Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

σιγα μη κανουμε και συγκριτικο με την Α7 βρε Ηλια !:p

To ερωτημα και η σκεψη μας ειναι στις προηγουμενες σελιδες.... μεχρι 300 ευρω τι προτεινουμε ?
Κι αν ακομα βρουμε ενα παλιο μοντελο m4/3 me kit φακο (και μονο) σ αυτα τα λεφτα , αν αξιζει καποιος να μπλεξει με μηχανες με εναλλαξιμους φακους.

Δε μιλαμε για "βαρεμενους" φυσικα σα κι εμας ... :p

και εγω οταν ημουν στο ψαξιμο μου ειχε προταθει η oly αλλα ηθελα nex λογω ποικιλιας φακων

και τωρα εχω μπλεξει αλλα εχω μπλεξει ομορφα , εχω 4 περιμενω τον 5ο , εναν ανταπτορα επίσης για άλλους 2
βαζω , βγαζω , τραβαω , ξαναλλαζω , δοκιμαζω ετσι ... αλλιως ... εχω πορωθει ..

παλια με την compact ... point shoot forget

φυσικα ως τωρα η μηχανη(299Ε) εχει φτασει σε κοστος τα 700+ ... αλλα γουσταρω ...

Για ποια nex μιλας; Γιατι προσωπικα το σωμα της 3n που το ειχα πιασει μου φανηκε πολυ πλαστικο-ψευτικο σε σχεση με της xz-2.

Έχω την 5Ν (ασημί). Αλλά και τα επόμενα μοντέλα είναι εξίσου καλά αν όχι καλύτερα. Και δεν είναι μόνο το πως δείχνουν εξωτερικά. Είναι και τα μενού, που στις compact μοιάζουν ξεθωριασμένα και φτηνιάρικα (η XZ 2 δεν εξαιρείται).

ΥΓ: Στο Media Markt υπήρχε μόνο το εκθεσιακό κομμάτι. Και απ'ότι μου είπε ο υπάλληλος δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα της αλυσίδας. Στον Κώτσο (αεροδρόμιο) δεν είχε ούτε εκθεσιακό. Δεν δίνει ο κόσμος 300 ευρώ γιά "μικρή" φωτογραφική.
Κάτι μου λεει ότι αν περισσότεροι διάβαζαν το νήμα "Εξοπλισμός" στο forum οι πωλήσεις ακριβών/"ψαγμένων" compact θα εκτοξεύονταν...

Η 3n η οποια ειναι κ στην τιμη της xz-2 (300 βασικα εναντι 250 της xz-2), ειναι πλαστικη, καμια σχεση με 5n. Επισης το μενου της xz-2 ειναι πολυ καλυτερο σε σχεση με της 3n, της 5n δε τοχω δει.

Πολλοι επιλεγουν παντως φωτογραφικες μηχανες σαυτα τα χρηματα, οπως κ γω, που θελουν το καλυτερο αποτελεσμα, χωρις προοπτικη να δωσουν στο μελλον κ αλλα χρηματα για φακους.

Ελπιζω να μην ειδες το μισοσπασμενο λευκο δειγμα στα media markt, με το σπασμενο grip. Η μαυρη ειναι απειρως πιο ομορφη (γουστα θα μου πεις ειναι αυτα, κ θαχεις κ δικιο...).

Έχω την 5Ν (ασημί). Αλλά και τα επόμενα μοντέλα είναι εξίσου καλά αν όχι καλύτερα. Και δεν είναι μόνο το πως δείχνουν εξωτερικά. Είναι και τα μενού, που στις compact μοιάζουν ξεθωριασμένα και φτηνιάρικα (η XZ 2 δεν εξαιρείται).

ΥΓ: Στο Media Markt υπήρχε μόνο το εκθεσιακό κομμάτι. Και απ'ότι μου είπε ο υπάλληλος δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα της αλυσίδας. Στον Κώτσο (αεροδρόμιο) δεν είχε ούτε εκθεσιακό. Δεν δίνει ο κόσμος 300 ευρώ γιά "μικρή" φωτογραφική.
Κάτι μου λεει ότι αν περισσότεροι διάβαζαν το νήμα "Εξοπλισμός" στο forum οι πωλήσεις ακριβών/"ψαγμένων" compact θα εκτοξεύονταν...

οι πωλήσεις θα εκτοξευονταν αν ο κοσμος ειχε μαρούλι.
τα εχω αναλύσει για τους retailers. τσάμπα στοκ είναι οι κομπακτ ανω των 200.

Αναλογα για τι compact μιλαμε παιδια. Μια rx100 πχ ή ακομα και lx7 ειναι πολυ καλυτερες απο αρκετες mirroless με κιτ φακο.

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Atari4, ναι αυτό το λευκό έκτρωμα είδα. Το grip δεν νομίζω να είναι σπασμένο. Απλά δεν το έχουν βιδωμένο.
Υποθέτω σε μαύρο θα είναι πιό ωραία.
ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι μετά από δύο χρόνια συμμετοχής στο forum είμαι πιό καταρτισμένος απο το 90% των πωλητών στα μεγάλα καταστήματα. Τους μιλάω και με κοιτάνε σαν να μην έχουν ιδέα για το αντικείμενο (της δουλειάς τους ουσιαστικά).

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Atari4, ναι αυτό το λευκό έκτρωμα είδα. Το grip δεν νομίζω να είναι σπασμένο. Απλά δεν το έχουν βιδωμένο.
Υποθέτω σε μαύρο θα είναι πιό ωραία.
ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι μετά από δύο χρόνια συμμετοχής στο forum είμαι πιό καταρτισμένος απο το 90% των πωλητών στα μεγάλα καταστήματα. Τους μιλάω και με κοιτάνε σαν να μην έχουν ιδέα για το αντικείμενο (της δουλειάς τους ουσιαστικά).

Ισχυει αυτο με τους πωλητες γενικως. Απορω πως προσλαμβανουν ορισμενους. Βασικα αυτος ο χοντρουλης, αν πετυχες αυτον, δε ξερει καν τα μοντελα που υπαρχουν στην αγορα.

Συμφωνώ.
Αυτό όμως δείχνει ότι πολλοί δεν αγαπάνε την δουλειά τους. Αλλιώς θα είχαν ασχοληθεί λίγο παραπάνω.

Πιστεύετε ότι η ΧΖ 2 θα ήταν καλή επιλογή γιά δώρο σε άτομο παντελώς άσχετο ή υπάρχουν πιό "κατάλληλες" επιλογές στα ίδια λεφτά ή φθηνότερα;

αυτο με τους πολυτες το εχω συναντηση αρκετες φορες ειδικα με της τηλεωρασεις και σε συγκεκριμενο μεγαλο καταστημα δεν το ανφερω για ευνωητους λογους
μιλαγα με τον πωλητη και ελεγε αρλουμπες του ελεγα μην επημενεις λαθος εχεις αυτος το βιολι του
το κακο ξερετε ποιο ειναι ομως;παρασηρουν τον κοσμο σε λαθος επυλογες

συγνωμη γιατο εκτος τπου θεμα

Πιστεύετε ότι η ΧΖ 2 θα ήταν καλή επιλογή γιά δώρο σε άτομο παντελώς άσχετο ή υπάρχουν πιό "κατάλληλες" επιλογές στα ίδια λεφτά ή φθηνότερα;

Με τα 1000! Στα χρηματα που την βρισκεις τωρα (και χωρις προοπτικη για αγορα φακων, κτλ), απλα δεν υπαρχει καλυτερη. Επιπλεον εχει απειρες ρυθμισεις που μπορει καποιος να κανει (υπαρχει φυσικα και το auto), που αν θελει θα τον βοηθησουν να κανει τα πρωτα βηματα στη φωτογραφια (οπως κανω και γω!).

Ακολουθουν τα πρωτα macro-test μου (λογω και πρωτομαγιας), για να παρετε μια macro-γευση οι υποψηφιοι αγοραστες! :)

P5011000.jpg

P5011003.jpg

P5011063.jpg

P5011051.jpg

P5011039.jpg

P5011035.jpg

P5011032.jpg

P5011019.jpg

P5011011.jpg

P5011066.jpg

για να τελειώσει το θέμα με τους πωλητές στα γρήγορα επειδή συναναστρέφομαι πολλούς και υπήρξα και εγώ.

ελάτε να αγαπήσετε εσείς τη δουλειά σας με 650€ και να πρέπει να ξέρετε τα πάντα για τις τηλεοράσεις (για αυτούς που ψάχνονται πολύ με τις τηλεοράσεις), τα πάντα για τα home cinema (για αυτούς που ψάχνονται πολύ για τον ήχο), τα πάντα για τις φωτογραφικές (για όσους την ψάχνουν πολύ στη φωτογραφία), τα πάντα στους υπολογιστές (για τους πελατες-κομπιουτεράδες) και όσο περισσότερο γίνεται από όλα τα υπόλοιπα.

Εχουμε χάσει την έννοια του πωλητή στην Ελλάδα. Πληρώνεται για να είναι σε βασικό στάδιο καταρτισμένος και να πουλά ότι υπάρχει μπροστά του και λίγο πιο πέρα. Δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει για κάθε μάρκα τα 10 μοντέλα της ούτε να πρέπει να κάνει σεμινάριο ώστε να πάει ο πελατάκος μετά να ψωνίσει από αλλού για ένα ευρώ φθηνότερα. Γιατί όσο κάνει το σεμινάριο χάνει άλλες πωλήσεις. κ όταν χάνει πωλήσεις δεν ανταποκρίνεται σε μια από τις βασικές υποχρεώσεις τους.

Ας αποκτήσει ο Ελληνας καταναλωτική συνείδηση και τα λέμε.
Ξεχνάτε εν μέρει ότι ένας βρέθηκε να την ψάχνει πολύ και δεν εξυπηρετήθηκε μάλλον. ισως εκείνη τη μέρα να πωλήθηκαν 50 μηχανές. Καταλαβαίνεται ότι ο ένας που πήγε για να απασχολήσει και δεν ψώνισε είναι σταγόνα στον ωκεανό, έτσι;

με αγάπη :)

για να τελειώσει το θέμα με τους πωλητές στα γρήγορα επειδή συναναστρέφομαι πολλούς και υπήρξα και εγώ.

ελάτε να αγαπήσετε εσείς τη δουλειά σας με 650€ και να πρέπει να ξέρετε τα πάντα για τις τηλεοράσεις (για αυτούς που ψάχνονται πολύ με τις τηλεοράσεις), τα πάντα για τα home cinema (για αυτούς που ψάχνονται πολύ για τον ήχο), τα πάντα για τις φωτογραφικές (για όσους την ψάχνουν πολύ στη φωτογραφία), τα πάντα στους υπολογιστές (για τους πελατες-κομπιουτεράδες) και όσο περισσότερο γίνεται από όλα τα υπόλοιπα.

Εχουμε χάσει την έννοια του πωλητή στην Ελλάδα. Πληρώνεται για να είναι σε βασικό στάδιο καταρτισμένος και να πουλά ότι υπάρχει μπροστά του και λίγο πιο πέρα. Δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει για κάθε μάρκα τα 10 μοντέλα της ούτε να πρέπει να κάνει σεμινάριο ώστε να πάει ο πελατάκος μετά να ψωνίσει από αλλού για ένα ευρώ φθηνότερα. Γιατί όσο κάνει το σεμινάριο χάνει άλλες πωλήσεις. κ όταν χάνει πωλήσεις δεν ανταποκρίνεται σε μια από τις βασικές υποχρεώσεις τους.

Ας αποκτήσει ο Ελληνας καταναλωτική συνείδηση και τα λέμε.
Ξεχνάτε εν μέρει ότι ένας βρέθηκε να την ψάχνει πολύ και δεν εξυπηρετήθηκε μάλλον. ισως εκείνη τη μέρα να πωλήθηκαν 50 μηχανές. Καταλαβαίνεται ότι ο ένας που πήγε για να απασχολήσει και δεν ψώνισε είναι σταγόνα στον ωκεανό, έτσι;

με αγάπη :)

+1 !

Ακριβώς έτσι είναι, έχω κάνει κι εγώ πωλητής, αλλά σε εξειδικευμένο είδος όπου η άγνοια ήταν μη επιτρεπτή και η αμοιβή ανάλογη. Καμία σχέση - τώρα ζητάμε από τα παιδιά να είναι παντογνώστες με αμοιβές "καθαρίστριας" (χωρίς τις οποίες θα βρωμάγαμε). Σκεφθείτε το πριν τους κρίνετε, και ξανασκεφθείτε το όταν είσαστε χαλαροί σε καμιά παραλία για ΠΣΚ ενώ αυτοί "λιώνουν" για το μεροκάματο...

atari στην ακρίδα το κεφάλι είναι εκτός εστίασης, το κουνούπι καλό αλλά υποφωτισμένο. Γενικώς θέλει λίγο προσοχή ο φυσικός φωτισμός, κατά τα άλλα καλό θα ήταν να αρχίσεις σιγά-σιγά να ανεβάζεις στα νήματα της φωτογραφίας...

atari στην ακρίδα το κεφάλι είναι εκτός εστίασης, το κουνούπι καλό αλλά υποφωτισμένο. Γενικώς θέλει λίγο προσοχή ο φυσικός φωτισμός, κατά τα άλλα καλό θα ήταν να αρχίσεις σιγά-σιγά να ανεβάζεις στα νήματα της φωτογραφίας...

Οκ, θενξ! :)

Το ειδα και γω αυτο με την ακριδα, αλλα ηταν αργα για να την ξανατραβηξω! Τουλαχιστον πετυχα σωστα την μελισσα! χαχα

(τις εχω βαλει και στο αντιστοιχο topic, αλλα της εβαλα και εδω σαν macro-δειγματα για υποψηφιους αγοραστες)

Να ρωτησω κατι που διαβασα στο phoblographer: παρουσιαζει καθυστερηση στο κλειστρο (shuter lag); Απο χρηση αλλης compact που εχω, ειναι κατι που με ενοχλει πολυ.

Ποια compact εχεις; Σε σχεση με την μ810 που εχω εγω ειναι αστραπη, τωρα σε σχεση με τις dslr ισως ειναι πιο αργο.