MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Σ' ευχαριστούμε.

Στο μυαλό μου πάντως το κόστος εκτελωνισμού= τελωνείο. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Τα τέλη κυκλοφορίας τι είναι ;; Δεν είναι φόρος;

Από την στιγμή που υπάρχει το νέο φρουτο που λέγεται κόστος εκτελωνισμού σημαίνει ότι θα έρχονται λυπητερές. Αρα ΔΕΝ θα περνάνε αέρα-πατέρα. Αυτό μας ενδιαφέρει σαν τελικούς καταναλωτές.

Για μείωση των λυπητερών η λύση είναι όπως με Αμερική: Αποστολή με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (Royal Mail) για να έρχονται με ΕΛΤΑ (και όποτε έρθουν)

Ο Τάκης πως την γλύτωσε θα παραμείνει ένα από τα μυστήρια της φύσης. :flipout:

Σ' ευχαριστούμε.

Στο μυαλό μου πάντως το κόστος εκτελωνισμού= τελωνείο. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Τα τέλη κυκλοφορίας τι είναι ;; Δεν είναι φόρος;

Από την στιγμή που υπάρχει το νέο φρουτο που λέγεται κόστος εκτελωνισμού σημαίνει ότι θα έρχονται λυπητερές. Αρα ΔΕΝ θα περνάνε αέρα-πατέρα. Αυτό μας ενδιαφέρει σαν τελικούς καταναλωτές.

Για μείωση των λυπητερών η λύση είναι όπως με Αμερική: Αποστολή με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (Royal Mail) για να έρχονται με ΕΛΤΑ (και όποτε έρθουν)

Ο Τάκης πως την γλύτωσε θα παραμείνει ένα από τα μυστήρια της φύσης. :flipout:

Κατσε να παραλαβω πρωτα, μην το γκαντεμιαζεις :p

Re: Απάντηση: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Από την στιγμή που υπάρχει το νέο φρουτο που λέγεται κόστος εκτελωνισμού σημαίνει ότι θα έρχονται λυπητερές.

Νεο φρουτο για αγορες απο Αγγλια, αλλα το ξεραμε ποσο ειναι σε αγορες απο χωρες εκτος ΕΕ.

Θα ζησουμε Τασο αν και προβλεπω οτι σε κανα 3μηνο πολυ σημαντικες εταιρειες θα μεταφερουν τις αποθηκες τους Ιρλανδια αναγκαστικα ή καμια Κυπρο.

Στο υπογραφω μετα απο αυτα που μου ειπαν σημερα.....

Αλλο δασμοι, αλλο κοστος εκτελωνισμου αλλο φπα.

Τα δυο πρωτα εως τωρα και εγω τα θεωρουσα ενα χαρατσι αλλα δεν ειναι . Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

Re: Απάντηση: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Κατσε να παραλαβω πρωτα, μην το γκαντεμιαζεις :p

Τακη σιγα σιγα τους καφεδες και τους χυμους αυτες τις μερες μην σε πνιξουν με τοσο ματι....:BDGBGDB55:

Ακου τι πατέντα βρήκανε. Γλυτώσαμε τους δασμούς και χαρήκαμε με την συμφωνία, αλλά θα έχουν κόστος εκτελωνισμού. Απίστευτο.

Κανένας στο εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία κλπ) έχει ψωνίσει από Αγγλία να μας πει τι λυπητερή του ήρθε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Αλλο δασμοι, αλλο κοστος εκτελωνισμου αλλο φπα.

Τα δυο πρωτα εως τωρα και εγω τα θεωρουσα ενα χαρατσι αλλα δεν ειναι . Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

Μα κι εγώ αυτό θεωρούσα και φαντάζομαι πολύς κόσμος !!!!!!

Χυλόπιτα από Mailboxde.com

Ρώτησα αν μπορώ να στείλω εκεί από Αγγλία, όπως το έχω κάνει πολλές φορές (όταν ο πωλητής δεν στέλνει ελλαδιστάν αλλά στέλνει Γερμανία)

Capture.JPG

Πάμε PLAN B (το βρήκα)

Απάντηση: Re: MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Τα έξοδα που χρεώνουν οι μεταφορικές δεν έχουν σχέση με καμμία συμφωνία. Είναι τιμοκατάλογοι παροχής υπηρεσιών ιδιωτικών εταιρειών. Η απάντηση είναι απλή: εκτός ΕΕ μόνο με ΕΛΤΑ αφού έχουν με διαφορά τα χαμηλότερα έξοδα. Όταν σοβαρευτούν και οι υπόλοιπες για τις χρεώσεις τους το ξανασυζητάμε.
Ωραία, σύμφωνοι. Η απορία είναι γιατί η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία άλλαξε την τιμολογιακή πολιτική της μία μέρα μετά το Brexit και την αλλαγή της σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένου Βασιλείου; Που πατάει; Επίσης πως καμία τέτοια εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει την ίδια τιμολογιακή πολιτική και σε εισαγωγές από Κίνα, που ακόμα και στα διαφημιστικά banners τους οι Κινέζοι αναφέρουν χωρίς να κρύβονται για εισαγωγές χωρίς τελωνείο; Που τελικά γίνονται χωρίς τέτοιες περίεργες ιδιωτικές τιμολογιακές πολιτικές.
Δεν μπορεί αυτά να γίνονται χωρίς να έχουν σχέση με τις διεθνείς συμφωνίες, που στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μάλλον τιμωρητική, και δίνει το δικαίωμα σε αυτή την εταιρεία να χρεώνει ότι θέλει, με όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείχνει προς τα έξω, καλυμμένα, πόσο επιβλαβής είναι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για όποιον άλλον μπορεί να έχει τέτοιες σκέψεις. Αλλά για εμάς αυτό τελικά είναι πολύ δυσάρεστο, γιατί γίνεται πολύ ασαφής η διαδικασία εισαγωγής προϊόντων, και πολύς κόσμος σίγουρα θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως του φίλου που συζητάμε εδώ. Αυτό καταγγέλλω, και δείχνω την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το θέμα άμεσα. Και αυτό θα γίνει με σαφείς οδηγίες και χρεώσεις, είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε σε ευρωπαϊκό.

Σήμερα παράγγειλα σχεδόν 300 ευρώ βιβλία από εκδοτικό οίκο στο ΗΒ. Μετά από 10 μέρες ψάξιμο -κι αφού του εξήγησα τα κερατιάτικα που ζητάνε για εκτελωνισμό στην Ελλάδα- μου είπαν ότι θα τα στείλουν μέσω μιας αποθήκης στην Ολλανδία. Περιμένω λοιπόν να δω τι θα γίνει...

Re: Απάντηση: MP 4K

Γύρω στο 100-110αρικο σε κόβω. Η ταρίφα ξεκινάει στα 70 ευρώ για άνοιγμα φακέλου εκτελωνισμου. Ας είναι και σοκολάτες.
Περιμένουμε νέα σου αύριο που θα σε πάρουν τηλέφωνο.

Αυτό μου έστειλαν από DHL

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αποστολή σας η οποία κατά την άφιξη της στην Ελλάδα και βάσει ισχύοντος νόμου της χώρας μας για τις express υπηρεσίες έχει κρατηθεί στο τελωνείο και εκκρεμεί ο εκτελωνισμός.

Από εσάς θα χρειαστούμε τα εξής έγγραφα:

1. Επιβεβαίωση του ΑΦΜ και της ΔΟΥ σας, καθώς και το ονομ/νυμο όπως φαίνεται στην Αστυνομική Ταυτότητα με κεφαλαία Ελληνικά
2. Ακριβής περιγραφή του περιεχομένου (χρήση και υλικό) του δέματος στα ελληνικά
3. Το αποδεικτικό πληρωμής σας (order confirmation, PayPal, Western Union κλπ).
a. Σε περίπτωση που είναι δώρο και δεν έχετε τη δυνατότητα να βρείτε κάποια απόδειξη μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα online στο διαδίκτυο και να μας αποστείλετε φωτογραφία οθόνης με το προϊόν και την αξία πώλησης του στην αγορά.
4. Ότι αποδέχεστε τα έξοδα του εκτελωνισμού και επιθυμείτε να αναλάβει η DHL τη διαδικασία

Για αποστολές που περιέχουν φαρμακευτικά είδη, φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής ενδέχεται να ζητηθούν παραπάνω διαδικασίες και έγγραφα.

Επιπλέον, αν η αποστολή σας περιέχει προσωπικά είδη για τα οποία δεν είναι δυνατή η ανεύρεση αποδεικτικού εγγράφου, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε τον εκτελωνισμό του δέματος σας και θα πρέπει να αναθέσετε τη διαδικασία σε τρίτο εκτελωνιστή.

Σχετικά με την διαδικασία εκτελωνισμού έχετε τις εξής επιλογές:

1. Ανάθεση της διαδικασίας εκτελωνισμού στην DHL (η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά της αποστολής σε εσάς)
i. κόστος 45.00 Ευρώ εκτελωνιστικά έξοδα + ΦΠΑ εισαγωγής (24%)(εάν η αποστολή σας έχει κόστος έως 150,00 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά – CIF αξία)
ii. κόστος 60.00 Ευρώ εκτελωνιστικά έξοδα + ΦΠΑ εισαγωγής και Δασμοί Τελωνείου (εάν η αποστολή σας έχει κόστος από 150,01 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά – CIF αξία)

2. Αναλαμβάνετε εσείς ή δικός σας εκτελωνιστής την διαδικασία του εκτελωνισμού και την παραλαβή του δέματος σας από το διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Cargo-Εμπορεύματα 3,4). Το ακριβές κόστος για την διαδικασία μπορείτε να το δείτε αναλυτικά στον επισυναπτόμενο τιμοκατάλογο μας καθώς ποικίλει με τον αριθμό δεμάτων και κιλών της αποστολής σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την παρέλευση 48 ωρών από την ενημέρωση σας και εφόσον δεν μας αποστείλετε τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, ισχύουν αποθηκευτικά έξοδα ξεκινώντας από 18/01/2021, χρεώνοντας 9,00 ευρώ ανά αποστολή και 0,31 ευρώ ανά κιλό / ανά ημέρα (εκτός Κυριακής και επισήμων αργιών).

Παρακαλώ σημειώστε ότι το κόστος φόρων και δασμών μας γνωστοποιείται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εκτελωνισμού και είναι έξοδα που προκύπτουν από το τελωνείο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα εκτίμησης τελωνειακών εξόδων και εφόσον η αποστολή σας εκτελωνιστεί δεν είναι εφικτό να γίνει άρνηση παραλαβής.

Ποσο καιρό έκαναν να άου στείλουν το mail;

Γιατί και εγώ περιμενω από 7 του μήνα και δεν μου έχουν στείλει.

Ποσο καιρό έκαναν να άου στείλουν το mail;

Γιατί και εγώ περιμενω από 7 του μήνα και δεν μου έχουν στείλει.

Δεν μου το έστειλαν μόνοι τους, πήρα τηλέφωνο (20 λεπτά αναμονή) και τους έδωσα email. Δεν ξέρω αν πάνω στο δέμα έχει το email μου αλλά σίγουρα έχει το τηλέφωνο. Από Παρασκευή 9/1 έχει έρθει και εχτές πήρα τηλέφωνο αφού δεν είχαν στείλει τίποτα.

Λοιπόν λίγες πληροφορίες για όσους μπορεί να ενδιαφέρονται μιας και είμαι μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας :

1. ΔΕΝ υπάρχει τελωνείο για οτιδήποτε έχει σταλεί ΠΡΙΝ τις 31/12. Σε αποστολές που υπάρχει tracking αυτό μπορεί να αποδειχθεί πανεύκολα. Στα untracked μπορεί να υπάρξει κάποια εμπλοκή που μπορεί όμως να λυθεί αν προσκομιστεί κάποιο έγγραφο από τον ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ.

2. ΔΕΝ υπάρχουν δασμοί στα προϊόντα που κατασκευάζονται UK , αυτή είναι η συμφωνία UK-EU. Προϊόντα που εμπορεύονται μεταπωλητές όπως το Amazon τα οποία κατασκευάζονται εκτός UK μπορεί να έχουν κανονικά ΔΑΣΜΟΥΣ.

3. Οι δασμοί δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το ΦΠΑ. Όταν κάποια εταιρία από Αγγλία πουλάει σε κάποιον στην ΕΕ πρέπει πλέον να ΑΦΑΙΡΕΙ το ΦΠΑ από την τελική τιμή που βλέπετε. Αν δεν αφαιρεθεί το ΦΠΑ Αγγλίας κατά την αγορά και ΔΕΝ έχετε προπληρώσει προϊόν συν import fees είναι πολύ πιθανό να το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΤΕ κατά τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα.

4. Σε ΟΤΙ δέμα μπαίνει Ελλάδα από Αγγλία μπαίνει ΦΠΑ 24% επί της αξίας που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να αναγράφει ο αποστολέας (ισχύουν τυχόν εξαιρέσεις ατέλειας , κλπ που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τη συμφωνία UK-EU).

5. Η Αγγλία είναι πλέον στις ΤΡΙΤΕΣ χώρες που σημαίνει ότι θα περνάνε ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το τελωνείο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν υπάρχουν δασμοί σε αυτό που αγοράσατε , υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ κίνδυνος να σας φορτώσουν εκτελωνιστικά έξοδα. Υπάρχουν ΗΔΗ περιπτώσεις που ΜΟΝΟ τα εκτελωνιστικά έξοδα φτάνουν κοντά 100EUR. ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ εδώ και χρόνια. Αποφεύγετε τις ιδιωτικές εταιρίες courier , κλπ για να μην έχετε δράματα.

6. Αν δε θέλετε να χτυπάτε το κεφάλι σας , να αγοράζετε ΜΟΝΟ από site όπως το Amazon τα οποία αναφέρουν ΡΗΤΑ ότι συμπεριλαμβάνουν φόρους και εκτελωνιστικά έξοδα.

Καλές αγορές :)

Τι απόδειξη υπάρχει για το #1 ?

Τι απόδειξη χρειάζεσαι φίλε μου;
Η Αγγλία πριν τις 31/12 ήταν στην ΕΕ και δε χρειαζόταν να υπάρχουν διασαφήσεις για τις εισαγωγές , τελωνεία , κλπ.

Τεσπα , για να βοηθήσω το έγραψα.

Καλή συνέχεια.

2. ΔΕΝ υπάρχουν δασμοί στα προϊόντα που κατασκευάζονται UK , αυτή είναι η συμφωνία UK-EU. Προϊόντα που εμπορεύονται μεταπωλητές όπως το Amazon τα οποία κατασκευάζονται εκτός UK μπορεί να έχουν κανονικά ΔΑΣΜΟΥΣ.

Αυτο το διαβασα και εγω σε εναν αγγλο πωλητη που ειμαι πελατης του .

Λεει λοιπον :

For goods manufactured in the UK (or EU) there’s no import duty when buying them in the EU.

CVP source and supply the best broadcast and cinematography products from around the World and when we send goods to the EU from the UK now import duties may still apply depending upon the Country of Origin of the goods.

For example a broadcast camera manufactured outside the UK (or EU) would typically attract 0.8% duty, a broadcast camera accessory 1.1% and a lens could be up to 6.7%.

3. Οι δασμοί δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το ΦΠΑ. Όταν κάποια εταιρία από Αγγλία πουλάει σε κάποιον στην ΕΕ πρέπει πλέον να ΑΦΑΙΡΕΙ το ΦΠΑ από την τελική τιμή που βλέπετε.

Βασικα πλεον θα το αφαιρουν ολοι οπως κανουν οι Αμερικανοι κ.

Αλλο ΦΠΑ λοιπον αλλο δασμοι αλλο κοστος εκτελωνισμου.