Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Απ οτι φαινεται οι εταιρεις παιρνουν μπρος!
Αυτο σημαινει οτι η nex και οι mirrorless αποκτουν μεγαλυτερη δυναμικη...

Αλλη μια εταιρεια ανακοινωσε τη διαθεση ενος manual , φωτεινου prime!

Η γνωστη SLR Magic, ανακοινωσε τη διαθεση του 23mm f/1.7 σε πολυ καλη τιμη (περιπου 370$) ... τρεμε Zeiss :worshippy:

slrmagic.jpg

Απ οτι φαινεται οι εταιρεις παιρνουν μπρος!
Αυτο σημαινει οτι η nex και οι mirrorless αποκτουν μεγαλυτερη δυναμικη...

Αλλη μια εταιρεια ανακοινωσε τη διαθεση ενος manual , φωτεινου prime!

Η γνωστη SLR Magic, ανακοινωσε τη διαθεση του 23mm f/1.7 σε πολυ καλη τιμη (περιπου 370$) ... τρεμε Zeiss :worshippy:

View attachment 74338

ποιος ο λόγος να παίρνεις ένα τέτοιο σώμα και να του προσθέτεις τόσο μεγάλους φακούς ώστε να χάνεις την αρχική θεώρηση της κατασκευής που είναι "pocket" και εν τέλει να μην μπορείς να την "πιάσεις" και σωστά..θέλω να πω αν θες τέτοιους φακούς γιατί να μην πάρεις DSLR κατευθείαν..

Εξαρταται πως το βλεπει κανεις.

Αν πχ θελεις καποια στιγμη να εχεις μαζι σου μια καλη μηχανη με εναν-δυο prime φωτεινους φακους, μπορεις να παρεις τη nex ( kai αλλες mirrorless) χωιρς κοπο, βαρος , ογκο.

Αν , παλι θελεις εναν all around φακο για εκδρομες, ταξιδια κλπ παιρνεις εναν 18-200mm και τη nex , και εισαi κομπλε.

Αν τελος θελεις πολυ απαιτητικες φωτογραφισεις, σπορ-εκδηλωσεις κλπ παιρνεις παλι τη νεχ + ανταπτορα+ φωτεινους ζοομ alpha mount και παλι εισαι κομπλε.

Μπορεις δηλ. μ ενα σωμα , να εχεις πολλαπλες χρησεις.

Αυτη ειναι η λογικη.... με τη dslr δεν εχεις επιλογες, μεγαλοι φακοι - μεγαλα σωματα.

Επισης , μη ξεχνας οτι η nex ειδικα , εγινε μεγαλη επιτυχια λογω της δυνατοτητας να βαλεις ΟΠΟΙΟ φακο κυκλοφορει και ειδικα manual φακους , που δε μπαινουν σε καμια dslr.
Θρυλικοι φακοι οπως Leica m mount , Zeiss biogon klp μπαινουν ανετα και εχουν εκπληκτικη εικονα.

Last edited:
Πριν λιγες μερες, ειχα στη κατοχη μου την sony a65 + Sigma 70-200 f/2.8 HSM ...

Τρομερος συνδυασμος, απιστευτη ταχυτητα , καταπληκτικη εικονα και βιντεο !

Τι να το κανω ομως που ηθελα γερα μπρατσα και μια θηκη τεραστια για να εχω τη μηχανη μαζι μου me 2 φακους ...
Ειναι μονο για επαγγελματιες και συγκεκριμενενες αποστολες.

Φυσικα, πολυ θα ηθελα να τα εχω ακομη , αλλα φυσικα δεν υπαρχουν χρηματα για πολλες μηχανες και φακους.
Αναγκαστικα κανουμε καποιους συμβιβασμους... για μενα το βαρος και μετα ο ογκος ,ειναι ο βασικος λογος που κατεληξα σε mirrorless.

Last edited:
Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Πριν λιγες μερες, ειχα στη κατοχη μου την sony a65 + Sigma 70-200 f/2.8 HSM ...

Τρομερος συνδυασμος, απιστευτη ταχυτητα , καταπληκτικη εικονα και βιντεο !

για πες... για πες....

θέλω να μπεις στο μυαλό ενός ενδιαφερόμενου για αγορά slr, που την θέλει μόνο για βινετοσκόπηση. Ποια θα διάλεγες την A65 ή την GH2?
ευχαριστώ

γάμους, σπορ (downhill με ποδήλατο, ski) και διάφορα (με χαμηλό βάθος πεδίου)

Δε συνδυαζονται ολ αυτα μαζι !

Για γαμους , εκδηλωσεις κλπ η Α65 ειναι ιδανικη.
Καλο πιασιμο, πολλοι φακοι για να διαλεξεις, επαγγελματικα φλας , γρηγορη εστιαση.

Για σπορ ,σκι δε κανει φυσικα, ουτε ομως και η gh2.
Εκει θες μικρες μηχανες , ελαφριες ... μονο gopro hd2 κλπ.

Δε γινεται να εχεις μια μηχανη για ολα.
Κι εγω ετσι περιπου το εχω κανει... Σονυ νεχ (η GH2) για εκδρομες και καθε μερα, a65-α55 για εκδηλωσεις και απαιτητικη φωτογραφιση, gopro για σπορ, υποβρυχιες ληψεις , κλπ.

Last edited:
σπορ (downhill με ποδήλατο, ski)
εννοώ να βγάζω τους άλλους

είδα στα υψηλά iso στο θέμα της φωτογραφίας είναι πολυ ανώτερη η gh2 απο την α65. Δεν το περίμενα....

Last edited:
Σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο !
Η α65 εχει εναν αριστο APCS αισθητηρα, με τεραστια δυναμικη περιοχη, πολυ μεγαλυτερη απο την gh2 και οποιαδηποτε m4/3.

Eχει μεγαλυτερο χρωματικο ευρος , και ελαφρως καλυτερη αποδοση στα υψηλα ISO.
Θα ειχε αρκετα καλυτερη επιδοση στο θορυβο (στα υψηλα iso) , αλλα ως γνωστον εχει τον καθρεπτη που εχουν ολες οι SLT (μισο-ενα στοπ κατω δηλ.), με ολα τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα που εχει αυτη η τεχνικη.

Εχει αριστη οθνονη και EVF (της gh2 ειναι τουλαχιστον μια γενια πισω), ταχυτατη εστιαση και 10 fps με continues focus.

Exei 1080 50p και μια μεγαλη ποικιλια φακων να διαλεξεις.
Επισης, πολυ σημαντικο για το βιντεο , εχει ενσωματωμενο σταθεροποιητη.

Δες πχ και μια συγκριση του DXO ... http://www.dxomark.com/index.php/Ca...2)/Canon/(appareil3)/677|0/(brand3)/Panasonic

Last edited:
Mη συγκρινεις (και το λεω για τους περισσοτερους) μια mirorless με μια dslr.

Δεν αντικαθιστα η μια την αλλη.
Εγω προσανατολιστηκα σε mirrorless κυριως λογω βαρους-ογκου.

σημερα παρελαβα κι εγω παιδια την ΝΕΧ 5n.

την πηρα μονο για βιντεο , νυχτερινα σε club κλπ.

αυριο θα γινει το πρωτο , μεχρι να τη μαθω να τραβαω τωρα..!