Μόντες και όνειρα

εδω ειναι ενα απλο - τεστ βιντεο για το peltier και κατι CREE LED Q5 που ειχα.

θα τα αναλυσω σημερα και θα ανεναβασω το βραδυ και αλλο βιντεακι.

http://www.youtube.com/watch?v=D5linVxcbko

θα ανεβασω και αλλα βιντεακια που θα μπορειτε να δειτε τον τροπο με τον οποιο πρεπει να δουλευουμε πραγματικα για να εχουμε το τελειο αποτελεσμα.

Τα LED εχουν εφαρμοστει πανω στο START cooler με solder paste και σταθμο θερμου αερα.

Αναμενετε για περισσοτερες λεπτομεριες και βιντεο.

Ευχαριστω.

εαν εχετε δει το προηγουμενο βιντεο, τοτε παμε στο επομενο. Οταν εχω περισσοτερο χρονο θα σας δειξω και αναλυτικα τα βολτ που χρειαζονται τα λεντ και το peltier για να δουλεψουν σωστα.

Τα λεντ ειναι πανω κατω τα ιδια, δηλαδη 3,7 βολτ με καταναλωση 350mA.

Αλλα αν βαλουμε μια αντισταση και με υπολογισμους μπορουμε στα 5 βολτ να τροφοδοτισουμε το LED και να εχουμε καταναλωση 260 με 270 mA.

Στο παρακατω βιντεο θα δειτε λιγα πραγματα που επισης θα πρεπει να εχετε για να κανετε μοντες στους φακους σας.

http://www.youtube.com/watch?v=GCFM6v9HLKM

τωρα τι να πω....κλειδωσε καλα τα εργαλεια σου γαιτι ερχομαι για ριφιφι!

για πες μου...μολις χθες ειδα σε ενα βιντεο για κολλησεις την παστα που χρησιμοποιεις..ποσο μαλακια ειναι και ποσο flux εχει? (θελω να τη δουλευω με κολλητηρι)

τωρα τι να πω....κλειδωσε καλα τα εργαλεια σου γαιτι ερχομαι για ριφιφι!

για πες μου...μολις χθες ειδα σε ενα βιντεο για κολλησεις την παστα που χρησιμοποιεις..ποσο μαλακια ειναι και ποσο flux εχει? (θελω να τη δουλευω με κολλητηρι)

Κωστα, μετα απο χρονια αποφασiσα οτι αφου θα ειναι το χομπι μου τα ηλεκτρονικα και οι φακοι να φτιαξω ενα σωστο εργαστηριο. Ακομα δεν ειναι ολοκληρομενο γιατι λειπουν αλλα 2 με 3 βασικα μηχανηματα. ( το ενα ειναι ο παλμογραφος ).

Οσο για την παστα ο κατασκευαστης λεει οτι εχει 9,2 % flux.

Δεν την εχω χρησημοποιησει ποτε με κολλητηρι. Το θεμα ειναι οτι και παλι πρεπει να εχεις σταθμο για να μπορεις να βλεπεις την θερμοκρασια στην μυτη.

Η παστα χρειαζεται πριν καποια προθερμανση (γιαυτο και ο ζεστος αερας). Μετα απο την προθερμανση στους 180 βαθμους παμε στους 270 και ετσι αρχιζει και παιρνει σωστη μορφη και αγκαλιαζει μονο τα μερη που χρειαζεται.

Εχθες γυρισα και αυτο το βιντεακι, αν εχετε δει τα 2 προηγουμενα παμε στο επομενο.

http://www.youtube.com/watch?v=TS12WKa6A24

θα φτιαξω και αλλο ενα με τους υπολογισμους που ειχα κανει για το τρανσιστορ με αντισταση και με ενα κυκλωμα ελεγχου του τρανσιστορ με pwm.

στο επομενο βιντεο θα σας δειξω πως να χρησημοποιειτε το solder paste.

Θα κανουμε μια δοκιμη Live για να δειτε πως πρεπει να ελεγχουμε την θερμοκρασια.

Κωστα κοιτα το παρακατω βιντεο για το sοlder paste.

Γενικα πρεπει να δειτε τα προηγουμενα που εχω βαλει εδω για να καταλαβετε σιγα σιγα οτι πρεπει να το δειτε λιγο με αλλο ματι. Θα μου πειτε οτι δεν θα χαλασω τοσα χρηματα για να παρω ολα αυτα, καλυτερα με 3 ευρω να παρω ενα Πιλ και να τελειωνω.

για μενα δεν ειναι ετσι γιατι θελω να το φτιαχνω μονος μου και να καταλαβαινω τι γινεται. Και αν υπαρχει περιπτωση να κανει το πιλ να το φτιαξω.

Σας παραθετω το παρακατω βιντεο με τον σταθμο θερμου αερα και το solder paste.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ 360p για καλυτερη ποιοτητα.

http://www.youtube.com/watch?v=myrvOkgcv2s

Last edited:
Re: Απάντηση: Μόντες και όνειρα

Λεο, τι λες γι'αυτο εδω ? ποστ #2144 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32053&page=215

δεν μπορω να καταλαβω κατα την πλακετα. Γιατι δεν ειναι κοντα και δεν βλεπω τι ειναι ο microcontroller.

Αυτο που βλεπω ειναι σταθεροποιητες της Toshiba και μετα πυκνωτες και αν καταλαβα καλα υπαρχει αλλος ενας σταθεροποιητης για το LED.

Δεν μπορω παντως να βγαλω ακρη. Παντως πολυ χαλια οι κολλησεις και πολυ χαλια γενικως η πλακετα.

Re: Απάντηση: Μόντες και όνειρα

βοηθα αυτο?

Attachments

• e0ivcx.jpg
    e0ivcx.jpg
    51 KB · Views: 10
δυστυχως,

το θεμα ειναι οτι χρησημοποιει 2 regulator 2314 και εναν ακομα που θα ειναι για το λεντ. αυτο ειναι καλο.

Δεν ξερω τι θα θελατε να μαθετε. To σχεδιο? Προσπαθω καιρο τωρα να βρω ενα σχεδιο και ενα προγραμμα για να φτιαξω κατι τετοιο.

Αν φτιαξουμε ενα τετοιο πραγμα τοτε θα ειναι πολυ ευκολο να φτιαξω πολλα και να σας τα στελνω.

Εχω κολλησει στο προγραμμα που εκει ειναι λιγο δυσκολο. Το σχεδιο και τα υλικα δεν ειναι κατι.

καποτε καποιος μου εφτιαξε το σχεδιο ενος buck drive, του γνωστου Keenan

4-18βολτ, 1Α...σε ενδιαφερει?

Κωστααααααααααα

μην με ρωτας τετοια πραγματα δεν κανει.

Αν εχεις και κανενα προγραμμα για Pic12f629 με ενδιαφερει πολυ περισσοτερο.:grinning-smiley-043

θα ανεβασω επισης σε λιγο, την παστα solder paste με την κεφαλη βελονα μπροστα γιατι ειδα οτι ειναι πολυ καλυτερα η εφαρμογη της ετσι.

Αν θυμαστε στο βιντεο το solder paste το εβαζα ετσι απο την συριγγα χωρις την βελονα της μπροστα και επεφτε συμπικνομενη και πολυ. Οταν εβαλα μπροστα μια βελονα που ειχα ειδα οτι ηταν μια χαρα.

Πολυ ευχαριστημενος. θα προσπαθησω οπως ειπα αποψε να ανεβασω βιντεακι.

εκανα μικρη διορθωση στην ποιοτητα -
e0so5k.jpg

που εγινε η ζημια και το κυκλωμα εδινε στο μαξ. 4,5Α στο λεντ ??????????????????????????????????????????????????????????

Last edited:
εγω βλεπω την κολληση στο δευτερο κυκλωμα στα δεξια να λαμβανει χωρα σε ολα τα πιν? αυτο δεν μου αρεσει καθολου? μηπως ανεβασε τοσο μεγαλη θερμοκρασια που ελιωσε στην κυριολεξια το καλαη? αλλα και παλι δεν το δικαιολογει. Ειναι μεγαλη ποσοτητα αυτο που βλεπω.

Επισης κατι βλεπω στην διοδο αν, μπορει να καηκε και να δινει περισσοτερη ταση.

Ειναι δυσκολο παντως να το δεις.

εγω βλεπω την κολληση στο δευτερο κυκλωμα στα δεξια να λαμβανει χωρα σε ολα τα πιν? αυτο δεν μου αρεσει καθολου? μηπως ανεβασε τοσο μεγαλη θερμοκρασια που ελιωσε στην κυριολεξια το καλαη? αλλα και παλι δεν το δικαιολογει. Ειναι μεγαλη ποσοτητα αυτο που βλεπω.

Επισης κατι βλεπω στην διοδο αν, μπορει να καηκε και να δινει περισσοτερη ταση.

Ειναι δυσκολο παντως να το δεις.

ρε μπας και καποπυ επεσε πολυ καλαι και εγινe direct drive? μπορει αν δει κανεις αν το μαυρο καλωδιο του Λεντ κανει επαφη με το rim του driver?

Μια γρηγορη ερωτηση. Πηρα εναν φακο με xml και κανοντας βιδες τον φακο ειδα οτι αναμεσα στην βαση του λεντ και της ψυκτρας δεν εχει θερμοαγωγιμη παστα. Λετε να βαλω ή να το αφησω ετσι;
Εαν ναι να παρω οποιαδηποτε ή να βαλω την Arctic Silver 5 ; Θα αξιζει τα εξτρα λεφτα;

Μια γρηγορη ερωτηση. Πηρα εναν φακο με xml και κανοντας βιδες τον φακο ειδα οτι αναμεσα στην βαση του λεντ και της ψυκτρας δεν εχει θερμοαγωγιμη παστα. Λετε να βαλω ή να το αφησω ετσι;
Εαν ναι να παρω οποιαδηποτε ή να βαλω την Arctic Silver 5 ; Θα αξιζει τα εξτρα λεφτα;

το σιγουρο ειναι οτι θα εχεις 40% καλυτερη μεταφορα θερμοκρασιας απο οτι τωρα.

Εγω εχω την AS 5 αλλα χρησημοποιω μια απλη κεραμικη που κανει την δουλεια της καλα.

η AS 5 ειναι πολυ ακριβη.