Μολις παρελαβα , Νex 5N !

καλησπερα παιδια να ρωτησω κατι πηρα τον tamron 90mm macro με τον μετατροπεα απο e mount se a mount αλλα επειδη ειμαι απειρος ακομα autofocus δεν μπορει να κανει μου ειπαν ειναι αληθεια? και ζουμ μονο το ψηφιακο μπορω να εχω ε?

Ναι. Αλλά οι Canon & Nikon 50/1.4 είναι made in Japan. Εάν ήταν δλδ ο Σόνυ made in Japan, πόσο θα τον τιμολογούσαν, στο 500ρικο; Αυτό λέω.

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Ναι. Αλλά οι Canon & Nikon 50/1.4 είναι made in Japan. Εάν ήταν δλδ ο Σόνυ made in Japan, πόσο θα τον τιμολογούσαν, στο 500ρικο; Αυτό λέω.

Πολύ πιθανό ... όπως στρώσαμε (sony) θα κοιμηθούμε :)

Η τιμολογηση του ειναι καθαρα θεμα της SONY... εμενα δε με νοιαζει που ειναι made in.
Αρκει να κανει καλα τη δουλεια του.

Στη nex ως γνωστον, οι πιο πολλοι τη παιρνουν και για το πολυ καλο βιντεο της.
Και βιντεο σε τετοια εστιακη μηκη χωρις OS δεν γινεται.

Το λεω λοιπον ξανα.... ΔΕΝ υπαρχει καποιος αντιστοιχος φωτενος prime με OS.
Αν υπηρχε , θα μπορουσαμε να κανουμε μια συγκριση.

Ton canon 50 1.4 τον ειχα... και παιζει να ειναι ο χειροτερος φακος (κατασκευαστικα) μετα τον 1,8
Πλαστικος, "κουδουναγε" αν τον κουνουσες ελαφρα, και αν χτυπαγε εστω και λιγο ητανε για κλαματα.

Καμια σχεση με πραγματικο made in Japan.

Αν μπορεις να τον αλλαξεις και να παρεις τον νεοτερο LA-EA2 καντο !
O ανταπτορας που πηρες ειναι πολυ αργος στην εστιαση , αλλα υποστηριζει αλλαγη διαφραγματος.
Δεν συνισταται τωρα που βγηκε ο καινουργιος....

Βλαση, προφανως ξεχνας μερικα πραγματα...

Πρωτον, η ποιοτητα των plastic fanatstic (οπως λεγονται οι γνωστοι 50αρηδες 1,8 , οπως ο canon) ειναι για τον "φουτσο" , το λιγοτερο.
Ο sony εχει τη γνωστη μεταλλικη κατασκευη και μοντουρα , οπως οι υπολοιποι της nex.
Καμια σχεση λοιπον...

Δευτερον, και σημαντικοτερον , θα εχει OS (stabilizer) , που αυτοματα τον καθιστα μοναδικο στο ειδος του και ιδανικο για βιντεο , που ως γνωστον δεν μπορεις να εχεις αξιοπρεπες εικονα χωρις stabilizer se τετοια εστιακα μηκη (σε crop factor ο 50αρης γινεται 75 ).
Aυτος ειναι βασικα και ο λογος που δεν εχω παρει τον Olympus 45mm (90mm FF) για την GH2 ...(οχι οτι τον βρισκεις φυσικα κι αυτον).

Τριτον, και επισης σημαντικο , ειναι εντελως αθορυβος (σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους 50αρηδες) , οπως και οι υπολοιποι φακοι της Nex , που επισης ειναι απαραιτητο για βιντεο.

Για μενα λοιπον, δεν ειναι φυσικα φτηνος, αλλα η τιμη του ειναι λογικη (ανεξαρτητα φυσικα της δικης μας οικονομικης καταστασης).

έτσι όπως τα λες δείχνει πιο λογικό το κόστος, αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι στο Μ4/3 και στο ΝΕΧ λόγω μόδας όλα τιμολογούνται περισσότερο από όσο αξίζουν πραγματικά.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Αν μπορεις να τον αλλαξεις και να παρεις τον νεοτερο LA-EA2 καντο !
O ανταπτορας που πηρες ειναι πολυ αργος στην εστιαση , αλλα υποστηριζει αλλαγη διαφραγματος.
Δεν συνισταται τωρα που βγηκε ο καινουργιος....

Mαυτον θα μπορω να εχω και αυτοματη εστιαση και στον macro φακο που εχω? δεν ειναι sony o φακος ειναι tamron...

έτσι όπως τα λες δείχνει πιο λογικό το κόστος, αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι στο Μ4/3 και στο ΝΕΧ λόγω μόδας όλα τιμολογούνται περισσότερο από όσο αξίζουν πραγματικά.

Μπορεί και να είναι έτσι , λόγω μόδας , μπορεί να είναι και λόγω νεότερης τεχνολογίας των mirrorless
(σώματα νέας σχεδίασης , φακοί που να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές,κλπ).
Όλα αυτά απαιτούν αλλαγές στις γραμμές παραγωγής , μελέτες , ανθρώπινο δυναμικό και κατ´επέκταση ανεβασμένο κόστος.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι mirrorless είναι τσιμπιμένες σε σχέση με τις entry-level Dslr....

Edit..Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στις εταιρίες ώστε να ωριμάσει η κατηγορία , και τότε θα πέσουν οι τιμές...
Γεγονός είναι ότι όλες οι εταιρίες , αργά η γρήγορα, θα στραφούν στις mirrorless και ο καθρέφτης θα μας αφήσει οριστικά...
http://www.imaging-resource.com/new...will-mirror-based-cameras-be-a-distant-memory

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Νex 5N !

Mαυτον θα μπορω να εχω και αυτοματη εστιαση και στον macro φακο που εχω? δεν ειναι sony o φακος ειναι tamron...

An o Ταμρον σου ειναι σε μοντουρα Alpha Sony , ναι θα μπορεις να εχεις αυτοματη εστιαση και αλλαγη διαφραγματος.
Αυτος εδω ειναι... http://www.skroutz.gr/c/592/filtra-aksesouar-fakwn.html?keyphrase=LA-EA2+

Οι τιμες ειναι σιγουρα ψηλες... πουθενα δεν ειπα οτι ειναι φτηνοι οι φακοι ή οι μηχανες .
Για το φακο, απλα ειπα οτι γι αυτα που προσφερει ειναι λογικη η τιμη γυρω στα 300... θα τον προτιμουσα στα 200 αλλα δεν...

ΠΑντως εχουν αρκετες νεες πατεντες αυτοι φακοι , που διακιολογουν εν μερη το κοστος (διαφορετικη σχεδιαση , πολυ πιο δυσκολη λογω μικροτερης αποστασης φλαντζας
0, εντελως αθορυβη λειτουργια (καμια σχεση με τους HSM - USM κλπ που ακουγονται στο βιντεο), OS που σιγουρα ανεβαζει πολυ το κοστος κλπ.

Πχ ο επερχομενος Zeiss 24mm 1.8 ετον θεωρω αρκετα ακριβο στα 1000 ευρω... γυρω στα 500 θα ηταν πιο λογικη τιμη , αλλα zeiss ειναι αυτη!

Τουλάχιστον έχουμε περισσότερο καιρό να μαζέψουμε λεφτά για ξόδεμα χαχα :p

Ton canon 50 1.4 τον ειχα... και παιζει να ειναι ο χειροτερος φακος (κατασκευαστικα) μετα τον 1,8
Πλαστικος, "κουδουναγε" αν τον κουνουσες ελαφρα, και αν χτυπαγε εστω και λιγο ητανε για κλαματα.

Καμια σχεση με πραγματικο made in Japan.

Παμε πολυ πισω αλλα εχεις αδικο.Αν κουδουναγε και ηταν για κλαματα οταν χτυπαγε λιγο,μαλλον θα ειχαν χαλαρωσει τα στοιχεια και ηθελε μαστουρα.Αυτος που εχουμε στην 60d ειναι εξαιρετικος οπτικα και μια χαρα κατασκευαστικα.

Εγω αλλα καταλαβα απο τη χρηση του.
Εικονα καλη ,αλλα πολυ σοφτ ανοιχτος , οχι οτι περιμενα κατι καλυτερο φυσικα.
Κατασκευαστικα, ακομη και ο Καλαβρεντζος που τον πηρα μου ειπα τα χειροτερα , απο πολλους πελατες του.

Edit..Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στις εταιρίες ώστε να ωριμάσει η κατηγορία , και τότε θα πέσουν οι τιμές...
Γεγονός είναι ότι όλες οι εταιρίες , αργά η γρήγορα, θα στραφούν στις mirrorless και ο καθρέφτης θα μας αφήσει οριστικά...

Ναι αυτό είναι αλήθεια.
Κάποια στιγμή θα γίνει δεν υπάρχει αμφιβολία.
Για να γίνει όμως πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη τεχνολογία διαθέσιμη, που ακόμα δεν υπάρχει.
Κανένα EVF δεν είναι τόσο ακριβές και τόσο γρήγορο όσο η εικόνα μέσω του καθρέφτη.
Ακόμα και το EVF της sony στην Α77 που είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι επειικώς πολύ κατώτερο του OVF.
Πάντως η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία.
Να και μια ανακοίνωση που φέρνει τα πάνω κάτω στο μέλλον των EVF.
http://www.imaging-resource.com/new...ear-the-optical-viewfinders-days-are-numbered
Σε λίγο καιρό (ελπίζω) θα δούμε περισσότερες mirrorless με μεγαλύτερους αισθητήρες.

Last edited: