AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,709
Amortization λεγεται...
Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν αρκετοί που ενώ έχουν δαπανήσει χιλιάδες ευρώ για μηχανάκια, έχουν ντουλάπες γεμάτες με καλώδια κλπ., αναλώνονται να ακούσουν "διαφορές" στον ήχο, ενώ η δισκοθήκη τους απαριθμεί λίγους δίσκους μόνο. Τελικά ακούν μουσική ή μηχανάκια ;Κλείνοντας, και δεν είναι προσβολή για κανέναν αυτό, έχω την αίσθηση ότι πολλοί από την όμορφη παρέα του avclub δεν δινουν και μεγάλη σημασία στη μουσική και προσπαθούν αενάως να πετύχουν καλύτερη ανάλυση στις φωνές, πιο στακάτο μπάσο ή δεν ξέρω και γω τι άλλο. Στα μάτια ενός μουσικόφιλου όπως εγώ αυτό λέγεται "βλέπω το δέντρο και όχι το δάσος". Οι 3-5 φίλοι μου που ασχολούνται σοβαρά με τη μουσική έχουν ένα ταπεινό cd και ένα MK2 και ασχολούνται με το πότε θα προλάβουν να ακούσουν τους 5000 δίσκους τους. Εκεί είναι το νόημα!
Ακουσα για λαμπες που "θελουν 300-400 ωρες !!!!! Και που θα θυμασαι πως ακουγονταν πριν 400 ωρες για να ξερεις που βελτιωθηκε ο ηχος![]()
Εμείς.πόσες ώρες στρωσίματος θέλουμε;;;![]()
Αλλάζεις μηχάνημα μέχρι ν' ακούσεις παραπάνω. Θα έχεις διάφορα θέματα aliasing, κάποια στιγμή θα βρεις κι ένα που είναι ταμάμ.
16KHz είναι καλά πάντως. Μην τα θέλεις κι όλα δικά σου. Εδώ άλλοι δεν ακούνε πάνω από τα 12.
Νομίζω δεν έχει σχέση με τον εξοπλισμό, είναι καθαρά θέμα ηλικίας, κάπου το διάβασα αλλά δεν θυμάμαι που (κι άλλο δείγμα γήρανσης) ότι όσο μεγαλώνουμε μικραίνει το εύρος προς το πάνω άκρο του φάσματος της ακοής του ανθρώπου.
Eτσι ειναι δυστυχως.
Και εγω εχω πτωση υψηλων απο το δεξι αυτι κυρίως.
Στα 16 Κχζ ( !!!) μια χαρά εισαι. (Μηως ειπε 6 ο γιατρος ; Το 16 μου φαινεται πανω του κανονικου)
3500Ε είχα ρωτήσει να μου γράψει ΩΡΛ ένα ακουστικό που θα το βάζω και θα ακούω μέχρι τα 20kHz άνετα... Αυτό πρίν τρία χρόνια περίπου
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.