MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Τι απόδειξη χρειάζεσαι φίλε μου;
Η Αγγλία πριν τις 31/12 ήταν στην ΕΕ και δε χρειαζόταν να υπάρχουν διασαφήσεις για τις εισαγωγές , τελωνεία , κλπ.

Τεσπα , για να βοηθήσω το έγραψα.

Καλή συνέχεια.

Με παρεξήγησες.

Δεν αμφισβητώ καθόλου τα γραφόμενα σου. Τα εκτιμώ δεόντως κιόλας.

Απλα καλο θα ήταν ο καθε ένας από εμάς να μπορεί να στηριχτεί στην επίσημη εκδοχη/απόφαση σε περίπτωση που χρειαστεί.
Δηλαδή τον νόμο, διάταξη η οτι είναι αυτό που περιγραφει αυτό που ανεφερες.

Απάντηση: Re: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Ο Τακης himself.

Δεν εχει τελωνειο λεει γιατι παρηγγελε πριν ......

Εμενα περνάει τελωνείο κανονικά διότι παράγγειλα μεν Δεκέμβριο 20 αλλά εστάλη αρχές Ιανουαρίου 21. Μου είπαν ότι δεν θα έχει δασμούς και λοιπά έξοδα αλλά αναμένω για ΦΠΑ. Λογικά θα παραλάβω την Δευτέρα.

Με παρεξήγησες.

Δεν αμφισβητώ καθόλου τα γραφόμενα σου. Τα εκτιμώ δεόντως κιόλας.

Απλα καλο θα ήταν ο καθε ένας από εμάς να μπορεί να στηριχτεί στην επίσημη εκδοχη/απόφαση σε περίπτωση που χρειαστεί.
Δηλαδή τον νόμο, διάταξη η οτι είναι αυτό που περιγραφει αυτό που ανεφερες.

Δεν είναι θέμα νόμου ή διατάξεων.
Η Αγγλία μέχρι και τις 31/12 ήταν στην ΕΕ (έστω με παράταση-μεταβατική περίοδο).
Σκέψου υπάρχουν φορτηγά ή πλοία με εμπορεύματα στα οποία ισχύει ακριβώς ότι σου γράφω τα οποία ακόμα είναι στο δρόμο ή στη θάλασσα...

Η διαδικασία γίνεται με το τι ισχύει όταν πάει ο αποστολέας να στείλει κάτι και μπαίνει η σφραγίδα στην ημερομηνία παραλαβής του στα φορτωτικά έγγραφα.
Οτιδήποτε έχει tracking , έχει δημιουργηθεί αντίστοιχα και φορτωτική.
Ακόμα και αν δεν υπάρχει tracking , ο αποστολέας μπορεί να έχει κρατήσει το σχετικό αντίγραφο που έλαβε κατά την παράδοση που αναφέρει ημερομηνία.
Ακόμα και αν έχει δημιουργήσει ο ΙΔΙΟΣ τη φορτωτική , πάλι αναγράφεται κάπου η ημερομηνία.

Για το παραπάνω είμαι βέβαιος καθώς πέρα από τα δεδομένα , έστειλα στις 29/12 δέμα ΑΞΙΑΣ με UPS από Ελλάδα προς Αγγλία το οποίο παραδόθηκε στις 5/1.
Εννοείται δεν υπήρξε τελωνείο και δε με ρώτησε και τίποτα σχετικό με τρίτες χώρες κατά την αποστολή η UPS.
Αν προσπαθήσεις ΣΗΜΕΡΑ να στείλεις το ίδιο δέμα από Ελλάδα προς Αγγλία θα διαπιστώσεις ότι θα πρέπει να κάνεις τις δηλώσεις που ισχύουν και για τρίτες χώρες.

Άρα καταλήγουμε, νομίζω ότι είναι σαφές ότι τελικά θα έχουμε τελωνείο από Αγγλία.
Αν ο δημόσιος υπάλληλος έχει βαφτίσει τον δασμό κόστος εκτελωνισμου για μας είναι αδιάφορο από την στιγμή που θα περάσει τελωνείο σαν Αμερική.

Να αγοράσουμε κάτι από Αγγλία που να είναι προϊόν Αγγλίας για να μην έχει καθόλου δασμούς (που κι εκεί αμφιβάλλω) για τα είδη που αγοράζουμε εμείς , χλωμό.

Επομένως για να ελαχιστοποιήσουμε την λυπητερή:
1) αγορά ΜΟΝΟ με απλό ταχυδρομείο (Royal mail) και όποτε ερθει
2) δηλωμένη αξία 10 λίρες (αδύνατο από Amazon, μόνο από ανεξάρτητους πωλητές π.χ. ebay). Αν χαθεί, χάσατε διότι θα είναι ανασφαλιστο.
3)αποστολή σε Γερμανία σε forward shipping ελπίζοντας ότι δεν θα βάζουν τόσα κερατιατικα κόστη οι Γερμανοί. Λογικα θα υπάρχει άμεσο κερδος 5% μονο από το ΦΠΑ. Οι Γερμανοί λογικα θα βάλουν 19% αφού μπήκε στην χώρα τους, αντί για 24% Αυτό μένει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Απάντηση: Re: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Αυτο το διαβασα και εγω σε εναν αγγλο πωλητη που ειμαι πελατης του .

Λεει λοιπον :

For goods manufactured in the UK (or EU) there’s no import duty when buying them in the EU.

CVP source and supply the best broadcast and cinematography products from around the World and when we send goods to the EU from the UK now import duties may still apply depending upon the Country of Origin of the goods.

For example a broadcast camera manufactured outside the UK (or EU) would typically attract 0.8% duty, a broadcast camera accessory 1.1% and a lens could be up to 6.7%.

Μωρέ καλά τα λέει ο Άγγλος.

Αν δεν βαριέσαι στείλτου την ανάλυση κόστους τα 191 ευρώ να δει το 0,8% duty πόσο καταλήγει στο ελλαδισταν. Το κάμερα τι media player, ηλεκτρονικά είναι.

Συγνώμη λάθος. Το 0% duty , όχι το 0,8%

Καλά, μην είστε σίγουροι για το 0%. Άκουσα ότι το τελωνείο συνηθίζει να βαση ένα 2,4% κατ αποκοπή, εκτός αν ζητήσεις να δασμολογηθεί κάθε αντικείμενο σύμφωνα με την δασμολογικη κλάση του. Μπορεί να κρατήσουν τη συνήθεια και για το ΗΒ.

Αλήθεια, ποιανού δουλειά ειναι να αποδείξει το made in UK με ελάχιστη προστιθεμενη αξια 40% όπως λέει η συμφωνία;

Καλά αυτά μόνο αν είσαι επαγγελματιας εισαγωγέας που φέρνεις ποσότητες με χαρτιά από τον κατασκευαστη κλπ.

Άντε εγώ σου λέω και φέρνεις τίποτα Β&W . Βάζω στοίχημα ότι το ίδιο μπλέξιμο θα έχεις. Ειδικά αν δουν και παραστατικα χιλιάρικα λίρες, θα κάνουν πάρτυ!

Το θεμα ειναι οτι στην Βρεττανια εχουν ανοιξει εδρες/κεντρικες αποθηκες μεγαλες εταιρειες του οπτικου χωρου οπως οι RED και η Blackmagic (αμερικανικη και αυστραλιανη αντιστοιχα) για να διαθετουν χωρις δασμους τα προιοντα τους στην ευρωπη.

Αντιλαμβανεστε τι πικρα αντιμετωπιζουν και αυτοι τωρα....λογικα πανε για επανεγκατασταση που δεν ειναι και ευκολο...

Θα μετακομίσουν στο Ροττερνταμ αν χρειάζονται λιμάνι, στην Φρανκφούρτη αν χρειάζονται αεροδρόμιο και στο Δουβλίνο αν προσφέρουν υπηρεσίες.

Δεν ειμαι βεβαιος οτι ειναι τοσο απλο.

Η επιλογη του Λονδινου δεν ηταν τυχαια, εταιρειες αυτου του χωρου ειχαν πολυ μεγαλη πελατειακη βαση εκει και ηταν και οι υποδομες του εκαστοτε εργασιακου χωρου συν οτι ηταν ολοι μαζι κυριως.

Ηλιθιοι Βρεττανοι. Ηλιθιοι οσο δεν παει.

Εγω περιμενω βιβλια. Η παραγγελια εγινε 20/12, οι αποστολες ξεκινησαν, ανα ενα ή δυο (ετσι τα στελνουν δεν ξερω γιατι) απο 22/12, οι περισσοτερες εφυγαν πριν το τελος του ετους, μια μονο εσταλη στις 6/1. Η χρεωση paypal γινοταν την ημερα καθε αποστολης. Το ακριβοτερο βιβλιο (πρεπει να ειναι 8 εαν θυμαμαι) καπου στα 20κατι ευρω. Αυτο που εσταλη 6/1 ηταν στα 16.33.

Τα παλιοτερα ειχαν ερθει με απλο ελτα.
Δεν φανταζομαι να παιχτει καμια μανουρα, ε;

Δεν γνωριζω βεβαια εαν αυτο που εφυγε 6/1 εχει εντυπο τελωνειακης διασάφησης. Ισως γι αυτο να το αργησαν τοσο σε σχεση με τα αλλα.

Το Amazon Αγγλίας εμφανίζει πλέον και πληρωμή των import fees όπως όταν κανεις παραγγελία από Αμερική , δεν ξέρω αν είναι ενημερωμένοι και έχουν πάρει χαμπάρι τι παίζει με τον εκτελωνισμό Ελλάδα γιατί σε ένα προϊόν που παρηγγειλε ο υιός μου και ήταν περίπου στις 40λιρες χωρίς ΦΠΑ έβαλε 3λιρες import fees, λογικά θα στέλνουν τα πάντα με απλό ταχυδρομείο πλέον.

Δεν έχουν βαλει σε όλα τα προϊόντα import fees (όπως και οι Αμερικάνοι)

Δυστυχώς θα αυξάνονται τα φαινομενα μη αποστολής από τα να μπλέξουν .....
Στην Ελλάδα ΔΕΝ στέλνει και όταν βάζω γερμανική διεύθυνση στέλνει κανονικά !
Ένα παράδειγμα:
https://www.amazon.co.uk/Ecovacs-Technology-Cleaning-Multi-floor-Boundary/dp/B07WZD96GP

Re: Απάντηση: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Δυστυχώς θα αυξάνονται τα φαινομενα μη αποστολής από τα να μπλέξουν .....
Στην Ελλάδα ΔΕΝ στέλνει και όταν βάζω γερμανική διεύθυνση στέλνει κανονικά !
Ένα παράδειγμα:
https://www.amazon.co.uk/Ecovacs-Technology-Cleaning-Multi-floor-Boundary/dp/B07WZD96GP
Από πάντα πολλά δεν στέλνονταν σε πολλές χώρες.

Πιθανότατα άσχετο με το θέμα μας δλδ.

Ναι, φαντάσου ότι ήθελα ένα τροφοδοτικό από USA και ο τύπος έλεγε "shipping only to 48 lower states". Ρε μεγάλε, του λέω, θα έχεις προπληρωθεί το τροφοδοτικό, θα έχεις προπληρωθεί τα μεταφορικά, το τελωνείο θα το φορτωθώ εγώ, τόσο δύσκολο είναι να το πας στο ταχυδρομείο; Nooo, only 49 lower states.

Καλημέρα σε όλους

Με πήραν μόλις τηλέφωνο να με ρωτήσουν κάποια πράγματα και να τους δώσω τα στοιχεία μου (ΑΦΜ κτλ)

Μου έστειλα και email για να τους τα στείλω και γραπτώς (όλα αυτά από DHL Express που περιμένω ένα δέμα από Αγγλία) και με ενημέρωσαν ότι οι φόροι και οι δασμοί είναι προ-πληρωμένοι και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τώρα, δεν ξέρω αν έβαλε το κατάστημα το χέρι του και τα πλήρωσε, γιατί είχα κάνει pre-order από Οκτώβριο το συγκεκριμένο.

Προφανώς και τα πλήρωσε το κατάστημα αλλίως θα σου ερχόταν λυπητερή.

Περίεργο όμως. Είχες πληρώσει στην τιμή έξτρα import fees ; Σου έιχαν ζητήσει; Το Amazon είναι ;

Re: Απάντηση: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Προφανώς και τα πλήρωσε το κατάστημα αλλίως θα σου ερχόταν λυπητερή.

Περίεργο όμως. Είχες πληρώσει στην τιμή έξτρα import fees ; Σου έιχαν ζητήσει; Το Amazon είναι ;

Όχι, από blizzardgearstore ήταν.