Μουσικό PC

επειδη δεν εχω διαβασει ολο το νημα και δεν ξερω αν αναφερθηκε για μουσικη μητρικη
κατι απο την σειρα g1 sniper opamps αναβαθμησιμους θωρακισμενη alc επιχρυση usb ειδικα για εξοδο dac,υπαρχουν αρκετοι τυποι και καποιοι δεν εχουν ερθει στο Ελλαδα,ενα googlarisma και τα βρισκεις και απεξω.
http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/g1sniper_h6rev_10/overview/

Απάντηση: Re: Μουσικό PC

επειδη δεν εχω διαβασει ολο το νημα και δεν ξερω αν αναφερθηκε για μουσικη μητρικη
κατι απο την σειρα g1 sniper opamps αναβαθμησιμους θωρακισμενη alc επιχρυση usb ειδικα για εξοδο dac,υπαρχουν αρκετοι τυποι και καποιοι δεν εχουν ερθει στο Ελλαδα,ενα googlarisma και τα βρισκεις και απεξω.
http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/g1sniper_h6rev_10/overview/

Υπάρχει κι αυτή που έχουμε παρουσιάσει αρκετές φορές.
http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-h81amp-uprev_10/specs/

Δυστυχώς καμιά από αυτές δεν είναι mini ITX.

μινι κουτι gia htpc me fanless τα παντα ολα και μεσα σε ρακ αν εχω καταλαβει καλα το καλοκαιρι με hd αρχεια και καμια ταινια 1080 το παιρνεις στο χερι δεδομενου οτι δεν μπαινει ψυκτρα της προκοπης,και αντε μετα να τα βρεις με το καταστημα και τις εγγυησεις.
αν δεν θελει καποιος htpc παιρνει laptop,δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα,αλλη λυση ειναι μακ,αλλα.......
το μακbook θελει οπωσδηποτε βαση αερα γιατι ανεβαζει temp,και γενικα τα μακ ειναι καλα για ηχο,αλλα για ταινιες αστο καλυτερα.
αυτη παντως ειναι micro atx
http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/g1sniper_m5rev_10/overview/

Last edited:
Απάντηση: Re: Μουσικό PC

μινι κουτι gia htpc me fanless τα παντα ολα και μεσα σε ρακ αν εχω καταλαβει καλα το καλοκαιρι με hd αρχεια και καμια ταινια 1080 το παιρνεις στο χερι δεδομενου οτι δεν μπαινει ψυκτρα της προκοπης,και αντε μετα να τα βρεις με το καταστημα και τις εγγυησεις.
αν δεν θελει καποιος htpc παιρνει laptop,δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα,αλλη λυση ειναι μακ,αλλα.......
το μακbook θελει οπωσδηποτε βαση αερα γιατι ανεβαζει temp,και γενικα τα μακ ειναι καλα για ηχο,αλλα για ταινιες αστο καλυτερα.

Ούτε εγώ είμαι υπέρ του μινι κουτιού,(στο άλλο άκρο είμαι :flipout: ),αλλά αφού έτσι ξεκίνησε το νήμα,είπαμε να μην το μπλέξουμε...
Πάντως η μητρική που έβαλα έχει τα ίδια στο 1/4 της τιμής (80$) των sniper.(respect κατά τα άλλα,είμαι τιφόζι,το έχω ξαναπεί.)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Ούτε εγώ είμαι υπέρ του μινι κουτιού,(στο άλλο άκρο είμαι :flipout: ),αλλά αφού έτσι ξεκίνησε το νήμα,είπαμε να μην το μπλέξουμε...
Πάντως η μητρική που έβαλα έχει τα ίδια στο 1/4 της τιμής των sniper.(respect κατά τα άλλα,είμαι τιφόζι,το έχω ξαναπεί.)

αυτη η τελευταια που εβαλα στο σκρουτζ κανει 196 αλλα απεξω οταν το εψαχνα καποτε την ειχα βρει 130,γενικα στο htpc μπορεις να συμπιεσεις κοστος,δεν χρειαζεται πολυ μνημη ουτε επιδοσεων,το ιδιο και σε καρτα και cpu επισης μπορεις να βαλεις haswell που εχει κυκλωμα γραφικων σκληρους δεν χρειαζεται ssd εκτος και αν εισαι παιχνιδας,ενας green kai eisai ok.
Σας μιλαω εκ εμπειριας σε καθε δωματιο εχω πισι σχεδον και μακ και λαπτοπ,και ολα και ολοι οι συνδιασμοι εχουν δοκιμαστει απροβληματιστα με ηχο και ταινιες και σχετικα αθορυβα κατα περιπτωση,
ssd εχω στο καλο μου που ειναι top of technology και πανακριβο και ανοιγει σε δευτερολεπτα και τρεχει τα games επισης σε δευτερολεπτα,στον ηχο παιζει το ιδιο με το htpc που ειναι 3 γενιες πισω σε ολα

Λοιπόν επειδή το σωκαγόρι είναι επίμονο, για το 0,00...% των μουσικών επιλογών μας, κατα κανόνα βέβαια
(δηλ για την περίπτωση που βρούμε τη μουσική μας σε dsd και έχουμε dac που δεν δέχεται dsd και παίζουμε με jriver και και και ...)

Δοκίμασα στο mac mini (win7 32bit/ssd/i7/ati6630) -> jriver 18 -> dsd clapton slowhand sacd/dsd -> cm6631 usb -> i2s -> mambo v1 / ess9023 και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

CLAPTON DSD1.jpg

Οι θερμοκρασίες και η λειτουργεία του ανεμιστήρα ήταν απολύτως σταθερές ενώ οι μετρήσεις του επεξεργαστή δεν ήταν σταθερές βέβαια, κυμαίνονταν έως 65% (κατά την ακρόαση τριών tracks).
Η ram έπαιζε απο 30-50% (με το προτεινόμενο buffering 100ms και παίζοντας απο τον ssd και όχι τη ram (το mac έχει 8GB RAM αλλά σε win7 32bit βλέπει τα 4 παρακάτι... αυτό για να μην φοβηθεί κάποιος τη ram)

Απο θόρυβο το ανεμιστηράκι πλέον ακούγεται στο ένα μέτρο αλλά όχι στην θέση ακρόασης 2,5 απο το mac. Eπίσης ο θόρυβος του περιβάλοντος ήταν σίγουρα πάνω απο 40db με την οικογένεια στο πόδι αλλά όχι στο ίδιο δωμάτιο.

Άλλον ένα ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το extra load που πήρε η gpu (ati 6630) της ανέβασε αρκετά την θερμοκρασία, πράγμα, όμως μάλλον αναμενόμενο γιατί δεν είναι κάποια καινούρια δυνατή κάρτα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι με μια έξτρα καλή κάρτα μπορούμε να έχουμε ένα έξτρα χέρι επεξεργασίας ακόμα και για τέτοιoυ είδους αρχεία και την επιθυμητή επεξεργασία τους.

Aυτά!

ps στη συνέχεια είχαμε το καθιερωμένο τηλεψιλοκοκο, όπου μου εγγυήθηκε ότι με ένα χιλιάρικο pc θα έχω εγγυημένα σωστή/ψυχρή/αθόρυβη αναπαραγωγή απο κουτί σε μέγεθος audio συσκευής μέχρι να βγει κάποια νέα μόδα και να χρειαστεί αναβάθμιση :flipout:

Last edited:
Νίκο άσε το Σωκνταμαρόπαιδο να παιδεύεται και φχαριστήσου το plug' n' play mac σου...
:flipout:

Θύμισέ μου για ποιό λόγο όμως δεν παίζεις από OSX & A+ ?

Αμ να τον ακούτε τον παππού...
Κι ακόμα έχουμε Άνοιξη,αν είχε πιάσει καλοκαίρι...εκείνα τα 77άρια θα ήταν καλή ανάμνηση...

Ξαναλέω βέβαια για πολλοστή φορά πως μιλάμε για extreme κατάσταση αναπαραγωγής και ψειρίζουμε την μαϊμού.
Όμως οφείλουμε να το πούμε,γιατί αν κάποιος στήνει τώρα καλό είναι να ξέρει τα πάντα.

...και το χιλιάρικο που λέει ο Νίκος είναι σύμφωνα με τις δικές του χαιένταδες ανάγκες,με linear τροφοδοτικά εργαστηρίου,με χοντρά κουτιά,κλπ..
(Και κατά τα άλλα είμαι εγώ ο υπερβολικός...:flipout: )

Νίκο άσε το Σωκνταμαρόπαιδο να παιδεύεται και φχαριστήσου το plug' n' play mac σου...
Θύμισέ μου για ποιό λόγο όμως δεν παίζεις από OSX & A+ ?

Kαι απο τα δύο παίζω, απλά επειδή στο os είμαι νέος χρησιμοποιώ την win έκδοση του jriver.

Έχω σκοπό να δω και άλλα προγράμματα, απ'ότι είδα παιζει πλέον και φουμπαρ για os, θέλω να δω και αμαρα...
πάω πολύ αργά γιατί δεν υπάρχει χρόνος, αλλα και για να αφομοιώνω τα βασικά (δεν το έχω γενικώς...)

το σωκνταμαρόπαιδο όταν μιλάει για ψύκτρες και ανεμιστήρες πετάει φωτιές... όταν σου πιάσει κουβέντα άλλαξε διακριτικά θέμα :flipout:

Last edited:
Αμ να τον ακούτε τον παππού...
Κι ακόμα έχουμε Άνοιξη,αν είχε πιάσει καλοκαίρι...εκείνα τα 77άρια θα ήταν καλή ανάμνηση...

Ξαναλέω βέβαια για πολλοστή φορά πως μιλάμε για extreme κατάσταση αναπαραγωγής και ψειρίζουμε την μαϊμού.
Όμως οφείλουμε να το πούμε,γιατί αν κάποιος στήνει τώρα καλό είναι να ξέρει τα πάντα.

...και το χιλιάρικο που λέει ο Νίκος είναι σύμφωνα με τις δικές του χαιένταδες ανάγκες,με linear τροφοδοτικά εργαστηρίου,με χοντρά κουτιά,κλπ..
(Και κατά τα άλλα είμαι εγώ ο υπερβολικός...:flipout: )

Όχι βρε δεν είσαι υπερβολικός... αλλίμονο.

απλά έχεις βάλει 9 ανεμιστήρες μέσα σε κουτί 90 λίτρων και ενίοτε κρεμάς και τη μπουγάδα σου στο στεγνωτήριο για να ακούς μουσική.

Που το βλέπεις το παράξενο? :Banane0:

:flipout::ernaehrung004:

Όχι βρε δεν είσαι υπερβολικός... αλλίμονο.

απλά έχεις βάλει 9 ανεμιστήρες μέσα σε κουτί 90 λίτρων και ενίοτε κρεμάς και τη μπουγάδα σου στο στεγνωτήριο για να ακούς μουσική.

Που το βλέπεις το παράξενο? :Banane0:

:flipout::ernaehrung004:

Ναι αλλά κοίτα....

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

9 μεν,70 λίτρα (ηχομονωμένα) αλλά οι 6 λειτουργούν [όταν θυμούνται αφού οι θερμοκρασίες μέσα είναι μικρότερες από τις έξω] και σχετικά αθόρυβα.

Βεβαίως κατά την εκκίνηση που δουλεύουν όλοι στο φουλ κι ανάποδα για να διώξουν την σκόνη προσδενόμαστε για απογείωση :flipout:

Σωκ είναι εντυπωσικό το πόσο χαμηλά κρατιούνται οι θερμοκρασίες και ότι ο λόγος (οι πολλοί ανεμιστήρες) δεν δημιουργούν πρόβλημα θορύβου.

Aπο εκεί και πέρα είναι extreme φιλαράκι όλα αυτά (προφανώς το χρησιμοποιείς και σαν gamer)

H σύνθεση που συζητήσαμε τηλεφωνικώς είναι προτιμότερη, τουλάχιστον για το θέμα του νήματος.

(βάλτην βρε, χωρίς κουτί κα τροφοδοτικό,,,μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί)

Σωκ είναι εντυπωσικό το πόσο χαμηλά κρατιούνται οι θερμοκρασίες και ότι ο λόγος (οι πολλοί ανεμιστήρες) δεν δημιουργούν πρόβλημα θορύβου.

Aπο εκεί και πέρα είναι extreme φιλαράκι όλα αυτά (προφανώς το χρησιμοποιείς και σαν gamer)

H σύνθεση που συζητήσαμε τηλεφωνικώς είναι προτιμότερη, τουλάχιστον για το θέμα του νήματος.

(βάλτην βρε, χωρίς κουτί κα τροφοδοτικό,,,μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί)
Πολλοί μεν,μεγάλοι και σε χαμηλές στροφές δε.
Γι´αυτό.Βεβαίως δεν θα του έδινα βραβείο ησυχίας και πολύ σωστά είπες πως ο σκοπός του είναι άλλος.
Εκεί όμως που ενδιαφέρει και το θέμα,στον επεξεργαστή,η υδρόψυξη κάνει πολύ,καλή κι αθόρυβη δουλειά και δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα fans.

Την σύνθεση λίγο-πολύ την έχουμε βάλει.
Αυτό που αλλάζει σε αυτό που ζητάς εσύ,είναι το μεγαλύτερο κι ακριβότερο κουτί,ο λίγο μεγαλύτερος επεξεργαστής και το γραμμικό τροφοδοτικό,γι´αυτό και το επιπλέον τετρακοσάρι.
Φυσικά θέλει και λίγη diy δουλειά για να προσαρμοστούν τα κατάλληλα βύσματα στο τροφοδοτικό.
Τα υπόλοιπα παραμένουν όπως τα είχε συνοψίσει ο Dr.

Last edited:
Λέω την σύνθεση με i5 / ψυκτρα και την Η81 που χωράνε σε desktop κουτι.
Όντως άσε έξω το κουτί και το τροφοδοτικό γιατί μπλέκει πάρα πολύ το πράγμα.

Μητρική:Gigabyte Gah81 AMP-UP. ~ 80$

Επεξεργαστής:Intel Core i5-4570 ~ 180 ευρώ.

Μνήμη:8Gb 40-80 ευρώ,αναλόγως.

Τροφοδοτικό όπως του Dr,120 ευρώ.

Κουτί:LIAN LI PC-C32 ~140 ευρώ.

CPU cooler 40-80 ευρώ.

Transcend SSD 128 sata3 ....75 ευρω

Ποντίκια,RC,κλπ ~20-60 ευρώ

695-815 ευρώ σύνολο.

Αρκετά,αλλά όχι πολύ επάνω από την προηγούμενη πρόταση,με μεγαλύτερο κουτί,μητρική και επεξεργαστή φυσικά και με τα πάντα υπό αίρεση κι ανάλογα τις ανάγκες μας.

Re: Απάντηση: Μουσικό PC

Δοκίμασα στο mac mini (win7 32bit/ssd/i7/ati6630) -> jriver 18 -> dsd clapton slowhand sacd/dsd -> cm6631 usb -> i2s -> mambo v1 / ess9023 και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
δηλαδη ρε Νικο εχεις μακ μινι και τουχεις βαλει τα win 7,αν ετσι ειναι λογικο να ψηνεις καφε,μονο το aero ενεργο κλαφτα.
παντως το αντιθετο κανουν πολλοι και οχι αυτο.
Μην παιδευεσαι βαλε τα δικα του και αφεσου το amarra kai A+ ειναι καλυτερα και ελαφροτερα μαζι με mav.
Oι players κανουν την διαφορα και οχι η πλατφορμα ή το (hard ,σε καποιες περιπτωσεις παιζει ρολο αλλα οχι εδω).
Εννοω οτι τα μακ δεν ειναι και κατι καταπληκτικο σε hard

Ναι αλλά κοίτα....

9 μεν,70 λίτρα (ηχομονωμένα) αλλά οι 6 λειτουργούν [όταν θυμούνται αφού οι θερμοκρασίες μέσα είναι μικρότερες από τις έξω] και σχετικά αθόρυβα.

Βεβαίως κατά την εκκίνηση που δουλεύουν όλοι στο φουλ κι ανάποδα για να διώξουν την σκόνη προσδενόμαστε για απογείωση :flipout:

δοκιμασε το real temp εχει διαφορες απο αυτα τα προγραμματα,δεν ειναι ακριβειας.
τρεξε το pcmark ή το cinebench me ταυτοχρονα ανοιχτο το real temp

Στην gamer κοινότητα,εκτιμούν πιο πολύ το HW μονιτορ.
Αλλλά έχω και το άλλο,για Back-up.

Με τον υπολογιστή να τρέχει 8 ώρες (πριν 7),τι σου λέει;
(Στα bench μην νομίζεις πως ανεβαίνει τραγικά,άλλωστε όλες οι εξοικονομήσεις είναι off και το έχω να λειτουργεί σταθερά στo stock ρολόι.)

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

ο αδερφός μου ειναι gamer και έφτιαξε ενα pc τουμπανο...
το έβαλα να παίξει μέσο usb με το μαμπο v3
τι να λέμε.... η το λαπτοπ μου έχει πρόβλημα η η διάφορες ειναι πολύ μεγαλες...
το pc ειναι αυτο (εγω δεν εχω ιδεα απο pc)

Corsair Graphite 600T Midi Tower no PSU Silver

Asrock Socket 1150 Z87 Extreme6 2GLan Audio Raid

Intel Core i7 4770K 3.5 GHz Quad Core Socket 1150 84W Box

Samsung 128GB 840 Pro Series MZ-7PD128BW Solid State Drive SATA III SSD 2.5''

G.Skill Trident X 16GB DDR3 Non ECC CL9 2133MHz (F3-2133C9D-16GTX) (Kit 2 x 8192)

ATI Radeon R9 290 Tri-X 4GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire)

Asus DVD±RW DRW-24F1ST Dual Layer SATA Black Bulk

Corsair Power Supply 860W ATX 24 pin AXi CP-9020037-EU Active-PFC Retail

Στην gamer κοινότητα,εκτιμούν πιο πολύ το HW μονιτορ.
Αλλλά έχω και το άλλο,για Back-up.

Με τον υπολογιστή να τρέχει 8 ώρες (πριν 7),τι σου λέει;
(Στα bench μην νομίζεις πως ανεβαίνει τραγικά,άλλωστε όλες οι εξοικονομήσεις είναι off και το έχω να λειτουργεί σταθερά στo stock ρολόι.)
δεν εχει σημασια ποσες ωρες ειναι ανοικτο και τι ειχες τρεξει οταν εχεις καλη ψυξη επανερχεται γρηγορα,γιαυτο σου ειπα τρεχτο ταυτοχρονα με την βαρια εφαρμογη,
εγω για να σου δωσω παραδειγμα με τον 4770 χρονισμενο turbo στα 4300 me stock ψυκτρα και τρεχοντας stress test εχω περιπου 50-60 C στα asus kai ta alla progs και με το real temp +7C-15C,μολις τα κλεινω μεσα σε δευτερολεπτα ερχεται στους 38-42

το JRIVER 90% cpu?

Last edited: