Ηταν κατι που με προβληματιζε κι εμενα.να πω και ενα αρνητικο που βρηκα, ισως απο τα ελαχιστα αλλα και αρκετα ενοχλητικο!
Η μηχανη δυσκολευεται μερικες φορες να εστιασει οταν εχω ζοομαρει αρκετα το φακο (πανω απο τα 60mm) και ειδικα οταν εχω επιλεξει σημειακη εστιαση .
Αυτο γινεται εντονοτερο σε μετριο-χαμηλο φωτισμο, οπως φυσικα και στις περισσοτερες compact (αλλα και αρκετες mirrorless) ,απλα περιμενα περισσοτερα απο την olympus , που εχει δειξει πολυ καλα δειγματα σε τετοιες συνθηκες και με τις premium μηχανες της , οπως πχ με τη OMD.
Δε φαινεται παντως να ειναι προβλημα του αισθητηρα αλλα του software , γιατι το φαινομενο ειναι τυχαιο, μπορει να συμβει σε φαινομενικα ευκολους στοχους… απλα καποιες στιγμες φαινεται να "κολλαει" η μηχανη και να μη "διαβαζει" σωστα τα δεδομενα.
Το εχουν παρατηρησει και αλλοι χρηστες στο dpreview…ισως να βελτιωθει με καποιο firmware στο μελλον.
Το προβλημα φυσικα λυνεται (η βελτιωνεται αρκετα) αν επιλεξεις εστιαση πλεγματος, αλλα αυτο δεν το προτιμω γιατι δεν ελεγχεις εσυ που θα εστιασει η καμερα.
Ηταν κατι που με προβληματιζε κι εμενα.
Αλλα μετα ειδα ποσο γρηγορα (σε σχεση με την xz 1 τουλαχιστον) κάνει γενικά focus και το ξεχασα.
Ο τυπος παντως στο forum του dpreview που το χε αναφερει πρωτος είχε βρει μια ''ψιλολυση / ψιλοχειροκινητα''. Για κοιτα το (αν δεν το χεις κανει ηδη φυσικά).
EDIT
LOL @ sync
Περαν της ομορφιας τελικα τι εξυπηρετεί;μολις μου ηρθε κι εμενα το Gariz shutter button.
Ειναι πολυ βολικο και ομορφο.
View attachment 88744
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.