Μίνι Εμφύλιος....

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟ ΠΝΙΓΗΣ ΠΡΩΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΤΑ? ΣΑΦΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΦΥΣΙΚΑ - ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ 5 ΚΑΙ 6 ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΗΣ. ΠΩΣ? ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ.

Οταν λοιπόν επί χιλιάδων σπουδαστών εκεί αποφοιτούν 4 ετησίως αυτό κάτι σημαίνει.. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΑΠΛΑ ΚΟΠΥ-ΠΕΙΣΤ ΕΚΑΝΑ.

Ευτυχως δεν εχεις γνωση και για το τει Καστοριας, εκει να δεις καταστασεις! (εχει περασει ενας φιλος μου).

Ανεξαρτητα ομως απ ολα αυτα, αν δεν παρεχεις τα εχεγγυα οτι μπορεις να στηριξεις οικονομικα μια σχολη, οτι τα πτυχια θα χουν αντικρυσμα και οτι το προγραμμα σπουδων θα ναι συγχρονο και ωφελιμο προς τους σπουδαστες, ειναι λογικο οτι θα αποφοιτουν 4 καθε χρονο.

Εδω η δικη μου σχολη, που θεωρειται απο τις πιο σοβαρες και ειναι απ τις πιο υψηλοβαθμες, ειχε 20 χρονια χωρις δικο της κτιριο, με εγκαταστασεις σκορπιες στους 3 οριζοντες και με μαθηματα σε κατι αιθουσες χωρητικοτητας 30 φοιτητων. Προσφατο παραδειγμα? Χασαμε ουκ ολιγα μαθηματα, επειδη απεργουσαν οι τραυματιοφορεις και δε μας φερναν ασθενη στις αιθουσες!!

Οταν λοιπον λεμε πως η βαση του 10 ειναι μετρο προς τη σωστη κατευθυνση και βαυκαλιζομαστε οτι το ασυλο αν καταργηθει θα μετατρεψει τα τριτοκοσμικα πανεπιστημια μας, σε ναους της μορφωσης, τοτε η μαλλον ειμαστε εκτος πραγματικοτητας.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ "ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ".

Απάντηση: Re: Μίνι Εμφύλιος....

Οταν λοιπόν επί χιλιάδων σπουδαστών εκεί αποφοιτούν 4 ετησίως αυτό κάτι σημαίνει.. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΑΠΛΑ ΚΟΠΥ-ΠΕΙΣΤ ΕΚΑΝΑ.

Kαί το πώς μπαίνει έχει σημασία.
Εννοώ πώς ολη η ´Παιδεία´προσανατολίζεται στην εισαγωγή των Παιδιών στά Πανεπιστήμια.
Εχουμε λοιπόν εσκεμένη υποβάθμιση τής Δημόσιας Παιδείας,ενίσχυση τής Παραπαιδείας,ξεφύτρωμα διαφόρων ιδιωτικών σχολών,αμφιβόλου ποιότητας και παιδιά χωρίς προσανατολισμό πού εργάζονται σκληρά απο τά 6 τους μέ ένα και μοναδικό σκοπό..
Πού είναι ο ελεύθερος χρόνος τους,πού είναι η απόκτηση σύγχρονων ,σφαιρικών γνώσεων(οταν ο προσανατολισμός είναι επικεντρωμένος μόνον στίς εξετάσεις για την εισαγωγή)??
Kαι μετά μάς φταίνε πού μπαίνουν θολωμένα στίς Σχολές χωρίς βασικά εφόδια γιά να γίνουν ώριμοι Πολίτες.

και βαυκαλιζομαστε οτι το ασυλο αν καταργηθει θα μετατρεψει τα τριτοκοσμικα πανεπιστημια μας, σε ναους της μορφωσης, τοτε η μαλλον ειμαστε εκτος πραγματικοτητας.

Δεν νομίζω ότι το είπε κανείς αυτό, όχι σ'αυτό το forum τουλάχιστον.

Εχω μάθει να σκέφτομαι με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να φταίει το μηχανιλίκι που σπουδάζω, μπορεί και όχι, πάντως για κάθε θέμα όταν θέλω να βγάλω μια άποψη, ζυγίζω τα θετικά και τα αρνητικά. Για μένα η κατάργηση του ασύλου έχει 4-5 θετικότατα στοιχεία τα οποία παρέθεσα πολλές φορές παραπάνω, και δε θα το ξανακάνω, και 0 αρνητικά, ή ίσως ένα, το οποίο υπάρχει για την ώρα μόνο στο μυαλό μας (αστυνομικοί που θα συλλαμβάνουν φοιτητές επειδή είναι αριστεροί-συγγνώμη που το ξαναλέω αλλά μου θυμίζει σενάριο ταινίας που εξελίσσεται στην αμερική του '30)

Γι'αυτό και είπα ότι είναι μια σωστή κίνηαη, που θα μας προχωρήσει ένα 10% του δρομου προς την επίτευξη αυτού που ονομάζεις "ναό της μόρφωσης".

Για το άλλο θέμα της βάσης του 10, τα πράγματα δεν είναι όντως τόσο ξεκάθαρα, αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι κατ'ουσίαν κανείς δεν προσβάλεται από ένα τέτοιο μέτρο.... αλλά φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος που με ενδιαφέρον διαβάζω...

Last edited:
Tά περί Ασύλου ,νομίζω,πώς τίθενται λανθασμένα και αποπροσανατολιστικά.
Δεν είναι το μείζον ζήτημα τής Κοινωνίας.
Αλλως τε υπάρχει Νόμος για το Ασυλο,που ειναι επαρκέστατος.
Χωρίζουν την Κοινωνία μέ ψευτοδιλήμματα.
Παλιότερα,οταν δεν είχε εμφανιστεί η οικονομική κρίση ασχολιόμαστε και πάλι αποπροσανατολιστικά μέ τούς γάμους στην Τήλο.
Τώρα πού ζόρισαν τά πράγματα άρχισε η ιστορία τού Ασύλου.
Διαρκώς τίθενται αποπροσανατολιστικά διλήμματα,ειδικά σε περιόδους κρίσης..
Τώρα πού προέχει η οικονομική ανασφάλεια,η Κοινή γνώμη στρέφεται τεχνηέντως στήν Κοινωνική ανασφάλεια.
Σε αυτό βεβαίως έχουν ευθύνη πολλές πολιτικές δυνάμεις η καθεμιά απο την σκοπιά της.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

Αλλως τε υπάρχει Νόμος για το Ασυλο,που ειναι επαρκέστατος.

Νόμος που εξαρτάται από την βούληση του Πρύτανη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκέστατος..

Κατά τα άλλα φυσικά και δεν είναι το μείζον ζήτημα της κοινωνίας το άσυλο. Όμως αυτά που συμβαίνουν γύρω απ'αυτό και πολλές φορές μέσω αυτού, είναι έκφραση του μείζονος προβλήματος....

Δεν συζήτησε κανείς την κατάργηση του ασύλου, εγώ μίλησα για την αναθεώρησή του ώστε να μετατραπεί σε άσυλο ελεύθερης σκέψης και συζήτησης, και όχι άβατο το οποίο θα ελέγχεται από μια νέας μορφής χούντα.

Δεν υπάρχουν άβατα στη δημοκρατία, και πορεία προς μια νέα καλύτερη κοινωνία δε μπορεί να στηρίζει οτιδήποτε το αντισυνταγματικό.

Last edited:
Kανενα δίλημμα για μενα. Εχω αναφερθει στο θεμα του ασυλου και εξαλλου με καλυπτει με οσα λεει ο Σπυρος.

Το αποπροσανατολιστικο ζητημα ειναι σαφεστατα το θεμα της τρομοκρατιας που σκοπιμως εχει μετατραπει σε φλεγον ζητημα. Αντι να παρει 2-3 κεφαλια ο αρμοδιος υπουργος για ανικανοτητα της αστυνομιας, τραβαν το θεμα απο δω, το τραβανε απο κει, απλα και μονο για να παρει διαστασεις και να νιωσει ο κοσμος πως 5 κωλοπαιδα με κουκουλα τον απειλουν περισσοτερο απ οτι το μελλον του και η επιβιωση του.

Και μη μου πειτε οτι σε τελικη αναλυση οι κουκουλοφορει δεν αποδεικνυονται ''βολικοτατοι'' για την κυβερνηση. Τοσα θεματα εχει ανοιξει εξαιτιας τους, τοσα χαντακια εχει υπερπηδησει με τη βοηθεια τους και κυριως προσποιειται οτι κανει εργο και φερνει και αποτελεσματα, αντι να απολογειται για την οικονομικη κατασταση. Εξαλλου το ειχαν πει (αλλα δεν ειχα δωσει μεγαλη σημασια τοτε), μια φραση που δειχνει ολο το σκεπτικο της κυβερνησης:

''Καραμανλης η χαος''!!

Βεβαιως το χαος επρεπε πρωτα να δημιουργηθει-κατι στο οποιο ειναι ομολογουμενως καλοι- ωστε μετα να ρθει ο σωτηρας στο ασπρο αλογο για να μας σωσει-μετατρεποντας βεβαιως το διλημμα σε: ''Τα λεφτα σου ή τη ζωη σου? Σε σωζω απ τους κουκουλοφορους, αρα μην παραπονιεσαι που δεν εχεις να φας!''

Ρε μηπως τελικα οι εικονες που δειχναν τους κουκουλοφορους αναμεσα στους αστυνομικους, δεν ειναι και τοσο αθωες? Μηπως δεν τους δωσαμε την πρεπουσα σημασια?

Ας δεχτώ πώς δεν είναι επαρκής.
Τα μέτρα πού προτάθηκαν σε τί ενισχύουν την ασφάλεια τών πολιτών???Το πολύ -πολύ να με συλλαμβάνουν επειδή το Σ-Κ φοράω φούτερ μέ κουκούλα.

Υ.Γ
Δεν ειχα δει το σχόλιο τού Chris,πού εμπεριέχει σωστά στοιχεία,κατά την γνώμη μου.

Το Σύστημα,οπως και σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σέ κρίση...
Και δέν υπάρχει Διαχειριστής που να μπορεί να το ελέγξει στην παρούσα φάση...
Ακομα και η διαφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή,θα είναι αμήχανη...

Last edited:
Και φυσικα αφου το μπαχαλο εχει δημιουργηθει για τα καλα, ας αρπαξουμε την ευκαιρια και ας βγαλουμε και οτι αλλο αγκαθι υπαρχει για μας - ασυλο, καμερες στους δρομους, ιδιωτικα Πανεπιστημια, Αστυνομοκρατια,.....

Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

Ας δεχτώ πώς δεν είναι επαρκής.
Τα μέτρα πού προτάθηκαν σε τί ενισχύουν την ασφάλεια τών πολιτών???

Μα σε τίποτα... αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ενώ όπως περιέγραψα παραπάνω δε θεωρώ κατ'ανάγκη λάθος τη δίωξη της κουκούλας , είμαι κατά των νέων μέτρων, επειδή ακριβώς είναι ελλιπέστατα, είναι σα να ζήτησες από το κράτος να σε προστατεύσει και αυτό να βγήκε να μοιράσει μυγοσκοτώστρες... ναι σε προστατεύουν, αλλά μόνο απ'τις μύγες... άντε και τα κουνούπια...

Last edited:
Και φυσικα αφου το μπαχαλο εχει δημιουργηθει για τα καλα, ας αρπαξουμε την ευκαιρια και ας βγαλουμε και οτι αλλο αγκαθι υπαρχει για μας - ασυλο, καμερες στους δρομους, ιδιωτικα Πανεπιστημια, Αστυνομοκρατια,.....

Οπότε η λύση είναι αποκλειστικά το να αρχίσουμε να τα βάζουμε με την #@#$ κοινωνία.... Αυτούς που δημιούργησαν το μπάχαλο αυτό που όπως πολύ σωστά είπατε αποπροσανατολίζει από τα αληθινά προβλήματα, μπορούμε απλά να τους βλέπουμε σαν ήρωες...

Παρεπιπτόντως για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σου έδωσα ένα μικρό παράδειγμα παραπάνω για το πως γίνεται ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Αμερική να είναι φτηνότερο και φιλολαϊκότερο από ένα δημόσιο στην ελλάδα... αλλά ας επικεντρωθούμε στα υπόλοιπα που έχουν σχέση με το θέμα μας...

Αν ειχες ασχοληθει εστω και λιγο με τις φοιτητικες διεκδικησεις και τα πραγματικα προβληματα των φοιτητων, θα ηξερες οτι εδω και 4 χρονια τουλαχιστον Π-Α-Ρ-Α-Κ-Α-Λ-Α-Μ-Ε την αστυνομια να συλλαβει τους κουκουλοφορους που μας εχουν κανει τεραστια ζημια.

Αλλα ξεχασα, δε μπορουν γιατι φταιει το ασυλο!

Ρε μηπως τελικα οι εικονες που δειχναν τους κουκουλοφορους αναμεσα στους αστυνομικους, δεν ειναι και τοσο αθωες? Μηπως δεν τους δωσαμε την πρεπουσα σημασια?

Αυτό είναι το βασικότερο απ'όλα όσα συζητάμε. Δυστυχώς όταν οι ίδιοι τους θεοποιούμε και τους προστατεύουμε ποτέ δε θα μάθουμε την αλήθεια.

Μιά Κοινωνία πού εδώ και καιρό έχει απωλέσει την έννοια τού Συλλογικού και ο καθένας ασχολείται μέ τον εαυτό του γιά να επιβιώσει φοβάται όλο και περισσότερο.
Εχει να αντιμετωπίσει την οικονομική του στενότητα πού δεν βελτιώνεται και αυτό οφείλεται στο Νεοφιλελευθερο μοντέλο που ξαφνικά όλοι το εγκατέλειψαν σάν τά ποντίκια,και απο την άλλη μιάν αυξανόμενη εγκληματικότητα,αποτέλεσμα τής Κρίσης...
Σέ τέτοιες περιόδους εμφανίζονται δυνάμεις αποσταθεροποίησης αλλά και διάφοροι εξαθλιωμένοι πού θά ψάξουν να βρούν να φάνε με οποιονδήποτε τρόπο.Μονον που σε λίγο εξαθλιωμένοι μπορεί να ειναι και άνθρωποι πού ούτε τόχαν ποτέ φανταστεί.
Απο το 1996 μέχρις σήμερα,μάς πέταξαν στά μούτρα το ελληνικό αμερικανικο ονειρο μέ πρώτο κόλπο την Κομπίνα τού χρηματιστηρίου..
Τα λοιπά τα ζούμε σήμερα.

Αν ειχες ασχοληθει εστω και λιγο με τις φοιτητικες διεκδικησεις και τα πραγματικα προβληματα των φοιτητων, θα ηξερες οτι εδω και 4 χρονια τουλαχιστον Π-Α-Ρ-Α-Κ-Α-Λ-Α-Μ-Ε την αστυνομια να συλλαβει τους κουκουλοφορους που μας εχουν κανει τεραστια ζημια.

Αλλα ξεχασα, δε μπορουν γιατι φταιει το ασυλο!

Το'χω ξαναγράψει κάπου εδώ μέσα, αλλά μια κι είσαι νέος το ξαναλέω. Ασχολιόμουν αρκετά χρόνια με τις φοιτητικές διεκδικήσεις και έχω φάει πολλές πορείες στη μάπα.

Η τελευταία ήταν πριν 2 χρόνια. Ο λόγος που δεν ξαναπήγα ποτέ είναι ότι είδα συμφοιτητές μου από γνωστή αριστερή παράταξη (την οποία μάλιστα υποστήριζα και με την ψήφο μου μέχρι τότε- Αλλωστε όσο και να μην το πιστεύεις, είμαι αριστερών πεποιθήσεων) να φοράνε επί τόπου κουκούλες και να βγάζουν διάφορα "περίεργα" από τις τσάντες τους.. και μετά να ξεκινάνε να τρέχουν μπροστά. Ακολούθησε χάος... δεν ξέρω αν το προκάλεσαν αυτοί, δεν ξέρω αν έκαναν πλάτες σε άλλους.. ξέρω μόνο το τι είδα. Και μου έφτανε...

Δυστυχώς εκεί έχασα την ΟΠΟΙΑ πίστη μου στο ανεξάρτητο και ειρηνικό κίνημα, μου άνοιξαν τα μάτια , κι άρχισα να διαβάζω πολύ για το τι γίνεται γύρω μου... να ενημερώνομαι από πολλές διαφορετικές πλευρές... και είδα το τι παραπληροφόρηση πέφτει εκεί μέσα και πολλά άλλα πράγματα...

Όσο για το τι παρακαλάμε, σε παραπέμπω σε συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων όπου κατεβαίνουν ΚΑΘΕ φορά ψηφίσματα για τον τάδε αγωνιστή που φυλακίστηκε ενώ απλά έδειξε την αντίθεση του καίγοντας το τάδε κατάστημα τράπεζας.... και άλλα τέτοια.

Last edited:
Αλλωστε όσο και να μην το πιστεύεις, είμαι αριστερών πεποιθήσεων) να φοράνε επί τόπου κουκούλες και να βγάζουν διάφορα "περίεργα" από τις τσάντες τους.. και μετά να ξεκινάνε να τρέχουν μπροστά. Ακολούθησε χάος... δεν ξέρω αν το προκάλεσαν αυτοί, δεν ξέρω αν έκαναν πλάτες σε άλλους.. ξέρω μόνο το τι είδα. Και μου έφτανε...

Δυστυχώς εκεί έχασα την ΟΠΟΙΑ πίστη μου στο ανεξάρτητο και ειρηνικό κίνημα, μου άνοιξαν τα μάτια , κι άρχισα να διαβάζω πολύ για το τι γίνεται γύρω μου... να ενημερώνομαι από πολλές διαφορετικές πλευρές... και είδα το τι παραπληροφόρηση πέφτει εκεί μέσα και πολλά άλλα πράγματα...

Ουτε ο ανηψιος του Πολυδωρα δεν θα τα λεγε αυτα.

Ασε μας λοιπον εμας τους ανενημερωτους και τους αφελεις να μετεχουμε στις πορειες και να παλευουμε για οποιο μελλον μπορει να εχουμε.

Και φυσικα να φωναζουμε στους μπατσους να κανουν επιτελους τη δουλεια τους και να συλλαβουν και καποιον κουκουλοφορο. Ετσι γι' αλλαγη.

Ουτε ο ανηψιος του Πολυδωρα δεν θα τα λεγε αυτα.

Άντε πες το μου και γκρίνιαζα που όλοι οι φίλοι μου έχουν βύσματα ενώ εγώ θα κάνω φαντάρος στον Εβρο!!:fahne90:

Να υποθέσω δηλαδή ότι με την ίδια λογική εσύ είσαι ανηψάκι του Αλαβάνου? :music-smiley-005:

Οχι θα σε απογοητευσω.

Εγω απλα ημουν στις πορειες.

Και ειδα τι εγινε.