Μουσική Εκδήλωση - Pagliacci Electric Clown

Tετάρτη 9/2/2011 Pagliacci Electric Clown

Analyze_it
Fragoulisnaval
Modright
ΚΟΨ
economides
Larry
Themiloc
Jadisboy
Thanpoul
Sonus Naturalis (x3)
Kostas k (+ το κορίτσι !)

Tετάρτη 9/2/2011 Pagliacci Electric Clown

Analyze_it
Fragoulisnaval
Modright
ΚΟΨ
economides
Larry
Themiloc
Jadisboy
Thanpoul
Sonus Naturalis (x3)
Kostas k (+ το κορίτσι !)
Morfeas (x2)

:bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:
προεκυψε κατι και δεν θα μπορεσω τελικα
καλα να περασετε που το θεωρο δεδομενο με τετοια παρεα

Χθες είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράσταση της όπερας του Ruggero Leoncavallo - Paglacci, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η χρήση ηλεκτρικής κιθάρας.
Ο μικρός χώρος και η αμεσότητα με τους πρωταγωνιστές - τραγουδιστές, όπως επίσης και η έξυπνη ιδέα της πρόζας στην αρχή της όπερας (ώστε να μπουν στο κλίμα της όπερας και οι μη γνωρίζοντες) έκαναν το έργο ιδανικό για επαφή νέων ανθρώπων με τον μαγικό κόσμο της όπερας.

Ο δικός μας Μιχάλης Ψύρρας (Domiemic65) έχει πραγματικά μία πολύ ωραία και μεστή φωνή και δυναμική σκηνική παρουσία.

Η παρέα μας μεγάλη (14 άτομα) και ενδιαφέρουσα όπως πάντα.

Μία άλλη πρωτοποριακή πρωτοβουλία (νομίζω ότι πρέπει να είναι η πρώτη φορά που γίνεται από Ελληνικό τουλάχιστον φόρουμ) ήταν η ηχογράφηση της παράστασης από τον Θέμη Ζαφειρόπουλο (Themiloc) με τη συμπαράσταση και του Μιχάλη Κωστάκη (Sonus Naturalis) !!
Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο για την πρωτοβουλία τους αυτή και τον κόπο που κατέβαλαν !

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη του φόρουμ που αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις μας (δεν είναι και λίγο πράγμα 3 εκδηλώσεις σε μία εβδομάδα, όλες με μεγάλη συμμετοχη!!)

Βίντεο και φωτογραφίες από την παράσταση , την παρέα αλλά και τη διαδικασία ηχογράφησης θα ανεβάσω το απόγευμα....

Last edited:
Χθες είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράσταση της όπερας του Ruggero Leoncavallo - Paglacci, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η χρήση ηλεκτρικής κιθάρας.
Ο μικρός χώρος και η αμεσότητα με τους πρωταγωνιστές - τραγουδιστές, όπως επίσης και η έξυπνη ιδέα της πρόζας στην αρχή της όπερας (ώστε να μπουν στο κλίμα της όπερας και οι μη γνωρίζοντες) έκαναν το έργο ιδανικό για επαφή νέων ανθρώπων με τον μαγικό κόσμο της όπερας.

Ο δικός μας Μιχάλης Ψύρρας (Domiemic65) έχει πραγματικά μία πολύ ωραία και μεστή φωνή και δυναμική σκηνική παρουσία.

Η παρέα μας μεγάλη (14 άτομα) και ενδιαφέρουσα όπως πάντα.

Μία άλλη πρωτοποριακή πρωτοβουλία (νομίζω ότι πρέπει να είναι η πρώτη φορά που γίνεται από Ελληνικό τουλάχιστον φόρουμ) ήταν η ηχογράφηση της παράστασης από τον Θέμη Ζαφειρόπουλο (Themiloc) με τη συμπαράσταση και του Μιχάλη Κωστάκη (Sonus Naturalis) !!
Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο για την πρωτοβουλία τους αυτή και τον κόπο που κατέβαλαν !

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη του φόρουμ που αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις μας (δεν είναι και λίγο πράγμα 3 εκδηλώσεις σε μία εβδομάδα, όλες με μεγάλη συμμετοχη!!)

Βίντεο και φωτογραφίες από την παράσταση , την παρέα αλλά και τη διαδικασία ηχογράφησης θα ανεβάσω το απόγευμα....

Εχθές περάσαμε πολύ όμορφα!!

Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά/συντελεστές της παράστασης. Εγώ που ακούω classic rock και όχι μόνο μου άρεσε αλλά θα ξαναπάω κιόλας! Πρέπει να πάτε αν μη τι άλλο γιατί το αξίζουν τα παιδιά και μπράβο που τολμούν μια τέτοια κίνηση την εποχή του....<<ελλάντα έχεις ταλέντο!>> Για εμένα ήταν η πρώτη μου φορά σε τέτοιου είδους παράστασης και αν δεν οργανωνόταν από εδώ δεν υπήρχε περίπτωση να το αποφάσιζα μόνος μου να πάω να την δώ....

Μιχάλη πάντα τέτοια!!

Μεγάλη και ωραία η παρέα μας, αν μη τι άλλο είναι φανερό ότι η μουσική μας ενώνει ανεξαρτήτως ακουσμάτων/άποψης/θέσης και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όλους τους φιλους απο το φορουμ που παραβρέθηκαν στην χθεσινή μας παράσταση υποστηρίζοντας δυναμικά την προσπάθειά μας!
Ιδιεταίρως βέβαια τον Ανδρέα (economides) για την οργάνωση της παρέας και βέβαια ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Κο Θεμη (Themiloc) και στον Μιχάλη (Sonus Naturalis) για την ηχογράφηση του event...

...
Ο δικός μας Μιχάλης Ψύρρας (Domiemic65) έχει πραγματικά μία πολύ ωραία και μεστή φωνή και δυναμική σκηνική παρουσία....

Ευχαριστώ πολύ... αν και ομολογώ οτι δεν ήμουν και στην καλύτερη μου μερα!!!

Ευχαριστώ πολύ... αν και ομολογώ οτι δεν ήμουν και στην καλύτερη μου μερα!!!

Μια χαρά ήσουνα Μιχάλη και η προσπάθεια πολύ αξιόλογη για τις δυσκολίες της που ξέρουμε όλοι. Περιμένω την κιθάρα, αν και ακούγεται καλά κι έτσι.
Αν θες πέρνα όποτε μπορείς να δεις και το post production.
Bravi!.

Μια χαρά ήσουνα Μιχάλη και η προσπάθεια πολύ αξιόλογη για τις δυσκολίες της που ξέρουμε όλοι. Περιμένω την κιθάρα, αν και ακούγεται καλά κι έτσι.
Αν θες πέρνα όποτε μπορείς να δεις και το post production.
Bravi!.

Eυχαριστώ πολύ Κε Θεμη... αλλά ξέρετε, αν ξέρεις οτι κάτι μπορεις να το κάνει καλύτερο το πιο λίγο σε ενοχλεί συν το οτι σε αυτά τα πράγματα οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά...

Χτες βράδυ
Είδαμε μιά πολύ ωραία, πολύ ευχάριστη και πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή παράσταση.

Και την απολαύσαμε.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι δεν είναι διόλου εξοικειωμένοι με την Όπερα. Η διαφορετική γλώσσα, η διαφορά στη νοοτροπία, η έλλειψη μουσικής παιδείας, ο ελάχιστος αριθμός λυρικών θεάτρων και κατάλληλων χώρων στη χώρα μας, η παντελής απουσία ζωντανής εμπειρίας, όλα μαζί πιστεύω, έχουν καταστήσει αυτό το είδος τελευταίο στα ακούσματα και στις προτιμήσεις του κοινού.

Κι' επιτέλους μία παρέα νέων παιδιών σπάει τα καθιερωμένα και φέρνει την Όπερα σ' ένα καθημερινό, οικείο χώρο. Οι ηθοποιοί-τραγουδιστές βρίσκονται μπροστά μας, μπορούμε να τους αγγίξουμε. Η πρόζα είναι στα ελληνικά. Σε μία οθόνη στο πλάϊ προβάλλεται ταυτόχρονα η μετάφραση του ιταλικού λιμπρέτου. Το ορχηστρικό μέρος ακούγεται προηχογραφημένο μέσα από ηχεία, ως σύνολο από ηλεκτρικές κιθάρες.

Αποτέλεσμα: Μιά αίσθηση αμεσότητας, οικειότητας, βάζει μέσα στην παράσταση και τον πλέον αμύητο. Οι φωνές, πολύ καλές θα έλεγα και επιπλέον μιά πολύ καλή αίσθηση υποκριτικής.

Νομίζω πως το πείραμα πέτυχε απολύτως. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικειωθεί με την Όπερα ο αμύητος και άσχετος Έλληνας θεατής-ακροατής. Ελπίζω να διαδοθεί ευρύτερα και να βρεί πολλόύς μιμητές.

Συγχαρητήρια στα παιδιά!

...................................................
Χαρά μου και ευχαρίστηση μου είναι να συμβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο σε κάθε θετική πρωτοβουλία.

Εξάλλου είχα χτες την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσω από κοντά (επιτέλους) το Θέμη Ζαφειρόπουλο, "παλιά καραβάνα" του χώρου. Το forum συνέβαλε και σ' αυτό...

.................................................................................
Το Forum έχει δώσει την αίσθηση, ότι τέλος πάντων μπορούν να συμβούν και θετικά πράγματα σ' αυτό τον τόπο. Ότι μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη κι' όχι μόνο μιζέρια. Και μπορεί να επεκτείνεται και να καρποφορεί.

Έχουν ακούραστα συμβάλει αρκετοί άνθρωποι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Είχα την τύχη να γνωρίσω κάποιους. Και αξίζει να τους το αναγνωρίζουμε.
Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όλους τους φιλους απο το φορουμ που παραβρέθηκαν στην χθεσινή μας παράσταση υποστηρίζοντας δυναμικά την προσπάθειά μας!
Ιδιεταίρως βέβαια τον Ανδρέα (economides) για την οργάνωση της παρέας και βέβαια ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Κο Θεμη (Themiloc) και στον Μιχάλη (Sonus Naturalis) για την ηχογράφηση του event...
Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε σας και στην πρωτοβουλία σας.
Όσο για μας,
Έ, θα μιλήσουμε και για κάποια τεχνικά θέματα ...στο τέλος!