Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Οταν φτανεις να συγκρινεις την GH3 με τη κορυφαια μηχανη για sport-wild life shooting Nikon D4 , τοτε κατι συμβαινει.
Τα αποτελεσματα κατι παραπανω απο θετικα!

Και δεν ειχε καν τους κορυφαιους φακους Pany 12-35 kai 35-100 … .

http://www.naturalexposures.com/cor...nics-newest-micro-four-thirds-camera-the-gh3/

δυστυχως η panasonic , δε φαιντεαι "ικανη" να δωσει focus peaking στην ισχυροτερη μηχανη της αυτη τη στιγμη!!!
Θα τρελαθουμε εντελως ?

Τη δυνατοτητα αυτη την εχουν ολες οι βιντεοκαμερες της και οι "απλες" sony nex , ακομη και οι "απαρχαιομενες" canon με Magic landern ...

http://www.dpreview.com/articles/1806874590/cp-2013-panasonic-interview

Ε δεν πειραζει τωρα ας κανει ολα τα υπολοιπα θεικα και ας μην εχει focus peaking ρε συ.

Ειχατε και στο χωριο σου focus peaking και το θες απαραιτητα ? (Σε επισκεφθηκε η πρεσβυωπια ή οχι ?) :D

xaxa… μεγαλωνουμε!

Το θεμα ειναι οτι ετσι δε μπορεις να εκμεταλλευτεις στο επακρο τους manual φακους.
Πρεπει οπωσδηποτε να κουβαλας και μονιτορ … κι ελεγα να το γλυτωσω!
Αληθεια ποιο μονιτορ εχεις εσυ ?

τα πρωτα επισημα δειγματα της GH3 στο http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-gh3/panasonic-gh3A7.HTM
Eπιβεβαιωνει και ξεπερναει τις δικες μου δοκιμες!!!

δειτε πχ ποσο καλη ειναι απεναντι στη ναυαρχιδα της canon 7D στο APSC συστημα…
στα 1600 iso ειναι ακομη πιο sharp και στα ιδια επιπεδα θορυβου, πραγματικο κατορθωμα.

αριστερα η gh3 , δεξια η 7D
ISO 1600
Screen Shot 2013-02-14 at 10.47.17 π.μ..jpg

ISO 100
Screen Shot 2013-02-14 at 10.50.09 π.μ..jpg

ειναι σχεδον πανομοιοτυπη σε αποδοση με τη κορυφαια Nikon D7000 !
Ελαχιστα περσσοτερος θορυβος και καλυτερη οξυτητα…

ISO 1600
αριστερα η gh3 - δεξια η d7000

Screen Shot 2013-02-14 at 11.00.58 π.μ..jpg

το μηχανακι ειναι πολυ καλο, το περιμεναμε αυτο,

αλλα...

το παν ειναι να τη σπασει ο vitally..

αν δε τη σπασει....δεν ξεχωριζει!

αλλα αν σπασει, που ειναι θεμα χρονου...!!

δεν νομιζω οτι εχεις δικιο…. η gh3 ειναι ηδη καλυτερη απο την gh2.

Δεν χρειαζεται σπασιμο για να εχεις πολυ ψηλα bitrate, δεν εχει προβλημα υπερθερμανσης οπως οι περισσοτερες vdslr, εχει επισης 24-25-50p , και ενα σωμα πολυ στιβαρο και ικανο για οτιδηποτε.
Εχει επισης καλυτερη συμπεριφορα στα low light και ειδικα στη δυναμικη περιοχη.

Eιναι water - dust proof , το ιδιο και οι νεοι φακοι της pany 12-35 kai 35-100, εχει καθαρο hdmi και τη πιο sharp εικονα απο καθε dslr.

Φυσικα και περιμενουμε το σπασιμο του vitalyi , αλλα οχι οτι θα εχω προβλημα και αν δε συμβει.
Το εχω ξαναπει, το μονο που μου λειπει ειναι το focus peaking… και δυστυχως αυτο δεν ειναι θεμα σπασιματος(δυστυχως) , αλλα της panasonic.

για να μη μεινουμε μονο στο θεμα του θορυβου , δειτε εδω ποσο καλυτερη δυναμικη περιοχη εχει απο την gh2 , ακομη και απο τη canon 7D !

aristera h gh3 , δεξια η gh2-canon 7d

Screen Shot 2013-02-14 at 1.54.28 μ.μ..jpg

Screen Shot 2013-02-14 at 1.56.57 μ.μ..jpg

Last edited:
το βλεπω ξεκαθαρα απ την πλευρα της ποιοτητας εικονας, σε συνδυασμο με το υψηλο bitrate, που αν η GH2 σπασει, ειναι μερα με τη νυχτα πριν κ μετα, αφου σε καποια σημεια, ξεπερνουσε ακομη κ την D4 μου. Χωριε το σπασιμο, το βιντεο της ηταν οκ, καλο, αποδεκτο. Μετα, μεταμορφωνεται, απλα.

μα αυτο το εχει ηδη η gh3…πολυ υψηλα bitrate και καλυτερους codec.
Η GH2 ειχε μονο 24 Mbps χωρις το σπασιμο και μετριους codec, ενω η gh3 εχει 72 Mbps Intra frame kai 50 MBPS IPB (που θεωρειται και broadcast quality!)

Δε χρειαζεται τοσο το σπασιμο για to bitrate , οσο για μερικες λεπτομερειες (αφαιρεση του οριου 29 λεπτων συνεχομενων , δυνατοτητα επιλογης 30-60p στα Ευρωπαικα μοντελα κλπ). Για μενα οχι τοσο σημαντικα.

Και για να σου δειξω τη ποιοτητα της εικονα που εχει ηδη , και τις δυνατοτητες του raw της, δες εδω ποσο καλα διαχειριζεται τα υψηλα iso 6400 ,
και ποσο πουσαρισμα "αντεχει" στις σκοτεινες περιοχες…..

Screen Shot 2013-02-14 at 2.16.21 μ.μ..jpg

Last edited:
αν και δε συμφωνω παντα με το DXO , τα αποτελεσματα του με βρισκουν (σχεδον) απολυτα συμφωνο…
Η GH3 ειναι καλυτερη απο την GH2 , η καλυτρεη με την OMD μηχανη στο συστημα m4/3 και μια ανασα μακρια απο τις καλυτερες APCS!
Eχει τη μεγαλυτερη δυναμικη περιοχη στο συστημα , οπως διαπιστωσα κι εγω.

http://www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Panasonic-Lumix-DMC-GH3/Comparisons

Last edited: