Ναι. Αλλά οι Canon & Nikon 50/1.4 είναι made in Japan. Εάν ήταν δλδ ο Σόνυ made in Japan, πόσο θα τον τιμολογούσαν, στο 500ρικο; Αυτό λέω.
Βλαση, προφανως ξεχνας μερικα πραγματα...
Πρωτον, η ποιοτητα των plastic fanatstic (οπως λεγονται οι γνωστοι 50αρηδες 1,8 , οπως ο canon) ειναι για τον "φουτσο" , το λιγοτερο.
Ο sony εχει τη γνωστη μεταλλικη κατασκευη και μοντουρα , οπως οι υπολοιποι της nex.
Καμια σχεση λοιπον...
Δευτερον, και σημαντικοτερον , θα εχει OS (stabilizer) , που αυτοματα τον καθιστα μοναδικο στο ειδος του και ιδανικο για βιντεο , που ως γνωστον δεν μπορεις να εχεις αξιοπρεπες εικονα χωρις stabilizer se τετοια εστιακα μηκη (σε crop factor ο 50αρης γινεται 75 ).
Aυτος ειναι βασικα και ο λογος που δεν εχω παρει τον Olympus 45mm (90mm FF) για την GH2 ...(οχι οτι τον βρισκεις φυσικα κι αυτον).
Τριτον, και επισης σημαντικο , ειναι εντελως αθορυβος (σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους 50αρηδες) , οπως και οι υπολοιποι φακοι της Nex , που επισης ειναι απαραιτητο για βιντεο.
Για μενα λοιπον, δεν ειναι φυσικα φτηνος, αλλα η τιμη του ειναι λογικη (ανεξαρτητα φυσικα της δικης μας οικονομικης καταστασης).
Αν μπορεις να τον αλλαξεις και να παρεις τον νεοτερο LA-EA2 καντο !
O ανταπτορας που πηρες ειναι πολυ αργος στην εστιαση , αλλα υποστηριζει αλλαγη διαφραγματος.
Δεν συνισταται τωρα που βγηκε ο καινουργιος....
έτσι όπως τα λες δείχνει πιο λογικό το κόστος, αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι στο Μ4/3 και στο ΝΕΧ λόγω μόδας όλα τιμολογούνται περισσότερο από όσο αξίζουν πραγματικά.
Mαυτον θα μπορω να εχω και αυτοματη εστιαση και στον macro φακο που εχω? δεν ειναι sony o φακος ειναι tamron...
Ton canon 50 1.4 τον ειχα... και παιζει να ειναι ο χειροτερος φακος (κατασκευαστικα) μετα τον 1,8
Πλαστικος, "κουδουναγε" αν τον κουνουσες ελαφρα, και αν χτυπαγε εστω και λιγο ητανε για κλαματα.
Καμια σχεση με πραγματικο made in Japan.
Edit..Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στις εταιρίες ώστε να ωριμάσει η κατηγορία , και τότε θα πέσουν οι τιμές...
Γεγονός είναι ότι όλες οι εταιρίες , αργά η γρήγορα, θα στραφούν στις mirrorless και ο καθρέφτης θα μας αφήσει οριστικά...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.