Mountain Bike , ποιο?

προσφατα ημουν αναμεσα σε ideal megisto mechanic (390) ή ΚΤΜ life one(400) ή ΚΤΜ life Truck(500).
Αν και τα ideal ειναι τιμιοτατα ποδηλατα για τα λεφτα τους,προτιμησα ΚΤΜ γιατι ο σκελετος τους κατασκευαζεται απο την ιδια την ΚΤΜ με κοιλες σωληνωσεις που τα κανει πιο στιβαρα αλλα και πιο ελαφρια,και τα περιφερειακα τους ειναι απο τις καλες σειρες της Shimano.Εχουν επωνυμα κεντρα,μεσαιες που τα συνηθισμενα ποδηλατα αρκουνται μονο σε επωνυμες ταχυτητες,αντε και φρενα...
(και μεταξυ μας μου αρεσουν και οι μηχανες τους αλλα πολλα τα 14Κ που ζητανε,οποτε καλο και το ποδηλατο)
Σαν ουσια λενε πολυ τα χωματινα τους που παιζουν στα 2,5Κ,στα entry level,εγω αξιολογω οτι ειναι ενα 50αρικο πανω απο ενα αλλο ποδηλατο του ανταγωνισμου με ιδια περιφερειακα,αλλα ανομοιο σκελετο(ειναι πατεντα ΚΤΜ).

Last edited:
προσφατα ημουν αναμεσα σε ideal megisto mechanic (390) ή ΚΤΜ life one(400) ή ΚΤΜ life Truck(500).
Αν και τα ideal ειναι τιμιοτατα ποδηλατα για τα λεφτα τους,προτιμησα ΚΤΜ γιατι ο σκελετος τους κατασκευαζεται απο την ιδια την ΚΤΜ με κοιλες σωληνωσεις που τα κανει πιο στιβαρα αλλα και πιο ελαφρια.

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.
Οι σωληνώσεις στους ποδηλατικούς σκελετούς είναι κοίλες εδώ και πολλές δεκαετίες..
Οι σκελετοί δε, κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά (οι εξαιρέσεις μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αφορούν στο hiend κομμάτι της αγοράς) στην Κίνα και στην Ταιβάν..

Να παρεις ενα ποδηλατο ΕΛΑΦΡΥ και να τσουλαει ευκολα...Πολυ σημαντικο.Κατα προτιμηση με σκελετο κ ζαντες αλουμινιου...Aν δε θα κανεις πολυ εκτος δρομου χρηση παρε καλυτερα ενα city bike, με τις μεγαλες 28" ροδες κ τα σχετικα λεπτα κ λιγοτερο τρακτεροτα λαστιχα.Κουραζει πολυ λιγοτερο.Και πανω απ ολα να προτιμησεις να το παρεις απο καπου που θα μπορει να σε υποστηριζει τεχνικα, σωστα γρηγορα με ετοιμοπαραδοτα ανταλλακτικα κ με λογικο κοστος..Πολυ σημαντικο, θα το δεις στη πορεια!

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.
Οι σωληνώσεις στους ποδηλατικούς σκελετούς είναι κοίλες εδώ και πολλές δεκαετίες..
Οι σκελετοί δε, κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά (οι εξαιρέσεις μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αφορούν στο hiend κομμάτι της αγοράς) στην Κίνα και στην Ταιβάν..

Αυτα που ανεφερα ισχυουν σε σχεση με τα ideal (σωληνωσεις και περιφερειακα)απολυτως.Παρε λιστα τεχνικων χρακτηριστικων και των τριων και δες.
Κοιλες δεν εννοω κουφιες.Ισως δεν το εξεφρασα σωστα.Το σχημα της τομης μιας σωληνωσης ειναι οβαλ ή κυκλικο συνηθως.Στα ΚΤΜ η τομη ειναι διαφορετικη.Δες ενα απο κοντα και θα δεις τι εννοω.
Οσον αφορα τους σκελετους ποδηλατας που τα εμπορευεται,μου ανεφερε οτι τους σκελετους τους σχεδιαζει,εξελισσει και κατασκευαζει μονη της.
Μπορει να μην κατασκευαζει του 500αρικου (πιθανο) αλλα δε νομιζω οτι ελεγε φαν φαρες.Δηλαδη ενα καρμπον ποδηλατο των 3Κ φταχνεται Κινα?
@Gojakla
Επισης να σου πω οτι υπαρχει και μια απεχθεια στα ΚΤΜ και γενικα στα ποδηλατα που δεν κατασκευαζονται απο ποδηλατοβιομηχανιες(Mercedes,Peugeot-τα συγχρονα κυριως κα).Δεν τα θεωρουν ποδηλατα και σε ποδηλατικους κυκλους τα σνομπαρουν.

Είμαστε τελείως offtopic τώρα, αλλά μιάς και το αναφέρεις, οι carbon σκελετοί κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Κίνα και Ταιβάν..

Όσο για τα ΚΤΜ, ο ποδηλατάς σου τα είπε λάθος, οι σκελετοί τους κατασκευάζονται κατ' αποκλειστικότητα σε Κίνα/Ταιβάν (όχι ότι είναι κακό βέβαια)..

Για ενημέρωση, μερικές από τις εταιρείες που κατασκευάζουν σε δικά τους εργοστάσια (κάποιους από) τους σκελετούς τους είναι η Orbea, η Rocky Mountain, η Orange, η Commencal, η Τurner (από MTB πάντα)..

Εδώ μπορείς να δείς λεπτομερέστερα που κατασκευάζονται οι σκελετοί κορυφαίων εταιρειών..

http://allanti.com/articles/where-was-my-bike-made-pg328.htm

Είμαστε τελείως offtopic τώρα, αλλά μιάς και το αναφέρεις, οι carbon σκελετοί κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Κίνα και Ταιβάν..

Όσο για τα ΚΤΜ, ο ποδηλατάς σου τα είπε λάθος, οι σκελετοί τους κατασκευάζονται κατ' αποκλειστικότητα σε Κίνα/Ταιβάν (όχι ότι είναι κακό βέβαια)..

Για ενημέρωση, μερικές από τις εταιρείες που κατασκευάζουν σε δικά τους εργοστάσια (κάποιους από) τους σκελετούς τους είναι η Orbea, η Rocky Mountain, η Orange, η Commencal, η Τurner (από MTB πάντα)..

Εδώ μπορείς να δείς λεπτομερέστερα που κατασκευάζονται οι σκελετοί κορυφαίων εταιρειών..

http://allanti.com/articles/where-was-my-bike-made-pg328.htm
Στο λινκ που μου εδωσες δε βλεπω κατι...

Πριν από κάνα μήνα αγόρασα αυτό το ποδήλατο,

http://www.giant-bicycles.com/el-GR/bikes/model/boulder/6365/41646/

για βόλτες στο πάρκο (Τρίτση)
μετά από λίγες μέρες πήρε και η γυναίκα μου το ίδιο στο γυναικείο.

Μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Βέβαια τελευταία έπεσα και πάνω σε αυτή την ελληνική εταιρία ποδηλάτων από την Ρόδο

http://www.fidusa.gr/bikes/victeam/
http://www.fidusa.gr/bikes/challenge/

ΥΓ. Αν την είχα βρει πιο νωρίς ίσως να επέλεγα κάτι από εδώ και για πατριωτικούς λόγους. :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mountain Bike , ποιο?

Θέλει καθάρισμα και τρίψιμο το λάστιχο εσωτερικά.
Μάλλον έχει καρφωμένο εσωτερικά κανά τριβόλι και σου ξανατρυπά την νέα σαμπρέλλα.

Αυτο ειναι το περιεργο... δε βρισκω τρυπα στη σαμπρελα... υποψιαζομαι τη βαλβιδα... σε ευχαριστω παντως, θα κοιταξω και το εξωτερικο για τριβολια και διαολια...

Re: Απάντηση: Re: Mountain Bike , ποιο?

Έχω ποδήλατο βουνού φθηνό (280 ευρά πριν 6 χρόνια) μάλλον κινέζικο... μάρκας Karera.
Έχω γυρίσει πολύ βουνό, πέτρες, λάσπη ακόμα και χιόνι! και δεν έχει πάθει τίποτα...

Το Carrera κινέζικο; Αυτά είναι γαμάτα mountain ποδήλατα. Σκυλιά. Είχα και γω κάποτε και μου το κλέψανε μετά από 10 χρόνια. Τι σούζες, endo, σκαλοπάτια και άλματα... το είχα πάρει 50.000 το '86 με τα πρώτα λεφτά που έβγαλα δουλεύοντας σαν γκαρσόνι μικρός... Μα τη στεναχώρια μου.

Τόσο αξιόπιστο αλλά και ζυγισμένο. Μετά απ' αυτό όλα τα ποδήλατα μου φαίνονται μούφες. Τώρα έχω ένα αλουμινιένιο Trek των 500 ευρώ που θεωρείται επίσης κορυφαία μάρκα και μου φαίνεται ψεύτικο.

Last edited:
Λοιπον, για την συντροφο εχω καταληξει Οrient Matrix 140e (οχι αλουμινιου.Δεν ειναι βαρυ παντως)

Απλη οικονομικη επιλογη.

Θα επελεγα και εγω κατι παρεμφερες , αλλα καποιος μου ειπε οτι λογω υψους και βαρους (1.87 , >100kg) θα πρεπει να παω σε κατι πολυ πιο "σταθερο και αξιοπιστο"
Επειδη δεν θελω να ξεφυγω πολυ, ειμαι στα παρακατω.

1)Ballistic Hermes 210e

2)Torpado Storm 240e

3)Ideal Freeder 240e

4)Giant Boulder 260e

Aπο αυτα πιο ειναι πιο "ανθεκτικο/στιβαρο/αξιοπιστο" ?

Εμένα σαν σκελετός μου φένεται καλύτερο το Giant Boulder,ψάξε μήπως βρείς και με ανάρτηση στον πίσω τροχό,εκτώς από τις αναταράξεις που αποροφά,δηλαδή είναι άνετο,είναι εξισου στοβαρό.

Σε αυτα τα χρηματα δεν εχω βρει κατι αλλο και δεν θα ηθελα να ανεβω πολυ παραπανω.

ΥΓ.Η συντροφος θεωρειται πολυ ριγμενη? :P

Σε αυτα τα χρηματα δεν εχω βρει κατι αλλο και δεν θα ηθελα να ανεβω πολυ παραπανω.

Μπα,δεν θα το έλεγα,αλλά πρόσεξε να μην πάρεις κάτι πολύ καλύτερο γιατί βλέπω...:bigcry::slapface:

Δες και τα specialized...

Και τί specialized θα πάρει ο φίλος με 400Ε? Δύο κιόλας?
400Ε κάνει μόνο η μία απο τις δύο αναρτήσεις σε ένα entry-level specialized...

Εξαιρετικά ποδήλατα, αλλά μόνο αν είσαι διατεθιμένος να τα εξοπλίσεις και σωστά αξίζει. Μιλάμε βέβαια για τελείως εκτός των τιμών που ενδιαφέρεται ο φίλος μας. Και εκτός χρήσης πιθανον.

Εγώ θα έπαιρνα το απλούστερο απο την ανώτερη κατηγορία που μπορώ να δικαιολογήσω. Δλδ στα 200 το ένα περίπου δεν θα κοίταγα να έχει δισκόφρενα και αναρτήσεις αφού σε αυτές τις τιμές δεν θα είναι ποιότητας και ενδέχεται να χαλάσουν γρήγορα. Τα κλασικά φρένα είναι καλύτερα στην περίπτωση αυτή.
Κυρίως θα κοιτούσα να έχει εναν καλό σκελετό και θα έβαζα και ένα σετ καλά λάστιχα. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρείς στην ελλάδα Schwalbe είναι η καλύτερη εταιρία παγκοσμίως και με πολλές επιλογές.

Πολύ σημαντικό αυτό που είπαν και τα παιδιά πιο πάνω. Πάρε απο κάπου που θα μπορείς να πηγαίνεις μετά για διορθώσεις/επισκευές. Δεν είναι πάντα απλό να τα διορθώνεις όλα μόνος σου ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία πάνω σε αυτά.

Οπως έχει ήδη προταθεί, κοίτα και για μεταχειρισμένα. Υπάρχουν πολλά σε πολύ καλή κατάσταση για όλα τα βαλάντια. Μια ματιά στις αγγελίες του cyclist.gr είναι καλή αρχή.

Απάντηση: Re: Mountain Bike , ποιο?

Για να μην είναι ριγμένη πάρε δύο boulder ένα αντρικό και ένα γυναικείο. -bye-