Κι εν πάσει περιπτώσει, κρίνω σοβαρό το θέμα. Όπως βέβαια και το φόρουμ. Οπότε πιστεύω ότι αξίζει να το συζητήσουμε...
Νίκο το παραπάνω φαινόμενο είναι λογικό να υπάρχει. Παρατήρησε ότι υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες. Και εμείς για παράδειγμα έχουμε γράψει στα φωτογραφικά άπειρες φορές για κάποιο μοντέλο, το παρελθόν κλπ. Χιλιοειπωμένα.
Πάνω στον προβληματισμό σου τώρα, είχα ακριβώς τον ίδιο πριν ένα μήνα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει όρεξη από κάποιον να γράψει αν ξέρει εκ των προτέρων ότι δε θα βγει η ψυχή του στο γραπτό.
Ο κόσμος έχει προβλήματα και ο φόβος με την ανασφάλεια κυριαρχούν σα συναισθήματα έναντι άλλων...
Πάντως καλό είναι να υπάρχουν προβληματισμοί και θα παρακολουθήσω τη συζήτηση με ενδιαφέρον...:ernaehrung004:
Υπεκφυγές Νίκο!
Jim εννοείται οτι δεν είναι προσωπικο το θέμα!
Οι άνθρωποι Νίκο σε περιόδους κρίσης συνήθως δένονται πιο πολύ, αν και εφόσον ξεπεράσουν το στάδιο του "βγάζω το χειρότερο εαυτό μου τώρα που έχω δυσκολίες"
Μακάρι να έχεις δίκιο. Ξέρεις κάτι όμως? Σε κάτι τέτοιους καιρούς πέφτουν όλα. Και μαζί μ αυτά συνηθίζεται να πέφτουν και τα ''φράγματα'' και ο κόσμος να ενώνεται με μέριμνα βασικές αναπαλωτρίωτες αξίες. Τέτοιες είναι η τέχνη- όπως και να την αντιλαμβάνεται ο καθένας - τα πάθη του καθενός, τα ακραία συναισθήματα, κλπ.
Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά με το φόρουμ. Και οι σχέσεις είναι μες τα λίγα πράγματα τα οποία ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό οπότε πιστεύω ότι πρέπει να επιδιώξουν να τις δυναμώσουν. Αυτό είναι βέβαια ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Αυτό που λες περι οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, IMHO. Απ τη στιγμή που οι δυνατότητες για εξόδους και τα όνειρα μειώνονται δραματικά, κάτι το απτό και free σαν το φόρουμ που μας απομένει πρέπει να τροφοδοτείται με όποιο τρόπο γίνεται και όχι να καταρέει μαζί με όλα τα άλλα.
Υπεκφυγές Νίκο!
Jim εννοείται οτι δεν είναι προσωπικο το θέμα!
Οι άνθρωποι Νίκο σε περιόδους κρίσης συνήθως δένονται πιο πολύ, αν και εφόσον ξεπεράσουν το στάδιο του "βγάζω το χειρότερο εαυτό μου τώρα που έχω δυσκολίες"
Μα υπάρχουν οι άνθρωποι στο φόρουμ. Γραπτά δεν υπάρχουν.
Πάντως διάβαζα παλιότερα μέλη που έλεγαν ότι δεν γράφουν μόνο για να γράψουν. Αυτό με έκανε να συμπεράνω το παραπάνω που έγραψα...
Δεν έχει φύγει κανείς...
Θα έρθει η όρεξη...:ernaehrung004:
I like being optimistic too.
Θεματάκι με τα clips υπάρχει σίγουρα, με την έννοια ότι πράγματι είναι δύσκολο να ξεσκαρτάρεις, ειδικά για τα καινούρια...
Όμως δε θεωρώ ότι αυτό έχει σχέση με τον αριθμό των παρουσιάσεων που μειώνεται. Δεν υποκαθιστά το videoclip την παρουσίαση, ούτε και το αντίστροφο. Δεν "γλυτώνει κάποιος τον κόπο" να γράψει την παρουσίαση επειδή δημοσίευσε το clipάκι. Aν βαριέται να τη γράψει, θα βαριόταν και χωρίς το youtube. Αν δεν βαριέται, θα τη γράψει και με το youtube.
... όλα χρειάζονται. Το να προσπαθούμε να είμαστε λίγο διακριτικοί στο πόσα δημοσιεύουμε είναι θέμα συμπεριφοράς προς τους γύρω μας. Το να δημοσιεύουμε πχ 3 την ημέρα, θα βοηθήσει την κατάσταση. Αν βρει κάποιος σε μια μέρα 13 που να θεωρεί ότι είναι θεϊκά, ας τα βάλει... απλά να υπάρχει ένα εσωτερικό φρένο στον καθένα μας....
Παρουσιάσεις θα γράφονται, κι αν δε γράφονται, ο τελευταίος που θα φταίει κατά τη γνώμη μου θα είναι το youtube.
Αν θέλουν να ανεβάζουν το κλιπ με πέντε δέκα γραμμές. Κι ας βάλουν κάμποσα. Δεν κριτικάρω μόνο τον αριθμό, αλλά και το τι υπάρχει από πίσω. Μερικά κλικ, ένα ''δείτε κι αυτά'' και ξεμπλέξαμε. Αυτό είναι η μουσική? Τραγουδάκια και κλιπάκια? Το Youtoube ειναι η αφορμή, το πάθος είναι η αιτία. Και αυτό είναι που δε διακρίνω και θέτω επι τάπητος βασικά.
Και αν το πάμε παρακάτω, δίνονται απαντήσεις σε όλους αυτούς που αναρρωτιόνται.In the long run, αν βαριόμαστε εμείς τόσο εδώ, που να πιάσουν οι άλλοι τις κιθάρες να γίνουν Doors, Stones και τέτοιοι?
Εγω συμφωνω με τον Jιm παντως. Σε πολλους εχει κοπει η ορεξη να βγαλουν τον δημιουργικο τους εαυτο με ολα αυτα που συμβαινουν και την κοινωνικη αγωνια που περνα σιγα σιγα στον κοσμακη.
Οταν αγωνιας για το αυριο σου που να νιωσεις χαλαρος και να δημιουργησεις κατι ομορφο ? Οταν ολος ο εσωτερικος σου κοσμος ειναι γκριζος ?
Το γενίκευσα λιγάκι, σόρυ
Οι μεγαλύτερες δημιουργίες (σε όλα τα είδη) έγιναν με άδειο στομάχι, με έλλειψη ελευθερίας, ούτε καν σε γκρίζο φόντο, αλλά σε μαύρο.
Απλά η νέα τάξη πραγμάτων, έχει κάνει τον κόσμο καταναλωτή και το χειρότερο, εγωιστή.
Χαίρομαι που βλέπω τον Νίκο να φωνάζει για κάτι που βλέπει.
Χαίρομαι που αντιδράει, χαίρομαι που είναι "ζωντανός". Μακάρι και οι νέοι της εποχής του να συνεχίσουν έτσι, γιατί η γενιά μου και οι προηγούμενες κατάντησαν τον κόσμο έτσι.
Το γενίκευσα λιγάκι, σόρυ
Κατ αρχήν αυτό το ''προχωράτε'' μπορεί να ακουστεί πολύ παραπλανητικό. Να σταθούμε πρέπει κι όχι να προχωρήσουμε. Βέβαια καταλαβαίνω πως το λες, οκ.Ανηψιέ είσαι συγκινητικός.:2thumb22sup::2thumb22sup:
Καί μού θυμίζεις τό πώς ξεκίνησαν παλιότερα άλλα μέλη..
Ζητάς κάτι πού καί γίνεται,αλλά και δέν γίνεται..
Απ´την πλευρά μου,όσες υποχρεώσεις και νάχω προσπαθώ νά είμαι συνεπής μέ τίς παρουσιάσεις ή μέ την δέσμευσή μου νά ενημερώνω μέ ενδιαφέροντα κλιπάκια τά νήματα πού μέ ενδιαφέρουν καί όχι μόνον..
Αλλοι ,όπως σούγραψα παραπάνω, πρωτίστως γιά αντικειμενικούς ,καί ισως κάποιοι και γιά υποκειμενικούς λόγους πού πιστεύω ότι σύντομα θά εκλείψουν,συμμετέχουν λιγότερο..
Ολα τά πράγματα στήν ζωή κάνουν κύκλους..Ακμή,plateau κ.ο.κ.
Καί νά στό πώ και προσωπικά..
Πλέον γιά μένα είναι πολύ δύσκολο νά κάτσω νά ''τσακωθώ'' γιά το progr vs punk...Τοκανα πρίν 4 χρόνια και είχε τήν πλάκα του ..Σελίδες επί σελίδων και έντονες διαμάχες..
Πλέον μέ κάποια παλιότερα μέλη έχουμε αποκτήσει κάποιους κώδικες,οπότε δέν έχω τό κίνητρο νά ξαναπειράξω τον Ντόκ γιά τον Mahler ή τόν Super γιά τον Santana..
Aυτά είναι δουλειά άλλων πλέον νά αρχίσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ακόμα και καυγάδες μέ ουσία.
Οσον αφορά πάντως τίς παρουσιάσεις ιδού η Ρόδος....
Καί επειδή δέν είμαστε σχολειό μέ διαγωνίσματα ας κινητοποιηθεί όποιος θέλει και ας γράψει..
Γράψτε γιά Heavy ,γιά Soul γιά ότι νάναι..
Κοινό θά βρεθεί.
Κανείς δέν θά μπεί νά σού πεί γιατί τό κάνεις αυτό,αρκεί νά δείξεις ότι θές νά δώσεις πέντε πράγματα απ''αυτό πού αγαπάς...Αλλά απόδειξέ το κιόλας..
Γιά τά κλιπάκια δέν τραβάω ζόρι,γι´αυτό μέχρις και Βούλα Πάλλα θά βάλω άν κάνω κέφι..
Τό τίεπιλέγω νά παρουσιάσω δέν έχει νά κάνει μέ υποτίμηση τών άλλων μουσικών αλλά μέ τό απόσταγμα τής δικής μου πορείας και τίποτα άλλο.Καί αυτό προέκυψε απο πάμπολλα μουσικά είδη ....
Είναι σειρά σας νά κινήσετε τά πράγματα.
Εμείς συμμετέχουμε μέ τον τρόπο μας και απλά λέμε ''υπάρχει καί αυτό ''..
Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.
Ολα τά ανωτέρω φυσικά αφορούν τούς ειλικρινείς συμμετέχοντες ή αναγιγνώσκοντες και μόνον τήν Μουσική Κατηγορία και γι´αυτούς ενδιαφέρομαι..
Αδιαφορώ γιά τον τυχαίο ''διάττοντα'' πού απλά θά μπεί μιά φορά γιά νά τήν ''πεί'' και νά τήν κάνει ...Είχαμε καί τέτοιους ολίγους και αυτοξεβράστηκαν..
Οσο γιά τήν οικονομική κρίση,μέ συγχωρείς,αλλά δέν πιστεύω ότι πρός τό παρόν ενώνει..
Θέλει ψωμί τό πράγμα γιά νά επέλθει η συλλογικότητα ,έστω και μέσω τής Τέχνης..
Βέβαια εδώ υπάρχουν τά υλικά γιά κάτι τέτοιο..
Προχωράτε...:worshippy::ernaehrung004:
Μήτσε συναισθηματικά είμαι μέ τόν Νίκο.
Καί χαίρομαι πού αντιδρά όπως τούγραψα και πιό πάνω..
Καί όντως η Τέχνη σέ δύσκολες εποχές είναι στοιχείο αναζωογονητικό και ελπιδοφόρο αλλά και δημιουργικό.
Βέβαια μιά Μουσική Κατηγορία ,έστω και υψηλού επιπέδου ενός διαδικτυακού Φορουμ στήν ουσία δέν παράγει η ίδια Τέχνη,αλλά μεταφέρει τά τής Τέχνης πού δημιουργούνται ''εκεί έξω'',είτε είναι τζαζιές,είτε κλασσικούρια,είτε ροκιές ή οποιοδήποτε άλλο ρεύμα υπάρχει..
Επομένως λοιπόν γιά νά μπορέσεις νά ''μεταφέρεις'' τά δρώμενα ,χρειάζεται νάχεις τό κουράγιο νά το κάνεις..
Παλιότερα αυτό γινόταν απ´τό περίσσεμα τού καθενός.
Τώρα θά πρέπει νά προκύψει από τό ''έλλειμμα''.
Είναι ένα στοίχημα δέν λέω ή καλύτερα μιά πρόκληση νά μπορέσουμε έστω και διαδικτυακά νά τό καταφέρουμε..
Κατ αρχήν αυτό το ''προχωράτε'' μπορεί να ακουστεί πολύ παραπλανητικό. Να σταθούμε πρέπει κι όχι να προχωρήσουμε. Βέβαια καταλαβαίνω πως το λες, οκ.
Συμφωνώ σε αυτό που λες για τις παρουσιάσεις. Και εκτιμώ που είσαι συνεπής. Όσο για τους καβγάδες θεωρώ ότι υποσκιάζουν την κατηγορία και ότι είναι λόγος για τον οποίο αποκλείνουμε. Όμως και πάλι προτιμώ να δω έναν καβγά και έναν προβληματισμό να αιωρείται μετέωρος παρά δείγματα βαρεμάρας. Και όταν λες ''σειρά σας'' ποιους συμπεριλαμβάνεις πέρα από εμένα?
Με κοινό παρονομαστή το κλιπ? Ε όχι ρε παιδιά. Το θεωρώ ισοπέδωση. Ειλικρινά κάθε άποψη σεβαστή και κάθε είδος μουσικής αλλά να προβάλονται με τρόπο που να μπορεί ο άλλος να επωφεληθεί. Είναι και θέμα του πόσο σέβεσαι αυτό που ανεβάζεις. Ακόμα και να μην μπορεί να περάσει ένα μικρό κείμενο κάποιου την ανάγκη να ψάξεις για κάτι, είναι από μόνο του κάτι. Κάτι μεγάλο.
Έτσι κι αλλιώς θέλει κάποια τέχνη για να μεταφέρεις την τέχνη. Έστω και την παραμικρή. Ακόμα και για να ανεβάζεις σωστά ένα κλιπ θέλει...μαγκιά. Αλλά είμαι ο μόνος που θεωρεί ότι υπαρξιακά ερωτήματα του στυλ ''υπάρχουν μεγάλες μπάντες σήμερα?'' είναι πολύ μικρότερα απ αυτά που τίθενται εδώ?Το γιατί δεν γράφουμε για κάτι τόσο σημαντικό για εμάς?Γιατί κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλο μας?Το γιατί τόσα γιατί?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.