Μολις παρελαβα... sony A55 !

Το περιοδικο ηταν του τρεχοντος μηνα,λεω μηπως λανσαριστηκε στο εξωτερικο και στο ελλαδισταν κλασσικα ουσπου να ξυπνησει η εταιρια που τα φερνει να περασει κανενα 2μηνο.....
Γιατι τοτε ελεγε και για sony η διαφημιση?.......

Οκ τοτε,αναμενουμε λοπον......
Ας ελπισουμε μονο να μην το καθυστερησουν πολυ γιατι η αναγκη για
μεγαλα ζουμ(ταυτοχρονως και ποιοτικα βεβαια) ειναι μεγαλη!........

Και νεο firmware για τη sony A33 - 55..

Προσθετει τα picture effects που εχει και η sony nex με το νεο firmware.

Eπισης επιτρεπει να προγραμματισεις τη χρηση του κουμπιου D-range σε οποια λειτουργια θελεις, εγω εβαλα focus area , πολυ χρησιμο.

Εχει πιο γρηγορα και καλυτερα menu, και καλυτερη υποστηριξη με περισσοτερες λεπτομερειες στο viewfinder.

Μια πολυ καλη αναβαθμιση....

http://support.sony-europe.com/dime/downloads/downloads.aspx?f=FW_A55_V2_WIN&site=odw_en_GB

H α35,ειναι ο αντικαταστατης της α33 και οχι της α55.
Η α33 οπως και η α35 , δεν εχουν τοσο μεγαλο θεμα με υπερθερμανση, τραβανε (χωρις stabilizer) 29 λεπτα , οσα ειναι και το οριο που θετει η ευρωπαικη ενωση.
Με stabilizer on , περιπου τα μισα.

Η α35 εχει διαφορεικο αισθητηρα απο την α55, και γι αυτο δεν ειναι αμμεσα συγκρισιμες.
παντως , ολες σχεδον οι dslr με apsc αισθητηρα εχουν οριο και προβλημα υπερθερμανσης, η canon εχει οριο 12 λεπτα και η nikn 20 (σε 25p ) , kai τα μισα σχεδον σε 50p.

Σε προσφατη κοντρα μεταξυ sony a55 kai του πρωταθλητη ταχυτητας nikon 1d στο περιοδιμο amateur photography, h sony τα πηγε πολυ καλα, δειχνοντας τα δοντια της και καταφερνοντας παραπλησια αποτελεσματα σε ακριβεια και ταχυτητα εστιασης στα 10 fps !

Εκει που εχασε ελαφρα, ειναι οι πολυ εξειδικευμενες ρυθμισεις που επιτρεπουν στη nikon να προσαρμοστει σε δυσκολες καταστασεις... Αλλα ακομη κι ετσι ειναι ενας μικρος αθλος της sony a55....

Σε προσφατη κοντρα μεταξυ sony a55 kai του πρωταθλητη ταχυτητας nikon 1d στο περιοδιμο amateur photography, h sony τα πηγε πολυ καλα, δειχνοντας τα δοντια της και καταφερνοντας παραπλησια αποτελεσματα σε ακριβεια και ταχυτητα εστιασης στα 10 fps !

Εκει που εχασε ελαφρα, ειναι οι πολυ εξειδικευμενες ρυθμισεις που επιτρεπουν στη nikon να προσαρμοστει σε δυσκολες καταστασεις... Αλλα ακομη κι ετσι ειναι ενας μικρος αθλος της sony a55....

μήπως εννοείς CANON 1D MK iv? διότι η ΝΙΚΟΝ έχει μόνο τη σειρά D3.

Sorry, Canon εννοουσα...

Εδω τα "πειστηρια" ...

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Screen Shot 2011-07-17 at 7.34.33 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-07-17 at 7.34.33 μ.μ..jpg
    112.3 KB · Views: 150
  • Screen Shot 2011-07-17 at 7.34.47 μ.μ..jpg
    Screen Shot 2011-07-17 at 7.34.47 μ.μ..jpg
    59.9 KB · Views: 150
Φαντάζομαι ότι οι mirroless δεν έχουν τέτοια προβλήματα, έτσι δεν είναι;

Οι Panasonic δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

Για τις Olympus δεν εχω διαβάσει κατι αλλά φοβάμαι οτι θα έχουν λόγω του μηχανισμού σταθεροποίησης στον αισθητήρα. Ακόμα και αν δεν είναι ενεργοποιημένος, επειδή "αγκαλιάζει" τον αισθητήρα είναι επιβαρυντικός για την απαγωγή θερμότητας.

Βλάση νομίζω οτι είχες απο πρώτο χέρι "θέμα" με θέρμανση αισθητήρα Olympus ή κανω λάθος ??.

Εχοντας στην κατοχη μου για ενα εξαμηνο την α55 μαζι με το φακο SIGMA 17-70mm/2,8-4 ηρθε η ωρα να παρω ενα φακο ζουμ και ενα σταθερο φωτεινο.......ετσι κατεληξα στον SIGMA 50mm/1,4 και Tamron 70-300mm/4-5,6 αντιστοιχα.......Ποια ειναι η γνωμη σας για τους 2 φακους αυτους?
Αντιπροτασεις φυσικα καλοδεχουμενες!.........:2thumb22sup:

Αν ο ΤΑΜΡΟΝ είναι ο 70-300 vc τότε go for it. Αν όχι, απλά δεν κάνει για μια DSLR απαιτήσεων. Για τον SIGMA έχω να πω θετικά λόγια για την απόδοσή του, όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα κατασκευαστικό. Θα πας με τη μηχανή σου και θα τον δοκιμάσεις πάνω σε αυτήν , θα δεις στον ΗΥ σε 100% ότι αποδίδει καλά στο σημείο που κέντραρες σε διαφράγματα 1.8-2.0 και μετά θα τον αγοράσεις.

Είχα και προσωπική εμπειρία από το συγκεκριμένο φακό που μπορεί να είχε τις καλύτερες προδιαγραφές, μπορεί να είχα δει εξαιρετικές φωτο με αυτόν, αλλά το κομμάτι που έβαλα πάνω στη μηχανή μου δεν είχε σε κανένα διάφραγμα καλύτερη επίδοση από τον ΝΙΚΟΝ 50 1.8 (τον δικό μου), ούτε από τον ΝΙΚΟΝ 28-70 2.8.

O Τamron ναι ο ''καλος'' αυτοσ με το μοτεραλκι για γρηγορο καο αθορυβο focus αλλα χωρις stabilizer βεβαια για το σωμα Σονυ επειδη εχει το σωμα.....
Για τον SIGMA τωρα μου μπηκαν ιδεες μς αυτα που διαβασα.......Αμα ειναι να παρω τον 50αρη της SONY να εχω το κεφαλι μου ησυχο......Γιατι ειμαι απο επαρχια και δεν εχω τη δυνατοτηα να δοκιμασω τους φακους πριν τους παρω.....Απλα θα επερνα τον SIGMA για καλυτερη αποδοση απο τον Σονυ αλλα αμα ειναι να το παιξω κορονα-γραμματα να μου ληπει......

O Τamron ναι ο ''καλος'' αυτοσ με το μοτεραλκι για γρηγορο καο αθορυβο focus αλλα χωρις stabilizer βεβαια για το σωμα Σονυ επειδη εχει το σωμα.....
Για τον SIGMA τωρα μου μπηκαν ιδεες μς αυτα που διαβασα.......Αμα ειναι να παρω τον 50αρη της SONY να εχω το κεφαλι μου ησυχο......Γιατι ειμαι απο επαρχια και δεν εχω τη δυνατοτηα να δοκιμασω τους φακους πριν τους παρω.....Απλα θα επερνα τον SIGMA για καλυτερη αποδοση απο τον Σονυ αλλα αμα ειναι να το παιξω κορονα-γραμματα να μου ληπει......

Φυσικά η καλύτερη λύση είναι ο ZEISS PLANAR 50 1.4. Φαντάζομαι το γνωρίζεις... χειροκίνητης εστίασης αλλά ίσως ο μόνος με μια αίσθηση 3d στις φωτο. Και φαίνεται αυτό στο ΗΥ, δεν είναι μπαρούφα...

Βέβαια είναι πολύ παλιά σχεδίαση, επομένως αν σου κάνει κλικ ο Planar, έχεις τη δυνατότητα να τον πάρεις μτχ. από το ebay σε πιο χαμηλή τιμή. Κι αν δεν σου φθάνουν τα χρήματα καλή περίπτωση είναι και ο ZEISS PLANAR 50 1.7/1.8.

O SONY 50 1.4 είναι βέβαια ίδιος με τον MINOLTA AF 50 1.4 , άρα μπορείς να τον βρεις στα μτχ. κάπως πιο φθηνά.

Εγω πήρα τον SAmyang 85mm 1.4 και δεν το μετανοιωσα!
Μπορείς να τον πάρεις μαζί με τον Sony 50mm 1.8 , στα ίδια λεφτά που θα εδινες για τον sigma 50μμ 1.4 .....