Mobile Navigator Europe (Navigon) (πρόγραμμα πλοήγησης)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Καλημέρα,

σκέφτομαι κι εγώ την αγορά του Navigon απ' το appstore αλλά περιμένω και την ελληνική έκδοση του tomtom.

Πάντως διαπιστώνω - όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα forum - πως το navigon για την Ελλάδα τουλάχιστον, είναι καλύτερο..

Απο το σχόλιό σου παραπάνω, εγκρίνεις την αγορά του...-bye-

ΥΓ. έχω το 3G S.

ναι...εννοείται!!!

Απάντηση: Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Τασο, αυτο που λες ειναι σοβαρο... ημουν ετοιμος να πουλησω το 3G για να παρω το νεο, μονο και μονο για τη ταχυτητα πλοηγησης και το βιντεο.
Αν ειναι ετσι δεν αξιζει... εισαι σιγουρος ?

Λοιπόν Γιάννη, έβαλα προχθές την 1.2 (Navigon) και πάει σαφέστατα καλύτερα με τις ίδιες συνθήκες (ίδια διαδρομή, μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, στο ίδιο σημείο το τηλέφωνο). Λέγοντας πάει καλύτερα, εννοώ ότι είναι ΕΓΚΑΙΡΗ η ειδοποίηση και όχι να μου λέει "στρίψε" αφού έχω περάσει το στενό. Μιλάω πάντα για 3Gs.

Και φυσικά παίζει ρόλο η ταχύτητα του τηλεφώνου αφού δεν σου σπάει (πολύ) τα νεύρα όταν σε πάρει κάποιος τηλέφωνο την ώρα της πλοήγησης και κλείνει και ξαναφορτώνει η εφαρμογή.

Απάντηση: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Καλησπέρα....

το έχω δοκιμάσει στο δικό μου Ford Focus...στο CITROEN C3 της γυναίκας μου...σε Audi A3...σε Hundai...σε FIAT Punto....

σε όλα το GPS είναι καμπάνα!!!!...σε 5 sec κλειδώνει και δεν χάνεται με τίποτα...

αλλά και ακίνητος πεζός τόχω δοκιμάσει...ΚΑΜΠΑΝΑ και εκεί...
Νάσο ποιάς εταιρείας δίκτυο χρησιμοποιείς ? Μήπως τελικά παίζει μεγάλο ρόλο ?

Κι εγώ κι η γυναίκα μου vodafone έχουμε, αλλά στη Ρόδο τουλάχιστον που το χρησιμοποιούμε, χάνει πολλές φορές το σήμα... Προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο η ένταση του σήματος από τον εκάστοτε πάροχο.

Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Εχει κυριως να κανει με το πως λαμβανει το navigon και τα υπολοιπα προγραμματα το σημα.
Υπαρχουν αρκετοι μεθοδοι, και καθε προγραμμα προσπαθει να κανει εκμεταλλευση των δεδομενων του gps με διαφορετικο τροπο.
Δοκιμαστε ασ πουμε, να βαλετε μια διaδρομη στο navigon kai ακολουθηστε τη για λιγο.
Σε καποια στροφη , αλλαξτε πορεια απο αυτη που προτεινει το navigon, και θα διαπιστωσετε οτι το προγραμμα εξακολουθει - για λιγα μετρα - να "νομιζει" οτι ειστε ακιμη στη προκαθορισμενη πορεια !
Μετα απο λιγο , αφου επεξεργαστει τα νεα δεδομενα, επανερχεται στη νεα διαδρομη.

Αυτο γινεται, απ οσο ξερω και διαβαζω, γιατι τα δεδομενα που κατεβαινουν απο τους δορυφορους, ΔΕΝ ειναι ακριβη , για στρατιωτικους λογους ασφαλειας. Περιεχουν ενα σφαλμα, που διορθωνεται μονο απο τις συνεχομενες μετρησεις του δεκτη και μετα απο στατιστικη αναλυση.
Πρεπει λοιπον να λαμβανουν οι δεκτες πολλα δειγματα ανα δευτερολεπτο και να τα επεξεργαζονται, αλλα οχι τοσα πολλα ετσι ωστε να υπερφορτωνεται ο δεκτης !!!
Ειναι λοιπον , καθε προγραμμα, υπευθυνο για το τροπο που διαχειριζεται τα δεδομενα, και πρεπει να βρει τη "χρυση τομη" μεταξυ ογκου δεδομενων, δειγματοληψιας και στατιστικης , ετσι ωστε να βγαζει γρηγορα αλλα και ακριβη αποτελεσματα (πραγματα δηλ. αντιστροφως αναλογα).

Δοκιμασα το navigon εχθες για πρωτη φορα στο 3GS. Δουλευει αψογα. Δεν εχασε ποτε το σημα. Να φανταστείτε επειδη δεν εχω βαση για το αυτοκίνητο ακομα το κρατούσα στο χέρι μακριά απο το παμπριτζ αλλα παρολα αυτα δουλευε μια χαρα.

Μπορεις να δοκιμασεις αυτο που λεω παραπανω ?
Να βαλεις δηλ. μια πορεια στο Navigon , να την ακολουθησεις και σε καποια στροφη που σου λεει να πας σε αλλη κατευθυνση... λογικα θα δεις το στιγμα να ακολουθει την προκαθορισμενη πορεια για λιγο και οχι τη δικια σου !

Το δοκιμασα χθες και αλλαξα πορεία. Εκανε περιπου 2 δευτερολεπτα για να δείξει τον σωστο δρόμο και περιπου 5 δευτερολεπτα για να σχεδιασει νεα πορεία. Not bad.

Last edited:

Aυτο ακριβως εννοω... κι εχεις 3GS ?
Φαντασου εμας με το 3G...
Αν εχεις να κανεις στην Αθηνα δυσκολη διαδρομη με απανωτες στροφες, πλατειες κλπ ... τον χασαμε το δρομο πατριωτη!!!

Θα έπρεπε η Navigon να βγάλει 2 εκδόσεις μια για το 3GS και μια πιο light για το 3G

Απάντηση: Re: Mobile Navigator Europe, στο appstore (Navigon)

Aυτο ακριβως εννοω... κι εχεις 3GS ?
Φαντασου εμας με το 3G...
Αν εχεις να κανεις στην Αθηνα δυσκολη διαδρομη με απανωτες στροφες, πλατειες κλπ ... τον χασαμε το δρομο πατριωτη!!!

Γιάννη σόρρυ...αλλά είσαι κομματάκι... υπερβολικός!!!

Δεν ειμαι Νασο... το εχω δοκιμασει πολλες φορες και παντα εχει το ιδιο προβλημα.
Ειδικα οταν περιμενεις καποια οδηγια , ενω δεν ξερεις καλα τη περιοχη .
Προχτες πηγα στα Βριλλησια, και γινεται χαμος απο τα εργα και τις μονοδρομησεις.... εψαχνα μια οδο πολλη ωρα γιατι αναγκαζομουν συνεχως ν αλλαξω πορεια , λογω των εργων και εκνευριστηκα πολυ.

Δοκιμασε το να δεις, αλλα εσυ εχεις τωρα το 3GS !!!

Καλημέρα Γιάννη και σε όλους....
Θα συμφωνήσω απόλυτα στους χρόνους που έγραψε παραπάνω ο silent....Ίσως νάναι και γρηγορότερο κάποιες φορές...
Αυτό που περιγράφεις-παραπάνω-Γιάννη με το 3GS δεν τόχω ζήσει...προφανώς το NAVIGON είναι πολύ βαρύ για το 3G...
Άλλωστε άμα μπείτε στο www.gomac.gr μπορείτε να δείτε βιντεάκι με συγκριτικό σε πόσο χρόνο ανοίγει το NAVIGON στο 3G και σε πόσο χρόνο στο 3GS....
Καμία σχέση...

Νασο, προφανως κατι τρεχει με το κινητο του Γιαννη, διοτι τετοια χαλια που περιγραφει δεν ειχε ουτε το παλιο 3G που ειχα δοκιμασει προσφατα (οχι το δικο μου), δλδ δεν πρεπει να ειναι θεμα hardware αλλα ισως καποιο software bug (συνδιασμος προγραμματων? προβλημα στο jailbreak? ) που εμφανιζεται σε καποια iphone.
Το λεω διοτι και το δικο μου παλιο 3G ενω στην αρχη πηγαινε καλα, μετα ειχε αρχισει καποια τρελα. Το 3gs παντως ειναι τζετ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ παιδιά. Συνέχεια έχανε το σήμα και μου έσπαγε τα νεύρα.
Προχθές που του έκανα φορμάτ (είχα γεμίσει με άσχετα προγράμματα) κι έβαλα μόνο αυτά που χρησιμοποιώ βασικά, δηλαδή γέμισα περίπου 3 σελίδες στο iphone, το Navigon δεν έχασε ούτε μία στιγμή το σήμα στις ίδιες διαδρομές που τις προηγούμενες φορές δεν έπιανε σχεδόν καθόλου!!!
Επομένως συμφωνώ με την παρατήρηση του Τάκη ότι μπορεί να είναι είτε κάποιο bug σε συνδυασμό με κάποιο άλλο πρόγραμμα είτε αν το παραφορτώσει κάποιος το τηλέφωνο με εφαρμογές, επηρεάζει την απόδοση του Navigon, αφού είναι και "βαρύ" έτσι κι αλλιώς.