Μουσικό PC

Επίσης προσοχή θέλει στο ap-linux η χρήση του pulseaudio. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κάνει τα πάντα resample και το bit perfectness να πάει περίπατο.

Επίσης προσοχή θέλει στο ap-linux η χρήση του pulseaudio. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κάνει τα πάντα resample και το bit perfectness να πάει περίπατο.

Θεωρητικά μπορείς να παίξεις με pulse / jack ή και χωρίς απευθείας με alsa ή και με mpd
Βασικά το παίζουν πολύ–εργαλείο
Σε κάθε περίπτωση τη γραμμή εντολών δε τη γλυτώνεις ούτε με το AP-linux εάν πας να το πειράξεις
Παρά το γραφικό περιβάλλον και τα διάφορα bells and whistles

Η μινιμαλ εκδώσεις (σαν τη δική σου :grinning-smiley-043 ), που προορίζονται για headless χρήση άνευ οθόνης, τουλάχιστο το παραδέχονται εξ αρχής ότι ο χρήστης θα χρειαστεί σε κάποια στιγμή να γράψει και μια γραμμή εντολής, εάν θέλει να κάνει κάτι παραπάνω.
Εύκολο είναι στην τελική, θα βρείτε αρίστου επιπέδου βοήθεια&υποστήριξη από την κοινότητα του Linux
είτε πρόκειται για το παλιό σας το PC, ή για λιλιπούτειο πάμφθηνο arm-based τύποy rPi, ή και για μικρά htpc-alike συστήματα.

έχει μια λογική ( το linux) ότι είναι σαν λειτουργικό (αυτά που προρίζονται για μουσική) πιο κοντά σε αυτό που παλεύουν να κάνουν οι άλλοι,

δηλαδή ένα λειτουργικό γραμμένο απλά για να είναι ο player και να μην κάνει τίποτε άλλο σχεδόν

στα windows και στο osx , υπάρχουν χίλια-δυο tweaks για να γίνει το λειτουργικό ελαφρύτερο και να σταματήσουν άσχετες διεργασίες, αλλά δεν κόβουν και πολλά τελικά

το έχω δει στο δικό μου παλιό netbbok, με linux mint η παλιά μπαταρία κρατάει γύρω στην ώρα,

ενώ παίζοντας ο mpd και τροφοδοτώντας παράλληλα και το hiface2 κρατάει άνετα ένα 5ωρο, το ανεμιστηράκι δεν ξεκινάει σχεδόν ποτέ (και πως να ξεκινήσει με cpu usage που κυμαίνεται από 0 έως 1% το πολύ)

Kiriak, πολλές φορές ξεχνάω να σε ευχαριστήσω για τη μόνιμη ενημέρωση που μας κάνεις και για τα δικά σου πειράματα!

TNX for
Long term stats / long term review / long term feedback :worshippy:

Και μην μου πεις αγαπητε ,οτι δεν εχει διαφορα ο wmp απο τον foobar.
Ναι εκεί έχει, αλλά ακούτε διαφορές ανάμεσα σε WASAPI και ASIO στο foobar; Εγώ χρησιμοποιώ ό,τι υποστηρίζει καλύτερα το DAC (ASIO για το Teac, WASAPI για το Hegel).

Και οι θερμοκρασίες,κλπ.που υποσχέθηκα.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Φυσικά όλα αυτά δεν λένε τίποτα και υπάρχει και μια άποψη για τον καθένα μας όταν δεν υπάρχει τεχνική ακλόνητη εξήγηση.
Αλλά δεν κάνει κακό το να το ψάχνουμε.
(Ειδικά αν ακούγεται καλύτερα :musicus: :flipout: )

Kiriak, πολλές φορές ξεχνάω να σε ευχαριστήσω για τη μόνιμη ενημέρωση που μας κάνεις και για τα δικά σου πειράματα!

TNX for
Long term stats / long term review / long term feedback :worshippy:

ευχαριστώ, να'σαι καλά!
αλλά δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο,
απλά τον ενθουσιασμό μου προσπαθώ να μοιραστώ με το συγκεκριμένο, όταν το είχα πρωτοξεκινήσει είχα πάθει πλάκα, ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα και απίστευτα εύκολο ακόμη και για έναν άσχετο σαν και μένα.

Kiriak εγώ και συ κρατάμε Θερμοπύλες με τον mpd! Κάτι κάνουμε λάθος όμως και δεν 'ψήνουμε' τον κόσμο να μας ακολουθήσει :-D

Εγώ θέλω λίνουξ και δε ξέρω πως να το κάνω... άκοπα.

Δεν θέλω να (ξανα)πρήξω και κάποιον διαχειριστή, ονόματα δε λέμε.
:)

Kiriak εγώ και συ κρατάμε Θερμοπύλες με τον mpd! Κάτι κάνουμε λάθος όμως και δεν 'ψήνουμε' τον κόσμο να μας ακολουθήσει :-D

νομίζω ο κόσμος "ψήνεται" ευκολότερα αν υπάρχουν "bells and whistles"

Εγώ θέλω λίνουξ και δε ξέρω πως να το κάνω... άκοπα.

Δεν θέλω να (ξανα)πρήξω και κάποιον διαχειριστή, ονόματα δε λέμε.
:)

άκοπα και γρήγορα και χωρίς να πειράξεις τίποτα στον υπολογιστή σου,
υπάρχει λύση

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

Ναι εκεί έχει, αλλά ακούτε διαφορές ανάμεσα σε WASAPI και ASIO στο foobar; Εγώ χρησιμοποιώ ό,τι υποστηρίζει καλύτερα το DAC (ASIO για το Teac, WASAPI για το Hegel).

Εγώ να το πω αλλιώς
Ευτυχώς δεν υπάρχουν διαφορές

Γενικά το wasapi από την εποχή που βγήκε (vista) μας έχει δώσεις ένα καθαρό μονοπάτι ήχου που δεν είχαμε παλιότερα.
Οι ASIO δεν είναι απαραίτητο και εάν δεν είναι και καλογραμμένος ο ASIO driver μπορούν να δημιουργηθούν και προβλήματα.
Θεωρητικά είναι και τα δύο ‛ισάξια’ μονοπάτια
Από εκεί και περά ίσως σε λίγες περιπτώσεις επαγγελματικών καρτών το ASIO να δίνει κάτι, αλλά θα είναι ειδική περίπτωση εξοπλισμού/εταιρίας/features κ.ο.κ.
Στα συνηθισμένα Usb dac που παίζουμε οι περισσότεροι το wasapi είναι το προτιμότερο 'γρήγορο & απλό' μονοπάτι.

Mμμμ...αν σου πω οτι δεν το εχω κανει ποτε το τεστ????
Οταν εχει asio παιζω με asio,οταν δεν εχει με wasapi.
Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι, το πιο σιγουρο προγραμμα αναπαραγωγης ειναι το ds.
Και με wasapi και με asio ειχα διαφορα προβληματα.....με ds ποτε....ασχετα βεβαια με το γεγονος οτι οταν δουλευουν σωστα ολα ,wasapi και asio ειναι μακραν πιο καλοηχα.

παιδες ap-linux. Κατ εμε το hardware περναει σε δευτερη μοιρα
και βαλτε ακομα και netbook (v2.1 μόνο). To περασα το σ/κ και χαζεψα
εχει πολυ ψωμι
http://www.ap-linux.com/

edit -
παιζοντας με distro κατεληξα σε lubuntu, ωραιοτατο και με audacious παιζει εξαιρετικα
και χωρις προβληματα με το config του netbook,το linux mint ειχε θεματακια..

Απάντηση: Re: Μουσικό PC

edit -
παιζοντας με distro κατεληξα σε lubuntu, ωραιοτατο και με audacious παιζει εξαιρετικα
και χωρις προβληματα με το config του netbook,το linux mint ειχε θεματακια..

Δοκίμασες να παίξεις με fluxbox;
Κατέβασε το και εγκατέστησε το στο lubuntu,αποσυνδέσου από το account σου και συνδέσου στο fluxbox και παίξε.
(Τα πάντα με δεξί κλικ και επιλογή,προϊστορικό περιβάλλον.)

Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Καλη ιδεα, δεν το σκεφτηκα!
και το ap-linux σε fluxbox δεν παιζει?

Στο fluxbox παίζει,ναι.
(Και περιμένουμε εντυπώσεις στο νήμα του AP-Linux.)

Ψάχνοντας λιγάκι για κάποιον φίλο που θέλει να στήσει έπεσα στην παρακάτω μητρική που θεωρώ εξαιρετική για τον σκοπό που την θέλουμε.
Είναι κανονική ATX σε μέγεθος βέβαια,οπότε δεν κάνει για κάποιον που θέλει κάτι mini,εξηγούμαι.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της θα βρείτε κάποια που μας ενδιαφέρουν αρκετά.

Gigabyte-GA-Z97MX

10572_big.jpg

Supports 4th and 5th Generation Intel® Core™ processors
Creative SoundBlaster X-Fi MB3 gaming audio suite
AMP-UP Audio technology with exclusive Upgradable OP-AMP
Audio Noise Guard with LED path lighting
Quad DAC-UP USB ports
Gold plated display and audio ports
High end Nichicon audio capacitors
Realtek ALC1150 115dB SNR HD Audio with Built-in rear audio amplifier
Killer™ E2200 gaming networking
Extreme multi graphics support
SATA Express support for 10 Gb/s data transfer
M.2 for SSDs drives with up to 10 Gb/s data transfer
Long lifespan Durable Solid caps

Η μόνη σύνδεση που φαινομενικά λείπει είναι η spdif για την οποία όμως έχει header εσωτερικά από το οποίο με ελάχιστο κόστος και απλώς με την αγορά ενός bracket με rca ή bnc connector βγάζουμε spdif coaxial σε 2 λεπτά.

Τα φωτισμένα led είναι λίγο καγκουρια, αλλά έχουν την πλάκα τους
mb-news-0522-11.jpg

Πάντως η SoundBlaster δε νομίζω ότι μας ενδιαφέρει και πολύ
Περισσότερο τα φίλτρα στα Usb, που από την άλλη μπορεί και αυτά να μην κάνουν ιδιαίτερη διαφορά ανάλογα με το dac σας.
Με αντίστοιχη gigabyte δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα ιδιαίτερη διαφορά στο δικό μου σύστημα, από την άλλη οι μικρές βελτιώσεις στρα Usb , για όποιον είναι και λίγο DIYer είναι χρήσιμες για την προστασία τους εξοπλισμού μας τουλάχιστον.

Γενικά πρώτα από όλα διαλέγουμε motherboard ανάλογα με τις απαιτήσεις μας για τον επόμενο υπολογιστή μας, αρχιτεκτονική, μέγεθος ATX / ITX , διαθέσιμες εσωτερικές θύρες επέκτασης κ.ο.κ. Και στο τέλος κοιτάμε για τα παραπάνω χαρακτηριστικά που είναι Nice to have αλλά όχι ο κύριος λόγος επιλογής , κατά την άποψή μου.

Να ρωτήσω αν τα φίλτρα στις usb πόρτες γενικά έχουν να κάνουν με το φιλτράρισμα της τάσης που παρέχεται στην συνδεδεμένη συσκευή ή με τη καλύτερη λειτουργία της ίδιας της usb?

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η παραπάνω mobo ανήκει στην κατηγορία gaming?

Κι εγώ σε αυτά στάθηκα πιο πολύ,όχι στην ενσωματωμένη κάρτα.

Θεωρώ καλή την ξεχωριστή προστασία στα USB,την επιλογή για διακοπή της τροφοδοσίας σε περίπτωση ντακ με δικό του τροφοδοτικό,στον πολύ προσεγμένο σχεδιασμό με διαφορετικά layers για το κάθε κανάλι αλλά και μεταξύ ψηφιακού-αναλογικού,την προστασία από παρεμβολές και πολλά άλλα.

Την ερωτεύτηκα!:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω αν τα φίλτρα στις usb πόρτες γενικά έχουν να κάνουν με το φιλτράρισμα της τάσης που παρέχεται στην συνδεδεμένη συσκευή ή με τη καλύτερη λειτουργία της ίδιας της usb?

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η παραπάνω mobo ανήκει στην κατηγορία gaming?

Και με τα δύο.
Και φυσικά απευθύνεται και σε gamers.
Αλλά μαζί με τον βασιλικό...:flipout:

Και σε τιμή μη-hi-end,γύρω στα 150 ευρώ.