@Tuxx Μιχαλη το DXD ειναι PCM με 24+/352+ και προφανώς ειναι πιο βαρυ αρα και πιο δυσκολο στην αναπαραγωγή απο το DSD. Ειναι κάποιοι που ακουνε τετοια αρχεια και δεν κανουν απλα δοκιμές. Οποτε μεχρι το 24/192 τα λινουξακια πανε μια χαρα, αν καποιος θελει τα super hi res μαλλον κοιταει για κατι πιο μεγάλο οπως ο Σπυρος πιο πανω.

[root@archphile diafora]# cat /proc/asound/D20/pcm0p/sub0/hw_params
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 352800 (352800/1)
period_size: 32768
buffer_size: 131072

Μιχάλη,32/384 δοκίμασες;
Με αυτό διαβάζω προβλήματα..

[root@archphile ~]# cat /proc/asound/D20/pcm0p/sub0/hw_params
rate: 384000 (384000/1)

Udoo Quad/Archphile/9018K2M+XMOS/USB stick
Έπαιξε κανονικά και με το νόμο. Μέσω wifi κλάνει κανονικά βέβαια όπως και το προηγούμενο.Code:[root@archphile ~]# cat /proc/asound/D20/pcm0p/sub0/hw_params access: RW_INTERLEAVED format: S32_LE subformat: STD channels: 2 rate: 384000 (384000/1) period_size: 32768 buffer_size: 131072
@Tuxx Μιχαλη το DXD ειναι PCM με 24+/352+ και προφανώς ειναι πιο βαρυ αρα και πιο δυσκολο στην αναπαραγωγή απο το DSD. Ειναι κάποιοι που ακουνε τετοια αρχεια και δεν κανουν απλα δοκιμές. Οποτε μεχρι το 24/192 τα λινουξακια πανε μια χαρα, αν καποιος θελει τα super hi res μαλλον κοιταει για κατι πιο μεγάλο οπως ο Σπυρος πιο πανω.
Θα τα επαναλάβω και με το Rpi αν και διατηρώ μεγάλη σιγουριά ότι θα παίξουν επίσης, απλά η CPU του Rpi θα είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό επί τοις %.
Απ' ότι βλέπεις παραπάνω ακόμα και να μην ανταπεξέλθει το Rpi, τα κατάφερε μια πλακέτα που κάνει 110 ευρώ. Τώρα όσο γι αυτούς που ακούνε 32/384 ή 24/352.8 συστηματικά, τι να πω. Επέλεξαν μοναχικό δρόμο και λογικά θα την έχουν βρει ήδη την άκρη τους.
Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οποιαδήποτε δοκιμή έχουμε κάνει με DSD και MPD είναι με αναπαραγωγή μέσω DoP. Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες μια που λόγω κάκιστου documentation δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την native αναπαραγωγή.
Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οποιαδήποτε δοκιμή έχουμε κάνει με DSD και MPD είναι με αναπαραγωγή μέσω DoP. Θα επανέλθω τις επόμενες μέρες μια που λόγω κάκιστου documentation δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την native αναπαραγωγή.
Σε συνέχεια για τις μειοψηφίες,υπάρχουν φίλοι για παράδειγμα που μου λένε πως παίζουν τα πάντα σε υπερδειγματοληψία 32/384 στο Jriver και το αποτέλεσμα τους αρέσει.
Υπάρχει λογική;
Όχι φυσικά.Και φυσικά διαφωνώ για την σπατάλη πόρων.
samplerate_converter "soxr very high"
audio_output {
enabled "yes"
type "alsa"
name "MY DAC"
device "hw:0,0"
format "384000:32:2"
auto_resample "no"
auto_channels "no"
auto_format "no"
dsd_usb "yes"
}
[root@archphile ~]# cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params
rate: 384000 (384000/1)

Αλλά βάλε κάτι παραπάνω βρε συ για ένα καλύτερο τροφοδοτικό,και πιο ήσυχο θα είναι και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...
...
Μόνο αυτά που διαθέτουν Asio 2.2 drivers παίζουν native DSD.
...
Εδώ,αλλά δεν το έχει το e-shop.Δώσε μου συγκεκριμένο παράδειγμα ... αν μπορείς πχ. από αυτά που έχει το eshop.gr .... δεν πολυκατέχω ώστε να διαβάζω τα λινκς που πχ. μου έδωσε ο Τάσος ... εδώ δεν ήξερα για τα dbc ή τα άλλα πως τα είπε ...
Σπύρο, πιστεύω ότι μ' αυτό είσαι future-proof (προσοχή: δεν το έχει το e-shop):
http://www.teradak.com/products/55.html
Σπύρο, πιστεύω ότι μ' αυτό είσαι future-proof (προσοχή: δεν το έχει το e-shop):
http://www.teradak.com/products/55.html
Εδώ,αλλά δεν το έχει το e-shop.
0db και σκυλί,έτσι;
/QUOTE]
πολλά τα χρήματα ρε γμτ ... και δεν αντιλαμβάνομαι την σημασία του πράγματος, πέραν μιας ανώτερης αξιοπιστίας ... τα 0 db εμπεριέχουν κάποιο φετιχισμό, εννοώ ότι κάτω από τα 10 db είμαστε ήδη μια χαρά από θόρυβο ... είναι όπως το παράδειγμα με την μολυσμένη λίμνη .... με χ ποσό την κάνεις 'ανθρώπινη', αν θέλεις να βάζεις το ποτήρι σου να πίνεις, θέλεις 100χ ...
έχω λίγο μπερδευθεί, να με συμπαθάτε ...
πολλά τα χρήματα ρε γμτ ... και δεν αντιλαμβάνομαι την σημασία του πράγματος, πέραν μιας ανώτερης αξιοπιστίας ... τα 0 db εμπεριέχουν κάποιο φετιχισμό, εννοώ ότι κάτω από τα 10 db είμαστε ήδη μια χαρά από θόρυβο ... είναι όπως το παράδειγμα με την μολυσμένη λίμνη .... με χ ποσό την κάνεις 'ανθρώπινη', αν θέλεις να βάζεις το ποτήρι σου να πίνεις, θέλεις 100χ ...
έχω λίγο μπερδευθεί, να με συμπαθάτε ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.