Mission: USB DAC!

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Αααα, μη μου φρενάρεις τον ενθουσιασμό...
:)

Σοβαρά τώρα, αναμένω πως και πως τις πρώτες αντιδράσεις των χρηστών τον επόμενο μήνα!

Εγώ δεν περιμένω τις αντιδράσεις τόσο (που αναμενόμενα θα είναι ενθουσιώδεις), όσο τα συγκριτικά με μερικά ιερά τέρατα...

Ίδωμεν!

αν υπήρχε ένα dac που έπαιζε τα πάντα με ανάλυση χειρουργικό νυστέρι και τα rips από ελληνικές κόπιες των doors όπως ακούγονται τα remasters του Botnick θα το αγόραζα ευχαρίστως.

Συνήθως γίνεται το αντίθετο.. Καλά = αναλυτικά, και το τελευταίο που θέλεις να κάνεις σε μια κακή ηχογράφηση είναι να αναδείξεις όλη την πληροφορία που περιέχει.. Οπότε τα μηχανήματα που "στρογγυλεύουν" τον ήχο το κάνουν για όλες τις ηχογραφήσεις. Για να γίνει κάτι διαφορετικό θα πρέπει να υπάρχει κάπου τεχνητή νοημοσύνη.. ;)

+1

Κάτι που μπορώ να σκεφτώ ως απάντηση είναι ότι παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Οπότε οι "κακές" ηχογραφήσεις σίγουρα θα ακούγονται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού...

Λογικό δεν είναι? :)

Τι λες τώρα;
Δηλαδή: Έχω μια (κακή) ηχογράφηση Συμφωνικής Ορχήστρας και τα τύμπανα ακούγονται μπρος απο τα βιολιά (κακώς). Το ντακ θα μου τα βάλει στη θέση τους;;; Και η κακή ηχογράφηση θα γίνει καλή;
Το θέλω κι'εγώ αυτό το ντακ.

Τόσο που κοστίζει σίγουρα όχι.
Αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σαν συσκευή καθώς συνδυάζει αρκετά δυσεύρετα χαρακτηριστικά (ταυτόχρονα).
LineIn,Aptx, PreAmp, HeadAmp, DAC, HT Pass κ.λπ.

Εξαρτάται από τι εμπειρίες έχεις στην συγκεκριμένη κατηγορία... Καλά τα specια αλλά πρέπει να παίζει κιόλας στα μέτρα του ανταγωνισμού. Οι ευκολίες είναι ευκολίες αλλά οι ηχητικές επιδόσεις είναι το πιο σημαντικό. Από τις ευκολίες που περιγράφεις οι περισσότερες υπάρχουν σε όλα τα DAC της κατηγορίας....όσο για το Aptx μπορεί να είναι το μόνο που το έχει στην κατηγορία και δεν μου κάνει εντύπωση το γιατί.

Και για να μην το πλατιάζουμε και πολύ δεν είναι τυχαίο που τα Best sellers της κατηγορίας κρατούν τα σκήπτρα τα τελευταία 3-4 χρόνια σταθερά...

Σε review που διάβασα έλεγε ότι οι έξοδοι που εχει fixed/variable δεν έχουν τόσο καλό ήχο όσο η έξοδο των ακουστικών που τελικά χρησιμοποίησε αυτή για σύνδεση με τον ενισχυτή.

Το πρόβλημα με τον Shiit Yggy είναι η τιμολόγηση.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για ένα άλλο προϊόν (παρόμοιου βάρους), π.χ. το Ragnarok, ο Γάλλος αντιπρόσωπος το στέλνει Ελλάδα με 2280 .

Αν αγοράσω το Ragnarok από κατάστημα στο US βγαίνει στα 1280 . Η διαφορά στα 1000 που είναι τεράστια!!

Σύμφωνα με αυτό, υπολογίζω το Yggy να κοστίζει τελικά γύρω στα 2800 με 3000 . :(

Φρεσκότατα νέα εκ στόματος Mike Moffat για Schiit Ygg:

"The DAC in the Yggy is an AD5791BRUZ - Headline specs: 1 ppm 20-Bit, ±1 LSB INL. I use 2 per channel (1 per phase) to get an honest 20 bit level of performance. That is four per Yggy. The BRUZ version is the higher specced model.

Only 20 bits you say? You can get a 24 delta sigma bit (advertised) DAC chips for 3% of the cost of one 5791. Check it out. Go to Mouser or Digi-Key and see how much AD5791s cost. Yup, you get just about $400 worth of DAC chips in every Yggy. I have seen $10,000 dollar D/A converters with $22 bucks worth of dac chips inside. The Yggy is by far away the best fucking parts cost deal going in the arena of high end DACs, period.

Biggest problem was figuring out how to get it running without glitching - sample and hold amps sound like ass.

Also you have to drive it with DSP because every sample requires a fixed preamble.

For the above reasons, I don't expect a lot of competitors to be using it. After all, even analog devices told me it was not designed for audio. The best way to get me to do something is to tell me I can't or shouldn't do it."

http://www.changstar.com/index.php/topic,2047.220.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

$104+ το κομμάτι (http://www.digikey.com/product-detail/en/AD5791BRUZ/AD5791BRUZ-ND/2606881)!!!

Εκθρόνιση του "βασιλιά" PCM1704? Ποιός ξέρει?

(αν και το AD δεν είναι audio dac chip!)

Last edited:
:a0210: τα σχέδια κυκλωμάτων της Schiit είναι όλα μοναδικά και ξεχωριστά από οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά, τους παραδέχομαι για αυτούς τους σχεδιασμούς αλλά κυρίως για την τιμολογιακή τους πολιτική.

Τρίτο ίδωμεν!-bye-

Απάντηση: Re: Mission: USB DAC!

Εκθρόνιση του "βασιλιά" PCM1704? Ποιός ξέρει?

(αν και το AD δεν είναι audio dac chip!)

Αν το 1704 είναι ο βασιλιάς,οι μοντούλες της MSB τι είναι;Ο αυτοκράτορας;
Και τα υπόλοιπα παραπάνω;

Παίδες, καλά όλα αυτά αλλά δεν ακούμε νούμερα, ακούμε μουσική και αυτό ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνει. Αν ήταν να τα αγοράζουμε με τα χαρακτηριστικά θα είχαμε όλοι σαύρες.

Παίδες, καλά όλα αυτά αλλά δεν ακούμε νούμερα, ακούμε μουσική και αυτό ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνει. Αν ήταν να τα αγοράζουμε με τα χαρακτηριστικά θα είχαμε όλοι σαύρες.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί που ψωνίζουν με βάση τα σχεδιαστικά specs...

Καλημέρα
Το Chord Hugo το έχετε ακούσει;
Το έχει σε home demo απο το μέσημερι και δεν έχβ σταμάτησε να ακούω λεπτό.
Στο 2chanel σύστημα ακούγεται πολυ καλύτερα απο το δικό μου mambo δυστυχώς :( και δεν το περίμενα.
Αλλά εκεί που με έχει εντυπωσιάσει είναι με τα ακουστικά
Εχω ενα ζευγάρι HD 650 εδώ και ενα χρόνο, ζήτημα αν είχα άκουσει 10 ώρες, με το Hugo απλά δεν θέλω να τα βγάλω
Το θέμα είναι ότι αυτό το 'πραγματάκι' εγώ στο rack μου δεν το βάζω,
Έχει βγει και το Hugo TT αλλά σε τελείως απλησίαστη τιμή 3000GBP οπότε και αυτό αποκλείεται :(
Θέλει ψάξιμο

1400 GBP αλλά αν το ψάξεις λίγο βρίσκεται και με 1200GBP
Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να το βάλω σο ρακ μου
Αλλά απο την άλλη ακούγεται τέλεια
Υπάρχει και το 2Qute πάλι απο την chord, είναι το ίδιο DAC αλλά χωρίς μπαταρίες (το Hugo λειτουργει με μπαταρία ) αλλά με γαλβανισμένη USB.
απο την άλλη εχω πάθει πλάκα με το πως ακούγονται τα HD650
Μπλέξιμο .....

Προσωπικά, ακριβές μινιατούρες με μπαταρίες απορρίπτονται...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... εκτός αν μιλάμε για τη Bakoon.