Μουσικό PC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Υπάρχει κάποιο free sample να μου δώσεις Link?

Μιχάλη μου,εδώ έχει τα πάντα όλα και τσεκαρισμένα.
Κατέβασε τα δυο συνολικά .zip και παίξε με την ψυχή σου!

Doc,μαζί γράφαμε!

@Tuxx Μιχαλη το DXD ειναι PCM με 24+/352+ και προφανώς ειναι πιο βαρυ αρα και πιο δυσκολο στην αναπαραγωγή απο το DSD. Ειναι κάποιοι που ακουνε τετοια αρχεια και δεν κανουν απλα δοκιμές. Οποτε μεχρι το 24/192 τα λινουξακια πανε μια χαρα, αν καποιος θελει τα super hi res μαλλον κοιταει για κατι πιο μεγάλο οπως ο Σπυρος πιο πανω.

Bγάζεις συμπέρασμα ενώ σου είπα ότι δεν έχω κάνει τεστ!

To παρακάτω:

Tο ακούω αυτή τη στιγμή από το Udoo σερβίροντάς το από USB stick.

Ορίστε το output με τη δειγματοληψία:

Code:
[root@archphile diafora]# cat /proc/asound/D20/pcm0p/sub0/hw_params 
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 352800 (352800/1)
period_size: 32768
buffer_size: 131072

Ορίστε και screenshot με τη χρήση CPU/RAM:

Re: Απάντηση: Μουσικό PC

Μιχάλη,32/384 δοκίμασες;
Με αυτό διαβάζω προβλήματα..

Udoo Quad/Archphile/9018K2M+XMOS/USB stick

Code:
[root@archphile ~]# cat /proc/asound/D20/pcm0p/sub0/hw_params 
rate: 384000 (384000/1)

Έπαιξε κανονικά και με το νόμο. Μέσω wifi κλάνει κανονικά βέβαια όπως και το προηγούμενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσικό PC

Udoo Quad/Archphile/9018K2M+XMOS/USB stick

Code:
[root@archphile ~]# cat /proc/asound/D20/pcm0p/sub0/hw_params 
Έπαιξε κανονικά και με το νόμο. Μέσω wifi κλάνει κανονικά βέβαια όπως και το προηγούμενο.

:a0210:

Θα τα επαναλάβω και με το Rpi αν και διατηρώ μεγάλη σιγουριά ότι θα παίξουν επίσης, απλά η CPU του Rpi θα είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό επί τοις %.

@Tuxx Μιχαλη το DXD ειναι PCM με 24+/352+ και προφανώς ειναι πιο βαρυ αρα και πιο δυσκολο στην αναπαραγωγή απο το DSD. Ειναι κάποιοι που ακουνε τετοια αρχεια και δεν κανουν απλα δοκιμές. Οποτε μεχρι το 24/192 τα λινουξακια πανε μια χαρα, αν καποιος θελει τα super hi res μαλλον κοιταει για κατι πιο μεγάλο οπως ο Σπυρος πιο πανω.

Απ' ότι βλέπεις παραπάνω ακόμα και να μην ανταπεξέλθει το Rpi, τα κατάφερε μια πλακέτα που κάνει 110 ευρώ. Τώρα όσο γι αυτούς που ακούνε 32/384 ή 24/352.8 συστηματικά, τι να πω. Επέλεξαν μοναχικό δρόμο και λογικά θα την έχουν βρει ήδη την άκρη τους.

Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Θα τα επαναλάβω και με το Rpi αν και διατηρώ μεγάλη σιγουριά ότι θα παίξουν επίσης, απλά η CPU του Rpi θα είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό επί τοις %.

Απ' ότι βλέπεις παραπάνω ακόμα και να μην ανταπεξέλθει το Rpi, τα κατάφερε μια πλακέτα που κάνει 110 ευρώ. Τώρα όσο γι αυτούς που ακούνε 32/384 ή 24/352.8 συστηματικά, τι να πω. Επέλεξαν μοναχικό δρόμο και λογικά θα την έχουν βρει ήδη την άκρη τους.

Α,τα παραπάνω είναι με το Udoo;
Δεν το είδα :grandpa:

Οκ,περιμένουμε και τις δοκιμές με Rpi.

Με τον δρόμο που έχουν πάρει τα hi-res Μιχάλη,μην είσαι καθόλου σίγουρος για μειοψηφίες.
Μειοψηφία είναι τα αληθινά hi-res.
Αλλά ότι κι αν λέμε,θα υπάρχει κόσμος που θα κατεβάζει ριπαρισμένο cd σε DXD ή τετραπλό DSD.
Περί ορέξεως...

Aυτό που λες Σωκράτη αν γίνει, θα γίνει σε χρόνια από τώρα. Επίσκεψη στους γνωστότερους..."Θείους από την Αμερική" οι οποίοι μέχρι τώρα καλώς οι κακώς δείχνουν το δρόμο για τα επικρατούντα formats θα αποδείξει ότι το 2014 τα DSD/DXD είναι εξωτικά formats που απευθύνονται σε πραγματικά λίγους. Αυτοί οι λίγοι και το σωστό Dac έχουν και το κατάλληλο hardware/software που θα τους εξασφαλίσει την απρόσκοπτη αναπαραγωγή. Σίγουρα δεν περιμένουν εμένα να τους πω να πάρουν ένα Rpi :D

Αν αφήσουμε στην ακρη το wifi αυτο που περιγράφεις Μιχαλη εχει πολυ ενδιαφέρον. Παρα πολυ. Περιμενω να διαβασω τα αποτελεσματα μολις ολοκληρώσεις τις δοκιμες.

Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οποιαδήποτε δοκιμή έχουμε κάνει με DSD και MPD είναι με αναπαραγωγή μέσω DoP (dsd_usb "yes"). Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες μια που λόγω κάκιστου documentation δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την native αναπαραγωγή.

Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οποιαδήποτε δοκιμή έχουμε κάνει με DSD και MPD είναι με αναπαραγωγή μέσω DoP. Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες μια που λόγω κάκιστου documentation δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την native αναπαραγωγή.

Για το Dop μην ανησυχείς,τα πιο πολλά dac έτσι τα παίζουν.
Μόνο αυτά που διαθέτουν Asio 2.2 drivers παίζουν native DSD.

Οπότε αν παίζει έτσι είσαι μια χαρά.

Σε συνέχεια για τις μειοψηφίες,υπάρχουν φίλοι για παράδειγμα που μου λένε πως παίζουν τα πάντα σε υπερδειγματοληψία 32/384 στο Jriver και το αποτέλεσμα τους αρέσει.
Υπάρχει λογική;
Όχι φυσικά.Και φυσικά διαφωνώ για την σπατάλη πόρων.

Αφού όμως η δυνατότητα τους δημιουργεί την ψυχολογία να ακούν καλύτερα,πολύ καλά κάνουν.
Λες και είναι η μόνη περίπτωση στο audio;

Γι' αυτό σου λέω,περί ορέξεως...

Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οποιαδήποτε δοκιμή έχουμε κάνει με DSD και MPD είναι με αναπαραγωγή μέσω DoP. Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες μια που λόγω κάκιστου documentation δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την native αναπαραγωγή.

DoP = native στην ουσία

DSD over PCM

Μιας και είχαμε χρόνια έτοιμο το κανάλι και την προδιαγραφή για τη μεταφορά PCM, μέσω spdif, usbaudio etc.
Πάνω από αυτό το κανάλι
Περνάμε την πληροφορία του DSD

http://www.positive-feedback.com/Issue60/dsd_usb.htm

Βάζεις ένα flag απλά και , πακετάρεις το DSD σε ‛κουτάκια‛ που χρησιμοποιήσαμε για PCM.
Εφόσον το interface και dac σου καταλαβαίνουν το DoP flag Και τι να κάνουν , τότε ανασυνθέτουν από τα πακέτα την αρχική πληροφορία και την παίζουν. (εάν δεν καταλαβαίνει θα ακούτε θορύβους και βόμβους)
Στην ουσία το ίδιο κάνουμε και για DTS και άλλα που περνάμε από ‛προϋπάρχουσα’ κανάλια.

Η άλλη εναλλακτική είναι να μετατρέψει το DSD σε PCM, κάτι που είναι απολεστικό. Υπάρχουν real-time αλγόριθμοι για DSD to PCM conversion, που τρέχουν On the fly (και σε mpd, και σε foobar) , αλλά υπάρχουν και πιο περίπλοκοι αλγόριθμοι λ.χ. από τη Weiss που είναι πολύ βαριοί για να τρέξουν realtime, και άρα θέλουν χρόνο για μετατροπές πριν κάνουμε κάτι.

Το DoP δηλαδή στόχο έχει να μεταφέρει την πληροφορία ατόφια, και δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε άλλο απολεστικό DSD to PCM conversion.

Re: Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Σε συνέχεια για τις μειοψηφίες,υπάρχουν φίλοι για παράδειγμα που μου λένε πως παίζουν τα πάντα σε υπερδειγματοληψία 32/384 στο Jriver και το αποτέλεσμα τους αρέσει.
Υπάρχει λογική;
Όχι φυσικά.Και φυσικά διαφωνώ για την σπατάλη πόρων.

Λοιπόν, μια που ανέφερες και αυτό, δες το παραπάνω σενάριο πως συμπεριφέρεται στο Udoo Quad:

Configuration

Code:
samplerate_converter "soxr very high"

Code:
audio_output {
enabled         "yes"
type            "alsa"
name            "MY DAC"
device          "hw:0,0"
format          "384000:32:2"
auto_resample   "no"
auto_channels   "no"
auto_format     "no"
dsd_usb         "yes"
}

Εν ολίγοις, επιβάλλω resample τα πάντα σε 32/384 χρησιμοποιώντας sox στο υψηλότερο quality που δίνει και βάζω να παίξει flac 16/44.1:

Output κατά την αναπαραγωγή:

Code:
[root@archphile ~]# cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params 

Χρήση CPU/RAM:

Με λίγα λόγια resample σε 32/384 και το Udoo quad ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΧΡΙΣΤΟ.

Πρέπει να μαζέψουμε μια σειρά από τεστς σαν αυτά, ώστε να λυθούν όλες οι απορίες για το τι μπορούν να κάνουν τα embedded που χρησιμοποιώ.

Last edited:

Αλλά βάλε κάτι παραπάνω βρε συ για ένα καλύτερο τροφοδοτικό,και πιο ήσυχο θα είναι και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...

Δώσε μου συγκεκριμένο παράδειγμα ... αν μπορείς πχ. από αυτά που έχει το eshop.gr .... δεν πολυκατέχω ώστε να διαβάζω τα λινκς που πχ. μου έδωσε ο Τάσος ... εδώ δεν ήξερα για τα dbc ή τα άλλα πως τα είπε ...

...
Μόνο αυτά που διαθέτουν Asio 2.2 drivers παίζουν native DSD.
...

Sokmav, το ASIO είναι ένα windows only μονοπάτι.
Στη ουσία παρέχει ευκολίες για τα DAW, ώστε να μην χρειάζεται να ξαναγράφουν κώδικα κάθε φορά που η MS κυκλοφορεί καινούρια windows.
Από κάτω πάλι DoP θα βρεις.

Σε mac, linux etc. δεν υπάρχει ASIO και δεν μας λείπει τίποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Δώσε μου συγκεκριμένο παράδειγμα ... αν μπορείς πχ. από αυτά που έχει το eshop.gr .... δεν πολυκατέχω ώστε να διαβάζω τα λινκς που πχ. μου έδωσε ο Τάσος ... εδώ δεν ήξερα για τα dbc ή τα άλλα πως τα είπε ...
Εδώ,αλλά δεν το έχει το e-shop.

0db και σκυλί,έτσι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σπύρο, πιστεύω ότι μ' αυτό είσαι future-proof (προσοχή: δεν το έχει το e-shop): :)

http://www.teradak.com/products/55.html

Σταύρο,όσο κι αν σου φανεί παράξενο,τα 25 κιλά αυτού που έβαλες,τον δικό μου υπολογιστή δεν θα μπορούσαν να τον κουνήσουν αν διαβάζω σωστά τα ρεύματα που δίνουν οι γραμμές.

αυτό με τα seasonic που πρέπει να τοποθετούνται με συγκεκριμένη φορά λόγω της ανυπαρξίας ανεμιστήρα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψην αφού περιορίζει πάρα μα πάααρα πολύ τα πιθανά κουτιά. Βασικά έχω βρεί μόνο micro atx - atx συμβατικής σχεδίασης που να βολεύουν.

Σπύρο, πιστεύω ότι μ' αυτό είσαι future-proof (προσοχή: δεν το έχει το e-shop): :)

http://www.teradak.com/products/55.html

Πάντα πρακτικός και μέσα στο πνεύμα :flipout: ....εσύ είσαι αυτός που πριν κανά δυό σελίδες ξιφουλκούσες για τις μίνιμουμ απαιτήσεις, εεε ;;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ,αλλά δεν το έχει το e-shop.

0db και σκυλί,έτσι;

/QUOTE]

πολλά τα χρήματα ρε γμτ ... και δεν αντιλαμβάνομαι την σημασία του πράγματος, πέραν μιας ανώτερης αξιοπιστίας ... τα 0 db εμπεριέχουν κάποιο φετιχισμό, εννοώ ότι κάτω από τα 10 db είμαστε ήδη μια χαρά από θόρυβο ... είναι όπως το παράδειγμα με την μολυσμένη λίμνη .... με χ ποσό την κάνεις 'ανθρώπινη', αν θέλεις να βάζεις το ποτήρι σου να πίνεις, θέλεις 100χ ...
έχω λίγο μπερδευθεί, να με συμπαθάτε ...

πολλά τα χρήματα ρε γμτ ... και δεν αντιλαμβάνομαι την σημασία του πράγματος, πέραν μιας ανώτερης αξιοπιστίας ... τα 0 db εμπεριέχουν κάποιο φετιχισμό, εννοώ ότι κάτω από τα 10 db είμαστε ήδη μια χαρά από θόρυβο ... είναι όπως το παράδειγμα με την μολυσμένη λίμνη .... με χ ποσό την κάνεις 'ανθρώπινη', αν θέλεις να βάζεις το ποτήρι σου να πίνεις, θέλεις 100χ ...
έχω λίγο μπερδευθεί, να με συμπαθάτε ...

θα την αντι....λάβεις :afro: την σημασία του πράγματος μόνο άμα τη δοκιμάσεις.
Μετά....δεν υπάρχει επιστροφή....