Μολις παρελαβα... sony A55 !

Mολις παρελαβα απο Αμερικη το νεο μου flash για την Α55... Sony HVL-F58AM.
Eιναι το μεγαλυτερο της sony , πραγματικο εργαλειο.
Στιβαρο, δυνατο και με πολλες δυνατοτητες.
Εχει τη μοναδικη δυνατοτητα περιστρεφομενης κεφαλης για αμμεση αλλαγη απο landscape -> portrait.
Εχει δυνατοτητα για εξωτερικη τροφοδοσια, για μεγαλυτερη ταχυτητα και αυτονομια.
Επισης ειναι ασυρματο και μπορεις ευκολα να το χειριστεις με την πολυ ευαναγνωστη οθονη και μεσα στο σκοταδι.
Μπορει να γινει master kai slave σε ομαδα απο flash , εχει επισης ενσωματωμενο difusser kai ανακλαστηρα!
Περιλαμβανει και βαση οταν το δουλευεις ασυρματα.

5302482971_c5872f2b48_b.jpg

5302482655_be09341a08_b.jpg

5303076354_1cbe6cccdb_b.jpg

5303076516_596e40bf65_b.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=aZ4y61ur8vQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cKn5Bs1mNaI

Πολύ καλό φαίνεται, καλορίζικο. Μπαλαρίνα είναι με αυτή την ευελιξία μπροστά στο SB-800 μου.

Στη NEX μπαίνει;

Πολύ καλό φαίνεται, καλορίζικο. Μπαλαρίνα είναι με αυτή την ευελιξία μπροστά στο SB-800 μου.

Στη NEX μπαίνει;

Μην ψαρώνεις.. Οι γνώστες ξέρουν οτι η Nikon εχει μακράν το καλύτερο σύστημα διαχειρισης φλας (CLS). Ψαξτο λίγο :firstprize:

Γιαννη Καλοριζικο.

Eιχα και canon και νικον παλαιοτερα.
Στις λιγες δοκιμες που εκανα, ειναι σιγουρα καλυτερο απο το canon 430 exII , αλλα νικον εχω ΠΟΛΛΑ χρονια να πιασω στα χερια μου.

Δε βλεπω να του λειπει τιποτα, αμφιβαλλω αν και τα νικον σημερα εχουν κατι παραπανω.
Εχει εκτος απο TTl exei kai ADI , μαλλον κατι παρομοιο με τις νεες nikon.

Δες εδω... http://www.mhohner.de/sony-minolta/flashes.php

Στη Nex φυσικα δε μπαινει, αλλωστε θα ηταν γελιο με αυτο το μεγεθος.

Last edited:
Καταληγοντας τελικα στην αγορα της α55 ηρθε η ωρα και της επιλογης φακου.....επειδη ειναι η πρωτη SLR που αγοραζω η επιλογη του φακου μου φαινεται ''βουνο'' λογω ελειψης εμπειριας....
Αυτο που εχω καταληξει ειναι οτι θελω να ειναι καπως φωτεινος (ενταξει οχι 1,8 στα 2,8 καλα ειναι) και οσο γινεται να εχω μεγαλυτερο ζουμ....
Αρα για μπατζετ 300 ευρω με f2,8 και ενα αξιοπρεπες ζουμ τι προτεινετε?
Ειδικα ο Γιαννης που ειδα εχει ηδη αγορασει 3-4 φακους για την α55 και εχει ''πειραματιστει πολυ και σε συδιασμο με τις γνωσεις του η γνωμη του θα με βοηθουσε πολυ....
Ο κιτ φακος ποσο καλος eιναι με τα f3,5,αλλα και σαν γενικη αποδοση?(για ενα ερασιτεχνη σαν εμενα και μαλιστα για πρωτη φορα κατοχο SLR)

Φακοι ζοομ με διαφραγμα μεγαλυτερο απο 2.8 δεν υπαρχουν.
Αρα αν θες πολυ φωτεινο φακο (1.8-1.4 κλπ) θα παρεις μονο σταθερους.

Καλος φακος ζοομ με σταθερο διαφραγμα 2.8 δεν υπαρχει στα 300 ευρω, με λιγα παραπανω (350 ευρω) παιρνεις το Ταμρον 17-50 f/2.8
Πολυ καλος φακος, ειδικα σ αυτα τα λεφτα δεν εχει αντιπαλο.

Παρε μονο το σωμα αν βρεις της Α55, να γλυτωσεις και τα λεφτα του 18-55 Σονυ.

Φακοι ζοομ με διαφραγμα μεγαλυτερο απο 2.8 δεν υπαρχουν.
Αρα αν θες πολυ φωτεινο φακο (1.8-1.4 κλπ) θα παρεις μονο σταθερους.

Καλος φακος ζοομ με σταθερο διαφραγμα 2.8 δεν υπαρχει στα 300 ευρω, με λιγα παραπανω (350 ευρω) παιρνεις το Ταμρον 17-50 f/2.8
Πολυ καλος φακος, ειδικα σ αυτα τα λεφτα δεν εχει αντιπαλο.

Παρε μονο το σωμα αν βρεις της Α55, να γλυτωσεις και τα λεφτα του 18-55 Σονυ.

Μηπως να ριξω νερο στο κρασι μου και να μην παρω σταθερο 2,8 αλλα εναν f/2,8-4 ? καλυτερο αποτελεσμα απο τον κιτ φακο με f/3,5-5,6 θα εχω.....
Ποσο τον πηρες τον sigma 17-70 f/2,8-4 και τον tamron 28-75 f/2,8 ?
Ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο και στον tamron 17-50 f/2,8 που μου προτεινες.....
Μαλλον ομως για τον πιο οικονομικο θα παω για αρχη και μετα βλεπουμε για κατι πιο καλο........δεν θελω να ξεφυγω πολυ γιατι θελω να παρω τριποδο,μικροφονο,θηκη,μνημη και φιλτρο για το φακο....

Αμα παρω σταθερο φακο f/2,8 τι γινεται με το βιντεο που κλειδωνει στα f/3,5 ?

Για αρχη πρεπει να δεις τι εστιακο μηκος θελεις να καλυψεις.
Αν σου φτανει ο 17-50 μια χαρα ειναι ο Ταμρον 17-50 φ/2.8
Αν θες παραπανω ζοομ (σε βαρος του ευρυγωνιου) πηγαινε σε Ταμρον 28-75 φ/2.8.
Αλλιως , αν θες και τα 2 (17-70) η λυση ειναι Σιγμα 17-70 OS HSM.

Στο βιντεο, κλειδωνει στα 3.5 αμα εχεις αυτοματη εστιαση.
Αμα επιλεξεις manual (αλλα με επιβεβαιωση την ωρα του γυρισματος) , τοτε βαζεις manual focus και βαζεις οτι διαφραγμα θελεις.

Εγω χρησιμοποιω αυτο το τροπο παντα (manual focus + διαφραγμα επιλεγομενο + επιβεβαιβεωση focus).

Eδω και 2 μερες ειμαι και γω περηφανος κατοχος μιας α55!.......
Θα επανελθω με αναλυτικες εντυπωσεις και φωτο......
Για φακο απεφυγα τον κιτ και πηρα τελικα το sigma 17-70mm,και ηδη κατι με ''τρωει'' παρω και εναν 70-300......Μαλλον σε tamron αυτη τη φορα γιατι εχει καλυτερες κριτικες(για 70-300 παντα)

Καλοριζοικη... να μας πεις εντυπωσεις!
Το ταμρον τον καλοβλεπω κι εγω , αλλα δυστυχως δεν υπαρχει ακομη για Sony.
Το περομενουμε πολλοι αυτον...
Αν ειχα λεφτα , θα επαιρνα τον αντιστοιχο Sony 70-300 G αλλα ειναι ακριβος για μενα .

Για ολους ειναι ακριβος ο G οχι μονο για σενα..... :-)
O tamron για sony υπαρχει αλλα οχι VC(χωρις stabilazirer) οπου βεβαια σε τετοια ζουμ ειναι αδυνατο χωρις αυτο.....

ειναι η πρωτη φορα που ανεβαζω φωτο εδω.....
χρειαστηκε να τις συμπιεσω πολυ για να τις δεχτει....
υπαρχει αλλοσ τροποσ?

Attachments

• DSC00060b.jpg
    DSC00060b.jpg
    44.6 KB · Views: 32
  • DSC00088b.jpg
    DSC00088b.jpg
    80.7 KB · Views: 33
O tamron δεν εχει βγει ακομη για sony, τον περιμενουμε 6 μηνες τωρα!
Κανενας tamron δεν εχει δυστυχως vc για sony, μονο οι Sigma.
Μη ξεχνας οτι η a55 εχει εσωτερικο stabilizer , κανει καλη δουλεια , αλλα οχι τοσο σε μεγαλα εστιακα μηκη.
Δοκιμασεκαι το flickr για τις φωτο.

Ξεφυλλείζοντας ενα γαλλικο περιοδικο για φωτογραφια ειδα σε μια σελιδα διαφημιση του tamron 70-300 για nikon,canon αλλα και sony και μαλιστα εκθειαζε το βραβειο που πηρε απο τα EISA awards σαν ο καλυτερος zoom lens για το 2010-11.
Περνω λοιπον σημερα 1-2 τηλεφωνα να ρωτησω αν ηρθε και μου λενε οτι εχει ανακοινωθει απο την tamron για sony αλλα στη Ελλαδα ακομα δεν ειναι διαθεσιμος.......
Μηπως υπαρχει σε καμια Γαλλια ή σε αλλη χωρα της ευρωπης ρε παιδια να τον τσιμπησουμε απο εκει να τελειωνουμε?....