Μολις παρελαβα , Νex 5N !

δεν εχεις αδικο, πηρα ενα (ψευτο) steady manfrotto αλλα δεν κανει δουλεια.
αυτο που προτεινεις ειναι εμφανως καλυτερο, εχω το μεγαλο το flyer (των 10,000) αλλα δεν ειναι διακριτικο...

ειναι δυσκολο στο μαγαζι μεσα να γευματιζουν διαφορες διασημοτητες κ να σκαω με το steady εγω και να τους πεφτει η σαμπανια κ να κρυβονται...

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Ισως με καποιο φακο stabilized και τον νεο ανταπτορα για alpha mount...

δεν έπαιρνε την Α65 εξαρχής?
τελικά χάνει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους η νεξ....
κοιτάξτε τι καλούς και ΜΙΚΡΟΥΣ pancake φακούς έχει η samsung για την nx σειρά

Δεν εχει stabilizer ουτε η samsung....

Η λυση ειναι η nex 5n + 50mm 1.8 OS (ερχεται τον επομενο μηνα-λιγο υπομονη).

Pancakes εχουν και οι m4/3 (πχ η GH2 που εχω ), αλλα δεν εχουν σταθεροποιηση οι φακοι αυτοι.

καλησπερα και χρονια πολλα. να κανω μια ερωτηση για το μικροφωνο...στα βιντεο που τραβατε μεσα σε ενα μαγαζι club μπουκονει απο το μπασο? ι ειναι κομπλε? και τι διαφορα εχει η nex 5 απο την nex 5nd. ευχαριστω

Οσες φορες εχω γραψει ηχο σε dslr , ειναι χαλια... εγω προσωπικα γραφω σε εξωτερικη συσκευη.
Ο ηχος , αν ειναι πολυ δυνατος σιγουρα θα μπουκωσει τη μηχανη, γιατι δεν εχει ρυθμιστικα.

Η νεχ 5 δεν εχει manual ρυθμισεις σε βιντεο, και δεν εχει 1080 50p , που εχει η 5n.

εγω μιλαω για την νεχ 5ν την παραγγειλα και ειχα απορια μονο αυτο αν το μικροφωνο ειναι κομπλε...γιατι ειχα την τζ7 την πανασονικ και δεν κολαγε πουθενα το μικροφωνο.

σημερα παρελαβα το ηλεκτρονικο viewfinder για την nex5n και τον macro 30 f3,5 για nex.
οσο για το evf ανακαλυψα το εξης.αν παμε στις ρυθμισεις και επιλεξουμε χειροκινητα finder/lcd τοτε παταμε το κουμπακι πανω στο evf ωστε να δουλευει μονο το evf,οποτε οταν απομακρυνουμε το ματι μας σβηνει το evf αλλα και το lcd που ηταν ηδη σβηστο.αυτο προσφερει μαγιστη οικονομια.

για γενικη χρηση ο μακρο λειτουργει σαν κανονικος φακος πραγμα που βοηθαει και στο βιντεο αλλα και στην φωτο.αυτο που θα ηθελα ειναι να ηταν πιο φωτεινος.παντως πλησιαζεις πραγματικα κοντα.τωρα το evf δειχνει τα δοντια του οταν πεσει το φως.σε μερα ειναι τελειο αλλα επηρεαζεται λιγο απο φωτισμο με υψηλη συχνοτητα πχ φθοριου.πιστευω οτι στην nex5n ειναι πιο εργονομικη η θεση του απο την nex7.παντως το οπτικο σκοπευτρο δεν το αλλαζω.

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Συμφωνώ και εγώ για τον 30mm macro.
Θα έπρεπε να είναι πιο φωτεινός για γενική χρήση.
Ο κιτ φακός για γενική χρήση στα 30mm, είναι ακριβώς το ίδιο , ίδιο μέγεθος και διάφραγμα (f3.5 με f4).
Άρα μάλλον περιορίζεται μόνο ως μάκρο,
και περιμένουμε πότε επιτέλους η Sony θα βγάλει έναν φακό (50mm σε FF) πραγματικά φωτεινό...

gmak εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο γρηγορος στην εστιαση και φυσικα ειναι ενας prime φακος,με οτι αυτο σημαινει.γιαννη το evf το πηρα απο εδω ναι (photoagora).παντως αυτο που λενε οτι δεν καταλαβαινεις αν βλεπεις μεσα απο αυτο η την πραγματικοτητα κατα την γνωμη μου δεν ισχυει.πιστευω οτι εχει περιθωρια βελτιωσης και ιδιως με τον ρυθμο ανανεωσης του.

Περιεργο αυτο που λες για το ρυθμο ανανεωσης.
Μιας και ειναι ιδιο με της Α65-Α77 , εγω δεν εχω τετοιο προβλημα με την Α65.
Το μονο θεμα που εχω ειναι οτι κρασαρει λιγο τα σκουρα-λευκα σε σκηνες με μεγαλη αντιθεση, αλλα ετσι κι αλλιως δεν μ απασχολει , μιας και χρησιμοποιω αποκλειστικα live histogram για να εκθεσω.

Last edited:
δεν εννοω οτι τρεμοπαιζει η οθονη αλλα δεν ειναι και <<φωτογραφια>>.φαινεται οτι ειναι EVF ιδιως οταν κινω την μηχανη αριστερα η δεξια,η πανω κατω.

Λες να φάμε και εμείς την αύξηση;

Ήδη στην Ελλάδα είναι πιο ακριβές (βλέπε Nex-7) ... Πφφφ ...

η Sony κάθε χρόνο βγάζει καινούργια μοντέλα, οπότε σε λίγο θα υπάρχει στα ράφια η 5++ και η 9 (κάτι) με τις τιμές των υπαρχόντων μοντέλων να παίρνει άμεσα την κατιούσα, ειδικά σε μαγαζιά που θα ξεφορτώνονται τα stocks. Τι βιάζεστε, λες και δεν έχουμε μηχανές να τραβάμε φωτογραφίες...

Stok δυσκολα θα βρεις στα μαγαζια πια... λογω κρισης.
Ετσι εγινε και περσι, ολοι εψαχναν τη 5 οταν βγηκε η 5n... μετα απο λιγο ειχαν εξαφανιστει!

Δεν εβρισκες ουτε για δειγμα.... μονο κατι demo κομματια , κι αυτα χιλιοπειραγμενα.