Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Αν δεν θέλεις να κανεις προς τα κάτω σκάψιμο στον αρμό και πλήρωση με τον τρόπο που σου προτάθηκε η μόνο τεχνικά εφικτή λύση για εφαρμογή υγρομόνωσης είναι καθάρισμα έως και 10 εκ πλάτος όλων των υλικών έως και το μπετό της πλάκας και στη συνέχεια δημιουργία λουκιού τσιμεντοκονιας με κλίση με ρητινουχο τισμεντοκονιαμα και στην συνέχεια εφαρμογή του Hperdesmo. Ας ακουμπήσει στο δίπλα τοίχο , σιγά μην σε καταγγείλουν.

Βρε παιδια, πως λεγεται αυτο το υλικο/παστα, αυτη η γλιτσα, που μπαινει στις βολτες των υδραυλικων ενωσεων, μαζι με την κανναβη;

Re: Απάντηση: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Βρε παιδια, πως λεγεται αυτο το υλικο/παστα, αυτη η γλιτσα, που μπαινει στις βολτες των υδραυλικων ενωσεων, μαζι με την κανναβη;

Σαλιο?

Άμα δεν το φτύσεις ...δεν στρώνει με τίποτα ...άντε μετά βάλε από πάνω και 2-3 στροφές τεφλόν και βίδωσε ...άσε τις "γλίτσες".

Σημερα εβλεπα εναν μαστορα που εβαλε πρωτα καναβη και μετα απο πανω τη γλιτσα και εγινε μεγκλα.
Αλλα ξεχασα να τον ρωτησω.

Σημερα εβλεπα εναν μαστορα που εβαλε πρωτα καναβη και μετα απο πανω τη γλιτσα και εγινε μεγκλα.
Αλλα ξεχασα να τον ρωτησω.

Κι εγώ από τον μάστορα το χα δει όταν άλλαξε το δοχείο διαστολής.
Είχε 2, το Pro Dope κι ένα ακόμα. Χρησιμοποιούσε μίνιο ή κάποιο από τα δύο. Αναλόγως ποιο είχε εύκαιρο.

Ποιος ξερει; Κατι σαν παστα, παχια γκριζωπη ητανε. Σα γρασσο. Παντως, δεν ειναι για μονη της (οπως καποια απο αυτα που βλεπω). Σταθεροποιησε την καναβη με αυτο.

Anyway, παμε στην επομενη ερωτησουλα μας:

Ο (ιδιος) μαστορας, για να αντικαταστησει τη μονωση στη σωληνα εξοδου του ηλιακου, που εχει φαγωθει, μου ζητησε 50 . Γελασα και τον ευχαριστησα.
Λεω να παρω αυτο:

https://www.leroymerlin.gr/gr/udrau...oterikes-solinoseis-diametrou-o15mm-62075174/

Και να το παλεψω μονος μου. Σκοπευω να το κοψω με ψαλιδι κατα μηκος, να βαλω μεσα τη σωληνα (Φ15) και μετα να το τυλιξω με ταινια.
Λεω καποια μ****κια;
Γυρω στα 5-6μ. ειναι ο σωληνας.

Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις Άγγελε..
Αρμαφλεξ λέγεται η μόνωση για τις σωληνώσεις του ηλιακού..
Καλά τα λες αλλά θα τα τυληξεις με αλουμινοταινια για να σου κρατήσει..

Το σκεφτηκα, να σου πω. Εχω μια, αλλα μαλλον δεν φτανει. Η παλια ηταν μια απλη ασπρη (απο την οποια εχουν μεινει κατι ξεφτια). Βεβαια, απο την αλλη, επειδη ειναι του ζεστου και η μονωση εχει σκοπο να κρατησει ζεστη, δεν ξερω αν ειναι σωστο να χρησιμοποιησω κατι τοσο ανακλαστικο. Μηπως καλυτερα μια μαυρη ταινια, να τραβαει κι αυτη λιγο ηλιο, κι ας μην κρατησει
Σε 1-2 χρονια την αλλαζω. Τσαμπα ειναι.

Προστασία του αρμαφλεξ κάνεις με την αλουμινοταινια....
Η ανακλαστικοτητα αυτή την ουσία έχει...θα ξαναλλαξεις και το αρμαφλεξ μετά...Και τσάμπα χρήματα...

Βάλε την άσπρη φαρδιά που βάζουν στα κλιματιστικά σε πυκνή στρώση.Το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει περισσότερο απ τα πουλιά και μετά απ τον ήλιο.

επειδη kανω το ιδιο. η κομμενη μονωση θελει και δεσιμο ανα 10-20 εκατοστα..ή θα παρεις καλα δεματικα εμ προστασια απο την υπεριωδη, ή θα βαλεις μονοκλωνο ψιλο καλωδιο (πχ τηλεφωνικο)...χρονια τωρα ειναι οτι πιο ανθεκτικο εχω χρησιμοποιησει

Συγγνωμη, εννοεις ΚΑΙ δεσιμο με δεματικα ΚΑΙ μετα απο πανω ταινια ή το αναποδο; Και γιατι και τα δυο; Η ταινια δεν αρκει;
Εκτος αν εννοεις μονο δεματικα, αλλα μηπως ετσι εχει περισσοτερες απωλειες στα ενδιαμεσα, που θα...χασκει λιγο οπωσδηποτε;

Κωστη (kosstv) κατανοητο για το αλουμινιο, φανταζομαι προστατευει απο.τον ηλιο το αρμαφλεξ, εκτος απο τον εαυτο της, αυτο θες να πεις; Ισως η παλια για αυτο χαλασε και ξεφτισε και το αρμαφλεξ, γιατι ηταν η απλη η ασπρη.
Αλλα, απο την αλλη, αν ειναι να φυγω σε 1-2 χρονια, αξιζει το εξοδο επιπλεον ταινιας, ενω εχω 3-4 "ασπρες"; Το αρμαφλεξ ειναι πολυ φτηνο.

Ναι...
Σε 1-2 χρονια θα φύγει με την απλη όχι με την αλουμινοταινια που θα κράτησει 4-5 χρονια συγουρα.
Υπάρχουν αρμαφλεξ και αρμαφλεξ πάντως.. πολλές διαφορετικες ποιότητες....
Για το δέσιμο με τηλ καλωδιο συμφωνώ.

εγω λεω αν δεν μπορεις ταινια...
πχ. μια σωληνα μου, περνα 2 εκατοστα απο το πλαι του καθρεφτη, και 2 εκατοστα στην αλλη πλευρα της εχω τον καθρεφτη του γειτονα...ουτε καθησα να δω αν γινεται με μπαλωματα ταινιας.
εξαλλου με την σωστη διασταση και το σφιξιμο του καλωδιου, το κομμενο αρμαφλεξ ερχεται στα κανονικα του