MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

3. Προϊόντα ΑΜΕΣΑ διαθεσιμα έκανα 12-15 ημέρας για να γίνουν dispatch.

Σιγα βρε συ

Κοιτα τωρα μιας και λεμε για MP.

Παρηγγειλα το Shield pro απο γερμανικο Αμαζον 1η ιανουαριου.

Εξαρχης ειχαν γραψει για παραδοση εως 26 ιανουαριου....την περασμενη παρασκευη ξεκινησε (14 ημερες μετα) και θα φτασει το πολυ μεχρι την ερχομενη....22 ιανουαριου ενω εδειχνε οτι ηταν διαθεσιμο συνεχως.

Πως να παραπονεθω?

1. Παραγγελία από amazon.de τη στέλνουν από UK με Royal Mail χωρίς tracking.

2. Παραγγελία από amazon.fr τη στέλνουν επίσης από UK με Royal Mail χωρίς tracking.

Σιγουρα οχι απο SARL ? Αν δεν εχεις προβλημα παντως με αλλα κοστη δεν πειραζει.

Πιθανολογω οτι αδειαζουν τις αποθηκες τους απο UK για να κρατουν απο εδω και περα στοκ εκει μονο οτι πουλιεται local μιας και η υπολοιπη ευρωπη λογικα εχει σταματησει να ψωνιζει απο αγγλικο Αμαζον.

Σιγα βρε συ

Κοιτα τωρα μιας και λεμε για MP.

Παρηγγειλα το Shield pro απο γερμανικο Αμαζον 1η ιανουαριου.

Εξαρχης ειχαν γραψει για παραδοση εως 26 ιανουαριου....την περασμενη παρασκευη ξεκινησε (14 ημερες μετα) και θα φτασει το πολυ μεχρι την ερχομενη....22 ιανουαριου ενω εδειχνε οτι ηταν διαθεσιμο συνεχως.

Πως να παραπονεθω?

Σιγουρα οχι απο SARL ? Αν δεν εχεις προβλημα παντως με αλλα κοστη δεν πειραζει.

Πιθανολογω οτι αδειαζουν τις αποθηκες τους απο UK για να κρατουν απο εδω και περα στοκ εκει μονο οτι πουλιεται local μιας και η υπολοιπη ευρωπη λογικα εχει σταματησει να ψωνιζει απο αγγλικο Αμαζον.

Φίλε έχω business account.
Η μια παραγγελία ήταν δίσκος που τον χρειαζόμουν για να κάνω ένα back up της γιορτές που θα είχα χρόνο.

Τέλος Νοέμβρη την έκανα την παραγγελία και έλεγε ότι θα παραλάβω μέχρι 18 Δεκέμβρη.

Στις 18 τους έστειλα μαιλ και μου είπαν να περιμένω άλλη μια βδομάδα.

Στις 28 μου είπαν ότι μάλλον θα χάθηκε και μου πρότειναν refund ή να μου στειλουν άλλο με express. Μιας και το είχαν σε στοκ τους λεω προχωράμε σε replacement.

Από τις 28/12 μέχρι τις 11/1 περίμενα dispatch. 11/1 dispatch και 12/1 παράδοση.

Δεν το λες και γρήγορο..
Ασε που δεν έκανα και τη δουλειά μου...

Εν τω μεταξύ κάποια στιγμή ίσως σκάσει και το αρχικό που έστειλαν χωρίς tracking και θα πρέπει πάλι να χάνω χρόνο σε επικοινωνία αν θέλουν να το επιστρέψω / επιστροφή , κλπ.

Τεσπα.

Γεια χαρα! Θελω να κανω μια αγορα απο ebay, ο πωλητης βρισκεται Αγγλια. Το κοστος ειναι 65 ευρω μαζι με τα ταχυδρομικα. Εστειλα μηνυμα στον πωλητη και τον ρωταω αν γνωριζει ποιο ειναι το extra κοστος το οποιο θα μου ζητησουν να πληρωσω οταν θα πρεπει να παραλαβω το προιον. Μου απαντησαν μολις τωρα και μου λενε :
"Good morning,
Thank you for your email.
I can confirm that you will not be charged custom fees.
Kind regards"

Αρα εγω θα πρεπει να πληρωσω μονο το ΦΠΑ στο ταχυδρομειο? Το στελνουν με απλο ταχυδρομειο, οχι συστημενο.

Υ.Γ. : Εχω κανει αλλη μια αγορα απο τον συγκεκριμενο πωλητη με ημερομηνια 26/12/2020, αλλα αυτος το εστειλε 4/1/2021. Δεν το εχω παραλαβει ακομα ωστε να ξερω τι ακριβως συμβαινει....

Γεια χαρα! Θελω να κανω μια αγορα απο ebay, ο πωλητης βρισκεται Αγγλια. Το κοστος ειναι 65 ευρω μαζι με τα ταχυδρομικα. Εστειλα μηνυμα στον πωλητη και τον ρωταω αν γνωριζει ποιο ειναι το extra κοστος το οποιο θα μου ζητησουν να πληρωσω οταν θα πρεπει να παραλαβω το προιον. Μου απαντησαν μολις τωρα και μου λενε :
"Good morning,
Thank you for your email.
I can confirm that you will not be charged custom fees.
Kind regards"

Αρα εγω θα πρεπει να πληρωσω μονο το ΦΠΑ στο ταχυδρομειο? Το στελνουν με απλο ταχυδρομειο, οχι συστημενο.

Υ.Γ. : Εχω κανει αλλη μια αγορα απο τον συγκεκριμενο πωλητη με ημερομηνια 26/12/2020, αλλα αυτος το εστειλε 4/1/2021. Δεν το εχω παραλαβει ακομα ωστε να ξερω τι ακριβως συμβαινει....

Αυτό που σου γράφει είναι tricky.

Ζήτησέ του να σου υπολογίσει και πληρώσεις τα import fees και να το αναλάβει αυτος. Αν δε θέλει , δε μπορεί ή δε δεχθεί , η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσένα..

Να θυμάσαι : ΑΛΛΟ δασμοί , ΑΛΛΟ ΦΠΑ , άλλο έξοδα εκτελωνισμού.

Τα τελευταία θα τα πληρώσεις είτε είναι ΕΛΤΑ , είτε courier.
ΦΠΑ και δασμούς ανάλογα το πακέτο και τι θα σου βάλει το τελωνείο.

Αυτό που σου γράφει είναι tricky.

Ζήτησέ του να σου υπολογίσει και πληρώσεις τα import fees και να το αναλάβει αυτος. Αν δε θέλει , δε μπορεί ή δε δεχθεί , η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσένα..

Να θυμάσαι : ΑΛΛΟ δασμοί , ΑΛΛΟ ΦΠΑ , άλλο έξοδα εκτελωνισμού.

Τα τελευταία θα τα πληρώσεις είτε είναι ΕΛΤΑ , είτε courier.
ΦΠΑ και δασμούς ανάλογα το πακέτο και τι θα σου βάλει το τελωνείο.

CD ειναι, και αυτο που περιμενω και δεν εχει ερθει ακομα, αλλα και αυτα που θα ηθελα να παραγγειλω...

Επικοινωνησα σημερα με την μεταφορικη.
Μου ειπαν οτι εχουν οχλησει δυο φορες τη μεταφορικη της φουτεκο,για να ξεκινησουν τη διαδικασια
της επιστροφης του πακετου και δεν απαντουν.
Λιγο υποπτο μου φαινεται,εχουν περασει καμμια δεκαρια μερες.

Παιρνει χρονο γενικα....και εγω για να ξεκινησει η διαδικασια επιστροφης ( στον κινεζο πωλητη του γερμανικου αμαζον) πηρε πανω απο 15 ημερες.....και μου το ειχε πει και η ιδια η DHL οτι αυτα καθυστερουν.

με το που ξεκινησει για πισω ξεκινας dispute στο paypal για μη παραλαβη προιοντος.

Απο την ημερα αγορας και πληρωμης εχεις 45 ημερες για να ανοιξεις το αιτημα στο paypal.

Αν πλησιαζει η ημερομηνια και ακομα δεν εχει φυγει ανοιξε το ετσι κι αλλιως.

Απάντηση: Re: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

με το που ξεκινησει για πισω ξεκινας dispute στο paypal για μη παραλαβη προιοντος.

Απο την ημερα αγορας και πληρωμης εχεις 45 ημερες για να ανοιξεις το αιτημα στο paypal.

Εχει αλλάξει πριν κανα δυό χρόνια. Εχει γίνει 180 μέρες !!!

από το 2014 έχει αλλάξει σε 180 μέρες.
αυτό ισχύει για items not received ή Significantly Not as Described.

Μια χαρα τοτε Λακη.

Για item not received κατασταση πας εσυ .

Και οταν υπογραψουν την παραλαβη πισω αστους να κουρευονται.

Και μια ενημερωση απο εμενα.

Παραγγελία μεσω Royal Mail -> ΕΛΤΑ που λογικά ομως εφτασε Ελλαδα πριν την πρωτοχρονιά (δεν υπηρχε tracking) μου παραδοθηκε χθες κανονικά. Δεν βγαζουμε συμπερασματα ομως.

Σε παραγγελία μετά το νεο ετος, και αποστολή με UPS , μου ηρθε το ιδιο email με τον takisot οποτε ααμενω παραλαβη και θα ενημερώσω σχετικά με προσθετο ΦΠΑ, μιας και δεν εκανα επαγγελματική αγορά.

Παντα για Amazon UK.

Re: Απάντηση: MP 4K

Αυτό μου έστειλαν από DHL

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αποστολή σας η οποία κατά την άφιξη της στην Ελλάδα και βάσει ισχύοντος νόμου της χώρας μας για τις express υπηρεσίες έχει κρατηθεί στο τελωνείο και εκκρεμεί ο εκτελωνισμός.

Από εσάς θα χρειαστούμε τα εξής έγγραφα:

1. Επιβεβαίωση του ΑΦΜ και της ΔΟΥ σας, καθώς και το ονομ/νυμο όπως φαίνεται στην Αστυνομική Ταυτότητα με κεφαλαία Ελληνικά
2. Ακριβής περιγραφή του περιεχομένου (χρήση και υλικό) του δέματος στα ελληνικά
3. Το αποδεικτικό πληρωμής σας (order confirmation, PayPal, Western Union κλπ).
a. Σε περίπτωση που είναι δώρο και δεν έχετε τη δυνατότητα να βρείτε κάποια απόδειξη μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα online στο διαδίκτυο και να μας αποστείλετε φωτογραφία οθόνης με το προϊόν και την αξία πώλησης του στην αγορά.
4. Ότι αποδέχεστε τα έξοδα του εκτελωνισμού και επιθυμείτε να αναλάβει η DHL τη διαδικασία

Για αποστολές που περιέχουν φαρμακευτικά είδη, φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να ζητηθούν παραπάνω διαδικασίες και έγγραφα.

Επιπλέον, αν η αποστολή σας περιέχει προσωπικά είδη για τα οποία δεν είναι δυνατή η ανεύρεση αποδεικτικού εγγράφου, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε τον εκτελωνισμό του δέματος σας και θα πρέπει να αναθέσετε τη διαδικασία σε τρίτο εκτελωνιστή.

Σχετικά με την διαδικασία εκτελωνισμού έχετε τις εξής επιλογές:

1. Ανάθεση της διαδικασίας εκτελωνισμού στην DHL (η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά της αποστολής σε εσάς)
i. κόστος 45.00 Ευρώ εκτελωνιστικά έξοδα + ΦΠΑ εισαγωγής (24%)(εάν η αποστολή σας έχει κόστος έως 150,00 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά – CIF αξία)
ii. κόστος 60.00 Ευρώ εκτελωνιστικά έξοδα + ΦΠΑ εισαγωγής και Δασμοί Τελωνείου (εάν η αποστολή σας έχει κόστος από 150,01 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά – CIF αξία)

2. Αναλαμβάνετε εσείς ή δικός σας εκτελωνιστής την διαδικασία του εκτελωνισμού και την παραλαβή του δέματος σας από το διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Cargo-Εμπορεύματα 3,4). Το ακριβές κόστος για την διαδικασία μπορείτε να το δείτε αναλυτικά στον επισυναπτόμενο τιμοκατάλογο μας καθώς ποικίλει με τον αριθμό δεμάτων και κιλών της αποστολής σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την παρέλευση 48 ωρών από την ενημέρωση σας και εφόσον δεν μας αποστείλετε τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, ισχύουν αποθηκευτικά έξοδα ξεκινώντας από 18/01/2021, χρεώνοντας 9,00 ευρώ ανά αποστολή και 0,31 ευρώ ανά κιλό / ανά ημέρα (εκτός Κυριακής και επισήμων αργιών).

Παρακαλώ σημειώστε ότι το κόστος φόρων και δασμών μας γνωστοποιείται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εκτελωνισμού και είναι έξοδα που προκύπτουν από το τελωνείο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα εκτίμησης τελωνειακών εξόδων και εφόσον η αποστολή σας εκτελωνιστεί δεν είναι εφικτό να γίνει άρνηση παραλαβής.

Τους ζήτησα να επιστραφεί στον αποστολέα, θα κρατηθεί για 14 μέρες μου είπαν και μετά θα επιστρέψει

Ναι δυστυχώς..... Μακριά από couriers. ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Και όποιο μαγαζί επιμένει να το στείλει με courier σαφής απάντηση στην ερώτηση από μας: do you accept to pay any additional import fees ? Αν πει όχι, τότε το ρίσκο είναι δικό μας.