Μίνι Εμφύλιος....

Re: Απάντηση: Re: Μίνι Εμφύλιος....

Ώρες ώρες (φιλικά πάντα) πιστεύω πως ούτε φοιτητής είσαι, ούτε μένεις στην Ελλάδα.

Όσο κι αν θα ήθελα να μην είμαι φοιτητής γιατί ντρέπομαι για την κατάντια του πανεπιστημίου μου, και όσο και αν θα ήθελα να μένω κάπου πολύ μακριά απ'αυτό το χάος, δυστυχώς σε διαψεύδω και στα 2.... :ADFADF1:

Ευτυχώς το πρώτο τελειώνει φέτος... για το δεύτερο θα κάνω ό,τι περνάει απ'το χέρι μου...

Last edited:
Οσοι μιλουν για το ασυλο παντως, καλο θα ηταν να βλεπαν και γυρω τους τι συμβαινει: http://www.greekinsight.com/?conID=2874 μια απ τις πολλες περιπτωσεις που καταρριπτει την επιχειρηματολογια σας.

Επιτέλους... αν και φοβάμαι ότι δε θα το δούμε να επεκτείνεται και σε άλλα πανεπιστήμια...

Σε εμας στις καταληψεις παντως (σε εντελως ησυχο και μικρο πανεπιστημιο της επαρχιας) χωρις να εχει γινει καμια ζημια, ειχαμε εναλλαξ πρωι-βραδυ μπατσους εξω απ την πορτα για να κοψουν κινηση και φατσες..Μεχρι που πιαναν μερικα παιδακια λιγο πιο συνεσταλμενα και τα φοβεριζαν να μην ξαναπατησουν στην καταληψη και οτι θα μας συλλαβουν ολους.

Πραγματικα δεν εχεις καταλαβει το ρολο που θελουν να παιξουν οι αστυνομικοι. Και οσο οι νοοτροπια τους στις σχολες και στα σωματα τους ειναι ''ειμαι ο νομος, ο σεριφης, σας γαμ** ολους, προσκυνήστε με'', δεν απορω καθολου με τη συμπεριφορα τους. Σαφεστατα εχουν την εντυπωση οτι ειναι ανωτεροι οχι μονο των επιστημονων αλλα και οποιοδηποτε αλλου πολιτη...Και εσυ μου λες να τους επιτραπει η εισοδος στα Πανεπιστημια οποτε γουσταρουν?? ΑΝ ειναι δυνατον, εκει να δεις χαμος που θα επικρατησει.

Όπως επίσης και όταν η δικιά μας νοοτροπία είναι "Αστυνομικός, φτύστε το το γουρούνι, ψόφα μπάτσε, φασίστα κλπ"... τότε αντίστοιχα και η δικιά τους νοοτροπία θα διαιωνίζεται...

Εδώ μπαίνουν στα πανεπιστήμια άλλοι κι άλλοι... οι οποίοι μάλιστα δε λογοδοτούν και πουθενά, οι μπάτσοι έστω και τύποις πρέπει να απολογηθούν κάπου γι'αυτά που έκαναν...έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο, ευνοούμενοι βέβαια, αλλά κάτι είναι κι αυτό... οι άλλοι είναι χαλαροί... δεν τους ακουμπάει κανείς...

Δεν εχει νοημα πλεον αυτη η συζητηση, σου χω δωσει τοσα επιχειρηματα και συ κανεις το ασπρο μαυρο...Δικαιωμα σου.

Αν μετα απο τοση συζητηση και οσα εχουν γινει δηλαδη μου λες οτι οι μπατσοι λογοδοτουν στη δικαιοσυνη, ενω το ασυλο φταιει που δε λογοδοτουν οι κουκουλοφοροι, ε τι να πω.

Ο καθενας με οτι τον εκφραζει..

Σε εμας στις καταληψεις παντως (σε εντελως ησυχο και μικρο πανεπιστημιο της επαρχιας) χωρις να εχει γινει καμια ζημια, ειχαμε εναλλαξ πρωι-βραδυ μπατσους εξω απ την πορτα για να κοψουν κινηση και φατσες..

Όσο για την κατάληψη... αυτό είναι μια άλλη τεράστια συζήτηση που δε βγάζει πουθενά. Για μένα, η κατάληψη ακόμη κι αν αυτή προέρχεται από απόφαση φοιτητικού συλλόγου (που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει κάτι τέτοιο από πλευράς νοθείας, φασισταριού, ξύλου κλπ), είναι πράξη τόσο αντισυνταγματική όσο και το να σε πετάξει κάποιος έξω απ'το σπίτι σου... αυτός βέβαια δεν είναι λόγος να είναι μαζεμένοι οι μπάτσοι απ'έξω γιατί πολύ απλά δε μπορούν να κάνουν τίποτα, και δεν έχουν και λόγο να κάνουν κάτι, το συγκεκριμένο είναι θέμα που πρέπει να λύνεται μεταξύ των φοιτητών..

Ωστόσο μια από τις βασικότερες αρχές της δημοκρατίας είναι πως "η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου... " και η κατάληψη αυτό το βάλλει για τα καλά... αλλά ερχόμαστε off topic οπότε το σταματάω εδω.

Δεν εχει νοημα πλεον αυτη η συζητηση, σου χω δωσει τοσα επιχειρηματα και συ κανεις το ασπρο μαυρο...Δικαιωμα σου.

Αν μετα απο τοση συζητηση και οσα εχουν γινει δηλαδη μου λες οτι οι μπατσοι λογοδοτουν στη δικαιοσυνη, ενω το ασυλο φταιει που δε λογοδοτουν οι κουκουλοφοροι, ε τι να πω.

Ο καθενας με οτι τον εκφραζει..

Μου'χεις δώσει ΕΝΑ επιχείρημα το οποίο ανακυκλώνεις, σεβαστό δε, γι'αυτό και σου απαντάω. Εγώ κοιτώντας έναν μπάτσο να δέρνει κάποιον αθώο και ένα τσογλανάκι να σπάει πανάκριβα εργαστήρια, βλέπω δύο αξιόποινες πράξεις, που πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Εσύ βλέπεις ένα γουρούνι που πρέπει να το λιντσάρουμε (ηθικώς προφανώς, δεν είπες να τον σκοτώσουμε) και ένα αθώο θύμα της κοινωνίας που όποιος το ακουμπήσει θα είναι φασίστας...

Ακριβώς λοιπόν, ο καθένας με ο,τι τον εκφράζει.

Το δίκιο είναι πάντα κάπου στη μέση.

Το έχουμε πει το έχουμε ξαναπεί, αλλά τα πάντα κύριοι είναι αποτελέσματα τριών κυρίως συστημάτων, σε μια κοινωνία...

1. Σύστημα Παιδείας
2. Πολιτικό σύστημα
3. Οικονομικό σύστημα

Αν κάποιο απο αυτά χωλαίνει τότε αργά ή γρήγορα κάτι θα στραβώσει άσχημα.

Το τί να καταγράφει είναι μεγάλη ιστορία.
Το θέμα δεν είναι σε πιά εποχή ζώ εγώ αλλα σε ποιά εποχή έχουν μείνει μερικοι άνθρωποι στην Αστυνομία, στην ΕΥΠ (και για να μην τους βγάζουμε και αυτούς απ'εξω, στις "ενοπλές ομάδες", ΚΚΕ και κομματική αριστερά γενικότερα αλλα αυτό ανήκει σε άλλη συζήτηση)

Άνθρωποι που ακόμα αναζητούν ενόχους στα ίδια μέρη που το κάναν στις άλλες εποχές. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς καμία σχέση με ένοπλες ενέργειες, ακόμα παρακολουθούνται και παρενοχλόνται για όσα κατέγραψαν στα μπλοκάκια τους ΚΥΠίτες πριν απο 20+ χρόνια.

Είναι πραγματικά δύσκολο να το πιστέψεις, οτι μέρος του μηχανισμού λειτουργεί ακόμα έτσι αλλα είναι δυστυχώς η αλήθεια. Αν δεν σου έχει τύχει στον κύκλο σου να τα δείς με τα μάτια σου, είναι λογικό να θεωρείς οτι αποτελούν μία πραγματικότητα που έχει λήξει εδώ και χρόνια.
Και οτι χρησιμοποιήται ώς καραμέλα στο στόμα διαφόρων αριστερών και μη, για δικαιολογία (που σίγουρα ισχύει, όπως για παράδειγμα στο περιστατικό που ανέφερες).

Δυστηχώς η νοοτροπία του εχθρού του κράτους υπάρχει ακόμα. Και αρκετά έντονα αυτην την εποχή. Σκέψου οτι για πολύ κόσμο (της αστυνομίας συμπεριλαμβανόμενης), ο απλός φοιτητής που συμετέχει σε μία πορεία, φοράει κουκούλα και και κασκόλ πάει γυρέυοντας. Έχω ακούσει πολλάκις τελευταία την έκφραση "και αυτός τί γύρευε στην πορεία/εξάρχεια?"

Μακάρι τα πράγματα να ήταν όπως τα περιγράφεις φίλε μου. Και χαίρομαι που δεν σου έχουν τύχει περιστατικά τέτοια ώστε να έχεις ακόμα αυτήν την ιδέα. Αλλά αυτό που περιγράφω δεν είναι η φαντασία μου.

Το δίκιο είναι πάντα κάπου στη μέση.

Το έχουμε πει το έχουμε ξαναπεί, αλλά τα πάντα κύριοι είναι αποτελέσματα τριών κυρίως συστημάτων, σε μια κοινωνία...

1. Σύστημα Παιδείας
2. Πολιτικό σύστημα
3. Οικονομικό σύστημα

Αν κάποιο απο αυτά χωλαίνει τότε αργά ή γρήγορα κάτι θα στραβώσει άσχημα.

Ακριβώς έτσι είναι.... όμως ακόμα και στην ουτοπική περίπτωση που ξαφνικά σήμερα τα τρία αυτά διορθώνονταν... οι συνέπειες στην κοινωνία θα φαίνονταν μετά από λίγα χρόνια, όπου όλα θα έστρωναν... Ως τότε όμως, πρέπει η κοινωνία να προστατεύεται... άρα πρέπει να διορθωθούν αυτά τα τρία, σε συνδυασμό με κάποιες κινήσεις που θα εκτονώσουν το κλίμα που φουντώνει...

Και ο μπάτσος που δέρνει έναν φοιτητή και ο μπαχαλάκης που σπάει το εργαστήριο πρέπει να τιμωρηθούν.

Ο μπάτσος ακόμα και όταν τον έχει πάρει κάμερα να δέρνει τον φοιτητή δεν θα τιμωρηθεί. Αν δε, δεν τον έχει καταγράψει κανείς, ο φοιτητής θα συλυφθεί για αντίσταση κατά της αρχής, και οι μώλωπές του θα προήλθαν απο αυτοτραυματισμό.

Αυτά δεν είναι σενάρια, είναι η πραγματικότητα.

Ο μπαχαλάκης που σπάει το πανάκριβο εργαστήριο, πρέπει να συληφθεί και αυτός, να δικαστεί και να δεχθεί την ποινή του. Δεν είναι αθώο παιδί που εκτονώνει την οργή του. Δεν πρέπει όμως να κακοποιηθεί στα κρατητήρια, να εκτίση ποινή δυσανάλογή με την πράξη του, και να παρενοχλήται για το υπόλοιπο της ζωής του με κάθε ευκαιρία.

Η δικαιοσύνη πρέπει να τηρήται το ίδιο και στους δύο. Και εμείς πρέπει να κρίνουμε το ίδιο αυστηρά και τις δύο πλευρές.

Μου'χεις δώσει ΕΝΑ επιχείρημα το οποίο ανακυκλώνεις, σεβαστό δε, γι'αυτό και σου απαντάω. Εγώ κοιτώντας έναν μπάτσο να δέρνει κάποιον αθώο και ένα τσογλανάκι να σπάει πανάκριβα εργαστήρια, βλέπω δύο αξιόποινες πράξεις, που πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Εσύ βλέπεις ένα γουρούνι που πρέπει να το λιντσάρουμε (ηθικώς προφανώς, δεν είπες να τον σκοτώσουμε) και ένα αθώο θύμα της κοινωνίας που όποιος το ακουμπήσει θα είναι φασίστας...

Ακριβώς λοιπόν, ο καθένας με ο,τι τον εκφράζει.

Ελλειψει επιχειρηματων παρερμηνευεις σκοπιμως οτι εχω πει. Για οτι λες, εχω ηδη απαντησει.

Η δικαιοσύνη πρέπει να τηρήται το ίδιο και στους δύο. Και εμείς πρέπει να κρίνουμε το ίδιο αυστηρά και τις δύο πλευρές.

Κρατάω αυτό... ο μόνος λόγος εξάλλου που υποστηρίζω συνέχεια την αστυνομία είναι αυτός, ούτε φίλο έχω ούτε συγγενή μπάτσο, ούτε μου´χουν συμπεριφερθεί ποτέ ευγενικά....Προσπαθώ να φρενάρω το νόημα της συζήτησης που ξεφεύγει από τα προβλήματα που περιέγραψε ο Αιμίλιος, ξεφεύγει από την αποτύπωση των προβλημάτων αυτών στην κοινωνία σήμερα (βλέπε μπαχαλάκηδες, έγκλημα, οργανωμένο και μη, χάος στα πανεπιστήμια), και καταλήγει στην εξωφρενικά απλοποιητική (και βολική για μας) θεώρηση στο ότι για όλα τα κακά της κοινωνίας μας φταίνε οι μπάτσοι...

Ελλειψει επιχειρηματων παρερμηνευεις σκοπιμως οτι εχω πει. Για οτι λες, εχω ηδη απαντησει.

Έχεις δίκιο, σκοπίμως έκανα ό,τι έκανες κι εσύ, ισοπέδωσα τα πάντα στον λόγο σου και τα μετέτρεψα σε μαύρο-άσπρο, όπως με κατηγόρησες...
:2thumb22sup:

Γι'αυτό γράφουμε δημόσια, για να διαβάζουν όλοι αυτά που γράφουμε και να βγάζουν τα συμπεράσματα τους.. Τίποτα άσπρο μάυρο δεν έγραψα... όλα γκριζάρουν σε εκνευριστικό επίπεδο... δειχνοντας και την απορία μου για όλα αυτά που συμβαίνουν... μακάρι να μπορούσα να πάρω σαφή θέση.

Απάντηση: Re: Μίνι Εμφύλιος....

Και ο μπάτσος που δέρνει έναν φοιτητή και ο μπαχαλάκης που σπάει το εργαστήριο πρέπει να τιμωρηθούν.

Ο μπάτσος ακόμα και όταν τον έχει πάρει κάμερα να δέρνει τον φοιτητή δεν θα τιμωρηθεί. Αν δε, δεν τον έχει καταγράψει κανείς, ο φοιτητής θα συλυφθεί για αντίσταση κατά της αρχής, και οι μώλωπές του θα προήλθαν απο αυτοτραυματισμό.

Αυτά δεν είναι σενάρια, είναι η πραγματικότητα.

Ο μπαχαλάκης που σπάει το πανάκριβο εργαστήριο, πρέπει να συληφθεί και αυτός, να δικαστεί και να δεχθεί την ποινή του. Δεν είναι αθώο παιδί που εκτονώνει την οργή του. Δεν πρέπει όμως να κακοποιηθεί στα κρατητήρια, να εκτίση ποινή δυσανάλογή με την πράξη του, και να παρενοχλήται για το υπόλοιπο της ζωής του με κάθε ευκαιρία.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

Η αριστερα βεβαιως φταιει και για ολα τα δεινα που αντιμετωπιζει η χωρα, ασχετα με το γεγονος οτι τα τελευταια 20 χρονια κυβερνουν κεντρωες και δεξιες παραταξεις..

Μα οχι δεν κοιμαται ο Μεσος Ελληνας!! Εχει τα ματια ορθανοιχτα...τωρα βεβαια αν μετα το χρηματιστηριο, μετα τη siemens, τα ομολογα και το Βατοπαιδι, ξαναψηφισει τις 2-3 οικογενειες που κυβερνουν εναλλαξ τον τοπο, ε συμπτωση θα ειναι!!
Προφανέστατα ο αρθρογράφος αναφέρεται στίς ευθύνες τής Αριστεράς.Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρεί ανεύθυνους τού λοιπούς Κυβερνώντες...Σαφέστατο για οποιον παρακολουθεί την αρθρογραφία του.

Απ´εκεί και πέρα κάποιες δήθεν συνειδητοποιημένες ´πρωτοπορίες´καλό θάταν να κοιτάξουν πώς μπορούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις απο το να ειρωνεύονται τόν Απλό Πολίτη πού ´κοιμάται´.
Φυσικά εάν ενδιαφέρονται γι´αυτόν και όχι μόνον για τον Καθρέφτη τους στον οποίον κορδακίζονται τό ´πόσο επαναστάτες είναι´.
Με το να καίνε τά βαγονάκια τού ΗΣΑΠ πάντως αλλαγές και αφύπνιση δεν γίνεται.

προτείνω όσοι ενδιαφέρονται με το θέμα να διαβάσουν το Μαζα και Εξουσια του νομπελιστα Ελιας Κανεττι... απολαυστικότατο

για εμενα το θεμα δεν ειναι αριστερα, δεξια ή κολιατσου γωνια....τα ειδαμε, τα μαθαμε, τα τιμουμε, τα κατακρινουμε...το θεμα ειναι τι γευόμαστε σημερα απ ολα αυτα..... ολιγαρχικά σκ..α, αυτο και μονο

Γιά να ευθυμήσουμε λιγάκι:
Συγκλονιστική δήλωση τής Ευας Καϊλή:'Τα παιδιά φοράνε κουκούλες για να τα προσέξεις και όχι για να κρυφτούν…Εδώ διαδηλώνουν παιδιά χωρίς κουκούλες και δεν μπορούν να τα συλλάβουν και ποινικοποιούν τώρα κάτι τέτοιο…':ADFADF1::ADFADF1:
Προφανώς άλλο ήθελε να πει η ´ποιήτρια´αλλά τάκανε ρόϊδο.:blink:

Συχωρεμένη λόγω λοιπών προσόντων.:star::star: