Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

λες να με αφήσουν να κάνω κάτι τέτοιο ? δεν νομίζω.μακάρι να είναι καλο κορίτσι γιατί ποιοτικά βγάζει καλύτερα από d5100

καλά 9 το πρωί δεν θα βρω ήλιο καν αλλα ok
θα την πάρο και ότι γίνει χάχα

Μην το γελας, γινετε, το ειχα ρωτησει και εγω οταν μου αντικατεστησαν την πρωτη xz-2.
Σου ειπα, εφοσον τις αλλαζουν ευκολα και εχεις τοσες μερες DOA, ειναι μικρο το κακο για μια τοσο bargain μηχανη.
Μια χαρα θα σου ειναι η δευτερη, οι περισσοτεροι νομιζω πως με την 2η βρηκαν την υγεια τους.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

δεν το ήξερα αυτό, θυμάμαι πάντως και μια EPL 1 που είχα πάρει ήταν και αυτή τραγική, flare του κερατα είχε αίσχος, d5100 δεν έχει παρουσίαση κανένα πρόβλημα

το flare οφείλεται φίλε μου στους φακους και όχι στην μηχανή, απλά στην ΧΖ2 φακος και μηχανη ειναι το ιδιο και το αυτο, ο αισθητήρας των Ολυ λόγω επιστρώσεων έχει την ταση να μωβιζει το flare κάποιων φακών ή αν το φώς είναι τεχνητό και δεν μετρήσει σωστά η μηχανή το WB αν την έχεις στο AWB.
Το θέμα είναι το flare της μηχανης φακου να είναι ελεγχομενο δηλαδή να παρουσιαζεται εκει που το περιμενεις και ετσι να μπορεις να το αποφυγεις ή να το περιορισεις υπο γωνια και οχι να πεταγεται σε σημεία απροβλεπτα απο αντικατοπτρισμους ή μη σωστής κεντρωσης των οπτικων.
Στις φωτο που παρέθεσες η τελευταια ειναι φυσιλογικη και απο αυτες που εβαλες με τους προβολεις στο γηπεδακι παροτι δεν εχουμε ακριβη εικονα που ειναι οι φωτεινες πηγες μονο μια που εχει αριστερά και απεναντι απο την φωτεινη πηγη μια μωβ μεγαλη κηλιδα μου δημιουργεί υποψιες οτι υπαρχει οντως θεμα.

Υ.Σ.
το DOA απο οσο ξερω έχει μικρυνει χρονικα καλυτερα ρωτα τους, ουτε τα καταστηματα δεν το ξερουν ολα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

το flare οφείλεται φίλε μου στους φακους και όχι στην μηχανή, απλά στην ΧΖ2 φακος και μηχανη ειναι το ιδιο και το αυτο, ο αισθητήρας των Ολυ λόγω επιστρώσεων έχει την ταση να μωβιζει το flare κάποιων φακών ή αν το φώς είναι τεχνητό και δεν μετρήσει σωστά η μηχανή το WB αν την έχεις στο AWB.
Το θέμα είναι το flare της μηχανης φακου να είναι ελεγχομενο δηλαδή να παρουσιαζεται εκει που το περιμενεις και ετσι να μπορεις να το αποφυγεις ή να το περιορισεις υπο γωνια και οχι να πεταγεται σε σημεία απροβλεπτα απο αντικατοπτρισμους ή μη σωστής κεντρωσης των οπτικων.
Στις φωτο που παρέθεσες η τελευταια ειναι φυσιλογικη και απο αυτες που εβαλες με τους προβολεις στο γηπεδακι παροτι δεν εχουμε ακριβη εικονα που ειναι οι φωτεινες πηγες μονο μια που εχει αριστερά και απεναντι απο την φωτεινη πηγη μια μωβ μεγαλη κηλιδα μου δημιουργεί υποψιες οτι υπαρχει οντως θεμα.

Υ.Σ.
το DOA απο οσο ξερω έχει μικρυνει χρονικα καλυτερα ρωτα τους, ουτε τα καταστηματα δεν το ξερουν ολα.

σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες, η φωτογαφίες πήγαν και στο κατάστημα και για τον λόγον αυτόν δέχτηκαν και άμεσος να γίνει αντικατάσταση και εγώ μέσα από το φόρουμ αυτό έμαθα πολλά για την μηχανή μας

Επίσης έσβησα μερικά post με "γαλλικά", μην βάζεις τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση...

Καλημέρα σας, τελικά πήρα μια άλλη olympus ώστε να μην έχω θέματα καθόλου.Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στο thread.

Φίλε οι κακές συνήθειες δεν περνάνε με τίποτα... Σταμάτα το quote σε παρακαλώ, είναι χρήσιμο ΜΟΝΟ όταν αναφέρεσαι σε 3-4 post πίσω! :smash:

Για καθε ενδιαφερομενο, να πω πως παρηγγειλα αυτον τον φορτιστη σπιτιου/αυτοκινητου με 2 μπαταριες και μου ηρθαν σημερα, ακριβως μεσα σε 1 βδομαδα. Οι μπαταριες παιζουν κανονικα, τις τσεκαρα, μενει μονο να τσεκαρω και τον φορτιστη μολις παω σπιτι.

Λουκουμι το πακετακι για μολις 25ευρο.

Παρέλαβα και εγώ με τη σειρά μου λοιπόν εχτές την μηχανή. Σήμερα απόγευμα έχω παράδοση και εκπαίδευση στον πατέρα μου :-)

Για προτείνεται οι κατέχοντες πιθανές ρυθμίσεις για τον πατέρα μου;
Σκέφτομαι για αρχή να τον περιορίσω στο iAuto και στο SCN.
Να αλλάξω τίποτα από τα default σε αυτές τις ρυθμίσεις;

- Προς το παρόν έχω βάλει το VIVID σαν προφίλ. Αυτό να αφήσω;
- FINE στο jpeg. Βρήκα όμως ρύθμιση που αλλάζει το FINE σε SUPER-FINE. Το έχετε δοκιμάσει;
- Noise filter = standard . κάτι άλλο;
- Image stabilizer: IS1
- Γίνεται κάπως να δείχνει συνεχώς την ένδειξη της μπαταρίας; Πώς θα ξέρει πού βρίσκεται από μπαταρία; περίεργο που δεν τη δείχνει.

-Την μπαταρια την βλεπεις οταν ανοιγεις την μηχανη, οποτε κλεισε και ανοιξε για να την δεις (on/off).
-Την εχω στο natural, IS1,
-noise reduction και noise filter τα εχω και τα 2 στο off για μεγαλυτερη ευκρινια. Επειδη ομως θα εχεις καποιο θορυβο που μετα θελει επεξεργασια, αν θες βαλε το noise filter στο low ωστε να ειναι πιο κομπλε για τον πατερα σου. (Το noise reduction το εχω σταθερα στο off, δεν το βαζω auto ποτε.)

Την ρυθμιση για το super fine μαλλον δεν την εχω βρει.. Εκει που επιλεγω το LF+RAW, δεν βλεπω πουθενα κατι για fine, superfine.. που ειναι αυτα? λογικα θα εχει μεγαλυτερη αναλυση το jpeg (και μεγεθος προφανως) με το superfine.

Το super fine είναι στο μενού-αριστερά στα δύο γρανάζια - επιλέγεις το "G" (μωβ υπομενού) που γράφει </color/WB.
πας κάτω που λέει "set" (είναι πάνω από το "pixel count".
και επιλεγεις στο "L" να γίνει "SF" (super fine) αντί "F" (Fine).

Σαν αλλαγή μόλις τράβηξα δύο φωτογραφίες το πληκτρολόγιο και η μία βγήκε 5,36ΜΒ και η άλλη 5,47ΜΒ. Άρα η διαφορά πολύ μικρή. Ανάλυση δείχνει πως είναι η ίδια.

Σε ευχαριστώ για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.

Μεγεια dstil, καταπληκτικη επιλογη!
Πες του πατερα σου να γραφει στο forum να φτιαξουμε ομαδα xz2! :P