MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Re: MP 4K

Οχι πλεον. Παλιοτερα μπορουσε καποιος να κανει μονος του τον εκτελωνισμο αλλα εδω και χρονια ειναι υποχρεωτικη η παρεμβαση εκτελωνιστη (τιποτα δεν κανει παραπανω απο οτι καναμε εμεις απλα ταιζουν νομιμα μια καστα )

Απάντηση: MP 4K

Περιττό να προσθέσω ότι είναι τόσο ξεφτίλες που το δέμα μου έφτασε πέμπτη και μου έστειλαν email ότι έφτασε στις 5:30μμ ενώ μαζί τους μπορώ να επικοινωνήσω μέχρι 4:30μμ, οπότε πήρα τηλ παρασκευή πρωί και μου είπαν να στείλω ιμειλ για να μου πουν ποσο θα χρεώσουν, έστειλα αμέσως και μου απάντησαν 5+ πάλι που δε μπορούσα να ξαναπαρω. Οπότε εγώ τώρα μπορώ να τους ξαναπαρω τηλ από Δευτέρα. Μη χάσουν ευκαιρία να με χρεώνουν παραπάνω.

Οχι πλεον. Παλιοτερα μπορουσε καποιος να κανει μονος του τον εκτελωνισμο αλλα εδω και χρονια ειναι υποχρεωτικη η παρεμβαση εκτελωνιστη (τιποτα δεν κανει παραπανω απο οτι καναμε εμεις απλα ταιζουν νομιμα μια καστα )

Αμα ψάξω για εκτελωνιστη στην Αθήνα υπάρχει περίπτωση να μου βγει πιο φθηνά ή θα γίνει ακόμα χειρότερο;

Μπορείς να ζητήσεις μεταφόρτωση ώστε να ρθει το πακέτο στην Θεσσαλονίκη.
Βέβαια έχε υπόψη ότι αυτό έχει επιπελον χρέωση περίπου 35 ευρώ.
Στο παρελθόν θα μπορούσες να πας στο αεροδρόμιο και να κάνεις τον εκτελωνισμο μόνος σου. Παραπάνω όμως, διαβάζω πως πλέον μόνο οι επαγγελματίες του χώρου επιτρέπετε να εκτελωνισουν συνεπώς αν όντως ισχύει αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με επαγγελματία.
Οπως και να έχει με την αξία της αγοράς σου δεν συμφέρει να κάνεις τίποτα

Από Amazon είναι; Μίλα με τον πωλητή και πες του αυτό κι αυτό. Μπορεί να συμφωνήσει να του το στείλεις πίσω ή να πληρώσει αυτός την "ζημιά".

Π Ο Τ Ε με courier από χώρες με τελωνείο. Να το θυμάσαι. Μόνο με απλό ταχυδρομείο και όποτε έρθει.

Μπορείς να ζητήσεις μεταφόρτωση ώστε να ρθει το πακέτο στην Θεσσαλονίκη.
Βέβαια έχε υπόψη ότι αυτό έχει επιπελον χρέωση περίπου 35 ευρώ.
Στο παρελθόν θα μπορούσες να πας στο αεροδρόμιο και να κάνεις τον εκτελωνισμο μόνος σου. Παραπάνω όμως, διαβάζω πως πλέον μόνο οι επαγγελματίες του χώρου επιτρέπετε να εκτελωνισουν συνεπώς αν όντως ισχύει αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με επαγγελματία.
Οπως και να έχει με την αξία της αγοράς σου δεν συμφέρει να κάνεις τίποτα

Οποτε πανε άλλα 120 😟

Από Amazon είναι; Μίλα με τον πωλητή και πες του αυτό κι αυτό. Μπορεί να συμφωνήσει να του το στείλεις πίσω ή να πληρώσει αυτός την "ζημιά".

Π Ο Τ Ε με courier από χώρες με τελωνείο. Να το θυμάσαι. Μόνο με απλό ταχυδρομείο και όποτε έρθει.

Οχι από Killstar (ρούχα) και έστειλα μήνυμα. Δε πιστεύω να βοηθήσουν αλλά τουλάχιστον αν έχουν κι άλλοι το ίδιο πρόβλημα, ελπίζω να σκεφτούν καμιά πατέντα για μελλοντικές αγορές. Δυστυχώς UPS ήταν η μόνη επιλογή και από συνήθεια επειδή παραγγέλνω συχνά από εκεί ξεχάστηκα ότι από φέτος ισχύει αυτό.

Δεν αξιζει τον κοπο αστο.

Πληρωσε τα μεταφορικα για να γυρισει πισω αν στα ζητησουν και εγκατελειψε την αγορα ειναι αστειο δηλαδη.

Εφόσον δεν γίνεται να τα εκτελωνισουμε μόνοι μας, μια καλή λύση δεν θα ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις να ζητήσουμε αποστολή στην UPS της Ιταλίας κι από εκεί πάλι εδώ; Εκεί νομίζω δεν έχουν εκτελωνισμο.

Re: Απάντηση: MP 4K

Μου απαντησε ο ανθρωπος απ'τη φουτεκο:

Hi,

That is insane.

The correct TARIC code (as we gave) is 8528719100, which has EU duty 0% importing from any country.
Therefore the only taxes due even if you use the full price of £158.99 should be VAT, which would be £32 at 20%.

The rest of it is bullshit.

I will enquire with the broker I used about what can be done. In the meantime don't pay the 191 Euro.

Ο Άγγλος ξεχνάει ότι ο ΦΠΑ που μπαίνει είναι προφανώς ο Ελληνικός (24%) και όχι ο Αγγλικός (20%).

Επίσης το ότι κάτι δεν έχει δασμούς, δεν σημαίνει ότι γλυτώσεις τα υπόλοιπα (σαφώς μικρότερα αλλά όχι αμελητέα (ειδικά σε αντικείμενα μικρής αξίας)) έξοδα (εκτελωνισμού κλπ κολπάκια (αποθήκευση κλπ))

Μακάρι να ήταν το 4% η διαφορά μας.

Όλο το γλέντι ξεκινάει από τους δασμούς. Ο Άγγλος λέει ότι δεν έχει , οι τελωνειακοί λένε ότι εχει. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Re: Απάντηση: MP 4K

Μακάρι να ήταν το 4% η διαφορά μας.

Όλο το γλέντι ξεκινάει από τους δασμούς. Ο Άγγλος λέει ότι δεν έχει , οι τελωνειακοί λένε ότι εχει. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Καμία σχέση.

Για κοιτα καλύτερα:

ΔΑΣΜΟΙ/ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 69,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 23,00
ΑΜΟΙΒΗ 55,00 ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:
ΦΠΑ ΑΜΟΙΒΗΣ 13,20
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ 25,00
ΦΠΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ 6,00
ΣΥΝΟΛΟ 191,20

:BDGBGDB55:

Από το σύνολο των 191, οι δασμοί είναι μόνο 29 (69-40 (40: ΦΠΑ στις 150 περίπου λίρες)).

Όλα τα υπόλοιπα 162, είναι ΦΠΑ (40) και το χοντρό ποσο είναι τα έξοδα εκτελωνισμού (που ισχύουν ακόμα και με 0 δασμούς).

Θα ήμουν υπόχρεος αν τον ρώταγες να σου στείλει την οδηγία που το γράφει.

Ναι και βέβαια είμαι κακόπιστος, αφού τα τελευταία 10 χρόνια η οδηγία σ' αυτή την χώρα είναι μία: αρπάξτε απ' όπου μπορείτε.

Η οδηγια εχει δοθει στα τελωνεια,δεν ξερω αν την εχει στα χερια του.
Αν τον δω απο κοντα,θα τον ρωτησω.

Εχω το ίδιο πρόβλημα. Παραγγελία από ΗΒ αξίας CIF 147 που ήδη έχω πληρωσει με PayPal, η UPS της Αθήνας μου ζητάει έξτρα 116 (και 1,67 για καθε μερα που το κρατάνε)!. Γίνεται να κανω εκτελωνισμο στην Θεσσαλονίκη μόνη μου;

Εσενα τουλαχιστον σου ζητησαν λιγοτερα απ'την αξια της αγορας.
Ενω εμενα το τερματισαν!

Το γνωρίζετε ότι παίζει ρόλο και η ισοτιμια ετσι;

Και το γνωρίζετε ότι παίρνουν κουκουρούκου ισοτιμίες.....δεν πιστεύω να νομίζετε ότι ρωτάνε κάθε μέρα την τράπεζα.

Καλησπερα σε ολους!Μακαρι καλε μας φιλε να βγαλεις ακρη.....η αληθεια ειναι οτι ειμαστε ενα μπαχαλο και ειμαστε ξεκρεμαστοι τελειος!Περιμενουμε νεα σου και μακαρι να ειναι καλα :HTEHETH63:

Η αληθεια ειναι οτι,δεν με παει η αλλαγη πλειερ.
Στην αρχη ειχα παραγγειλει το Dune RealBox απο την αντιπροσωπία στη Καλλιθεα.
Αφου μου ειπαν τηλεφωνικως οτι ειναι διαθεσιμο,πηγα να το παρω.
Ελα ομως που δεν ειχαν αυτο αλλα το μεγαλυτερο που εχει μια 300αρα.
Φευγοντας τσαντισμενος για τη ταλαιπωρια που με υπεβαλλαν χανοντας και υπνο και χρονο
για να παω να το παρω,ειπα,θα παραγγειλω το ζιντου να τελειωνουμε!
Ε,παρε να'χεις!
Το μεντιετερ μου εχει ριξει καταρα!