Mind Trap

Μια βοήθεια στην 59:gossip:

Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε κανένα στοιχείο για την επόμενη διέυθυνση:

m{ - εξελιγμένες μπαταρίες - 1 δεξια 2 κάτω
-η τεχνολογία μετα τις δισκέτες - 2 αριστερά}
.html

Νομίζω ότι έχω βρει τα περιοδικά στοιχεία
αλλά κάτι δεν πάει καλά και δεν ξεκολλάει:BDBDG54:

Περιοδικός πίνακας....
Μπαταρίες εξελιγμένες... (xmmm... Νικέλιο, κάδμιο, λίθιο, ηλίθιο... κάτι...) 1 στοιχείο δεξιά και 2 κάτω....

Μετά τις δισκέτες... Χμμμμ... (βινύλιο, dvd, blu-ray... ) χμμμμ... και η ίδια λογική...

έφαγα καμμια ώρα σε δαύτο...

Περιοδικός πίνακας....
Μπαταρίες εξελιγμένες... (xmmm... Νικέλιο, κάδμιο, λίθιο, ηλίθιο... κάτι...) 1 στοιχείο δεξιά και 2 κάτω....

Μετά τις δισκέτες... Χμμμμ... (βινύλιο, dvd, blu-ray... ) χμμμμ... και η ίδια λογική...

έφαγα καμμια ώρα σε δαύτο...

Zebius τα στοιχεία τα έχω βρεί (Li,Be,K,CD,Pd)
έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς αλλά :BDBDG54:

Τι κάνω λάθος ρα γαμώτο?

Τίτλος πρόσφατης ταινίας, από κόμικ του Alan Moore, παραγωγής αδερφών Γουατσόφσκι, παίζει και η Νάταλι Πόρτμαν.

:2thumb22sup: :2thumb22sup: :worshippy: :worshippy:

Ήταν το μόνο που δεν δοκίμασα
γιατί το είχαμε ξαναβάλει νωρίτερα.
-bye- -bye-

Re: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - Ανδρέας Βγενόπουλος

Οι κύριοι και οι γραβάτες
Είναι τρεις κύριοι σε ένα meeting: ο κος Κίτρινος, ο κος Πράσινος και ο κος Καφέ. Φορούν κίτρινη, πράσινη και καφέ γραβάτες. Ο κος Κίτρινος λέει: "Έχετε παρατηρήσει ότι το χρώμα από τις γραβάτες μας είναι διαφορετικό από τα ονόματά μας". Ο κύριος που φορά την πράσινη γραβάτα λέει: "Ναι, έχεις δίκιο!".

Μπορείτε να πείτε ποιος φοράει ποιο χρώμα γραβάτα?

Οι κύριοι και οι γραβάτες
Είναι τρεις κύριοι σε ένα meeting: ο κος Κίτρινος, ο κος Πράσινος και ο κος Καφέ. Φορούν κίτρινη, πράσινη και καφέ γραβάτες. Ο κος Κίτρινος λέει: "Έχετε παρατηρήσει ότι το χρώμα από τις γραβάτες μας είναι διαφορετικό από τα ονόματά μας". Ο κύριος που φορά την πράσινη γραβάτα λέει: "Ναι, έχεις δίκιο!".

Μπορείτε να πείτε ποιος φοράει ποιο χρώμα γραβάτα?

Κίτρινος > πράσινη γραβάτα
Πράσινος > καφέ γραβάτα
Καφέ > κίτρινη γραβάτα

Κίτρινος > πράσινη γραβάτα
Πράσινος > καφέ γραβάτα
Καφέ > κίτρινη γραβάτα

λυπάμαι λάθος ....

δεν μπορεί ο κίτρινος να απαντήσει στον εαυτό του ....:slapface:

Κίτρινος > καφέ γραβάτα
Πράσινος > κίτρινη γραβάτα
Καφέ > πράσινη γραβάτα

βήμα 1ο> ο κίτρινος δεν φοράει κίτρινη (το όνομά του ), ούτε πράσινη (αφού τη φοράει αυτός που του απαντάει) άρα Κίτρινος > καφέ γραβάτα

βήμα 2ο> αυτός που απαντάει (με την πράσινη) βλέπει στον κίτρινο την δική του γραβάτα άρα Καφέ > πράσινη γραβάτα

οπότε μένει Πράσινος > κίτρινη γραβάτα.

Λοιπόν;

Την πρώτη φορά από βιασύνη έκανα το συλλογισμό με δεδομένο ότι αυτός που απαντάει είναι ο Πράσινος ενώ η εκφώνηση του γρίφου λέει ότι απαντάει αυτός με την πράσινη γραβάτα.