Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

η αυτονομια της μπαταριας παραμενει το ιδιο μετα απο τοσες φορτισεις η βλεπεις πτωση?

Αγορασα σημερα το καλυμμα της olympus για την xz-2, γιατι το δικο της δε παλευοταν βαλε-βγαλε.

Τελικα τα 19ε, τα οποια αρχικα τσιγκουνευτηκα, τα αξζει με το παραπανω.

Διακριτικη, πολυ καλης κατασκευης, μπορω να πω οτι ομορφαινει (κιαλλο) την xz-2.

Στα συν οτι χωραει στην θηκη της olympus.
kal.JPG

Last edited:
Τι μηχανη ψαχνεις; Ποσα χρηματα θες να διαθεσεις;
Τα παντα ειναι σχετικα.

Τοχα δει και εγω αυτο το site και δε μου φαινεται και τοσο αξιοπιστο.

Δε ξερω τι παιζει με τις βαθμολογιες και πως μπαινουν, παντως αλλαζουν αναλογα με τις μηχανες που συγκρινεις. Ισως ειναι βαθμολογιες και συγκρισεις χρηστων...

Τοχα δει και εγω αυτο το site και δε μου φαινεται και τοσο αξιοπιστο.

Δε ξερω τι παιζει με τις βαθμολογιες και πως μπαινουν, παντως αλλαζουν αναλογα με τις μηχανες που συγκρινεις. Ισως ειναι βαθμολογιες και συγκρισεις χρηστων...

Πάντως και εγώ θεωρώ ότι οι βαθμολογίες του συγκεκριμένου site είναι επιφανειακές.

Με την ευκαιρία, επειδή ζαχαρώνω την ΧΖ-2, να ρωτήσω τους κατόχους: είναι όντως τόσο καλό το αποτέλεσμα σε jpeg χωρίς επεξεργασία;

Έχω την Pany FZ-200 (με χρήση κυρίως βίντεο - δεν με έχει ικανοποιήσει τόσο σε φώτο - εκτός αν δεν μπορώ εγώ να αξιοποιήσω τις δυνατότητές της) και σκέφτομαι για μια πιο portable με χαρακτηριστικά entry-level SLR. Θα πήγαινα σε Stylus 1 και Canon G16 αλλά είναι διπλάσια η τιμή.

για ποιοτητα εικονας , απλα δες τα δειγματα που εχουν μπει στο νημα.... ειναι πολυ καλο το jpg της, καλυτερο τουλαχιστον απο τις pany, sony, nikon.
Σπανια θα χρειαστεις raw μ αυτη τη μηχανη.

Γιάννη, ακριβώς αυτό παρατηρώ και μου κάνει πολύ καλή εντύπωση!

Σαν "πιάσιμο" στο χέρι είναι βολική; Δεν έχω πάει ακόμα σε κάποιο κατάστημα για να τη δω από κοντά.

στα δικα μου χερια, μετρια σε μεγεθος, ειναι αρκετα βολικη.
Στιβαρη κατασκευη και πολυ ομορφη.
Καλο θα ειναι φυσικα να τη δεις απο κοντα....

ΑΝ ξαναπαιρνα μια καλη compact αυτη θα επαιρνα παλι.

Για μενα η πιο ομορφη κ βολικη της κατηγοριας της (τις ειδα ολες πριν λιγες βδομαδες που εψαχνα). Η ποιοτητα εικονας της, γνωστη. Υπερευχαριστημενος κατοχος (ειδικα σ'αυτη την τιμη που πωλειται τωρα).

πριν λιγο ηρθα απο το Media Markt της Κηφισιας...

ειδα τις δυο Sony RX και την Olympus XZ2...

την τελευταια την απεκλεισα οριστικα λογω μεγεθους...

δεν ειναι αυτο που εψαχνα... δηλαδη μια μικρη τσεπατη μηχανη...

δεν αμφιβαλω οτι ειναι εξαιρετικη στο θεμα φωτογραφιας, αλλα σαν μεγεθος ξεφευγε απο τα δικα μου δεδομενα...

ειδα και τις Sony και αυτη την στιγμη που γραφω, δακρυα πεφτουν πανω στο πληκτρολογιο...

Ισχυει οτι ειναι πιο ογκωδης απο τις rx100.

Εμενα αυτο μετρησε σαν +, γιατι μου θυμιζει την πανεμορφη OM-D E-M10. :)

Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι και άσχετο: αν θελήσω να κάνω μια σύγκριση ως προς την ποιότητα της εικονας με την OMD10, με ποιον φακο θα επρεπε να συνδυασω την τελευταια για παρομοιο αποτελεσμα;