Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Καλοριζοικη !

Δυστυχως το λαθος που κανουν ολοι!
Δεν κανει ο κιτ φακος για εσωτερικα και σκοτεινα πλανα.
Θα απογοητευτεις πληρως .... δεν εχεις καποιον manual φωτεινο ?

ευχαριστω πολυ Γιαννη! να σαι καλα!

δεν εχω αυτη τη στιγμη..τιποτα..
βεβαια εχω τρελλη προικα Νικον κ zeiss για Νικον.

εχει χρησιμοποιησει καποιος Νικον AF ανταπτορα για ΝΕΧ5 ?

αλλη μαρκα φακους δεν εχω η αληθεια..

μετα μονο απο μεσαιο φορμα.

αλλα μεχρι αυριο δεν προλαβαινω..ουτε καν τις ρυθμισεις τις να μαθω.

παντως εστω κ με τον κιτ φακο, δεν θα ναι πιο φωτεινη κ καθαρη στα 3200 ασα με 3.5 f ? πιστευω πως ναι, γιατι μεσα στα κλαμπ ειναι πισσα σκοταδι...

Δυστυχως, μη περιμενεις και πολλα πραγματα με διαφραγμα 3,5 - 5.6 (δεν ειναι σταθερος ο ζοομ).
Στα 50μμ ειναι 5.6 δηλ, 4 στοπ πιο σκοτεινος απο εναν φωτεινο 50μμ 1.4-1.8 !
Τεραστια διαφορα... και ειδικα σε σκοτεινα περιβαλλοντα.

Προσπαθησε να κανεις καποια πειραματα σημερα, σε αναλογο περιβαλλον σπιτι σου, και δες .
Βαλε manual προγραμμα, 3200 ISO , 1/25 ταχυτητα και ρυθμισε το WB σωστα (σχετικα ψυχρο).

Με εναν απλο ανταπτορα παντως για nikon , θα εκανες τη δουλεια σου πιο ευκολα.
http://www.ebay.co.uk/itm/Nikon-F-A...daptors_ET&hash=item336ee2bdb1#ht_1561wt_1180

Τελος, για να μειωσεις λιγο το θορυβο στο μονταζ, εγω χρησιμοποιω το neatvideo ή denoiser .
Κανουν καλη δουλεια... με λιγο προσοχη.

Μη ξεχνας οτι ΠΡΕΠΕΙ να υπερεκθετεις οσο ειναι δυνατον (αν και με τοσο σκοτεινο φακο ειναι μαλλον αδυνατον)!

http://www.youtube.com/watch?v=mPv1gX7pPls

http://www.youtube.com/watch?v=ym__7KiZSmc

http://www.youtube.com/watch?v=yv1Ws49Ecmc&feature=related

Last edited:
θα έχω καλά αποτελέσματα αν κοτσάρω πάνω στην νεξ έναν canon 50mm F1.4 ?

ευχαριστώ

Φυσικα, πολυ καλυτερα (εχει μανουαλ διαφραγμα?)
Και στο τελος , οπως ειπα πριν, λιγο denoise kai εισαι κομπλε!

Για καλυτερη χρηση με manual φακους , να ενεργοποιησεις το focus peaking στη μεγαλυτερη ενταση του και να ανεβασεις τερμα το sharpness στην εικονα.

Σ ευχαριστω γιαννη, να σαι καλα. Θα δοκιμασω σημερα.. Κ λεω να παραγγειλω τον ανταπτορα να βαλω κανα σοβαρο φακο επανω...

Μολις πηρα στα χερια μου (δωρο) τον Sony VCL-ECF1 , fish-eye μετατροπεα για την σονυ νεχ και τον 16αρη φακο.
Πολυ καλη κατασκευη, οπως και ο αλλος ευρυγωνιος μετατροπεας, μπαινει στον 16mm φ/2.8 και τον μετατρεπει σε 9mm (αντιστοιχο 14mm σε full frame 35mm).

Δεν εχει επιπτωση στη φωτεινοτητα που παραμενει σταθερη, κι ελαχιστη στην οξυτητα.
Το μεγαλο πλεονεκτημα ειναι φυσικα η τιμη του και το οτι εχεις auto focus (σε αντιθεση με τον samyang που ηθελα επισης για nex).
Επισης ειναι πολυ μικρος , περιλαμβανει ωραια , μικρη σκληρη θηκη μεταφορας .

Μια πολυ οικονομικη , αλλα και ποιοτικη λυση για οποιον θελει εναν fisheye για τη nex.

DSC00058.jpgDSC00063.jpgDSC00065.jpgDSC00067.jpg

Eδω κι ενα δειγμα , για να δειτε τι διαφορα μεταξυ 16mm kai 9mm

DSC01472.jpgDSC01473.jpgDSC01475.jpgDSC01474.jpg

Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες κάποιες ερωτήσεις για τη Sony nex-5n που σκέφτομαι να αγοράσω (βασικά ως φωτογραφική μηχανή, αλλά και για περιστασιακή χρήση της ως βιντεοκάμερα):

1)Πόση ώρα μπορεί να τραβήξει βίντεο, τόσο στην υψηλότερη ανάλυση 1080 όσο και στην 720; Κάπου διάβασα για 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι μετά πρέπει να περιμένεις κάποιο χρόνο (π.χ. 5 λεπτά) για να επεξεργαστεί ό,τι έχει τραβήξει και μετά να συνεχίσεις να καταγράψεις άλλο κλιπ; Ή συνεχίζει κανονικά να καταγράφει και παράλληλα σώζει το πρώτο κλιπ των 30 λεπτών;

2)Με απλά λόγια, μπορώ να καταγράψω μια παράσταση που κρατά 2 ή περισσότερες ώρες χωρίς να χάσω κάποια λεπτά της;

3)Πόσο μεγάλα αρχεία δημιουργούνται από την καταγραφή βίντεο σε 1080, 720 ή και πιο μικρή ανάλυση (για χρήση σε DVD) (π.χ. για καταγραφή 30 λεπτών ή και για καταγραφή 2 ωρών);

Σας ευχαριστώ...

Δεν ειναι βιντεοκαμερα, το εχουμε ξαναπει.

Οπως και οι περισοτερες φωτογραφικες, εχουν αρκετους περιορισμους.

Αν την αφησεις να καταγραφει συνεχως, καποια στιγμη θα υπερθεμανθει... εξαρταται απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος, σε τι framerate τραβας, το iso που εχεις κλπ.

Σε μια καρτα 16gb χωραει περιπου 1 ωρα και 30 λεπτα στη καλυτερη ποιοτητα. Λιγο παραπανω σε μειωμενη ποιοτητα.
Δεν εχει 720p, μονο 1080.

σκέφτομαι να την πάρω με τον 16mm και τον ευρυγώνιο μετατροπέα,να την κοτσάρω στο κράνος μου για pov κάμερα... αλλά ΔΕΝ έχει σταθεροποιητή και είναι ακριβή για τις πιθανότατες χύμες.....

(2η επιλογή η sony hx9v αλλά αντιστέκομαι λόγω κάκιστης φωτογραφίας)

λέτε να περιμένω την CES 2011?

Last edited:
το έχω ξαναπει...
η gopro είναι μια υπερεκτιμημένη Web camera! Χωρίς σταθεροποιητή, χωρίς διπλάσια καρέ στα 1080p, με απαίσια ζελοποίηση (rolling shutter),με παραμόρφωση εικόνας..... και με πολύ υψηλή τιμή!
ευχαριστώ δεν θα πάρω

τα mounts της Gopro μπαίνουν με αντάπτορα και σε compact κάμερες

Last edited:
ενα ακομα βιντεο με την Sony 5n με τον φακο του κιτ και με καποιους Νικον φακους με τον ανταπτορα της fotodiox.
Το Youtube εχει ως γνωστον χαλασει παρα πολυ την ποιοτητα του βιντεο (που ηταν ηδη πισσα στα σκοταδια), και ολα εγιναν κλασσικα πολυ γρηγορα.

Ριξτε μια ματια,

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ποιον υπερευρυγωνιο εχεις ?

Η εικονα μια χαρα ειναι... αυτο που μ ενοχλησε ειναι το κουνημα δυστυχως, εχει αρκετο rolling shutter.
Για να τ αποφυγεις , προσπαθησε να τραβας στα 50p και με καποιο μονοποδο .

τον 14-24 2,8 Γιαννη.

Η ληψη στο συγκεκριμενο χωρο ειναι ιδιαιτερα δυσκολη, μιας κ ως επι το πλειστον ειμαι στα 3200asa με 1,4f (!!) και 10-50 ταχυτητα για να πιασω αυτο το λιγοστο φως που φαινεται...

Το επομενο βημα ειναι να γινω κομμαντο κ να παρω night vision καμερα, με υπερυθρες, να βαλω κ φουμο...

οσο για το κουνημα, ειναι ενα θεμα, ελαχιστες ληψεις γινονται με τριποδο, το μονοποδο ειναι μια λυση αλλα λογω χωρου κ "εμφανισης" δε βολευει πολυ.

του κουνημα..ειναι δυσκολη η μηχανη, κ στα σκοταδια γενικα... ασε που δεν ειμαι κ βιντεας, δε φημιζομαι για το σταθερο μου χερι, δεν ειμαι κ νευρικος...χαχχα!!!!

αλλα με ζουμ φακους πανω απο 50μμ η με τον 85 η 135 με 10-40 ταχυτητα στο χερι, παλι καλα ειναι...