Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

μα δεν εχω εδω και καιρο την ΧΖ2 Βλαση !
Αν υπηρχε κατι καλυτερο, πιστεψε με θα το ηξερα....

Και κατι ακομα.... μπορει να φαινεται μερικες φορες οτι υποστηριζω πολυ αυτες που εχω.... δεν ειναι ακριβως ετσι.
Το αντιθετο συμβαινει , πρωτα μελεταω καλα τις μηχανες αυτες (θεωρητικα) και μετα τις αγοραζω γιατι πιστευω οτι ειναι οι καλυτερες στο ειδος τους και τη κατηγορια τους.
'Η τουλαχιστον αποτελουν μια απο τις καλυτερες αγορες τη δεδομενη στιγμη.

Και νομιζω αυτο το αποδυκνειω με τα μινι συγκριτικα , παρουσιασεις κλπ.

Και δε νομιζω οτι προτεινω σε ολους τα ιδια.... το αντιθετο θα ελεγα.
Με παιρνουν πολλοι φιλοι στο φορουμ και με ρωτανε γιατι προτεινω σε καποιον μια μηχανη, ενω σε κα[ποιον αλλο μια αλλη... γιατι ακριβως λαμβανω υπ οψην μου τις αναγκες του καθενος .
Ειναι μονιμος "καυγας" και στη δουλεια μου γιατι προτεινω διαφορετικα πραγματα πολλες φορες!

Last edited:
Παντως οι ληψεις της με χαμηλο φωτισμο, εντος σπιτιου, μεχουν ενθουσιασει. Δεν ειχα ποτε βεβαια καποια dslr για να συγκρινω.flow.jpg

αδελφέ εδώ είσαι κάτω από φωτιστικό, αλλάζεις πολύ τις παραμέτρους. 2-3 μέτρα πιο μακριά θα είχες όντως χαμηλό φωτισμό.
δεν ξέρω που έχεις εστιάσει ή τις ρυθμίσεις σου αλλά το αριστερό βάζο γρατζουνάει πολύ στο δικό μου μόνιτορ.

ωστόσο τράβα με όσο πιο διαφορετικές ρυθμίσεις μπορείς μέχρι να βρεις που τραβάει καλύτερα.

θέλετε να μου πείτε ότι μια νεξ με τον κιτ φακό η μια 4/3 δεν θα τραβούσε αυτή την φωτό καλύτερα; εστω και με iso 1600/3200? θα με σηκώσετε από το κρεβάτι να δοκιμάσω και είναι αργά.

Ενα φωτιστικο δαπεδου ειναι διπλα, με "χαμηλο φωτισμο". Δε ξερω, υπαρχει ορισμος του χαμηλου φωτισμου;

Η φωτο ειναι μια γρηγορη (εχω εστιασει στην πρασιναδα μπροστα), jpeg στο αυτοματο, χωρις επεξεργασια. Δεν εχω ψαχτει ακομη με τις ρυθμισεις, καποιος πιο εμπειρος θα ειχε σιγουρα καλυτερο αποτελεσμα.

Εχει βαλει και αλλες photos ο Γιαννης στην αρχη, για βαλε και συ καμια να συγκρινουμε, γιατι προσωπικα δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης.... :)

Δεν γίνεται έτσι η σύγκριση, πρέπει να υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες . Λίγο ο φωτισμός να αλλάξει και έρχονται τα πάνω κάτω.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Εχει βαλει και αλλες photos ο Γιαννης στην αρχη, για βαλε και συ καμια να συγκρινουμε, γιατι προσωπικα δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης.... :)

Πλακα μας κανεις ετςι, ειναι δυνατόν να βγάλεις συμπέρασμα με αυτο τον τροπο?

..

..... , για βαλε και συ καμια να συγκρινουμε, γιατι προσωπικα δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης.... :)

Aν θέλεις να κάνεις σύγκριση εξοπλισμού και όχι επεξεργασίας,

- ξεχνάς τα jpeg, (αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα θα πρέπει να στραφείς σε raw έτσι και αλλιώς, οχι μόνο για την σύγκριση ..)

- κάνεις σύγκριση σε raw τραβηγμένα σε ελεγχόμενα ίδιες συνθήκες αφου πρώτα κάνεις resampling ώστε οι δυο αντίπαλοι να έχουν ίδιο μέγεθος παρουσίασης (π.χ. και οι δύο 12mp ή καλύτερα 8mp που είναι και η ενδεδειγμένη ανάλυση για εκτύπωση Α4) ..

Οντως εκανα πλακα (γιαυτο κ το emoticon στο τελος) στον φιλο που ηθελε να σηκωθει απο το κρεβατι κ να βγαλει φωτος με την nex... ;)

Hlia, μαλλον εχασες το νοημα του ερωτηματος και της σκεψης μας...

Να σου πω .. ουτε καν ασχολήθηκα με το νόημα του ερωτήματος, ούτε διαβάζω σκέψεις ;)

Αλλά αφού ζητάει ο Atari σύγκριση με APS-C είπα να ξαναγράψω αυτό που θεωρώ σωστό ..

σιγα μη κανουμε και συγκριτικο με την Α7 βρε Ηλια !:p

To ερωτημα και η σκεψη μας ειναι στις προηγουμενες σελιδες.... μεχρι 300 ευρω τι προτεινουμε ?
Κι αν ακομα βρουμε ενα παλιο μοντελο m4/3 me kit φακο (και μονο) σ αυτα τα λεφτα , αν αξιζει καποιος να μπλεξει με μηχανες με εναλλαξιμους φακους.

Δε μιλαμε για "βαρεμενους" φυσικα σα κι εμας ... :p

Για κάτσε λίγο ..

η μεταξύ μας συζήτηση πριν καμιά βδομάδα ήταν για XZ-2 vs NEX3n kit .. ξέροντας σε τι τιμές παίζουν. Νομίζω οτι βασικά ενδιέφερε η απόδοση σε θόρυβο και η ευκρίνεια ..

O dpoly ρώτησε ποιός συνδυασμός Ε-Μ10 + φακός είναι ισάξιος με την XZ-2 .. και άρχισε ολοκληρο debate ;) .. προφανώς ξέρει οτι η E-M10+kit είναι στην διπλάσια και βάλε τιμή ..

Eσείς βάλατε το value for money στη μέση ;) ... ποιός είναι πιο πολύ εντός θέματος ..

Αρα λοιπόν άλλο το δικό σας θέμα και άλλο το δικό μας .. ;)

μπλεξαμε τα μπουτια μας κοινως ! :p

To ερωτημα (για μενα) ειναι ενα... μια πολυ καλη super compact με φωτεινο και καλο (optimized) φακο ή μια mirrorless (αντιστοιχης) τιμης (αντε και λιγο παραπανω) με ΚΙΤ φακο (και μονο) ?

Εγω σ αυτο απανταω super comoact ... ας κανουμε ενα poll γι αυτο .

Πέρασα από το Media Markt και πασπάτεψα την μηχανή. Δεν ξέρω αν έχω κακομάθει από την ΝΕΧ άλλα ούτε αισθητικά ούτε στο κράτημα δεν μου άρεσε.
Τράβηξα μερικές φωτογραφίες. Υποθέτω δεν πρέπει να βγάζω συμπεράσματα από αρύθμιστη μηχανή. Μπορεί να έφταιγε και ο έντονος φωτισμός...

off topic:Το ξέρω ότι τους σοβαρούς φωτογράφους δεν τους απασχολούν τέτοια θέματα αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει ακόμα πιό "όμορφη" και βολική μηxανή από την NEX.

ό,τι πιάνουμε πάντως το ξεχειλώνουμε. :BDGBGDB55:

έθεσα το θέμα σύγκρισης στον φίλο Atari κ έπιασε το γενικό νοημα. οι αρχάριοι έχουμε άλλον κώδικα επικοινωνίας. :2thumb22sup:

θέλω λοιπόν να πω λοιπόν αφήνοντας στην άκρη τα συγκριτικά με 100% σωστή προσέγγιση και τεχνική ότι εάν σε ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ (όχι ίδιες) συνθήκες η nex+kit έβγαζε τέτοια φωτό δεν θα ήμουν ευχαριστημένος (όχι ότι είμαι και ενθουσιασμένος, περισσότερα περίμενα). Για αυτό κ με εβαλε σε περιέργεια να δοκιμάσω (που δεν το έκανα).
εχω πάντως τον ενδοιασμό του φωτισμού. νομιζω ότι κάτω από το φωτιστικό δεν μπορούμε να μιλάμε για λίγο φωτισμό.

off topic:Το ξέρω ότι τους σοβαρούς φωτογράφους δεν τους απασχολούν τέτοια θέματα αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει ακόμα πιό "όμορφη" και βολική μηxανή από την NEX.

Για ποια nex μιλας; Γιατι προσωπικα το σωμα της 3n που το ειχα πιασει μου φανηκε πολυ πλαστικο-ψευτικο σε σχεση με της xz-2.