Και φυσικα τεραστο λαθος να θεωρουμε τους ανθρωπους που ΔΕΝ γραφουν για μουσικη σνομπ και μικροψυχους.
Μιχάλη, θα με τρελλάνεις ρε σύ. Αυτό διάβασες; Για όνομα...
Μου λες πως ξέρεις κάποιους "μουσικομένους" που σου είπανε τη φράση που έγραψες τέλος πάντων. Αυτοί είναι κάποιοι απο όλους τους "μουσικομένους" έτσι δεν είναι; Σου απαντώ λοιπόν πως έχω γνωρίσει κι εγώ αυτής της λογικής κάποιους, που κρατάγανε τους θυσαυρούς για πάρτη τους. Που ρώταγες για μιά κλίμακα στην κιθάρα και σου απαντούσαν "έλα ρε εύκολη είναι, ψάξτην". Που άκουγες απο το ανοιχτό παράθυρο τους κατι ροκιές να σου τρέχαν τα σάλια, κι όταν ρωτούσες τι είναι αυτό σου κλείναν το μάτι με νόημα και λέγαν "εισαγωγής"!. Που διαβάζανε τα ξένα έντυπα με τους δίσκους και που εσύ τάβλεπες όλα κινέζικα και απαξίωναν να σου πουν έστω "να,πάρε αυτόν εδώ για αρχή". Αυτούς τους μερικούς λοιπόν χαρακτήρισα σνόμπ και μικρόψυχους.
Υπάρχουν, συμπλήρωσα, και κάποιοι άλλοι "μουσικομένοι" που γνωρίζω -γνώρισα που δεν έχουν καμμία σχέση με τις παραπάνω συμπεριφορές. Ξέρεις τι είναι να συναντάς μέλος πολύ δημοφιλούς ελληνικού γκρούπ των 70's μέσα σε μπαρ στην Πλάκα να διασκεδάζει με την παρέα του και σύ, τρελλαμένος πιτσιρικάς, να τον ρωτάς ποια είναι τα ακόρντα του τάδε τραγουδιού που θέλεις να το "βγάλεις" και εκείνος πρόθυμα να επιστρατεύει χαρτοπετσέτες(!) για να στα γράψει, μέχρι που πιάνεις το μπαρέ κλπ; Κι αλλοι σύγχρονοι, καταξιωμένοι και με δισκογραφία πίσω τους, που με τους που τους γνώρισες τους τάκανες τσουρέκια για κιθάρες, μαγνήτες, "κλειδιά", ρυθμίσεις ενισχυτών, πεταλιέρες και εκείνοι με χαρά να στα λένε όλα χαρτί και καλαμάρι όλο το βράδυ και στο τέλος να σε καλούνε σένα τον χαβαλέ που δεν ξέρεις καλά καλά να κρατήσεις το τέμπο αλλάζοντας δυό ακόρντα να τζαμάρεις μαζί τους για πράκτις!
Πέραν αυτών βεβαίως υπάρχουν και όλοι οι υπόλοιποι , "μουσικομένοι" ή μη, που είτε γράφουν, συζητούν, διαδίδουν την όποια "γνώση" γύρω απο τη Μουσική, είτε δεν γράφουν γιατί είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν τους βγαίνει, είτε γιατί δεν γουστάρουν. Που είδες το "Πας μη γράφων μικρόψυχος και σνόμπ" που μου αποδίδεις; Πως ο χαρακτηρισμός για ένα υποσύνολο γενικεύται για το Όλον;
Υπάρχουν και άλλοι τροποι να κοινωνεις την μουσικη.
Συναντησεις για κουβεντουλα ,ακροασεις στα σπιτια, ανταλλαγή υλικου,εξοδοι σε κλαμπακια με καλη μουσικη(Τικι),συναυλιες,παιξιμο μουσικης σε σπιτια και ταβερνακια(Μπακαλα ,ξερεις εσυ!!)......καλα δεν ειναι και αυτα καλε μου φιλε????:ernaehrung004:
Αυτή είναι η ουσία φίλε, ο τελικός σκοπός του τι συζητιέται εδώ μέσα.
Όμως.. πόσο εφικτό είναι κάθε φορά που θα πείς οτι θα ακούσω πχ Dire Straits, να καλέσεις όλο τον κόσμο σπίτι σου για να πείς αυτά που θές, ακόμα κι αν είναι μόνο "ακούστε ρε μάγκες κι αυτό"; Το οτι υπάρχουν φίλοι μας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που δεν θα μπορούν να συμμετέχουν, δε σε απασχολεί; Ο Πάνος πχ που είναι στα Γιάννενα, πως θα μοιραστεί μαζί σου κάτι αν δεν το γράψει; Ο Μάνος που είναι στην Κρήτη; Γι αυτό σου λέω, θα με τρελλάνεις σήμερα :jester: