Μπαταριες ΑΑ για φλας

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Μπορείτε να που πείτε οι εμπειρότεροι, ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ΑΑ μπαταριών (& φορτιστού αυτών) για φλας ?

Ευχαριστώ προκαταβολικώς :worshippy:

Sanyo Eneloop και Maha Powerex νομίζω είναι πολύ καλός συνδιασμός. Ο Cacau αν θυμάμαι είχε αναφέρει και έναν άλλο πιο φθηνό φορτιστή.

Σε μπαταρίες δεν θα κοιταζα παρά μονο Sanyo Eneloop επαναφορτιζόμενες. Εχω 12 από δαυτες και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Φορτιστή έχω αυτόν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος μεχρι στιγμής. Αν θελεις να ξοδέψεις περισσότερα νομιζω οτι οι Maha και οι LaCross ειναι άριστες επιλογές

Το σημαντικο για το φορτιστη, ειναι να εχει ξεχωριστα καναλια για τις υποδοχες και να μπορει να κανει αναλυση, ωστε να μην κανει τα ιδια σε ολες τις μπαταριες, αφου συνηθως ειναι διαφορετικες ή διαφορετικα φορτισμενες.

Ο ΜΑΗΑ ειναι καλος, φορτιζει και ΑΑΑ.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια :ernaehrung004:

Ποσα μιλιαμπερωρια (πρεπει) να ειναι οι μπαταριες ?

Για ποιο οικονομικη λυση αυτο εδω

το εχω παρει στο πατερα μου και ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του.

ΥΓ… οσο περισσοτερα τοσο πιο πολυ διαρκεια λειτουργιας θα εχεις.

Εγώ ψωνίζω από εδώ: http://eu.nkon.nl

Έχει μπαταρίες Eneloop και φορτηστές Maha, La Crosse/Technoline σε πάρα πολύ καλές τιμές…
Οι φορτιστές Maha και La Crosse/Technoline είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά…

Απάντηση: Re: Μπαταριες ΑΑ για φλας

Μπαταρίες Eneloop να πάρεις της κλασικές λευκές 2000mAh και όχι της καινούργιες..
Για τον Sanyo φορτιστή (δεν τον ξέρω) και ίσως από ότι φαίνεται να φορτίζει με σταθερό ρεύμα και χρονοδιακόπτη, ή φορτίζει ανά 2 εν σειρά. Τώρα αν τις φορτίζει ανά ζεύγος και με χρονοδιακόπτη, ακόμα χειρότερα. Οι φορτιστές αυτής της μορφής μπορούν να καταστρέψουν σε μικρό διάστημα τις μπαταρίες, είτε γιατί μπορούν να ξεκινήσουν ξανά φόρτιση από την αρχή, ακόμα κι αν τους βάλεις ήδη φορτισμένη μπαταρία, είτε αν φορτίζουν εν σειρά, ακόμα κι αν παρακολουθούν την τάση, μπορεί η μία από τις 2 να είναι ήδη φορτισμένη ή πιο φορτισμένη από την άλλη, οπότε θα υπερφορτιστεί.

Η λύση είναι να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ εξαιρετικής ποιότητας φορτιστές οι οποίοι αναφέρονται σαν "έξυπνοι", "proscessor", "smart" κλπ (όπως οι φορτιστές Maha, La Crosse/Technoline) που μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες ανεξάρτητα την μία από τις άλλες και να έχει κύκλωμα παρακολούθησης της τάσης φόρτισης ώστε να διακόπτει την φόρτιση. Ο χρόνος φόρτισης να είναι γύρω στις 2 ώρες.
Όχι λιγότερο από 1 ώρα και όχι πάνω από 4 ώρες.

Ντινο για τις XX από τους Ολανδούς που έβαλε ο udt71
Eneloop vs Eneloop XX
The Eneloop XX with 2550 mAh have a bigger capacitiy than the standard 2000mAh. But the XX are more expenisive, they wear vaste (1800x times rechargable for the Eneloop, 500x for the XX), the self discharge is not as good and the internal resistance is higher. In devices which use a lot of power you can notice that, in a flash it will deliver +-25% more flashes, but the XX will need more time to charge a flash.

Last edited:

Το πακετακι αυτο ειναι τελειο.
Αυτες τις μπαταριες χρησιμοποιω στο φλας το δικο μου και ξεχνω να τις αλλαξω, που λεει ο λογος.
Σαφως κρατανε περισσοτερο απο τις απλες eneloop. H διαφορα στα mAh ειναι εμφανης.

Το πακετακι αυτο ειναι τελειο.
Αυτες τις μπαταριες χρησιμοποιω στο φλας το δικο μου και ξεχνω να τις αλλαξω, που λεει ο λογος.
Σαφως κρατανε περισσοτερο απο τις απλες eneloop. H διαφορα στα mAh ειναι εμφανης.

Ναι, αλλά υπάρχουν κάποια drawbacks. Η διάρκεια ζωής (κύκλων φορτίσεως) είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τις απλές eneloop. ;)

Εγώ έχω 2 τετράδες Varta και μετά από 500-600 φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξω μέσα σε 4-5 ώρες θα βάλω τη δεύτερη τετράδα πάνω.
Ιδιαίτερη εξοικονόμηση δεν τους κάνω.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο φορτιστής είναι kodak.

Μηπως εδω ?

(προσωπικως θα ενισχυσω την ντοπια αγορα, βαριεμαι να περιμενω κιολας...)