fftopic:
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα της Κυβέρνησης? θα βγούμε μάλλον πάλι offtopic αλλά νομίζω ότι είναι ένα από τα σοβαρότερα βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση που ΠΡΕΠΕΙ να πάρει η Ελλάδα, ώστε κάποια στιγμή σε λίγα χρόνια να μην είναι αναγκασμένο να σπουδάζει το 100% των Ελληνων μαθητών, και να μην ξεφτιλίζονται τόοοοοοσα και τόσα τεχνικά επαγγέλματα, που πλέον έχουν φτάσει να τα κάνουν μόνο μετανάστες, επειδή ακριβώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να σε αντικρύσει αν της πεις ότι "ειμαι υδραυλικός". (Το ότι θα αμοίβεσαι με τα 10πλάσια από έναν ταμία του δημοσίου, πτυχιούχο ΑΕΙ δεν εχει σημασία)
Ο μέσος όρος που βγάζει κάποιος που δεν άνοιξε ποτέ του βιβλίο όλη τη χρονιά αλλά ήταν μέσα στην τάξη είναι γύρω στο 11-12...(οι γονείς μου είναι καθηγητές στο δημόσιο και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές) Πρεπει να παρακαλέσεις για να σε κόψουν. Ε ρε παιδιά, λογικό είναι, αν κάποιος ανήκει σ'αυτό το ποσοστό που υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορεί να ξεπεράσει τη βάση, είναι παράλογο να λέμε ότι μάλλον δεν είναι κατάλληλος για να γίνει επιστήμονας? Ή πρέπει να τον χώσουμε κι αυτόν πχ στο... Μαθηματικό Αιγαίου, που λόγω της χαμηλής του βάσης έχουν όλοι την εντύπωση ότι είναι μια εύκολη σχολή, πάνε και μετά απλά την παρατάνε?
Το πραγματικό έγκλημα της κυβέρνησης δεν είναι η βάση του 10. Είναι ότι μαζί μ'αυτήν δεν ψήφισε κάποιο νομοσχέδιο που θα αναβαθμίζει τα σχετικά με τις διάφορες τεχνικές σχολές, ώστε όλοι αυτοί που θα τους κόβει η βάση του 10 να μπορούν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους, στο οποίο πιθανότατα θα είναι και καλύτεροι.

fftopic: