Μουσική Εκδήλωση - Pagliacci Electric Clown

οσες θες

Δεν έχω αντίρρηση οτι έχεις ή μπορείς να βρείς, το δύσκολο είναι να είναι πρόσφατης παραγωγής ή αν είναι, το πιθανότερο, παλιές πρέπει να έχουν διατηρηθεί σωστά που είναι μάλλον δύσκολο. Αν δεν συμβαίνει αυτό, ξέχασέ τες.

Δεν έχω αντίρρηση οτι έχεις ή μπορείς να βρείς, το δύσκολο είναι να είναι πρόσφατης παραγωγής ή αν είναι, το πιθανότερο, παλιές πρέπει να έχουν διατηρηθεί σωστά που είναι μάλλον δύσκολο. Αν δεν συμβαίνει αυτό, ξέχασέ τες.

Μια και το ανέφερες Θέμη δώσε και τις οδηγίες σωστής αποθήκευσης ταινιών.

Αν έρθω κι εγώ, λέω να φέρω και το NAGRA για μία αρχειακή HD.
Τι λέει ο Μιχάλης?

Ηχογράφηση συναυλίας με NAGRA από θεατή. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

http://www.youtube.com/watch?v=2hsmoo97CVA&feature=related

Προσέξτε απο το 2.17 και μετά...

edit: Πολύ θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ αλλά ας όψεται η απόσταση. Είναι από τις σπάνιες φορές που μετανιώνω που μένω εκτός Αθήνας.

Last edited:
Ε όχι και θεατής ο Θέμης που ήταν επί χρόνια ηχολήπτης της Λυρικής...

Θα είναι όμως θεατής στη συγκεκριμένη περίσταση, έτσι δεν είναι;

@themiloc. Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, πλάκα κάνω.:ernaehrung004:

Θα είναι όμως θεατής στη συγκεκριμένη περίσταση, έτσι δεν είναι;

@themiloc. Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, πλάκα κάνω.:ernaehrung004:

Τι να παρεξηγηθώ βρε παιδιά, από το 78 και για αρκετά χρόνια, τέτοιος πειρατής ήμουνα. Ξέρετε τι θα βγάλω οταν ιδρύσω την COURSAROFON!!

υ.γ. μην φοβού καπετάνιε, μόνο μουσική κούρσευα, όχι καράβια.

Ηχογράφηση συναυλίας με NAGRA από θεατή. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

http://www.youtube.com/watch?v=2hsmoo97CVA&feature=related

Προσέξτε απο το 2.17 και μετά...

edit: Πολύ θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ αλλά ας όψεται η απόσταση. Είναι από τις σπάνιες φορές που μετανιώνω που μένω εκτός Αθήνας.

Wilhelmenia Wiggins Fernandez ερμηνεύοντας την άρια "Ebben? Ne andrò lontana" από την όπερα La Wally του Alberto Catalani από την ταινία Diva του Jean Jacques Beinex, καταπληκτική ταινία του 1981 είχε κάνει μεγάλη αίσθηση τότε (είμασταν φοιτητές), την έχω δει άπειρες φορές και βέβαια έχω και το soundtrack !!

Σημειώστε και μένα παρόντα X 2, ή πιθανόν X3.
.......................................................................................

Πρόταση:
Επειδή απ’ ότι ξέρω –όπως τα είχαμε πει στο ρακάδικο την μέρα της ακρόασης στον Ορφέα- η παράσταση θα αποτελείται από φωνές σε συνδυασμό με προηχογραφημένη μουσική που θ’ αναπαράγεται από κάποιο σύστημα, ίσως δημιουργηθούν κάποιες ιδιαιτερότητες στην ηχογράφηση.

Γνωρίζω ότι ο εξοπλισμός του αγαπητού σε όλους Θέμη Ζαφειρόπουλου,
http://www.locationhiend.com/eksoplismos.html

είναι πολλαπλάσιος του δικού μου, ωστόσο αν αυτό είναι επιθυμητό, θα μπορούσα να συμβάλω βοηθώντας και συνδυάζοντας κομμάτια και από το δικό μου εξοπλισμό. Θα μπορούσαμε ίσως να στήσουμε μία μικρή παραγωγή και να κάνουμε κάποιους πειραματισμούς προς τέρψη δικιά μας και των φίλων του forum.

Στον εξοπλισμό του Θέμη μπορώ να προσθέσω:

Μικρόφωνα
- 2 επιπλέον μικρόφωνα SCHOEPS Collette series MK4 matched pair
- 2 μικρόφωνα DPA SMK4061
- 2 μικρόφωνα SE Electronics sE3 Stereo Pair, κατάλληλα για Spot και close miking στις φωνές.
- 1 μικρόφωνο φωνής της Beyer Dynamics
- 2 μικρόφωνα Shure SM 57 (δυναμικά) κατάλληλα για λήψη των amps, αν τελικά οι ηλεκτρικές κιθάρες παίξουν Live.

Προενισχυτές Μικροφώνων
-1 Προενισχυτή Μικροφώνων Grace Design m201 κατάλληλο και για M/S recording
-1 κονσόλα Mackie Onyx 1640 (16 X 4 X 2) με 16 Direct Outs

Εγγραφείς
- Alesis HD24XR Hard Disk Recorder 24 Tracks (στα 44.1, ή 48/24) ή 12 Tracks (στα 88.2, ή 96/24) για πολυκάναλη εγγραφή, διασύνδεση ADAT, LAN

- Korg MR 1000, Hard Disk Recorder 2 Tracks σε DSD128 (5,6448 MHz), σε DSD64 (2,8224 MHz) και σε PCM σε όλα τα χρησιμοποιούμενα Format (SR: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 KHz και 16, 20, 24 Bits σε οποιοδήποτε συνδυασμό).

-Prism Sound Ορφεύς, firewire interface. Δυνατότητα ταυτόχρονης εγγραφής έως 10 Tracks σε υπολογιστή, με δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα οι 4 υψηλής ποιότητας προενισχυτές μικροφώνων που διαθέτει, οι κορυφαίοι ψηφιακοί A/D/A μετατροπείς που περιέχει (8 κανάλια έως τα 192/24) και να τροφοδοτήσει με πολύ υψηλής ποιότητας σήμα clock άλλες συσκευές.

Η Βασική Ιδέα της πρότασης μου είναι:

Συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας και εφ’ όσον το επιτρέπει το Set Up μας να προχωρήσουμε στους παρακάτω πειραματισμούς:
  • Να κάνουμε ταυτόχρονη μινιμαλιστική, αλλά και πολυκάναλη ηχογράφηση.
  • Να πειραματιστούμε με περισσότερες από μία τεχνικές ηχογράφησης (A-B, X/Y, ORTF, NOS, [A-B + X/Y], Boundary κλπ) στον ίδιο χώρο και χρόνο
  • Να κάνουμε ταυτόχρονη ηχογράφηση της δικάναλης μινιμαλιστικής μίξης σε 96 KHz/24 Bits (Nagra) και της DSD128 (5,6448 MHz). Και να εκτιμήσουμε, σε όποιο βαθμό μπορούμε τις διαφορές μεταξύ των δύο.
Από μια τέτοια προσπάθεια θα προκύψουν πλείονες της μίας ηχητικές εικόνες του ίδιου γεγονότος (μινιμαλιστική, πολυκάναλη DSD κλπ). Μπορούμε να δώσουμε σε κοινή και ελεύθερη χρήση όλο αυτό το υλικό, για εκπαίδευση τόσο δική μας, όσο και των φίλων και μελών του forum.

Αν δεν υπάρχει χρόνος ή δυνατότητα για επαρκή προετοιμασία, τότε μπορούμε να σκεφτούμε κάποια άλλη μελλοντική ευκαιρία. (Πάντως σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ εύκολη η ταυτόχρονη DSD εγγραφή).

Εσείς τι λέτε; :smile:

Αγαπητέ μου Sonus Naturalis, ευπρόσδεκτες και εξαιρετικές οι σκέψεις σου, αλλά δεν είχα σκεφτεί κάτι πολυμικροφωνικό και πολύπλοκο. Και αυτό γιατί είναι μία ζωντανή παράσταση και θα πρέπει να είμαστε διακριτικοί κατά το δυνατόν.
Είχα λοιπόν σκεφτεί, να πάρουμε τις φωνές με 2 XY Schoeps ή με 2 boundary και να ζητήσω από τα παιδιά να μου δώσουν το ηχογραφημένο υλικό για μία μίξη μετά. Εξ άλλου το κάνουμε περισσότερο για την πλάκα μας το όλο εγχείρημα.
Αν πάλι θέλεις να μιλήσεις μαζύ τους εγώ δεν έχω αντίρρηση.
Επίσης φέρε αν θες το ηχογραφικό σου και από το NAGRA σου δίνω αναλογική XLR ή ψηφιακή AES.

Last edited:
Φίλε Θέμη,
Όπως θα'χεις καταλάβει, μ' ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι πειραματισμοί. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα ν' ασχοληθώ μ' αυτό το αντικείμενο. Και φυσικά η ηχοληψία γίνεται προπάντων για την πλάκα μας, όπως λες, ή μάλλον για την προσωπική μας ευχαρίστηση.

Στο θέμα της διακριτικότητας έχεις δίκιο. Πάντως οι σκέψεις μου και οι ανησυχίες μου είναι ανοιχτές και δημόσιες. Οπότε όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους ή/και αποφάσεις τους.
Εξάλλου γνωρίζω πόσο πολύπλοκη μπορεί να γίνει μία κατάσταση ηχογράφησης. Όσο θέλουμε!

Όσο για την παράλληλη ηχογράφηση σε DSD, μπορούμε να συνεννοηθούμε απ' ευθείας για τις τεχνικές λεπτομέρειες με p.m. και τηλεφωνικά.

Υ.Γ. Θα χαρώ να γνωριστούμε -επιτέλους- και από κοντά... :smile:

Αν ήταν καλός και μετρημένος ο χώρος "τσάι στη Σαχάρα" θα μπορούσε να γίνει μια ηχογράφηση Blumlein με δύο μικρόφωνα και μετά σε DSD από το Korg MR1000.
Η ηχογράφηση Blumlein είναι μία μόνο από τις πολλές έγκυρες τεχνικές Stereo, που έχει δτη διάθεση του ο ηχολήπτης.

Η δουλειά του ηχολήπτη μεταξύ άλλων είναι, να αποφασίσει ποιά απ' όλες τις τεχνικές είναι η πιό κατάλληλη στις συγκεκριμένες συνθήκες (χώρο, χρόνο, υπάρχοντα μέσα, εξοπλισμό κλπ).

Όπως θα έχεις δει από τη συζήτηση, θα χρησιμοποιηθούν οπωσδήποτε δύο μικρόφωνα σε Stereo διάταξη. Μας ενδιαφέρει να δώσοιυμε στη DSD εγγραφή παράλληλα ακριβώς το ίδιο σήμα που θα δοθεί και στο PCM.

Και σ' αυτό αποσκοπούμε...

Σίγουρα υπάρχουν πολλές επιλογές.
Αλλά ο χώρος είναι δεδομένος και θα καθορίσει την τελική επιλογή.
Δεν ξέρω αν ο Θέμης έχει ξαναγράψει εκεί θα βοήθαγε η εμπειρία του.

Και για να μην ξεχνιόμαστε......

Tετάρτη 9/2/2011 Pagliacci Electric Clown

Analyze_it
Fragoulisnaval
Modright
ΚΟΨ (x2)
economides (x2)
Larry
Themiloc
Jadisboy
Thanpoul
Sonus Naturalis (x3)