Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Ωραία, μεταξύ Voigtlander και SLRMagic τι προτείνεις;
Απ' οσο διαβάζω ο slr έχει λίγο καλύτερη οξύτητα,
αλλά πολλοί αγοραστές παραπονιούνται για κακή ποιότητα κατασκευής (για τα λεφτά του) και προβληματάκια στο aperture ring.
Για κάποιο λόγο κλίνω προς τον Voigtlander.
Τους έχω βρει και τους δύο στις 650-670 λίρες.
Με συγχωρείς αν χαλάω το νήμα, αλλά είμαι κι εγώ λίγο πριν παραλάβω!

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Ο 12-35 δεν ειναι ο μονος φακος που εχει τετοιο θεμα, ακομη και οι περιφημοι only 14-35 εχι παρομοιο θεμα. Δεν συνηθιζεται αλλωστε τομζοομ στο επαγγελματικο βιντεο

Σύμφωνοι αλλά για την συγκεκριμένη κάμερα και για το κοινό που απευθύνεται είναι λίγο κάπως...
Εγώ μπορεί να θέλω να γυρίσω video clip ή οτιδήποτε άλλο και να κάνω συνεχώς crash zoom.
Πρέπει να έχω αυτό το φλίκερ;
Έχει και ο 35-100 το ίδιο πρόβλημα;

Ο 12-35 δεν ειναι ο μονος φακος που εχει τετοιο θεμα, ακομη και οι περιφημοι only 14-35 εχι παρομοιο θεμα. Δεν συνηθιζεται αλλωστε τομζοομ στο επαγγελματικο βιντεο

Μια ενδιαφέρουσα σχετική συζήτηση εδώ http://www.dvxuser.com/V6/archive/index.php/t-305083.html κι εδώ http://www.dvxuser.com/V6/archive/index.php/t-234515.html
Πάντως, ο δικός μου 14-35 δεν έχει το θέμα που αναφέρετε, του βάζεις f:2 και παραμένει f:2 ότι και να γίνει. Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού είναι ο αγαπημένος φακός των επαγγελματιών που ασχολούνται με μυστήρια

Last edited:
Ακομη και στα βιντεο κλιπ σπανια χρησιμοποιω κατι τετοιο... Και σ αυτες τις περιπτωσεις , λογο ταχυτατου ζοομ δεν παρατηρεις το προβλημα.
Μονο σε πολυ ατγα ζοομ ειναι εμφανες.
Στον 35-100 δεν υπαρχει αντιστοιχο προβλημα, λογω διαφορετικης σχεδιασης φακου.

Κι εγω voiglander θα επελεγα, τον 25mm f/0.9 αν δε με πειραζε το manual focus χωρις focus peaking.
Αλλιως τον pany 25mm 1.4

Ωραία, μεταξύ Voigtlander και SLRMagic τι προτείνεις;
Απ' οσο διαβάζω ο slr έχει λίγο καλύτερη οξύτητα,
αλλά πολλοί αγοραστές παραπονιούνται για κακή ποιότητα κατασκευής (για τα λεφτά του) και προβληματάκια στο aperture ring.

Ο Slr Magic όπως φαινεται στα συγκριτικα είναι αρκετα οξυτερος κυριως στα ανοιχτα διαφραγματα (οπου ο Voiglander ειδικα στο f=0.95 είναι σοφτ και δινει μια ονειρωδη καλλιτεχνικη χροια), οποτε αν αγοραζα καποιον κυριως για την φωτεινοτητα και παραβλεπα την χειροκινητη εστιαση θα ηταν ο Slr Magic, για ΑF φωτεινό φακο ο 25mm/1.4 ειναι η καλυτερη και αρκετα φθηνοτερη προταση.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Ωραίος και ο Panaleica στα + και το autofocus,
αλλα δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω αυτό το βίντεο.
Αυτά τα νυχτερινά πλάνα είναι για να σου πέφτει το σαγόνι..,
Απίστευτη ποιότητα, αξίζει να το κατεβάσετε σε full ανάλυση.
Παρεμπιπτόντως τον Voigtlander τον έχω βρει 650£ και τον SLR 670£.
O Voigtlander δεν υποτίθεται οτι είναι ακριβότερος;

Βλέπω το καλοκαιράκι έχει "κακές" επιπτώσεις στα πορτοφόλια... Μεγειές, αναμένουμε αποτελέσματα!!!

Κι εγώ μόλις παρέλαβα 35-100 από τον Μάρκο (Σταυρινάκη).
Ψάχνω να βρω αν έχει ανοιχτεί σχετικό νήμα προκειμένου να μεταφέρω εντυπώσεις αλλά δεν τα καταφέρνω. Αν υπάρχει παρακαλώ να μου το υποδείξει κάποιος, ευχαριστώ!
Μέχρι τότε να και μια φωτο με τη G5

Attachments

• 0l.jpg
    0l.jpg
    78 KB · Views: 145
Last edited:
Δε θυμαμαι να εχουμε ανοιξει ξεχωριστο νημα.... Εγω εχω γραψει τις εντυπωσεις μου στο συγκεκριμενο νημα στη σελιδα 11....

Περιμενουμε και τις δικες σου εντυπωσεις !

Last edited:
Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Δες αν εχεις τα τελευταια firmware σε φακο και σωμα.
Είχε το 1.1 και πέρασα το 1.2

Κι εγώ μόλις παρέλαβα 35-100 από τον Μάρκο (Σταυρινάκη).

Μεγειές.
Μάλλον κι εγώ αυτόν έπρεπε να πάρω...

Προς το παρον εχω χαθει στις απειρες ρυθμισεις. Απιστευτη εικονα στο βιντεο, σχεδον δεν το πιστευω οτι απο αυτο το πραγματακι βγαινει αυτο το αποτελεσμα.