Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσικό PC
Ναι,αλλά όταν μιλάμε για κάτι όπως αυτό που άκουσα στην δική μου περίπτωση;
Όλα ίδια και το μόνο που αλλάζει είναι μια αύξηση 15% στην ταχύτητα και επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή;
(Τα έχω αποθηκεύσει σε προφίλ,σε δοκιμή η αλλαγή είναι πολύ εύκολη.)
Ξαναλέω,δεν μιλάμε για διαφορές που σκοτώνουν,λίγα πράγματα,αλλά αν ξέρεις το σύστημα σου τις ακούς.
Σωκ σωστά τα λες (λογικά, γιατί δεν είμαι γνώστης).
ΑΒ όμως πως έκανες? Άκουσα πριν 5 λεπτά και ξαναάκουσα τώρα, για τόσο μικρές διαφορές, δεν υπάρχει για μένα. Θέλει real time AB imo.
Εκτός αν εμφανίστηκαν νέα όργανα στο άκουσμα οπότε πάσο.
+++
Παρεμπιπτόντως στη πρόσφατη αλλαγή που έκανα στο work station απο ΧP σε win7 64bit, έχω την αίσθηση ότι ακούω και πιο καλά και πιο δυνατά!!!
Eβαλα και λίγο μνήμη (απο 1,5 σε 3,5) + ssd.
player o VLC με τις ίδιες / βασικές παραμέτρους! (χωρίς να παίρνω όρκο αλλά λίγες είναι δε πιστεύω να έχει γίνει λάθος...)
Άντε να ακουστεί διαφορετικά μιας και η αναβάθμιση περιλάμβανε βασικά πράγματα (μνήμη-ssd)... αλλά πιο δυνατά???? Πως?
Είπα η ιδέα μου είναι και πάμε παρακάτω...
Σίγουρα ένα "τούμπανο" όπως λες και συ σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, αλλά αν πάμε στα επι μέρους, προσωπικά αν χρησιμοποιούσα κάποιο desktop pc για μουσική, χίλιες φορές θα προτιμούσα να χρησιμοποιώ την on board κάρτα γραφικών από μια εξωτερική. Μιά κάρτα λιγότερη.
Επισης αδνυατώ να σκεφτώ τι μπορεί να αλλάξει με την περίσσεια σε RAM. Αυτή τη στιγμή στο udoo η χρήση ram είναι 45mb/871mb= περίπου 5%. Τι θα άλλαζε αν ήταν πχ στο 1%;;
Θέλω πάντα να αφήνω ενδεχόμενα του να σκέφτομαι πχ λάθος, ή ακόμα να μην έχουμε τη γνώση για να κατανοήσουμε μερικά πράγματα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι απλά έχουμε μεταφερει στο pc audio τις "ασθένειες" από το παραδοσιακό hifi/hi end.
Τους ίδιους προβληματισμούς έχουμε :ernaehrung004:
Ισχύ που χρειαζόμαστε κυρίως?
Το λειτουργικό τρέχει εγγυημένα, το ίδιο και ο player σωστά?
Με τα λίγα που ξέρω με το που παταμε κλικ να παίξει το κομμάτι γίνεται decoding, σωστά?
μετά μπαφεριάζει (άλλος στη ram άλλος στο δίσκο) σωστά?
μετά φεύγουν data στη usb. Παραλαμβάνει και στέλνει τα πακέτα στο dac. Σωστά?
τι διάλο να παθαίνει το ρεύμα, αν όπως λες, κάνω βουτιά στον σαρωνικό ή αν κάνω στον ατλαντικό???
δηλαδή υπάρχουν τέτοιες αυξομειώσεις που επηρεάζουν τα 1 και 0 ???
Απλούστευση, μπορεί και λάθος συλογισμός,,, αλλα δεν μπορώ να πάω παραμέσα, δεν γνωρίζω.