Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Καλημέρα,

Βασικά μέχρι να έρθει η Nex-7 επίσημα Ελλάδα και να υπάρχει ένα ίχνος από στοκ, η Sony θα έχει ανακοινώσει τα επόμενα μοντέλα ;)

Ενα review (στα Κορεατικα) του πολυαναμενομοενου SEL 50mm f/1.8

Εχει πολλα δειγματα, εντυπωσιακα.... τον περιμενω με αγωνια .
Πολυ ωραιο bokeh , ωραια χρωματα και πολυ οξυς.

Γνωστο θεμα σε primes με μεγαλο διαφραγμα, δε μπορεις (ευκολα) να τ αποφυγεις.

Το εχουν οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι)... διορθωνεται αυτοματα στη nex (jpg) ή στο lightroom - photoshop κλπ

Ακομη και κορυφαιοι φακοι εχουν το γνωστο Bokeh Fringing / Longitudinal Chromatic Aberrations (LoCA)

http://www.photozone.de/canon_eos_ff/483-samyang_85_14_5d?start=1

Last edited:
Καλά εδώ το έχει και voigt 35mm που έχω :p ...

Λεπτομέρειες ...

Πότε τον βλέπεις να έρχεται Γιάννη; Νομίζω στα 300 ευρώ θα είναι;

Να αρχίσουμε να μαζεύουμε δηλαδή μπας και προλάβουμε να τον καπαρώσουμε :D

Για αυτά τα λεφτά (300-350) νομίζω ότι αξίζει η επιλογή του.

Να αρχίσουμε να μαζεύουμε δηλαδή μπας και προλάβουμε να τον καπαρώσουμε :D

Για αυτά τα λεφτά (300-350) νομίζω ότι αξίζει η επιλογή του.

δηλ. ένας φακός 50 1.8 που θα κοστίζει τουλάχιστον τα διπλά από τους αντίστοιχους 50άρηδες των DSLR αξίζει η επιλογή του επειδή θα κάθεται καλά σε μια ΝΕΧ;

Όταν το 50 είναι η πιο εύκολη σχεδίαση και μια εταιρία κυκλοφορεί έναν νέο φακό με καλή απόδοση μπορεί να ζητά ό,τι νά 'ναι και να λέμε πριν καν τον δούμε ότι αξίζει τα χρήματά του; Έχω χάσει κάτι ;

Γενικά το είπα. Με όλα αυτά που έχουμε δει από δείγματα κτλ ... και επίσης μετράει και το αν κάθεται καλά (μέγεθος) γιατί αν είναι 1 χιλιόμετρο (υπερβολή το ξέρω) φακός
για μένα δεν θα ήταν και το καλύτερο.

Και πάντα σε σύγκριση με τις τιμές των άλλων φακών της σειράς.

Αυτό λέω εγώ

Βλαση, προφανως ξεχνας μερικα πραγματα...

Πρωτον, η ποιοτητα των plastic fanatstic (οπως λεγονται οι γνωστοι 50αρηδες 1,8 , οπως ο canon) ειναι για τον "φουτσο" , το λιγοτερο.
Ο sony εχει τη γνωστη μεταλλικη κατασκευη και μοντουρα , οπως οι υπολοιποι της nex.
Καμια σχεση λοιπον...

Δευτερον, και σημαντικοτερον , θα εχει OS (stabilizer) , που αυτοματα τον καθιστα μοναδικο στο ειδος του και ιδανικο για βιντεο , που ως γνωστον δεν μπορεις να εχεις αξιοπρεπες εικονα χωρις stabilizer se τετοια εστιακα μηκη (σε crop factor ο 50αρης γινεται 75 ).
Aυτος ειναι βασικα και ο λογος που δεν εχω παρει τον Olympus 45mm (90mm FF) για την GH2 ...(οχι οτι τον βρισκεις φυσικα κι αυτον).

Τριτον, και επισης σημαντικο , ειναι εντελως αθορυβος (σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους 50αρηδες) , οπως και οι υπολοιποι φακοι της Nex , που επισης ειναι απαραιτητο για βιντεο.

Για μενα λοιπον, δεν ειναι φυσικα φτηνος, αλλα η τιμη του ειναι λογικη (ανεξαρτητα φυσικα της δικης μας οικονομικης καταστασης).

Last edited:
Και τεταρτον, ο canon 50mm 1.8 , εχει ενα ανυπαρκτο δαχτυλιδι εστιασης , που κανει σχεδον αδυνατη τη χρησιμοποιηση του σαν Manual φακο.
Δεν μπορεις με τιποτα να εστιασεις με ακριβεια (σε δυσκολες συνθηκες θα χρειαστει, οπως και στο βιντεο) , οπως επισης δε μπορεις να βαλεις καποιο Follow focus για πιο "επαγγελματικη" δουλεια.

Για μενα ολοι αυτοι οι λογοι , δικαιολογουν λοιπον τη τιμη του.

Ναι βέβαια υπάρχει και ο 50/1.4 της Canon που είναι στα ίδια λεφτα, έχει καλή κατασκεύη μεγάλο δακτυλίδι εστίασης, USM και είναι και 1.4..
300+ ευρώ για 50/1.8? έλεος...

Αλλα δεν εχει stabilizer ... μεγαλο μειον αυτο για μενα (και για οσους ασχολουνται με βιντεο) .

Ξαναλεω, δεν ειναι φτηνος, αλλα αν τον συγκρινεις πχ με τον αντιστοιχο Olympus 45mm , εχουν ιδια σχεδον τιμη και φυσικα θα προτιμησω το Sony γι αυτο το λογο και μονο.

Αν το πας ετσι , τοτε γιατι καποιος να δωσει καποιες χιλιαδες ευρω για zeiss 1.8 ή leica κλπ.

Ολα παιζουν ρολο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Βλαση, προφανως ξεχνας μερικα πραγματα...

Πρωτον, η ποιοτητα των plastic fanatstic (οπως λεγονται οι γνωστοι 50αρηδες 1,8 , οπως ο canon) ειναι για τον "φουτσο" , το λιγοτερο.
Ο sony εχει τη γνωστη μεταλλικη κατασκευη και μοντουρα , οπως οι υπολοιποι της nex.
Καμια σχεση λοιπον...

Δευτερον, και σημαντικοτερον , θα εχει OS (stabilizer) , που αυτοματα τον καθιστα μοναδικο στο ειδος του και ιδανικο για βιντεο , που ως γνωστον δεν μπορεις να εχεις αξιοπρεπες εικονα χωρις stabilizer se τετοια εστιακα μηκη (σε crop factor ο 50αρης γινεται 75 ).
Aυτος ειναι βασικα και ο λογος που δεν εχω παρει τον Olympus 45mm (90mm FF) για την GH2 ...(οχι οτι τον βρισκεις φυσικα κι αυτον).

Τριτον, και επισης σημαντικο , ειναι εντελως αθορυβος (σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους 50αρηδες) , οπως και οι υπολοιποι φακοι της Nex , που επισης ειναι απαραιτητο για βιντεο.

Για μενα λοιπον, δεν ειναι φυσικα φτηνος, αλλα η τιμη του ειναι λογικη (ανεξαρτητα φυσικα της δικης μας οικονομικης καταστασης).

...Τέταρτον κοστίζει όσο ένας 50ρης φ/1.4, οι οποίοι κατά κανόνα κοστίζουν από διπλάσια έως τριπλάσια από τους ταπεινούς 1.8, και
Πέμπτον σε θαμπώνει φαίνεται η μεταλλική κατασκευή και δεν διαβάζεις το "made in China".
Μια χαρά κατασκευή είναι οι 50/1.4 της Canon και της Nikon, αλλά αφού σας φαίνεται και λογικής τιμής τι να πούμε, εσείς τον πληρώνετε....

Προφανως αγνοεις οτι εχει stabilizer ... το εγραψα και παραπανω και μαλιστα ειπα οτι ειναι το σημαντικοτερο.
Βρες μου εναν αντιστοιχο φωτεινο prime με OS , και τα ξαναλεμε.

Και τα προιοντα της Apple ειναι made in China , αλλα τι σχεση εχoυν με τις φτηνοκατασκευες της Samsung , LG , Lenovo Κλπ... μη λεμε κι οτι θεμε!

Καλά δε θα μαλώσουμε κι όλας :)

Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι η $ony "βαράει" λίγο ;)