έχω δει και δεκάδες άλλους.Οταν όμως λέγεται, ότι μπορεί και να ήταν ελατωματικό το κομάτι και όχι ότι ήταν ,ενώ τα σχεδιαγράματα σύγκλησης δείχνουν καθαρά ότι υπήρχε πρόβλημα, και παρά ταύτα κρίνεται στην τελική ευθεία ένας προβολέας που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο, μήπως η πραγματική ειρωνία πάει γιά κάπου αλλού;
Τέταρτον....απο την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ να πάω για να δω τί;το μηχάνημα που παρουσιάζει πρόβλημα να παίζει δίπλα στον optoma;....έχω πάντως μιά καλύτερη πρόταση....να έρθει αυτός ο Pearl στον χώρο μου, για να πιστείς και εσύ ότι πράγματι κρίνατε λάθος απο λάθος μηχάνημα.Προσωπικά δεν μου λέει τίποτα σημαντικό να δω τους δύο προβολείς εκεί, ακόμη και στην περίπτωση που ο pearl δεν έχει κανένα πρόβλημα.Εδω μιλάμε γιά εικόνα και θέλω να τους δω μαζί, στον δικό μου χώρο, με την δική μου οθόνη και τον δικό μου scaler.Μόνο έτσι θα καταλάβω πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.Σταμάτα λοιπόν τις κουβέντες του στύλ αν τους έχω δεί και τους δύο μαζί γιά να κρίνω.
Πέμπτον....θα μιλήσει κανείς για το γεγονός ότι ο Optoma δεν κάνει για το 90% των Ελληνικών σπιτιών και γιά ένα σοβαρό μέγεθος οθόνης;....θα μιλήσει κανείς ότι η ευκολία εγκατάστασης είναι ίσως ο σημσντικότερος παράγοντας όταν βαθμολογούμε τις ευκολίες ενός προβολικού;Ποτέ μου και πουθενά δεν έγραψα ότι ο Optoma δεν είναι καλό μηχάνημα, απλά δεν κάνει γιά εμένα, όσο καλά και εαν δείχνει.
Εκτον......το μηχάνημά μου να είσαι σίγουρος ότι έχω ξεκινήσει να το ευχαριστιέμαι όσο γίνεται καλύτερα.Εγω φίλε μου έχω μάθει να απολαμβάνω κινηματογράφο μέσω ιδιωτικής προβολής είτε προβάλω σε Stewart των πολλών χιλιάδων ευρώ, είτε σε πανί φορτηγού ένω των 4 μέτρων και υπό το φως του φεγγαριού παρακαλώ και ας χάνω σε φωτεινότητα και contrast!!!
Αλλωστε τις παιδικές ασθένειες του στύλ, το δικό μου είναι πάντα καλύτερο...τις έχω περάσει προ πολλού,κάτι που αρκετός κόσμος απο εδω μέσα το γνωρίζει για τα καλά.

>>>φιλικά και εγω...

Last edited:
...και γιά να μην ξεχαστώ....
πριν λίγο σύνδεσα το αναπληρωματικό case του htpc με τον προβολέα, έχοντας βεβαίως μέσα του τα ίδια συκώτια με το VapoChill.
Μόλις το ζόρησα λίγο με τα φίλτρα και παρά του ότι οι core duo δεν ζεσταίνονται πολύ,ήρθαν οι αδυναμίες όλες στην φόρα και οι θερμοκρασίες έφτασαν γύρω στους 60 βαθμούς.Θα μου πείτε δεν είναι και μεγάλο νούμερο, αλά εαν δοκιμάσετε με τέτοιες θερμοκρασίες να εκμεταλευτείτε όλες η τουλάχιστον τις περισσότερες δυνατότητες των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε γιά αρκετή ώρα, μάλλον θα τα βρείτε σκούρα τα πράγματα.Αλλο +50 και άλο -20!!!
Κατ'αρχάς το δεύτερο κουτί, που μου δάνεισαν προσωρινά δεν είναι κάτι τυχαίο ούτε σαν κατασκευή, ούτε σαν ψύξη...απλά σε σχέση με το Capochill...δεν......πρώτα-πρώτα τα ανεμιστήρια δούλευαν στο φούλ(μιλάω πάντα στο ζόρισμα...)και ο θόρυβος ήταν αφόρητος.Το VapoChill μπροστά του είναι νέκρα και ας δουλεύει ο συμπιεστής!!!´
Αφού λοιπόν λόγω απελπιστικών κολημάτων δεν μπορούσα να δοκιμάσω οριακές καταστάσεις στην εικόνα, και βεβαίως απέκλησα την επιλογή hq που είχα συνηθήσει τελευταία και πολύ μου άρεσε, ακολούθησα τα γνωστά νούμερα και το αποτέλεσμα ήταν να κάτσω κανά δύωρο και να χαζεύω αυτο που έβλεπα....
Είναι σίγουρο ότι αρκετές ταινίες θα πρέπει να τις ξαναδω πλέον απο την αρχή.Ευκρίνεια παραπάνω απο όσο χρειάζομαι....μαύρο απίθανο και χρώματα υπεράνω κριτικής.Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα μπορώ να δώ μετά το καλιμπράρισμα απο τον Μανώλη.
Πάντως βρε Περλάκιδες, θα πω κάτι και ας με βαρέσετε.....αυτη η επιλογή high black πολύ μου αρέσει.Στην πράξη χάνεις ελάχιστα σε λεπτομέρεια και κερδίζεις απίστευτα και άλο σε μαύρο, τουλάχιστον έτσι φάνηκε στα δικά μου μάτια.....για παίξτε λίγο με αυτη την επιλογή, ας μην την απορίψουμε εντελώς.

στα ποσα μετρα περιπου θα δωσει 120'' χωρις zoom?

Απο τα 6,45, αλλα οπως λενε χρειαζεται οθονη με πολυ gain. (1,5>)

"κολλημενος" με τον περλ ή μου φαινεται?-bye-

Δίπλα-δίπλα δεν έχω δει τους δύο προβολείς

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο πάνω σε αυτό το θέμα.

ΥΓ Πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι έχουν κουραστεί πλέον με το θέμα ποιος υποστηρίζει ποιο site. Δηλαδή, έλεος πια !!!!

Σωτηρη, αν ο μοναδικος λογος της εγγραφης σου ειναι να υπερασπιστεις το review του avsite, τοτε σαφως και υποδηλωνει οτι και εσυ εισαι απο τους ανθρωπους που υποστηριζουν στρατοπεδα..
Εμεις παλι στο Avclub εχουμε φυγει τελειως εξω απο την λογικη αυτη. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα απαγορευσουμε σε οποιον επιθυμει να λεει την αποψη του (σε εσενα, στον Νανοπουλο κ.ο.κ.)

Last edited:
Re: Απάντηση: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!

Τωρα και αν δεν μας μαμησες.....:flipout:

Περαν ομως του κενδρικου, σε αυτην την περιπτωση εχουμε προβλημα και των FR, FR συν τα καλωδια, που ειναι αδυνατον να πανε απο την αλλη.
Το δικαρι, ειναι 1,30 προς τα εδω (οπως βλεπεις την φωτο) απο τα σκαλακια.

Εχω δρομο ακομη...:slapface:

ΑΝΑΚΑΛΩ

Κανενα προβλημα!

Ουτε FR, ουτε FL, ουτε κεντρικου ουτε τιποτα!
Μανωλη:grinning-smiley-043
& Χρηστο :grinning-smiley-043
σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου.

Υγ. Μανο, εφτασε "τιποτα" σπιτι σου???-bye-

Απο τα 6,45, αλλα οπως λενε χρειαζεται οθονη με πολυ gain. (1,5>)

"κολλημενος" με τον περλ ή μου φαινεται?-bye-

γιατι θελεις τετοια οθονη?

μπα απλα ρωταω ψαχνω για HD προβολεα, η οθονγ που θελω να παιζει ειναι στις 120''

Αρχική Δημοσίευση από Νανόπουλος Γιάννης
Δίπλα-δίπλα δεν έχω δει τους δύο προβολείς

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο πάνω σε αυτό το θέμα.

ΥΓ Πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι έχουν κουραστεί πλέον με το θέμα ποιος υποστηρίζει ποιο site. Δηλαδή, έλεος πια !!!!

Φιλε μου Σωτηρη .....
...υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορει να κανουν ενα μηχανημα καλυτερο απο ενα αλλο.....δεν χρειαζεται να τα αναφερουμε..
Οπως επισης,δεν εχει σημασια ποιο ειναι καλυτερο μηχανημα αντικειμενικα...
..αλλα ποιο θελουμε να δειχνει καλυτερα..μπορει να παιζει και αυτο ε!!!!!-bye-

Το οτι ειδες 2 μηχανακια μαζι,δεν σημαινει αυτοματα οτι ξερεις καλυτερα ποιο απο τα δυο παιζει καλυτερα......Ισως μονο μπορεις να πεις οτι την ταδε χρονικη στιγμη αυτο για μενα εδειχνε καλυτερα......

Το οτι επισης μπορει να σου αρεσει εσενα να βλεπεις "πρασινα" δεν σημαινει αυτοματα οτι ειναι καλυτερος ο ταδε προβολεας.....

Με λιγα λογια για να μην γραφω σαχλαμαρες :flipout: .....οταν εχεις 2 η 3 προβολεις για συγκριτικο θα πρεπει να τηρουνται καποιοι κανονες,οι οποιοι στα συγκριτικα που γινονται στην ηχοεκφραση δεν εφαρμοζονται.....
Δεν εχω παει ποτε σε συγκριτικο τους,αλλα απο αυτα που τυχαινει και ακουω η διαβαζω καμια φορα στο site του ΠΩΛΗΤΗ καταλαβαινω τι γινετε.....;)

Λογικο ειναι να μην ειναι ολα τελεια.....αλλα.....

Και επετρεψε μου να σου πω επισης οτι γνωριζω καλα τον πωλητη της ηχοεκφρασης(απο του καλυτερους πωλητες που εχω γνωρισει...Επισημενω ΠΩΛΗΤΗΣ ομως και μονο!!!)......αλλα και αλλους που απαρτηζουν τα περι εικονας;)

Σωτηρη ....εντελως φιλικα....για να εισαι σιγουρος γι'αυτο που βλεπεις,πρεπει να ειναι χομπυ και οχι δουλεια......με πιανς..;)

ααααα.....!!
και δεν υπαρχει θεμα ποιος υποστηριζει ποιο site......
και τα δυο ελευθερα ειναι και διαβαζει και γραφει οποιος γουσταρει....;)

Νομιζω οτι ο johnnie Walker(Γ.Ν.)εχει σωστους προβληματιζμους και καλα εκανε και εγραψε οτι εγραψε....;)

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα μπορώ να δώ μετά το καλιμπράρισμα απο τον Μανώλη.

θα δεις ..θα δεις αυτα που δεν βλεπεις τωρα σωστα...;):ernaehrung004:

Last edited:
Κωστα και λοιποι, για λογους δεοντολογιας, παρακαλω πολυ να μην ξαναγινει αναφορα σε συγκριτικα αλλων διαδικτιακων τοπων.

Ευχαριστω πολυ.

Ο Διαχειριστης της κατηγοριας.

προσυπογραφω κιεγω τα λεγομενα του Κώστα.Ο pearl παιζει καλυτερα μετα το καλιμπραρισμα των 50 ωρων.(Δεν λεω τελικό γιατι κάθε 100 ώρες ο Μανώλης θα έρχεται για μετρήσεις-διορθώσεις)

Τι ωραίο μηχάνημα ρε παιδιά...

Κωστα και λοιποι, για λογους δεοντολογιας, παρακαλω πολυ να μην ξαναγινει αναφορα σε συγκριτικα αλλων διαδικτιακων τοπων.

Ευχαριστω πολυ.

Ο Διαχειριστης της κατηγοριας.
Δεκτόν....

Οποιος παντως διαβασει τις αγγελιες του φορουμ, λιγο δυσκολα θα παει να αγορασει Pearl!! -bye-

Εαν εκανα λαθος που το εγραψα εδω, παρακαλω διαγραψτε το post.

Thanks.:ernaehrung004:

Καλα εκανες και το εγραψες εδω, εχει που εχει γινει κωλ@ς το θεμα.
Ωστωσο επειδη με ενδιαφερει ο περλ, μπορεις να μας πεις για ποιες αγγελιες/φορουμ αναφερεσαι?
Ευχαριστω εκ των προτερων