Μίνι Εμφύλιος....

έχω πολύ σαφή άποψη για τους λόγους υποβάθμισης του Πανεπιστημίου τους οποίους μπορούμε να τους συζητήσουμε σε άλλο νήμα ώστε να μην κάνουμε το παρόν περισσότερο λάστιχο. Περιττό να πω ότι διαφωνώ, έτσι; :motz:

Είπα ΕΝΑΣ από τους λόγους... δεν είπα ότι μόνο γι'αυτό υποβαθμίζεται το πανεπιστήμιο. Αλλά όντως αυτό είναι άλλο θέμα, αν και σχετίζεται ΚΑΙ με το άσυλο.

Τόσο η διαφωνία σου όσο και οι "ριζοσπαστικές" απόψεις μου νομίζω χρειάζονται αμφότερες για να κάνουμε μια καλή συζήτηση εδώ μέσα...

Πάντως επειδή όταν μιλάμε για το άσυλο πέφτουμε πάντα στην παγίδα να μιλάμε μόνο για συλλήψεις... Η αστυνομία δεν έχει λόγο ύπαρξης μόνο να μπουζουριάζει. Δρα και αποτρεπτικά ως ιδέα, ειδικά σε μια χώρα που είναι ο παράδεισος της ασυδοσίας, μάλλον ΚΑΙ γονιδιακά.... ο Ελληνας γενικότερα αν δε νιώσει την απειλή της τιμωρίας δρα εγωιστικά και ανεύθυνα... ο Γερμανός λιγότερο... το άσυλο πχ στη Γερμανία το πιστεύω, ίσως να λειτουργούσε διαφορετικά.

Last edited:
Το γονιδιο που αναφερεις σε επιπεδο κοινωνιας ειναι η κουλτουρα και η παιδεια. Πασχουμε και απο τα δύο. Δεν ειμαστε διαφορετικοι απλα πασχουμε....και μην μου πει κανενας για το γκρικ χοσπιταλιτι και το αθενς μπαι ναιτ και κουραφέξαλα, αυτα πεθαναν εδω και δεκαετιες....

Χρονια τωρα ειμαστε σε διαλυση. Οταν βρισκεσαι σε διαλυση, αβεβαιος για το μελλον, ζεις ευκαιριακα και συμπεριφερεσαι ευκαιριακα, και καποιοι αυτο το θεωρουν καλοπεραση....τρομος και μονο τρομος....οι πολιτισμενοι που ζουν με σχεδιο και αντιδρουν με βαθος χρονου ειναι ψυχροι και κρυοκολοι....ενω εμεις ..

Last edited:
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία -
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία,
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν είναι του Ισοκράτη, ωστόσο είναι από τις πιο εύστοχες ρήσεις που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια, και φυσικά συμφωνώ 100%.:2thumb22sup:

Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ᾿ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν. (Ἀρεοπαγιτικός, 20)

* (Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (εννοεί στην εποχή του Σόλωνος και του Κλεισθένους, σε αντίθεση με την δική του εποχή), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Μην ξαναλέμε τα ίδια και μην παραπληροφορούμε.....
Υπάρχει σχετικό ποστ που εξηγεί ποιοι, πότε και γιατί επέλεξαν να παραφράσουν (να μην πω τίποτα χειρότερο) τον Ισοκράτη.

Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Πειράζει που εγώ δε βλέπω πάντως κάποια ιδιαίτερη νοηματική διαφορά? Ο Ισοκράτης κατηγόρησε αυτούς που θεωρούν ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει... έδειξε την απέχθεια του σ'αυτούς και τους θεώρησε ότι δεν είναι κατάλληλοι για τη δημοκρατία.
ΟΚ, δε χρησιμοποίησε τις λέξεις "η δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται" , αλλά νοηματικά είπε ακριβώς αυτό.

Πιο πολύ θεωρώ "βαλτούς" αυτούς που έσπευσαν να το διαψεύσουν αγνοώντας σκοπίμως την νοηματική ταύτιση παρά αυτούς που το έθεσαν ως ένα λογικό συμπέρασμα, στο πνεύμα όσων όντως είπε ο Ισοκράτης. Το ότι μια δεξιά εφημερίδα βρήκε την ευκαιρία (και ιδανική μάλιστα με βάση όσα συνέβαιναν εκείνες τις μέρες) και το έκανε πρωτοσέλιδο, δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κάτι το τελείως ψεύτικο.

Last edited:
Και οι Ιεχωβάδες, όταν παραφράζουν κάτι δεν βλέπουν καμία ιδιαίτερη νοηματική διαφορά.

'Οταν ήμουν φοιτητής στη Γερμανία κάναμε και εμείς μια κατάληψη της σχολής μας. Συγκεκριμένα το '92 αν δεν κάνω λάθος, οι φοιτητές του τμήματος Αρχαιογνωσίας (Αρχαία Ιστορία, Κλασσική Αρχαιολογία-η σχολή μου-και Κλασσική Φιλολογία) κάναμε κατάληψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου του Σααρμπρύκεν για μια μέρα, για να διαμαρτυρηθούμε για το σχέδιο του τότε Πρύτανη να κλείσει τις σχολές μας. Τι σήμαινε κατάληψη? απλά δεν έγιναν μαθήματα και οι καθηγητές δεν πήγαν στα γραφεία τους. Δεν σπάσαμε τίποτα, δεν γράψαμε τίποτα στους τοίχους, ούτε βρωμίσαμε τον τόπο. Α ναι, και η αστυνομία δεν εμφανίστηκε καθόλου. Το άσυλο δεν ξέρω καν αν υπάρχει σαν έννοια εκεί. Τα πεντέμισι χρόνια που σπούδαζα είδα αστυνομία στην Πανεπιστημιούπολη μόνο μια φορά. Για ποιό λόγο άλλωστε? Για να διακόψουν τα μαθήματα σε κάποια σχολή? Και κάτι ακόμα. έχω ζήσει δέκα χρόνια στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία και έχω (μέσω της πεθεράς μου που είναι βελγίδα) επαφή με το Βέλγιο. Σε καμμιά από αυτές τις χώρες δεν συμπαθούν την αστυνομία,αλλά δεν δημιουργούν κανενός είδους άβατο όπου δεν μπορεί να επέμβει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

To επικροτεις αυτο?

Eίμαι υπέρ τής Ελεύθερης διακίνησης τών Ιδεών οπουδήποτε εντός και εκτός Πανεπιστημίου.
Δέχομαι επίσης τήν διακίνηση ιδεών και ακροδεξιάς ή ´αντεξουσιαστικής ιδεολογίας´.
Διαχωρίζω τίς ιδέες (ακόμα και εάν τίς θεωρώ αποκρουστικές γιά τίς δικές μου πεποιθήσεις)από τίς Ποινικά Κολάσιμες πράξεις..
Τις Ιδέες τίς αντιπαλεύεις με Ιδέες...Αυτή είναι η βασική Αρχή τής Δημοκρατικής Αριστεράς.Η Αριστερά δεν επιτρέπεται η ίδια να χρησιμοποιεί αντιλήψεις πού τίς καταδικάζει.
Ο Παρών Νόμος για το Ασυλο επαρκεί ,αρκεί να εφαρμόζεται.
Πρώτο βήμα ήταν η Ηττα της μέχρις προχτές Ηγεσίας τής ΠΟΣΔΕΠ.
Παρέθεσα το link της Ελευθεροτυπίας γιατί μερικοί πού ετοιμάζονται να αναλάβουν ξανά την Εξουσία έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο βερμπαλισμού πού νομίζεις οτι σε λίγο καιρό θα μάς κυβερνήσει ο Τσέ.

Υ.Γ.
Επίσης διαφωνώ πλήρως πού sites του τύπου του Indymedia χρησιμοποιούν servers τού Πολυτεχνείου γιά να εκπέμπουν..
Εχουν κάθε δικαίωμα να εκπέμπουν αλλά απο χώρους πού νοικιάζουν οι ´Ιδιοκτήτες ´τους και όχι μέσω τού Δημόσιου Κορβανά.
Πρώτη φορά βλέπω ´αντεξουσιαστές´να χρησιμοποιούν ´δημόσιες υπηρεσίες´........................................................Δεν κολλάει ...........

Last edited:
Οποιος και να μας κυβερνησει παντως η κατασταση δεν προκειται να αλλαξει με ευχολογια και αδειες υποσχεσεις.. Χρειαζονται βαθιες τομες στο θεμα της οικονομιας. Ψαχνω να βρω τωρα καπου ειχα διαβασει, οτι ο Καραμανλης εκφραστηκε υπερ των ελαστικων ωραριων..
edit: http://www.skai.gr/master_story.php?id=114970

Αφού έχει εκφραστεί εδώ και καιρό ο κύριος Μίχαλος.
Να είσαι βέβαιος οτι θα εφαρμοστεί..
Ολα για την ´Κρίση´γίνονται...
Το ποιός ´πληρώνει το μάρμαρο´είναι άλλο θέμα.................

http://news.ert.gr/el/oikonomia/eid...ea-den-allazei-tipota-apanta-i-f.petralia.htm

Απο 3/12 η δήλωση Μίχαλου...;)

Last edited:
Bλεπω η Πετραλια τον διεψευδε ομως..αλλα σε 4 μηνες αλλαξε αποφαση-αυτο σημαινει κυβερνητικη σταθεροτητα!

Τι να πω, τελικα εχουμε ν ακουσουμε και να δουμε πολλα ακομη!

Δες τη δηλωση του ΛΑΟΣ στο τελος του αρθρου..αυτο το κομμα οσο δεν το συμπαθω, τοσο γ@μ@τες δηλωσεις κανει απο καιρο σε καιρο!

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ᾿ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν. (Ἀρεοπαγιτικός, 20)

* (Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (εννοεί στην εποχή του Σόλωνος και του Κλεισθένους, σε αντίθεση με την δική του εποχή), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Μην ξαναλέμε τα ίδια και μην παραπληροφορούμε.....
Υπάρχει σχετικό ποστ που εξηγεί ποιοι, πότε και γιατί επέλεξαν να παραφράσουν (να μην πω τίποτα χειρότερο) τον Ισοκράτη.

Παιδιά αντί για ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ γράψτε διόρθωση lijhon,έτσι για να μην λένε ότι παραφράζουνε άλλοι τον ΙΣΟΚΡΑΤΗ για δικούς τους λόγους... αλλα τον παραφράζω εγώ παραφράζω εγώ σύμφωνα με την σύγχρονη ,ζοφερή , ελληνική πραγμα τικότητα/ζωή και είμαι σίγουρος πώς άμα ζούσε τώρα θα παραφραζότανε έτσι μόνος του.......

(18/3/09) Βαρκελώνη: εισβολή αστυνομικών στο υπό κατάληψη πανεπιστήμιο, 80 τραυματίες και 7 συλλήψεις.

(20/3/09) Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, ζητά από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν αν υπάρχουν κτίρια του Δημοσίου, Πανεπιστημίων ή άλλα υπό κατάληψη και αν ναι, να ερευνηθεί για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι των κτιρίων δεν έχουν μεριμνήσει για την εκδίωξη των καταληψιών.

Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

(20/3/09) Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, ζητά από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν αν υπάρχουν κτίρια του Δημοσίου, Πανεπιστημίων ή άλλα υπό κατάληψη και αν ναι, να ερευνηθεί για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι των κτιρίων δεν έχουν μεριμνήσει για την εκδίωξη των καταληψιών.

Υπάρχει κάτι το παράλογο σ'αυτό? Η κατάληψη είναι μια συμβολική κίνηση για μια διαμαρτυρία. Είμαι σύμφωνος σ'αυτήν αρκεί να κρατάει μια ώρα, ή έστω μια μέρα. Από κει και πέρα, όταν πχ μιλάμε για κατάληψη σχολής για 2 και 3 βδομάδες, παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα όσων δεν είναι σύμφωνοι σ'αυτήν.

Τέλος, όταν μιλάμε για μόνιμη κατάληψη χώρων (βλ. τα διάφορα "στέκια" μέσα στο Πολυτεχνείο και σε άλλα πανεπιστήμια), πολύ άργησε ήδη ο κύριος εισαγγελέας....

Παιδιά αντί για ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ γράψτε διόρθωση lijhon,έτσι για να μην λένε ότι παραφράζουνε άλλοι τον ΙΣΟΚΡΑΤΗ για δικούς τους λόγους... αλλα τον παραφράζω εγώ παραφράζω εγώ σύμφωνα με την σύγχρονη ,ζοφερή , ελληνική πραγμα τικότητα/ζωή και είμαι σίγουρος πώς άμα ζούσε τώρα θα παραφραζότανε έτσι μόνος του.......

Φίλε μου μην το ψάχνεις, κι εγώ τα ίδια έγραφα πριν κάνα δίμηνο, και λίγο πολύ η απάντηση πολλών ήταν δε μας ενδιαφέρει τι είπε ο Μaestro.. Δυστυχώς από τότε που αυτή η σημαντικότατη ιστορική αλήθεια περί νοθείας του ρητού του Ισοκράτη δημοσιέυθηκε σε "ανεξάρτητο" και "αντικειμενικό" blog,, όλοι έσπευσαν να διαβάσουν την επικεφαλίδα του άρθρου, ότι δηλαδή το ρητό είναι ψεύτικο, κανείς δε μπήκε στον κόπο να διαβάσει την αληθινή ερμηνεία και να προσέξει πόσο κοντά βρισκόταν νοηματικά. Όταν φτάνει κάτι να μας θυμίσει ότι δε φταίνε για όλα τα κακά του κόσμου τα γουρούνια οι μπάτσοι, οι ασφαλίτες, η Δεξιά, ο Ιμπεριαλισμός, ο Καπιταλισμός, κλπ κλπ... αλλά φταίμε και ΕΜΕΙΣ, αυτό δε μας βολεύει, και κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.

Last edited: