Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

εχοντας για λιγο ακομη και τον πολυ καλο panasonic 14-140, ειπα να κανω ενα μικρο συγκριτικο με τον 35-100...

στα 100mm , με το ποιο ανοιχτο διαφραγμα για το καθενα , σε τριποδι, με μανουαλ εστιαση και χρονοδιακοπτη και ηλεκτρονικο κλειστρο για αποφυγη κραδασμων...

μαντεψτε σε ποιο φακο ανηκουν !

ATTACH]

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

εχοντας για λιγο ακομη και τον πολυ καλο panasonic 14-140, ειπα να κανω ενα μικρο συγκριτικο με τον 35-100...

στα 100mm , με το ποιο ανοιχτο διαφραγμα για το καθενα , σε τριποδι, με μανουαλ εστιαση και χρονοδιακοπτη και ηλεκτρονικο κλειστρο για αποφυγη κραδασμων...

μαντεψτε σε ποιο φακο ανηκουν !

Γιάννη μιας και μπηκες στον κόπο να το κάνεις, κανε μας και μια συγκριση στα 35, 50, 75mm με ανοιχτο διαφραγμα, τωρα στο ποιος ειναι ποιος στην φωτό απάντηση δεν νομιζω να χρειάζεται εκτος και αν παίζει καμια έκπληξη.

οριστε και στα 70mm... αριστερα ο 12-35

ΥΓ... *ΣΟΣ* προς διαχειριστες !
Επειδη μου τελειωνει ο δαθεσιμος χωρος γι ανεβασμα φωτογραφιων, υπαρχει τροπος να αυξηθει το οριο ?

Screen Shot 2013-02-21 at 3.26.11 μ.μ..jpg

Ευχαριστώ πολύ,
Αν εξαιρέσουμε το διαφορετικό ολίγον contrast-WB ή με σταθερο το ISO (εφόσον το ειχες) της διαφορετικής φωτομέτρησης (λογω αλλαγης f οπότε και ταχύτητας S), όλες δειχνουν υπεροχή του 12-35 με μεγαλύτερη στα δικά μου μάτια αυτή στα 100mm, αυτό το αποδίδω εμμέσως και στον 14-140 όπου απο 100mm αρχιζει και χάνει οξύτητα.

Last edited:
αυτο που παρατηρησα, ειναι οτι οι 2 φακοι εχουν μια μικρη διαφορα στα ιδια εστιακα μηκη .
Δηλ. ενω βαζω τον 35-100 στα 100mm , τον 14-140 πρεπει να τον βαλω στα 90mm για να εχω το ιδιο καδρο.
Αν θεωρησω τον 14-140 σωστο, ο 35-100 συμπεριφερεται σαν 30-90 (περιπου).

Το μονο "θεμα" που εχω με τον 35-100 παντως , ειναι οτι δεν ειναι parfocal ( ελαχιστοι φωτογαρφικοι φακοι ειναι φυσικα .. κυριως οι κινηματογραφικοι-τλεοπτικοι φακοι ειναι parfocal και κοστιζουν πολλες χιλιαδες ευρω!).

κατα τ αλλα, ειναι εξαιρετικος, πολυ οξυς οντως και κυριως αθορυβος και ταχυτατος!
Αν μαλιστα βαλω και την gh3 στο silent mode.... ουτε ξερεις αν και ποτε εστιασε και εβγαλες φωτογραφια !!!

Παίδες θα με τρελάνετε? Πως γίνεται να είναι στα 100mm ο 12-35?

καλα ντε ενα λαθακι εκανα όταν εγραφα :slapface:, εννοειται οτι για τον 35-100mm μιλουσαμε-bye-

επειδη ο χωρος μου τελειωσε για φωτογραφιες και δεν υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισης, κανω ενα τεστ με το Picasa , να μου πειτε αν βλεπετε τη φωτο που θα βαλω παρακατω.

τεστ GH3 - 35-100

P1020607.jpg

Μια πολυ χρησιμη λειτουργια, ειναι το pin point focus …
Ειναι πολλες φορες , που ακομη και η κλασσικη σημειακη εστιαση δεν ειναι αρκετη για να εστιασουμε ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημειο που θελουμε, γιατι δεν ειναι πολυ μικτη η περιοχη εστιασης.
Η gh3 εχει λοιπον, ενα ειδικα τροπο εστιασης γι αυτες τις περιπτωσεις , που το σημειο μεγεθυνεται χ10 και διαλεγεις ενα "πραγματικο" σημειο εστιασης (τα καλα του contrast detection system).
Ενα δειγμα εδω, που δε μπορουσε με τιποτα (ουτε και με dslr) να εστιασω πισω απο τα καγκελα , γιατι ηταν πολυ κοντα τα σημεια του phase detection.

http://panasonic.net/avc/lumix/systemcamera/gms/gh3/still_response.html

pany gh3 + 35-100 @ 100mm 2.8

P1020671.jpg

Screen+Shot+2013-02-25+at+2.50.40+μ.μ..jpg

Last edited:
Μια πολυ χρησιμη λειτουργια, ειναι το pin point focus …
Ειναι πολλες φορες , που ακομη και η κλασσικη σημειακη εστιαση δεν ειναι αρκετη για να εστιασουμε ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημειο που θελουμε, γιατι δεν ειναι πολυ μικτη η περιοχη εστιασης.
Η gh3 εχει λοιπον, ενα ειδικα τροπο εστιασης γι αυτες τις περιπτωσεις , που το σημειο μεγεθυνεται χ10 και διαλεγεις ενα "πραγματικο" σημειο εστιασης (τα καλα του contrast detection system).
Ενα δειγμα εδω, που δε μπορουσε με τιποτα (ουτε και με dslr) να εστιασω πισω απο τα καγκελα , γιατι ηταν πολυ κοντα τα σημεια του phase detection.

http://panasonic.net/avc/lumix/systemcamera/gms/gh3/still_response.html

pany gh3 + 35-100 @ 100mm 2.8

P1020671.jpg

Screen+Shot+2013-02-25+at+2.50.40+μ.μ..jpg

έλα ρε Γιάννη μη μας κάνεις να ξεχάσουμε τα πιο βασικά. Για τη φωτογράφιση, δεν μιλώ για το βίντεο, είναι πολύ απλό. Νετάρεις με το σημείο που θέλεις, κρατάς το κουμπί του κλείστρο πατημένο δηλ. AF lock και μετά επανακαδράρεις. Μη μου πεις ότι δεν γίνεται, σήμερα τράβηξα στρατιωτάκια χειροποίητα με τηλεφακό από 1165 έως 200 εστιακή απόσταση και νέταρα στο σταυρό της σημαίας του σημαιοφόρου, στην εφ´όπλου λόγχη κλπ. όχι με φακό μάκρο, αλλά με τηλεφακό από απόσταση 1,75 έως 2, 00 μ. σε αντικείμενο μισού ίσως και λιγότερο εκ. Μπορεί με τις οθόνες που έχουν οι Μ4/3 να δυσκολεύεσαι για κάτι τέτοιο, αλλά σε διαβεβαιώ ότι με το σκόπευτρο μιας FF βλέπεις πολλά....

Πολύ χρήσιμο το σύστημα βοηθητικής εστίασης, αλλά ακόμη (τονίζω το ακόμη) έχουμε καλύτερο και ταχύτερο.

στο συγκεκριμενο παλνο , δε γινεται αυτο που λες... ειναι ολο το Logo πισω απο τα καγκελα.
Μονο με manual focus γινεται στις dslr.
Εχω και ειχα κι εγω dslr Βλαση... τοσο ευκολα δε γινεται.
Εδω μιλαμε για auto focus σε οποιοδηποτε σημειο , σε ολο το μεγεθος του αισθητηρα.

επισης , ταχυτερο δε θα στοιχιματοιζα ... οπως ειπα , σε μια μικρη δοκιμη με μια canon 7d + 70-200 , η gh3 ηταν ταχυτερη στην εστιαση!

Τελος, το pdaf δεν ειναι ακριβεστερο απο το cdaf , το αντιθετο μαλιστα!
Μονο σε CAF ειναι πιο αποδοτικο, ακομη.

Last edited: