Mountain Bike , ποιο?

Last edited:
Μπορείς αν θες να πάρεις οποίο ποδήλατο θέλεις και να το κάνεις ηλεκτρικό με τα διάφορα κιτάκια που κυκλοφορούν.

Γιαννη ακομα και να εχεις τη μεση σου μπορεις να παρεις ενα κανονικο ποδηλατο. Αρκει να προσεξεις τη θεση (σταση) του σωματος για να μην καταπονειται η μεση. Τουλαχιστον αυτο διαβαζω στα διαφορα Ελληνικα φορα.

Απλα πρεπει ισως να μιλησεις με εναν γιατρο πρωτα.

Υ.Γ. Τα ηλεκτρικα μου φαινονται καπως...

Ποδηλατοδρόμοι θα γίνουν οι λεωφορειολωρίδες από 20 Ιουνίου

Το μέτρο, το οποίο θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, αφορά τους εξής δρόμους:

Βασ. Σοφίας, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Πυρρή και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Τσόχα και Ακαδημίας

Φειδιππίδου, μεταξύ των οδών Μεσογείων και Κηφισίας

Σταδίου, μεταξύ των οδών Σταύρου και Βουκουρεστίου

Βασ. Κωνσταντίνου και στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των οδών Β. Όλγας και Βασ. Αλεξάνδρου

Πατησίων, στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Μετσόβου και στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Αλεξάνδρας και Πανεπιστημίου

Συγγρού στην κατεύθυνση προς κέντρο μεταξύ των οδών Ζίννη και Διάκου

Ακαδημίας, μεταξύ της πλ. Κάνιγγος και της οδού Ιπποκράτους

Μαυρομματαίων, μεταξύ των οδών Βασ. Ηρακλείου και Ιουλιανού

Ηπείρου, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων

Ιπποκράτους, μεταξύ των οδών Κατσώνη και Σόλωνος

Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ των οδών Ναυαρίνου και Ξιφίου

Αλεξάνδρας, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος και στην κατεύθυνση προς περιφέρεια μεταξύ των οδών Πατησίων και Σούτσου

Σωκράτους, μεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς

Ερατοσθένους, στην κατεύθυνση προς κέντρο σε όλο το μήκος, και
Παπαδιαμαντοπούλου, μεταξύ των οδών Μιχαλακοπούλου και Βασ. Σοφίας.

tvxs

Νέος βουτυράτος ψάχνει............

.......για ποδήλατο :music-smiley-005:! Ναι καλά διαβάσατε ! Ενας φίλος μπήκε στο τρυπάκι να πάρει και είπα να ακολουθήσω. Δηλώνω παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, τί πρέπει να κοιτάξω όταν θα πάω στο μαγαζί οπότε είπα να αναζητήσω την γνώμη των πιο ειδικών από εμένα.

Εχτές πήγαμε σε ένα μαγαζί και μας έδειξε κάτι Ferreti, Giant, Ideal. Μόνο τα Shimano θυμόμουν από τα παιδικά μου χρόνια. Εδώ να σημειώσω ότι έχω να ανέβω σε ποδήλατο από τα 16....

Budget μέχρι 400Ε. Κίνηση κυρίως μέσα στην πόλη αλλά επειδή υπάρχουν και χαλίκια δεν θα ήθελα να μου μείνει το λάστιχο στο χέρι....Mountain δεν τα απορρίπτω αλλά δεν πιστεύω να ανέβω ποτέ σε βουνό, δεν πιστεύω να γίνω hardcore ποδηλάτης.

Λοιπόν? Τί θα συμβουλεύατε έναν που μόλις τώρα ξεκινά με δειλά βήματα?

Re: Νέος βουτυράτος ψάχνει............

%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25B1+%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B1.jpg

:flute:

Απάντηση: Νέος βουτυράτος ψάχνει............

Πολλή άσφαλτος και λίγο χώμα ίσον trekking ποδήλατο, δηλαδή ενδιάμεσο μεταξύ "κούρσας" και mountain. Αρκετά μεγάλοι τροχοί για να έχει "δρόμο" το ποδήλατο, στοιχειώδη μπροστινή ανάρτηση (αν είναι ρυθμιζόμενη ακόμα καλύτερα) και ενδιάμεσο λαστιχάκι το οποίο αν δεν σου κάνει αλλάζει και με ένα εικοσάρικο.
Προσωπικά και έχοντας τις ίδιες ανάγκες περίπου κατέληξα πριν από μερικά χρόνια στο Ideal Megisto. Είναι μέσα στο budget σου και ίσως το καλύτερο σε αυτά τα χρήματα. Για Χαλκίδα δεν ξέρω, αν κατέβεις Αθήνα πέρνα από τον Fred στην Λ. Αλεξάνδρας λίγο πάνω από το Πεδίο του Άρεως.

Ρε μη ψαρωνεις απο τον τιτλο εχει πολυ ψωμι μεσα και διαφορα μοντελα, ασε που και αυτο για τα mountain τελικα ειναι μυθος, μια χαρα πανε και στην πολη και κατεβαινεις και κανενα πεζοδρομιο χωρις τυψεις.

Στο λεω εγω που πηρα τελικα trecking, ideal crossmo.

Γενικα παντως να εχεις στο μυαλο σου οτι σε αυτα τα χρηματα, απλα διαλεξε κατα κυριο λογο πιο σου χτυπαει στο ματι, πανω κατω ειναι ψιλο ιδια.

Αλλιως κοιτα για κανενα specialized κλπ.

Επισης μετα να υπολογιζεις φωτα, παγουρια, αλυσιδες, τσαντακι και ισως σχαρα, καθρεφτη (αριστερο τουλαχιστον), κρανος κλπ...

Καλη αρχη!

Πολλή άσφαλτος και λίγο χώμα ίσον trekking ποδήλατο, δηλαδή ενδιάμεσο μεταξύ "κούρσας" και mountain. Αρκετά μεγάλοι τροχοί για να έχει "δρόμο" το ποδήλατο, στοιχειώδη μπροστινή ανάρτηση (αν είναι ρυθμιζόμενη ακόμα καλύτερα) και ενδιάμεσο λαστιχάκι το οποίο αν δεν σου κάνει αλλάζει και με ένα εικοσάρικο.
Προσωπικά και έχοντας τις ίδιες ανάγκες περίπου κατέληξα πριν από μερικά χρόνια στο Ideal Megisto. Είναι μέσα στο budget σου και ίσως το καλύτερο σε αυτά τα χρήματα. Για Χαλκίδα δεν ξέρω, αν κατέβεις Αθήνα πέρνα από τον Fred στην Λ. Αλεξάνδρας λίγο πάνω από το Πεδίο του Άρεως.

Θα ρίξω μια βόλτα, εξάλου δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλήξω Χαλκίδα για αγορά. Το ποδήλατο στο δίνουν έτσι παίδες ή σε συσκευασία; Για να ξέρω τί αυτοκίνητο θα πάρω σε περίπτωση που το πάρω από Αθήνα

Ρε μη ψαρωνεις απο τον τιτλο εχει πολυ ψωμι μεσα και διαφορα μοντελα, ασε που και αυτο για τα mountain τελικα ειναι μυθος, μια χαρα πανε και στην πολη και κατεβαινεις και κανενα πεζοδρομιο χωρις τυψεις.

Στο λεω εγω που πηρα τελικα trecking, ideal crossmo.

Γενικα παντως να εχεις στο μυαλο σου οτι σε αυτα τα χρηματα, απλα διαλεξε κατα κυριο λογο πιο σου χτυπαει στο ματι, πανω κατω ειναι ψιλο ιδια.

Αλλιως κοιτα για κανενα specialized κλπ.

Επισης μετα να υπολογιζεις φωτα, παγουρια, αλυσιδες, τσαντακι και ισως σχαρα, καθρεφτη (αριστερο τουλαχιστον), κρανος κλπ...

Καλη αρχη!

Το διάβασα το νήμα και πήρα μια οσμή τί γίνεται να ξέρεις.....

Απάντηση: Re: Νέος βουτυράτος ψάχνει............

Θα ρίξω μια βόλτα, εξάλου δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλήξω Χαλκίδα για αγορά. Το ποδήλατο στο δίνουν έτσι παίδες ή σε συσκευασία; Για να ξέρω τί αυτοκίνητο θα πάρω σε περίπτωση που το πάρω από Αθήνα

[...]

Τα ποδήλατα έρχονται από το εργοστάσιο σε δυο-τρία κομμάτια και το δένουν στο μαγαζί οπότε το παίρνεις έτοιμο, δεν γίνεται κι αλλιώς. Οπότε ή το καβαλάς και φεύγεις (μακρυά η Χαλκίδα βέβαια...) ή το βάζεις σε καμμιά σχαρίτσα (πράγμα χρήσιμο ούτως ή άλλως) ή ζορίζεσαι να το στριμώξεις πίσω.
Ρίξε μια ματιά Idealbikes.net για αρχή. Είδα ότι βγαίνει και ένα μοντελάκι με δισκόφρενο αλλά να ξέρεις ότι αυτό σημαίνει έξτρα βάρος για κάτι που ουσιαστικά είναι χρήσιμο μόνο στο χώμα και γενικά σε off road καταστάσεις. Μην "τσιμπήσεις" θεωρώντας ότι θα έχεις καλύτερο φρένο, δεν ισχύει σε νορμάλ καταστάσεις.

Ετσι ακριβως, τα δισκοφρενα ειναι για πιο extreme καταστασεις. Περιτο κοστος και βαρος για απλη χρηση.

Σχαρα ειναι must, αλλιως βγαζεις τον μπροστινο τροχο (βαζεις το μαγαζι να σου δειξει), ριχνεις τα καθισματα και το πας Χαλκιδα. Αλλα τελικα μια σχαρα ειναι χρησιμη. Υπαρχουν δυο ειδων, για την οροφη και για πισω, θα ελεγα να προτιμησεις την πισω, εκτος και αν σου αρεσει η αρση βαρων...

Ας καταλήξουμε στο ποδήλατο πρώτα και για τα αξεσουάρ τα βρήσκουμε.....επίσης μπορώ να αλλάξω τα παρεμφερή (ταχύτητες, επιλογέας κλπ) με άλλη σειρά της ίδιας μάρκας? Δλδ από Shimano Altea να πάω σε Shimano Alvico αργότερα?

Απάντηση: Re: Νέος βουτυράτος ψάχνει............

Ας καταλήξουμε στο ποδήλατο πρώτα και για τα αξεσουάρ τα βρήσκουμε.....επίσης μπορώ να αλλάξω τα παρεμφερή (ταχύτητες, επιλογέας κλπ) με άλλη σειρά της ίδιας μάρκας? Δλδ από Shimano Altea να πάω σε Shimano Alvico αργότερα?

Σαφώς και μπορείς αλλά γνώμη μου είναι ότι τα περισσότερα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας τιμής φοράνε κιβώτια που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες που περιέγραψες. Δηλαδή αν μπεις στη διαδικασία αναβάθμισης, πρώτα σε απασχολούν τιμόνια, φρένα, λάστιχα και μετά πας σε χοντρά όπως πλαίσια ή κιβώτια. Χίλιες φορές να δώσεις χρήματα για να πάρεις μια σέλα της προκοπής ας πούμε παρά να αλλάξεις κιβώτιο.