Μολις παρελαβα... Sony SLT A65 !

Γιάννη το δείγμα που ανέβασες είναι φοβερό !
Αυτά που μπορείς να κάνεις με αυτή τη μηχανή είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά !
Μακάρι να έβγαζε και η canon κανένα τέτοιο σύστημα af για βίντεο και δε θα το σκεφτόμουν να τα σκάσω.
Αχχχχ.. :-)
Άλλο ήθελα να σε ρωτήσω όμως ..
Πιστεύεις πως τώρα με την a65 έχεις ικανοποιήσει κάθε ανάγκη σου για βιντεοκάμερα ?
Εννοώ δεν υστερεί σε τίποτα η a65 απο μια βιντεοκάμερα έως 1000 ευρώ ?
Aνεξαρτήτως zoom.
Εμένα ας πούμε δε μ αρέσει στις φωτογραφικές οτι το βίντεο όταν τις κουνήσεις απότομα κάνει αυτούς τους κυματισμούς.
Μικρό το κακό θα πει κάποιος ..
Γενικά υπάρχουν άλλα αρνητικά σε σχέση με μια βιντεοκάμερα ?
Κατα τ άλλα η εστίαση γίνεται όλη την ώρα αυτόματα ή όταν πατήσεις εσύ το κουμπί ?

Επιμενω οτι καμια φωτογραφικη δεν ειναι βιντεοκαμερα.
Αλλα η Α65-77 ειναι πιο κοντα απο καθε αλλη!

Εχει βελτιωσει πολυ το θεμα με το rolling shutter , ειδικα αν τραβας στα 50p ειναι σχεδον αδιορατο.

Δεν υπερθερμενεται, οχι τουλαχιστον στο βαθμο που το κανουν οι υπολοιπες dslr.

Εχει φυσικα το ταχυτερο και ακριβεστερο auto focus σε βιντεο , δεν χρειαζεται να πατας καποιο κουμπι, το κανει μονη της.
Εχει επισης τη δυνατοτητα να κλειδωσεις εκθεση και εστιαση αν θελεις , οποιαδηποτε στιγμη , πατωντας καποιο κουμπι.

Τελος , εχει ενσωματωμενο σταθεροποιητη, κι ετσι μπορεις να γλυτωσεις αρκετα χρηματα, αγοραζοντας φακους χωρις stabilizer και το κυριοτερο , να εχεις σταθεροποιηση σε prime φακους που ειναι και οι πιο κοινοι για βιντεο ( επειδη ειναι και οι πιο φωτεινοι)!

Last edited:
Και τελικά γιατί δεν είναι σαν τη βιντεοκάμερα ?
Μόνο επειδή υπερθερμαίνεται ?
Πολλά επαγγελματικά κλιπάκια τα κάνουν πλέον σε φωτογραφικές.
Αυτό όμως φαντάζομαι το ξέρεις καλύτερα απο μένα..
Γιατί μια φωτογραφική δεν είναι αρκετή και για τις δυο δουλειές ?

Γιατι οντως, μπορει να σε "πουλησει" αν δε προσεχεις.
Δε πατας Rec και τη ξεχνας .
Δε μπορεις πχ να τραβηξεις εναν αγωνα, μια εκδηλωση κλπ χωρις να σταματησεις σε καποια φαση (ειτε λογω υπερθερμανσης . ειτε λογω του περιορισμου των 29 λεπτων που εχουν ΟΛΕΣ οι dslr)

Δεν ειναι φυσικα τοσο μεγαλο προβλημα, απλα το αναφερω .

Εγω παντως , ειμαι ετοιμος να τη δωσω !!!!!
Το γιατι θα το αποκαλυψω ισως , μεχρι το βραδυ !!!

Εντάξει θα περιμένουμε.
Φαντάζομαι οτι δεν έχει να κάνει με το βίντεο όμως.

Mπα, ειναι εκπληξη...

Δεν εχει να κανει παντως με την Α65, αυτη ειναι οντως η καλυτερη και πιο ολοκληρωμενη προταση αυτη τη στιγμη, ειδικα μ αυτη τη τιμη.
Εχει κυριως να κανει με μενα , και το οτι θελω να δοκιμασω και κατι ΑΛΛΟ!

Δεν μας ειπες τελικα την αποφαση σου και τους λογους αυτης!.......
Ενδιαφερομαι να αγορασω την α65,αλλα πρωτα πρεπει να βρω να πουλησω την α55........

Tην Α65 την εδωσα, μονο και μονο για να δοκιμασω την GH2, την οποια ειχα απωθημενο!

Η Α65, ειναι νομιζω η καλυτερη μηχανη μεχρι 1000 ευρω , ανετα!
Εχει πολυ καλο αισθητηρα, με κορυφαια αναλυση και δυναμικη περιοχη.

Εχει τρομερο viewfinder (ιδιο με την A77), ενσωματωμενο stabilizer, φοβερο βιντεο και το πιο γρηγορο συστημα εστιασης σ αυτο.
Εχει επισης 10 fps, ιδανικο κρατημα και βαρος (για μενα) , σπαστη οθονη, full manual ρυθμισεις και τελος δεν υπερθερμαινεται στο βιντεο.

Α, εχει και 50 fps , που δεν εχει καμια αλλη DSLR.

ΥΓ... αν ειχα τα χρηματα, θα την ξαναγοραζα!!!:smash:

Last edited:
αν και την εδωσα την Α65 που ειχα, μην κανετε την αναβαθμιση στο νεο firmware !

Υπαρχει ενα φοβερο τρικ , το δοκιμασα προχτες στη παλια μου Α65 με firmware 1.03 και καταφερα να εχω manual ρυθμισεις και autofocus στο binteo !!!
Ως γνωστον, ολες οι sony slt , οταν εχουμε autofocus δεν μπορουμε να εχουμε manual ρυθμισεις ταχυτητας και διαφραγματος.
Το διαφραγμα μενει κλειδωμενο στο f/3.5 και η ταχυτητα ρυθμιζεται αναλογα.
Μπορουμε μονο να ρυθμισουμε το iso.

(Eνθουσιαστηκα τοσο μ αυτο , που σκεφτομαι να τη ξαναπαρω !!!)

Δοκιμασα με 2 φακους, τον νεο 16-50 2.8 SSM SONY kai ton 35mm 1.8.
Eιχα και με τους 2 AF με ανοιχτο διαφραγμα (2.8 kai 1.8 αντιστοιχα) και ταχυτητα 1/50
H ενδειξη για τη ταχυτητα ειναι σωστη, αλλα στο διαφραγμα συνεχιζει να δειχνει 3.5 , ενω δεν ειναι (παραμενει ανοιχτο απλα η ενδειξη ειναι λαθος)

Δεν δουλευει ομως με 1.04...

http://youtu.be/q1PJVjLU_zU

Here's what I do for the A65:
1. Set the lens to MF via lens switch.
2. Set the camera to movie mode.
3. Select S, A or M mode.
4. Select wanted F stop, since you won't be able to see it later.
switch AF back on the lens while the camera is off
5. Cycle power on the camera.

Last edited:
Καλησπέρα
Γιάννη αξίζει η αγορά μιας a65 σε σχέση με την GH2 όσο αφορά την γρηγοράδα στην αυτόματη εστίαση?
Το ατού της σταθεροποίησης και των διπλάσιων καρέ υπερτερούν της καλύτερης ποιότητας εικόνας της GH2?

ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα... Sony SLT A65 !

Καλησπέρα
Γιάννη αξίζει η αγορά μιας a65 σε σχέση με την GH2 όσο αφορά την γρηγοράδα στην αυτόματη εστίαση?
Το ατού της σταθεροποίησης και των διπλάσιων καρέ υπερτερούν της καλύτερης ποιότητας εικόνας της GH2?

ευχαριστώ

Την Α65 τη σκεφτομαι παλι, επειδη εχω αρκετους και καλους φακους sony ....
Στην nex5 μπαινουν μεν με τον ανταπτορα, αλλα δεν εχω σε σταθεροποιηση (εκτος του sigma 17-70 OS HSM), δεν εχω manual ρυθμισεις στο βιντεο και επισης, κατι που δεν το ηξερα , δεν εχω focus confirmation οταν τη βαζω σε manual focus.
Εχω μεν το focus peaking , αλλα καμια φορα δεν ειναι αρκετο.
Η Α65 ειναι υπεροχη μηχανη, και ειδια κα το τρικ αυτο που βρηκα τυχαια, λυνει σχεδον ολα τα προβληματα μου.
Το κακο βεβαια ειναι οτι δε μπορω να κανω αναβαθμιση σε νεοτερο firmware... και η σονυ βγαζει αρκετα .
Ηδη βγηκε το 1,04 που βελτιωνει τη ταχυτητα αποκρισης και βελτιωνει τα jpg (αν και δε με νοιζει αυτο, επειδη τραβαω παντα rwa).

Η GH2 δεν υστερει σε ταχυτητα εστιασης , ουτε και σε ποιοτητα βιντεο φυσικα.
Εκει που χωλαινει, οπως ολες οι mirrorless ειναι στα κινουμενα θεματα και κυριως στους φακους.

Δεν υπαρχει ακομη καποιος φωτεινος ζοομ αντιστοιχος των 24-70 και 70-200 φ/2,8 των dslr.
Οταν βγουν καποιοι φακοι σαν κι αυτους , τοτε το πραγμα θ αλλαξει αρκετα.

Υποτιθεται οτι δινεις 900+ ευρω για ενα σωμα οπως αυτο της α65 και εχεις καποιες απαιτησεις.......Αμα ειναι για να κανεις ''τρικ'' για μανουαλ ρυθμισεις στο βιντεο και
να χρειαστει να απαρνηθεις ολα το updates δεν κανουμε τιποτα.....
Εγω εχω στη κατοχη μου την α55 και ηθελα να αναβαθμιστω στην α65,αλλα τελικα με κατι τετοια εκανα πισω.....
Μαλλον θα παρω ξανα σωμα οταν επιτελους βγαλει η sony κανονικες φουλ μανουαλ ρυθμισεις στο βιντεο και οχι με τρικ......

Πραγματικά ακατανόητη αυτή η τακτική της Sony.
Έχει η nex 5n full manual ρυθμίσεις και μάλιστα κατά την διάρκεια λήψης και όχι η Α65 , A77!!!!
Φανταστείτε διαφορά στο video που θα κάνει ο νέος φακός 50 1,8 oss ,
όταν θα επιλέγεις στην nex διάφραγμα 1,8 σε σχέση με το 3,5 των Α65 Α77......

Για να μη παρεξηγουμαι παντως... η Α65-77 εχουν manual ρυθμισεις στο βιντεο, αλλα οχι μαζι με autofocus.
Αν βαλεις manual focus , μπορεις να βαλεις και οτι διαφραγμα - ταχυτητα θελεις.
Ο περιορισμος ισχυει καθαρα για το autofocus.
Η sony δεν εχει πει γιατι το εκανε αυτο, αλλα πολλοι λενε, οτι με τοσο ανοιχτα διαφραγματα, ειναι πολυ μικρο το βαθος πεδιου , και αυτο ισως οδηγησει τη μηαχνη σε συνεχη αναζητηση της εστιασης.
Πχ, αν εχουμε εστιασει μ εναν φακο 50mm f/1.4 σ ενα προσωπο στο ενα μετρο , το βαθος πεδιου ειναι μολις 2 cm !!!
αυτο σημαινει οτι τα ματια θα ειναι εστιασμενα και το αυτι οχι.... αν λοιπον το προσωπο κουνηθει εστω και λιγο , αυτο θα οδηγησει τη μηχανη σε συνεχη refocus , μπρος -πισω , που ειναι αρκετα αντιαισθητικο.

Δεν ειναι μακρια απο τη πραγματικοτητα , αλλα σιγουρα θα ηταν προτιμοτερο να ειχαμε την επιλογη.