Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Αυτό είναι flare χαίρεσαι να το βλέπεις!

Όχι σα το δικό μας το "purple-crop-circles".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμμετρικό flare σε 3x3 grid δεν είναι φυσιολογικό ΙΜΗΟ. ..

Ααα γεια σου!

Συμμετρικό flare σε 3x3 grid δεν είναι φυσιολογικό ΙΜΗΟ. ..

ωχχχ τωρα το ειδα! στην παλιοοθονη και το φως του γραφειου δεν φαινοταν! όντως ειναι λιγο ασχημο...

Αν μιλάγαμε για καμιά πλαστική μιας χρήσης τότε είναι φυσιολογικό. Θυμάται κάποιος με τι τιμή ξεκίνησε η ΧΖ2 όταν βγήκε στην αγορά ; Τότε θα ήταν απαράδεκτο το flare ενώ τώρα που έχει μόνο 260 είναι αποδεκτό ;;;;; Είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΡΑ ότι και να λέει η Olympus ή η Intersys.

Ακριβώς, το pattern είναι αφύσικο, flare έχουν όλοι οι φακοί. Λάβετε υπόψη ότι αν το παρακάνεις παίζει να γίνει ζημιά στον αισθητήρα…

Εγω παντος δεν εχω προβλημα ας ειναι καλα οι παρτιδες του αμαζον.uk :grandpa:
βαζω καποια δειγματα που βρηκα τυχαια.

Attachments

• P1190217.jpg
    P1190217.jpg
    60.1 KB · Views: 173
Αν τις ζορίσουν παίζει να το βγάζει στις περισσότερες, σε άλλες πολύ σε άλλες λίγο.

Δε μιλάμε για κοινό flare, αλλά για το pattern που λέμε.

Εγώ τοχω δει σε άλλες 5 σίγουρα.

Εγω παντος δεν εχω προβλημα ας ειναι καλα οι παρτιδες του αμαζον.uk :grandpa:
βαζω καποια δειγματα που βρηκα τυχαια.

Α ωραία, άρα υπάρχει και καλή πατρίδα, τέτοια θα ζητήσω. :violent-smiley-030:

Άκυρο και σε σένα τοχει απαλά στην άμμο αν δεις, σε πολυ-πολύ μικρότερο βαθμό (βάλε τέρμα την φωτεινότητα στην οθόνη σου)!

Νορμαλ για xz-2.

Παει κ αυτο συμφωνα με το pattern της xz-2. Φαινεται στην αμμο κ οριζοντια αριστερα απο τον ηλιο πανω απο τα σπιτια.

Επεστρεψα απο τις διακοπες και ειδα την εξελιξη της περιπτωσης του αταρι... Κριμα πραγματικα να μην μπορεις να την χαρεις την μηχανουλα σου ρε φιλε..

Οπως ειχα πει και σε προσωπικη κουβεντα με τον φιλο αταρι, το προβλημα λυνετε αν ανοιξεις το διαφραγμα απο f4 και κατω. Εμενα το κανει σε πολυ πιο χαλαρο βαθμο απο του φιλου αταρι, και σχεδον μονο στο f8. Ηλιοβασιλεματα εχω βγαλει απειρα και κανενα δεν εχει εμφανη προβλημα, αλλα τραβαω παντα με f4 οταν προκειτε για ηλιοβασιλεμα!

Η προδιαθεση της μηχανης στο flare νομιζω οτι εχει πλεον επαλληθευτει απο ολες τις μπαντες, απλα παιζει απο μοντελο σε μοντελο ο βαθμος που θα φαινεται το κακογουστο pattern. Χαιρομαι που ειμαι απο τους τυχερους που το flare το εχω σε πολυ μικρο βαθμο, αλλα λυπαμε για την ταλεπωρια και την ξενερα που περνα ο φιλος αταρι και οποιος αλλος με το συγκεκριμενο προβλημα.. Παιξτε λιγο με το διαφραγμα και προσπαθηστε να το αντιμετωπισετε στην πραξη.. Πιστευω οτι γινετε.. Δημητρη οποτε θες συναντιομαστε να το δουμε και μαζι..

Σε αντιδιαστολη απο τα προβληματα που δυστυχως ταλαιπωρουν κοσμο, θελω να πω λιγο τις δικες μου εντυπωσεις μετα απο 20 μερες διακοπων στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ(!!!!!) σαμοθρακη. Επελεξα το συγκεκριμενο μερος για φετος, παρα τον κοπο και το χρημα που χρειαζεται για μας τους αθηναι(ζ)ους, γιατι ηξερα οτι ειναι ισως ο νο1 προορισμος για να πιαστει το δαχτυλο σου απο τα clicks και να αδειασεις ολο σου την ενεργεια για φωτογραφιες!

Στο ρεζουμε (επειδη το ποστ ειναι μεγαλο και sorry γιαυτο), πραγματικα ενιωσα υπερηφανος για την αγορα της xz-2 καθολη την διαρκεια των διακοπων μου και δεν κανω καθολου πλακα. Και εξηγουμε..

1. ND FILTER!!!!!!! Τι θα κανα χωρις εσενα μανα μου..!! Με το μικρο τριποδακι μου εβγαλα απειρους καταρακτες απο βαθρες με το νερο να γινετε γαλα λογο του φοβερου nd filter, που οι ανταγωνιστες της xz-2 (πχ rx100) δεν εχουν (!!), οποτε θα μου ηταν και ΕΝΤΕΛΩΣ αχρηστες για την ληψη των καταρακτων της σαμοθρακης κατω απο το φως της μερας.. Καταφερνα ταχυτητες κοντα στο δευτερολεπτο, με nd filter και το διαφραγμα στο f.8.. Τα αποτελεσματα ειναι για καρτποσταλ, δεν μπορω να τα περιγραψω αλλιως.. Επισης να πω οτι ενω ειδα πολλους με μηχαναρες τυπου dslr και mirrorless (μονο στις πρωτες και ευκολες βαθρες!), δεν ειδα αλλον ανθρωπο με τριποδο στην σαμοθρακη και μου εκανε πραγματικα μεγαλη εντυπωση! Να χεις δωσει 1000ρικο και βαλε και να μην μπορεις να φωτογραφισεις σωστα εναν καταρακτη?? Τι να πω... Καποιοι απο αυτους ηρθαν απο περιεργεια να δουν τι βγαζω με το τριποδακι και μαζευαν το σαγονι τους απο αυτα που εβλεπαν.. ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ λεμε!!

2. Το μεγεθος της... Το να χωρα στο τσαντακι μου μαζι με το τριποδακι της, με εκανε φοβερα ευελικτο, με αποτελεσμα να φωτογραφισω καταρακτες που με αλλη μηχανη δεν θα τους φωτογραφιζα γιατι πολυ δυσκολα θα την ειχα μαζι μου.. Η κατασταση στις βαθρες για οσους ξερουν, ειναι για κατσικια και οχι για ανθρωπους.. μιλαμε για σκαρφαλωματα καθε ειδους και κατασταση indiana jones με κινδυνο οχι μονο για την μηχανη αλλα και για μενα τον ιδιο. Προσωπικα ειμαι εκφυσεως κρι-κρι μεσα μου και μπριζωμενος για τετοιες περιπετειες, οποτε η μηχανη εξ αρχης επρεπε να με καλυπτει σε τετοιες καταστασεις και να μην μου ειναι καθολου βαρος οταν κανω τον indi στα βουνα της ελλαδας. Στην πραξη λοιπον ειδα οτι η μηχανη ειναι ΤΑΜΑΜ γιαυτο που την προοριζα!!

Φιλος μου επαγγελματιας με την 6d, εκλεγε που δεν μπορουσε να παρει την μηχανη μαζι του στις κατσικοεξερευνησεις που καναμε για βαθρες.. Προσπαθησαμε πολυ για να την εχουμε μαζι μας αλλα πραγματικα δεν γινοταν να την παρεις μαζι σου με τπτ, εκτος και αν ειχες 2.500ευρο στην ακρη για τυχον ατυχημα.. Τσαντα πλατης ειχε ο φιλος, αλλα τι να την κανεις οταν θελει ολη την ωρα να παρεις τον κατηφορο με τον κωλο στο βουνο για να μην γλυστρισεις..? Επισης η ευκολια του να την βγαλεις εξω να φωτογραφισεις και μετα να την ξαναβαλεις μεσα, ηταν πονος.. Μιλαμε για τοπια που θα ηθελες να μπορουσες να εχεις την μηχανη ολη την ωρα στο χερι (πραγμα αδυνατο), οποτε το μπες βγες της 6d στην backpack, ηταν να κλαις με μαυρο δακρυ.. Εδω εμενα με κουρασε το τσαντακι που απλα κουναγα λιγο το χερι μου για να την βγαλω απο μεσα :P
Ενταξει οταν σε βαρα ο ηλιος νταλα πανω στην καζανα σου και εσυ σκαρφαλωνεις σαν το κατσικι, ουτε χερι δεν εχεις διαθεση να κουνισεις!!

Πραγματικα καθομουν και σκεφτομουν αν με mirrorless θα μπορουσα να κανω τα ιδια (με dslr ουτε για αστειο..) και δεν μπορω να πω πως ειμαι τοσο σιγουρος.. Παραθετω λιγο τις σκεψεις μου γιατι θελω καποια στιγμη μια mirrorless, οποτε με ενδιαφερει αρκετα το θεμα..
α) Με σταθερο θα γινοτανε (μικρος ογκος) αλλα το ζοομ μου χρειαστηκε αρκετες φορες, οποτε υπαρχει λιγο προβλημα για καποιες ληψης που δεν μπορεις να προσεγγισεις. Νομιζω οτι ειναι η πιο καλη λυση αλλα μονο εχοντας μαζι μου και την xz-2 ετοιμοπολεμη για οπου χρειαστω zoom.
β) Με ζοομ φακο πανω δεν ειμαι τοσο σιγουρος αν θα γινοταν να ερθει μαζι μου λογο του ογκου του φακου.. αν θα γινοταν καπως να μπει σε αναλογο τσαντακι ευκολο στην μεταφορα και αρκετα συμπαγη ωστε να μην πειραχτει η μηχανη σε τυχον κουτουλιμα σε βραχους, πιστευω πως θα γινετε, αλλα με πολυ προσοχη γιατι μιλαμε για λεφτα.. το τσαντακι καλως κακως εφαγε αρκετους βραχους στα μουτρα λογο της ταλαντωσης στα ανεβα κατεβα, πραγμα που θα με ανησυχουσε αν ειχα 1000ευρο μεσα να καθονται και να δινουν κουτουλιες που και που.. (εγω την ειχα στην θηκη της που ηταν και αυτη στο τσαντακι μου, οποτε ειχε διπλη προστασια)..
γ)Για να εχεις μαζι σου 2 φακους και να τους αλλαζεις κατα περισταση, δεν υπαρχει περιπτωση.. Πρεπει να εισαι τερας δυναμεων και υπομονης.. Να ψοφας κατω απο την κουραση και να λες θα αλλαξω φακο?? Δυσκολα πραγματα.. Προσωπικα με κουραζε το συνεχες μπες βγες στο τσαντακι, αν επρεπε να αλλαζω και φακους δεν ξερω ποσα εγκεφαλικα θα ειχα φαει πανω στο βουνο.

Με αυτα και με αυτα, να κλεισω το μακροσκελες ποστ (ΣΟΡΡΥ!!) λεγοντας πως πραγματικα ενιωσα πολλες φορες πως ειχα την ιδανικη μηχανη μαζι μου.. Με εβγαλε ασπροπροσωπο στα παντα χωρις να βγαλει κιχ και τα αποτελεσματα των φωτογραφιων της ειναι να δακρυζεις απο ευτυχια. Περιττο να πω πως την λιμπιστηκε πολυς κοσμος με καλυτερη μηχανη στην κατοχη του, λογο του μεγεθος της, του ενσωματομενου nd filter της και της ποιοτητας του φακου της που τουλαχιστον σε ημερισιες φωτογραφιες, μονο compact δεν θυμιζει..

Φωτογραφικο υλικο στο προσεχες μελλον γιατι ειναι ΠΟΛΥ και θελω αρκετουτσικο χρονο για ξεκαθαρισματα και ενδεχομενη επεξεργασια!!

Last edited:
Καλως επέστρεψες Γιάννη!

Πραγματικά πολλές από τις παραπάνω σκέψεις τις έχω κάνει και ο ίδιος. Να'ναι ότι ειμαι τύπος "compact" και εγω, να'ναι οτι θελω και γω τριποδο-μηχανη στο τσαντακι μου στις διακοπες (και οχι μονο), ναναι το αποτελεσμα που βλεπω μονο με 250ε;

Βεβαια αυτη η στραβη παίζει να με κάνει ναρχισω να βρίζω την Olympus οπου σταθω και βρεθω, αλλα ακομη χαλαρώνω, δεν εχω όρεξη για τετοια Αυγουστιατικα...

Μια ερωτηση. Αυτο με το νερο που γινεται "γαλα" μονο με το ND φιλτρο το κανω; Με τις ετοιμες ρυθμισεις για νυχτερινη φωτο δε θαχα τετοιο αποτελεσμα; Δε τοχω δοκιμασει ακομη.

Δημητρη οποτε θες συναντιομαστε να το δουμε και μαζι..

Θα τα πούμε από 8 Σεπτέμβρη, με περισσοτερες αναλυσεις..