Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Πήρα ένα σετ των 2 πριν 2 μήνες περίπου. Η μία μπήκε σε μια φορητή ξυριστική μηχανή και η άλλη στον Archer 1A. Μέχρι τώρα η χρήση και των 2 είναι περιορισμένη, του Archer κάπως παραπάνω αλλά και πάλι με πολύ ολιγόλεπτα on, οπότε δεν έχω άποψη για την διάρκεια τους. Πάντως - όπως ανέφερα και σ' άλλο post - ο Archer μου έδωσε την σαφή εντύπωση ότι είναι πιο φωτεινός με την Nice από ότι με μια απλή αλκαλική (ίσως όμως η αλκαλική να μην ήταν και τόσο φρέσκια...)
Θα τις μετρήσω με το πολύμετρο σύντομα και θα τσεκάρω την κατάσταση τους.... αν και είναι νομίζω νωρίς ακόμα...

δεν βοηθα το πολυμετρο εμ αυτες τις μπαταριες.....ο σωστος τροπος να το δεις ειναι με την συμπεριφορα υπο φορτιο

Παιδιά τι άποψη έχετε για τον XTAR VP1 (προφανώς για λιθίου); Τ' αξίζει τα λεφτά του ή να κοιτάξω για φτηνότερες λύσεις all-in-one (Nitecore i4);

πολλα λεφτα κατα την γνωμη μου για να βλεπεις μονο το Βολταζ...

Oι μπαταριες Ni-Mh εχουν προβλημα-ειναι επικίνδυνες οταν μένουν για κάποια ώρα στη ζεστή(π.χ μεσα στο αυτοκίνητο)?

Εγώ έχω κάτι τέτοιες σε έναν μίνι μαγκλαιτ, εδώ και 10 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτε ούτε τις έχω αλλάξει και δουλεύουν μια χαρά. Μέσα στο αμάξι μόνιμα.

Oι μπαταριες Ni-Mh εχουν προβλημα-ειναι επικίνδυνες οταν μένουν για κάποια ώρα στη ζεστή(π.χ μεσα στο αυτοκίνητο)?

Kανενα προβλημα με την χημεια των ΝιΜΗ, ουτε στην πολυ ζεστη πχ 70 βαθμοι ουτε στο πολυ κρυο, αρκετα κατω απο το μηδεν.

Mηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω επαναφορτιζομενες ΝιΜΗ 1/2ΑΑ?

Θελω 2 χ 1/2ΑΑ εν σειρα (2.4βολτ) για να αντικαταστησω το σετακι που αργοπεθαινει μεσα σε μια επαναφορτιζομενη οδοντοβουρτσα!

tbrush.JPG

Αν κ απο οτι καταλαβα αγαπαμε εξωτερικο, μπορεις να τις παραγγειλεις να στις φτιαξει ο δησσιος ή αλλο σχετικο μαγαζακι.

Δεν εχω προτιμηση στο εξωτερικο. Ρωτησα αν ξερει κανεις (συγκεκριμενα, οχι αοριστα) που μπορω να βρω τετοιες μπαταριες.

Αν ηξερα καποιο σχετικο μαγαζακι δεν θα εμπαινα στον κοπο να ρωτησω εδω..:))

Τι μπαταρια ειναι αυτη..?
http://www.fenixtactical.com/fenix-arb-l3.html

Δημιουργησε η Fenix για τον RC40 ολο αυτο το πακετο (των 6*18650) σε μια..?

"This battery is especially designed for Fenix RC40..."

15εκατοστα μηκος και 4 πλατος και 50 ευρω κοστος!!

Δεν μου αρεσει και πολυ η ιδεα αν και βολικη.

2 packs των 3 x Cells 18650. Ούτε εμένα μου αρέσει. Προσωπικά αν δεν έχει balancing leads πακέτα με πολλές μπαταρίες που δεν ανοίγουν με αφήνουν αδιάφορο. 6 μπαταρίες χωρίς balance charging μετά τους 50 κύκλους αρχίζει η διαφοροποίηση των στοιχείων κι ας λένε ότι θέλουν. Αυτοί το κάνουν για ευκολία (όπως και στα laptops) αλλά όποιο multicell battery pack και να ανοίξεις μετά από καιρό που φορτίζεται χωρίς balancing κάποιο στοιχείο θα έχει αρχίσει να έχει διαφορά τάσης. Επίσης με 50 Ευρώ αγοράζω 6 μπαταρίες της επιλογής μου και μάλιστα τις καλύτερες.

Δε λέω, θα πάρει καιρό για να χαλάσει αλλά αυτό εξαρτάται από τη χρήση και ειδικά αν τον πάρει κάποιος για επαγγελματική χρήση και καθημερινές φορτίσεις εκεί ο καιρός δεν θα είναι πολύς. Για όσους τον πάρουν για πλάκα και συλλογή αλλάζει το θέμα.

πολύ hi-tech!!

http://www.banggood.com/SKYRC-T6755-AC-Or-DC-Touch-Screen-Balance-Charger-SK-100064-p-71825.html

SKU072415.1.jpg

Πραγματικος universal charger! Τα παντα ολα φορτιζει :)

But..Aν φορτιζε και 9βολτες λιθιου/ΝιΜΗ οπως και C/D NiMH, ισως να το σκεφτομουν.

Δεν κάνει κάτι παραπάνω από τον iCharger που έχω (λιγότερα μάλλον) και ολοι οι Hobby μπορούν να φορτίσουν αυτές που λες Χιώτη το ίδιο και ο δικός μου.

Στα 7 amp 55 Watt είναι απλά entry level για το κοινό στο οποίο απευθύνεται με ενσωματομένο τροφοδοτικό ενώ η τιμή του είναι καλή και έχει ωραιο interface.

Το θέμα αρχίζει αν θες battery holders γιατί αυτοί που κυκλοφορούν είναι.................

Για τις NiMH ο MAHA είναι η πιο εύχρηστη λύση εκτός κι αν μπεις στον κόπο να κατασκευάσεις Battery Cradles με χαμηλή αντίσταση για τους Hobby ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά ο αλγόριθμος φόρτισης Delta Peak. Αλλιώς μια μια πρέπει να τις φορτίζεις για 100% σωστό αποτέλεσμα.

*ΕΔΙΤ* Μάλλον δεν έχει τροφοδοτικό το οποίο θα πρέπει να πάρει κανείς έξτρα.

Last edited: