Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

και καλα εκανες!
Η omd με το απιστευτο IBIS που εχει, ειναι φτιαγμενη γι αυτο....
Αν και η gh3 ειχε σταθεροποιητη στο σωμα , μαλλον αυτο θα εκανα.

Δειτε τωρα ενα καρε, απο βιντεο που μολις "με τραβηξαν" !
Μου επεσαν τα σαγονια-bye-

Ο φιλος που με τραβηξε εχει την Canon 7D με τον Canon 70-200 κι εμεινε εκπληκτος απο την οξυτητα στο βιντεο , τα χρωμα και κυριως τη ταχυτητα εστιασης... και στη φωτογραφια!

YG... φαινεται ακομη και η σκονη στα γυαλια μου...:flipout:

8488951177_3a80267537_o.png

Μια χαρά είν' ο φακός, Γιάννη! Απ' όσα έχω δεί γιά τον 12-35 τούτος εδώ φαίνεται καλύτερος. Ο 12-35 απλά είναι ο μοναδικός φωτεινός στάνταρ ζουμ, αλλά δεν είναι, ακόμα ώριμος, νομίζω. Μη βιαστείς...!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα, μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι panasonic έχουν την ίδια συμπεριφορά: "σκοτώνουν" στο κέντρο και η οξύτητά τους πέφτει αρκετά πρός τις γωνίες. Δεν με χαλάει ιδιαίτερα, πρέπει να πω ότι τα δύο σώματα Olympus που έχω έχουν μόνιμα πάνω τους τους 20/1,7 και 14/2,8...

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Τα δειγμτα που βλέπω είναι πολύ καλά, αλλά όποτε σου δοθει η ευκαιρία κάνε κανενα τεστάκι σε θ'εματα μακρινά στα 100mm, έχω διαπιστώσει πως όλοι οι ζουμ φακοι του συστηματος μ4/3 (ακόμη και οι 10Χ) σε τελέ αποδιδουν θαυμάσια σε κοντινα θέματα αλλά υστερούν σημαντικά στα μακρινά.

οπως ειπα ο 35-100 προοριζεται για πορτραιτα κυριως και παρομοια θεματα, οπως φυσικα και για βιντεο.
αρα εκει δε με νοιαζουν (σχεδον) καθολου τα ακρα (οχι φυσικα οτι ειναι ασχημα, απλα δεν ειναι κορυφαια οσο το κεντρο του.)

Τωρα για τον 12-35 , ειμαι ακομη σκεπτικος... εχει 1-2 θεματακια (μονο στο βιντεο) , αλλα δεν υπαρχει και κατι αντιστοιχο στο συστημα m4/3.
Περιμενω να ερθει (ακομη ?) στην Ελλαδα και βλεπουμε.

ΥΓ... η panasonic στην Ελλαδα ειναι για τον Π!@#!ο !!!:flipout:
τη παρακαλουσαμε (χρηστες και μαγαζια) να φερει το κιτ gh3 + 12-35 , και μας εγραψε κανονικα!
Εφεραν μονο το κιτ με τον 14-140 και ολοι ζητανε τωρα μονο τα σωματα!!!

Last edited:
και καλα εκανες!
Η omd με το απιστευτο IBIS που εχει, ειναι φτιαγμενη γι αυτο....
Αν και η gh3 ειχε σταθεροποιητη στο σωμα , μαλλον αυτο θα εκανα.

Δειτε τωρα ενα καρε, απο βιντεο που μολις "με τραβηξαν" !
Μου επεσαν τα σαγονια-bye-

Ο φιλος που με τραβηξε εχει την Canon 7D με τον Canon 70-200 κι εμεινε εκπληκτος απο την οξυτητα στο βιντεο , τα χρωμα και κυριως τη ταχυτητα εστιασης... και στη φωτογραφια!

YG... φαινεται ακομη και η σκονη στα γυαλια μου...:flipout:

8488951177_3a80267537_o.png

το καρέ είναι με τη δική σου μηχανή ή με την canon?

με τη δικη μου μηχανη Βλαση.... ειναι καρε απο βιντεο , οχι φωτο (στο χερι και προχειρα, με κακιστο φωτισμο φθοριου , χωρις white balance) .

επισης , σωστα προσεξες οτι η εστιαση ειναι στη λέξη αισθάνομαι :grinning-smiley-043

για να δεις τη διαφορα σε βιντεο , δες ενα παλιοτερο δειγμα με την gh2 vs nex (που ειναι καλυτερη απο την 7D στο βιντεο).
Η Gh3 βεβαια θα εχει ακομη καλυτερα αποτελεσματα.
Δες το σε HD ομως ...

http://www.youtube.com/watch?v=fCG-Q5446fQ&list=UUf-wyes4wS3t8nYwo9O8vdw&index=18

Last edited:
ο σταθεροποιητης δοελευει πολυ καλα, οχι ομως καλυτερα απο αυτον του 14-140 (που ειδικα στο βιντεο ειναι κορυφαιος).
Καταφερα παντως να παρω sharp δειγμα , στα 200mm με ταχυτητα 1/15 ... not bad!

στο βιντεο, προτιμω τη σταθεροποιηση του 14-140 ...MEGA OIS vs POWER OIS.
το νεο συστημα ειναι βελτιστοιποιημενο για καλυτερη διαχειριση ενεργειας, αλλα φαινεται να χανει κατα 1 στοπ απο το παλιοτερο συστημα.

8490516842_a808ac080f_o.jpg

Last edited:

Τωρα για τον 12-35 ,
Περιμενω να ερθει (ακομη ?) στην Ελλαδα και βλεπουμε.

ΥΓ... η panasonic στην Ελλαδα ειναι για τον Π!@#!ο !!!:flipout:
τη παρακαλουσαμε (χρηστες και μαγαζια) να φερει το κιτ gh3 + 12-35 , και μας εγραψε κανονικα!
Εφεραν μονο το κιτ με τον 14-140 και ολοι ζητανε τωρα μονο τα σωματα!!!

Nαι σε κιτ δεν θα ερθει αλλά στο κουτί του υπάρχει σε κεντρικο κατάστημα της Αθήνας εδώ και εναμισυ μηνα πριν έρθει η GH3, όπου μπορεις πιθανόν και να τον δοκιμάσεις, προσωπικα τον είδα αλλά δεν τον δοκίμασα μιας και δεν με ενδιαφερει η αγορά του.

μπορεις να μου πεις σε ποιο μαγαζι τον βρηκες γιατι εχω φαει το κοσμο ?

Σου έστειλα π.μ., ένα κομματι ειχαν λιγο μετα τα Χριστούγεννα, δεν εχω ξαναπάει εδώ και 7-8 ημέρες, οποτε δεν ξερω αν πουληθηκε.

λογω ελλειψης χρονου, πηρα το φακο στο σουπερμαρκετ για τεστ!:flipout:

Τρομερη ευκρινεια, οτι καλυτερο εχω κρατησει στα χερια μου σιγουρα.
Ταχυτατος , και μου εκανε εντυπωση η παντελης ελλειψη flare kai CA (εχουν κανει πολυ καλη δουλεια με το software correction).

Δεν παρατηρησα ιδιαιτερη πτωση στην οξυτητα στα 100μμ , αλλα φυσικα αυτο θελει πολλα τεστ για να το επιβεβαιωσω.

Screen Shot 2013-02-20 at 1.02.15 μ.μ..jpgScreen Shot 2013-02-20 at 12.59.52 μ.μ..jpg