Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Δεν ξερω ποσο θα εκτεθω, αλλα τί ειναι αυτό; :p

Με την χρηση ενος (η ακομα και 2) χειριστηρίων WII και αναλογου software, μπορεις να μετατρέψεις μια οθόνη προβολέα, τηλεοραση μεγαλη η οτιδήποτε σε αμφιδρομο πίνακα. Σαν input εχεις στο χερι ενα στυλο (DIY) με λαμπάκι υπερύθρων με ένα κουμπάκι πανω. Όποτε το πατάς το κουμπάκι, το (η τα) χειριστήρια που είναι σταθερά κάπου στον χώρο( και κοιτάνε προς την οθόνη προβολής) αντιλαμβάνονται την θέση του LED στην επιφάνεια εργασίας και λειτουργούν σαν κλικ mouse!

Το έχω κάνει πειραματικά και δουλεύει!

Οσο αφορά την φωτογραφική, καταρχήν καλορίζικη και να ρωτήσω εάν πέρασε από κόσκινο και η nikon7700 (σπαστή οθόνη γαρ)

Last edited:
σωστα το ειπες για το wiimote !

Και η νικον ηταν υποψηφια , αλλα δε μου αρεσε σα μηχανη, παραηταν ογκωδης για compact,kai εχει μετριο χρωματικα jpg (σε σχεση ειδικα με την Oly) που ειναι απαραιτητο σε μια compact.

Ειναι παντως μια καλη εναλλακτικη, κυριως λογω του μεγαλου ζοομ και του φωτεινου φακου.

thnx για την απάντηση, παρελαβα μια canon s110 για εναν ξάδερφο και ψιλοψαχτηκα στην κατηγορία και για μένα μιας και 2 dslr μου είναι πολλές, σκέφτομαι να "στειλω " την μικρη d3000 για μια καλή compact οπότε ψάχνομαι κι εγώ.

kai καλα θα κανεις!
Με μια καλη κομπακτ αντικαθιστας μια εισαγωγικη dslr και κιτ φακο για το 80-90% των περιπτωσεων.
Σε μερικες περιπτωσεις , εχεις ακομη μεγαλυτερες ευκολιες και πολυ καλο αποτελεσμα (super macro - καλο βιντεο με AF - βολικο ευρος εστιακης αποστασης κλπ)
Φυσικα , ακομη χρειαζεται μια καλη dslr kai καλοι φακοι, αλλα μονο για ειδικες περιπτωσεις.

Δες τις pany lx7 - sony rx100 - nikon p7700 - oly xz2 ….η καθε μια εχει τα δικα της δυνατα χαρακτηριστικα.

Ενας λογος που αποφασισα για την Oly xz2, ειναι και αυτο το διαγραμμα.
Δειχνει οτι στο τελε ακρο της , ειναι πολυ φωτεινη , πιο φωτεινη και απο τη περιφημη sony RX100 , πουυ ειναι μακραν πιο φωτεινη στο ευργωνιο μερος της(μεχρι τα 55mm περιπου) και αρα εχει και καλυτερο bokeh .
Πιο ισσοροπημενη ειναι η pany lx7 , αλλα δεν εχει μεγαλο ζοομ και δεν εχει σπαστη οθονη.

Graph.jpg

Last edited:
OK, θα το ψάξω κι άλλο, η θα αναβαθμιστώ στην d3200 για μικρή (τιμη χωμα για πολλους λόγους) ή μια από αυτές που προανέφερες.

Το ψάχνω, απλα η αμεσότητα και η αυτονομία μετράνε πολύ κι απο την άλλη το compact σουλούπι...

η pany lx7 ειναι πολυ γρηγορη και αμμεση στην εστιαση και στο χειρισμο.

Η oly και η sony ειναι πολυ γρηγορη επισης , ενα κλικ πισω απο τη pany, αλλα εχει πολυ καλη αυτονομια (500-600 φωτο δεν ειναι λιγες).
Παιρνεις και 1-2 μπαταριες και εισαι κομπλε!

χαχαχα… ενετελως διαφορετικες μηχανες!

Ειδικα στο βιντεο , μερα με τη νυχτα. Η oly δεν το εχει το βιντεο δυστυχως…. και ειναι κριμα γιατι εχει εξαιρετικα σωματα και φακους!

Αφου το ζητησες παντως… XZ2 vs GH3 με κιτ φακο (14-140mm) !!!-bye-

Στο ιδιο εστιακο μηκος (28mm) , για να εχουμε ιδια εκθεση με φως δωματιου, εβαλα στην ZX2 1/30 ταχυτητα, διαφραγμα 1.8 (μεγιστο) και ISO 320.

Για να εχω το ιδιο αποτελεσμα στην GH3 (και σε οποια αλλη παρομοια mirrorless) , αναγκαστηκα ν ανεβασω το ISO sta 1600 , με διαφραγμα 4 (το μεγιστο για τον κιτ φακο 14-140). και ιδια ταχυτητα (για να εχω καλο αποτελεσμα στο χερι.)

βρειτε ποια ειναι ποια….. :ernaehrung004:
η εστιαση ειναι στη λεξη FANTA

Aυτο που θελω να δειξω ειναι, οτι για να παρεις το μεγιστο μιας mirrorless - dslr θελεις οπωσδηποτε καλους και φωτεινους φακους!
Οι σημερινες καλες compact δεν εχουν να ζηλεψουν πολλα απο τις μεγαλες αδελφες τους , αν εχουμε απλα κιτ φακους.

Screen Shot 2013-01-29 at 5.53.58 μ.μ..jpg

100% crop

Screen Shot 2013-01-29 at 5.54.40 μ.μ..jpg

Last edited:
προφανως δεν ειναι πραγματικο συγκριτικο !

Ετσι το εβαλα, για να δειξω οτι μια dslr - mirrorless θελει πολυ καλο φακο και φωτεινο για να δειξει τα δοντια της.
Αν ειναι καποιος να μεινει με τους κιτ φακους , καλυτερα μια πολυ καλη compact με φωτεινο φακο.

Η xz2 εστιαζει γρηγορα και με ακριβεια, εχει πολυ καλο φακο και πολλα "καλουδια" !

Οταν τη πηρα , ηταν μια κοπελα στο μαγαζι και αγοραζε μια νικον 5200 με κιτ φακο … και δεν ηξερε καν τι ειναι το PASM !
Ημουν ετοιμος να της πω… "κοπελα μου, παρε μια μικρη καλη compact και ασε την DSLR στην ησυχια της !":smash:

Last edited:
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι απο πλευρας συνδυασμού διαφραγματος/μεγέθους αισθητήρα είμαστε σχεδον ισοπαλία (+2,25 στοπ μεγαλύτερος αισθητήρας -2,34 στοπ απο φακό). Αν είχε GH3 + 14-140/4 το διάγραμμα του Dpreview που εβαλες θα συνέπιπταν στα 28mm.

Αλλά πρακτικά ο 14-140 θα έχει μεγαλύτερο Τ (περισσότερη απώλεια λόγω περισσότερων στοιχείων ..10Χ αντι 5Χ) και δεν ξέρουμε αν τα πιξελ της XZ2 είναι πιο αποδοτικά (λογω BSI) παρόλλο που είναι μικρότερα.

αυτο ακριβως λεω (με απλα λογια για να μας καταλαβαινουν :worshippy:) … το μεγαλυτερο διαφραγμα της XZ2 (kai ο πολυ καλος φακος) , αντισταθμιζουν σχεδον το μικροτερο μεγεθος του αισθητηρα.

Το ιδιο περιπου ισχυει και για το bokeh…
Δειτε πχ εδω, στο ιδιο (σχεδον) εστιακο μηκος (112mm) , το bokeh και το DOF της καθε μια μηχανης , σχεδον ιδια!

Screen Shot 2013-01-29 at 6.39.39 μ.μ..jpg

αυτο ακριβως λεω (με απλα λογια για να μας καταλαβαινουν :worshippy:) … το μεγαλυτερο διαφραγμα της XZ2 (kai ο πολυ καλος φακος) , αντισταθμιζουν σχεδον το μικροτερο μεγεθος του αισθητηρα.

Το ιδιο περιπου ισχυει και για το bokeh…
Δειτε πχ εδω, στο ιδιο (σχεδον) εστιακο μηκος (112mm) , το bokeh και το DOF της καθε μια μηχανης , σχεδον ιδια!

View attachment 88430

Eδω η GH3 παίρνει κεφάλι.

προφανως δε κανω αμμεσες συγκρισεις… ενδεικτικα τις εβαλα, απλα για να τονισω αυτα που ανεφερα παραπανω.

H XZ2 ειναι μια πολυ καλη μηχανη, με πολυ καλο αισθητηρα και εναν εξαιτερικο φακο.
Οταν καταφερω και βγαλω μερικες φωτο ακομη , θα συνεχισω …. (οταν μου πεσει ο πυρετος!) :bigcry: