Μηπως το παρακαναν ?

Re: Απάντηση: Μηπως το παρακαναν ?

Μπαμπη μηπως θυμασε πριν καμια 15αρια χρονια, ενα μηχανακι ΝR 750 (Honda) . Ουτε στον υπνο τους οι ευρωπαιοι δεν θα φτειαχνανε τετοια μηχανη ...

....με τα οβαλ πιστονια, 8 βαλβιδες στον κυλυνδρο και ενα σκασμο αλλες καινοτομιες.

Δεν ηταν τυχαιος ο κωδικος της (NR --> Never Ready), δεν βγηκε ποτε στην παραγωγη.

Ηταν τρομερο

πλάκα-πλάκα το τελευταίο Popular Science (μοιράζεται και μαζί με την Καθημερινή) είχε ένα άρθρο για τα αντίγραφα προϊόντα των κινε´ζων

μην ακούς το Δημήτρη (Θ.) και το Μπάμπη: αυτοί, με τις μουσικές που ακούνε, δεν μπορούν να τα εκτιμήσουν :D

Δεν είπα τίποτε ο καϋμένος.... Απλά γέλασα... :flipout:

Και μιας και κάνατε και συγκρίσεις μεταξύ Έγγλέζων και Γιαπωνέζων το "τέστ της γάτας" το ξέρετε;
icon12.gif

....με τα οβαλ πιστονια, 8 βαλβιδες στον κυλυνδρο και ενα σκασμο αλλες καινοτομιες.

Δεν ηταν τυχαιος ο κωδικος της (NR --> Never Ready), δεν βγηκε ποτε στην παραγωγη.

Ηταν τρομερο

Για την ακριβεια, βγηκαν στα μαγαζια μερικα κομματια, αλλα ηταν υπερβολικα ακριβα. Πιθανοτατα ηταν και ο βασικος λογος που σταματησε το κολπο.
Παντως θεωρηται μοντελο παραγωγης
Τις καινοτομιες στην μελετη της αεροδυναμικης ενσωματωσε (αντεγραψε :grinning-smiley-043) η ducati sta μοντελα της σειρας 9χχ

Όταν οι Νissan αγόρασε την Land Rover μιά αντιπροσωπεία από το εργοστάσιο της Land Rover επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Νissan στην Ιαπωνία.
Μόλις μπήκαν μέσα έπαθαν πλάκα. Σκέτο νοσοκομείο. Απόλυτη ησυχία, πεντακάθαρα παντού, όλα τακτοποιημένα κι όλοι οι εργάτες με φόρμες μάσκες και γάντια.
Στο τέλος της γραμμής παραγωγής είδαν έναν Γιαπωνέζο να έχει δίπλα του ένα τεράστιο κιβώτιο και κάθε αυτοκίνητο που πέρναγε του άνοιγε την πόρτα, άρπαζε μιά γάτα μέσα από το κιβώτιο, την πέταγε μέσα στο αυτοκίνητο κι έκλεινε την πόρτα.
Οι Εγγλέζοι τον κοίταζαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τί κάνει.
- Τί κάνεις εκεί; Του λέει κάποιος
- Το test της γάτας, λέει ο Γιαπωνέζος.
- Δηλαδή;
- Νά, πετάω τη γάτα μέσα και μετά κλείνω την πόρτα. Αν αύριο το πρωί η γάτα ζεί θα πεί οτι η καμπίνα από κάπου παίρνει αέρα, αφού αναπνέει η γάτα, άρα το αυτοκίνητο είναι ακατάλληλο.
Τρελάθηκαν οι Εγγλέζοι αλλά δεν είπαν κουβέντα.
Μετά από 2 μήνες ήταν η σειρά των Γιαπωνέζων να πάνε στο εργοστάσιο της Land Rover.
Mε το που μπαίνουν μέσα έπαθαν πλάκα... Παντού βρωμιά κι ακαταστασία, λάδια παντού, πεταμένα στουπιά στο πάτωμα και κάτι τύποι με κάτι σφυριά κοπανούσαν γκάπα γκούπα τις καρότσες να τις μοντάρουν.
Στο τέλος της γραμμής παραγωγής ένας τύπος έβγαζε μιά γάτα από ένα τεράστιο κουτί και την πέταγε μέσα στο αυτοκίνητο και έκλεινε την πόρτα.
Οι Γιαπωνέζοι έβαλαν τα γέλια.
- Καλά, τί κάνεις εκεί;
- Το test της γάτας
- Καλά, και πώς το κάνεις;
- Νά, πετάω τη γάτα μέσα και κλείνω την πόρτα. Αν αύριο το πρωί η γάτα είναι ακόμα μέσα το αυτοκίνητο είναι μιά χαρά. -bye-

ευχαριστώ πολύ :worshippy:
μπορώ να θέσω έναν όρο; από μέταλα μόνο τα 3 πρώτα Sabbath και Motorhead.:grandpa:
είσαι καλεσμένος κι εσύ φυσικά - όλοι σου οι όροι δεκτοί εκ των προτέρων
αλλά θα σου πρότεινα να ...αφεθείς :smile:
στα έμπειρα χέρια μου :D

(ελπίζω μόνο να μην ακούει ο Μπάμπης :rolleyes:)

Μήπως θέλετε ακόμη εναν στην παρέα σας ?:guitarist:

Όταν οι Νissan αγόρασε την Land Rover μιά αντιπροσωπεία από το εργοστάσιο της Land Rover επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Νissan στην Ιαπωνία.
Μόλις μπήκαν μέσα έπαθαν πλάκα. Σκέτο νοσοκομείο. Απόλυτη ησυχία, πεντακάθαρα παντού, όλα τακτοποιημένα κι όλοι οι εργάτες με φόρμες μάσκες και γάντια.
Στο τέλος της γραμμής παραγωγής είδαν έναν Γιαπωνέζο να έχει δίπλα του ένα τεράστιο κιβώτιο και κάθε αυτοκίνητο που πέρναγε του άνοιγε την πόρτα, άρπαζε μιά γάτα μέσα από το κιβώτιο, την πέταγε μέσα στο αυτοκίνητο κι έκλεινε την πόρτα.
Οι Εγγλέζοι τον κοίταζαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τί κάνει.
- Τί κάνεις εκεί; Του λέει κάποιος
- Το test της γάτας, λέει ο Γιαπωνέζος.
- Δηλαδή;
- Νά, πετάω τη γάτα μέσα και μετά κλείνω την πόρτα. Αν αύριο το πρωί η γάτα ζεί θα πεί οτι η καμπίνα από κάπου παίρνει αέρα, αφού αναπνέει η γάτα, άρα το αυτοκίνητο είναι ακατάλληλο.
Τρελάθηκαν οι Εγγλέζοι αλλά δεν είπαν κουβέντα.
Μετά από 2 μήνες ήταν η σειρά των Γιαπωνέζων να πάνε στο εργοστάσιο της Land Rover.
Mε το που μπαίνουν μέσα έπαθαν πλάκα... Παντού βρωμιά κι ακαταστασία, λάδια παντού, πεταμένα στουπιά στο πάτωμα και κάτι τύποι με κάτι σφυριά κοπανούσαν γκάπα γκούπα τις καρότσες να τις μοντάρουν.
Στο τέλος της γραμμής παραγωγής ένας τύπος έβγαζε μιά γάτα από ένα τεράστιο κουτί και την πέταγε μέσα στο αυτοκίνητο και έκλεινε την πόρτα.
Οι Γιαπωνέζοι έβαλαν τα γέλια.
- Καλά, τί κάνεις εκεί;
- Το test της γάτας
- Καλά, και πώς το κάνεις;
- Νά, πετάω τη γάτα μέσα και κλείνω την πόρτα. Αν αύριο το πρωί η γάτα είναι ακόμα μέσα το αυτοκίνητο είναι μιά χαρά. -bye-

Εγώ γιατί το ξέρω με ιταλούς ?

Ωχ, Ωχ , έχω και FIAT. -bye-

εκτός από αυτά έχουμε κινέζικο laptop, κινέζικο pda, κινέζικο κινητό, κινέζικο ipod, κινέζικη φωτογραφική SLR, ενώ πολλά από τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων μας ήδη κατασκευάζονται στην κίνα....

από μιά σύντομη ματιά στο γραφείο μου....

Εχω την εντυπωση οτι καπου μπερδευτηκαμε. Ολα αυτα τα κινεζικα που περιγραφετε, δεν ειναι ουτε κινεζικα know how ουτε κινεζικης σχεδιασης ουτε τιποτα.
Ειναι προιοντα που οι εταιριες τους ανοιξαν-εστησαν εργοστασια και "εκτελουν" μηχανακια αλλων.

Εχω την εντυπωση οτι καπου μπερδευτηκαμε. Ολα αυτα τα κινεζικα που περιγραφετε, δεν ειναι ουτε κινεζικα know how ουτε κινεζικης σχεδιασης ουτε τιποτα.
Ειναι προιοντα που οι εταιριες τους ανοιξαν-εστησαν εργοστασια και "εκτελουν" μηχανακια αλλων.

Levorno?

Μα γιατί εκπλήσσεστε φίλοι μου, διαβάστε λίγο τα περί Παγκοσμιοποίησης και Νέας Τάξης πραγμάτων, εκεί δεν θα εκπλαγείτε θα σοκαρισθείτε. :FSGSFGS4::FSGSFGS4::FSGSFGS4:

Έτσι έτσι έτσι....
Φθηνά εργατικά χέρια...
προιόντα με τεχνογνωσία της μαμάς χώρας και με χέρια κίτρινα...

Πολύ σωστά (και οι προδιαγραφές είναι συγκρεκριμένες).
Απλά είναι γραμμές παραγωγής με Κινέζους εργάτες.
Nothing more nothing less.

1. ή είναι το πρώτο βήμα γιά την εξάπλωση των κινέζων στη δύση
2. ή είναι ο πολιορκητικός κριός της δύσης μέσα στην ανατολή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως το παρακαναν ?

1. ή είναι το πρώτο βήμα γιά την εξάπλωση των κινέζων στη δύση
2. ή είναι ο πολιορκητικός κριός της δύσης μέσα στην ανατολή...

Εγω θα το πω λιγο διαφορετικα.

Οπως πολυ σωστα πηραν χαμπαρι ολοι οι μεγαλοι και σχετικα νωρις, οτι δεν μπορεις να το παλεψεις μπορεις να το εκμεταλευτεις .

Και κατα τη γνωμη μου καλα εκαναν απο μια αποψη. Ουτως η αλλως με τα δειγματα που εχουμε απο τα καθεαυτου προιοντα τους ( οπως αυτα που παρεθεσα στην αρχη του θρεντ), το ποιο πιθανο ειναι να ανοιγανε κινεζικες εταιριες και πολυ συντομα να εκλειναν. Οποτε, δωστους δουλεια ετοιμη. Κανεις και τη δουλεια σου φτηνοτερα και τους βοηθας κιολας. Απο την αλλη τους ψιλοεχεις και στο "χερι".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μηπως το παρακαναν ?

Πολύ σωστά (και οι προδιαγραφές είναι συγκρεκριμένες).
Απλά είναι γραμμές παραγωγής με Κινέζους εργάτες.
Nothing more nothing less.

Ετσι ειναι Αλεξη.
Αλλα μην νομιζεις οτι και η κοστολογικη διαφορα εργατωρας ειναι το κλειδι. Αν εξαιρεσεις τα ρουχα απο τα παραδειγματα που παρεθεσαν παραπανω οι φιλοι, τα υπολοιπα και τα περισσοτερα προιοντα αφορουν αυτοματοποιημενες γραμμες παραγωγης, δηλαδη λιγα χερια.

Η διαφορα ειναι στο πολιτικο κατεστημενο της χωρας, το φορολογικο τους συστημα και τις αναπτυξιακες προυποθεσεις , που στην εν λογω διευκολυνουν τις εταιριες για καινουργιες επιχειρήσεις.