Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Τι εννοεις να μην αφηνουμε τη μπαταρια επανω στο λαπτοπ? Ελπιζω να εννοεις βγαλμενη και ακουμπισμενη ετσι? :afro:

εννοω,οταν εισαι κοντα στην πριζα να μην εχεις καθολου μπαταρια μεσα στο λαπτοπ.
και εαν δουλευεις παντα κοντα σε πριζα την βαζεις 1-2 φορες τον μηνα να κανει μια πληρης αποφορτιση και φορτιση.

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

επιασα στα χερια μου μια 18650 γαλαζια. πουπουλο...με λιγη προσπαθεια στο φυσημα της εστελνες απεναντι.
την εδωσα πισω στο τυπο στο ενα χερι και στο αλλο του εδωσα μια κανονικη...

Έβαλα σήμερα 1 Panasonic 18650 protected 3100 (που πριν λίγο είχα παραλάβει μαζί με άλλες 3) στον Soshine SC-S7. Σύμφωνα με τον φορτιστή λοιπόν η μπαταρία ήταν στο 30% φορτισμένη και στα 3,7V. Τώρα μετά από 7 ώρες και 31' (!!!) ο φορτιστής την δείχνει στο 98% και στα 4,2V. Και επειδή φεύγω τώρα από το γραφείο, διακοπή και η συνέχεια στο σπίτι και στον i4...

Υπόψιν ότι ο Soshine είναι με ρεύμα από usb πρίζας με output 1000ma

κατι δεν παει καλα....Α. μετρησες την μπαταρια με πολυμετρο?....
εισαι σιγουρος οτι το usb πρίζας δινει ρευμα 1000ma ? σε δοκιμες του HKJ καθε φθηνο ηταν πολυ κατω.

Όχι, δεν την μέτρησα με πολύμετρο...
Ναι, το usb πρίζας έχει πράγματι output 1000ma και είναι καλής ποιότητας
Και όταν έβαλα την μπαταρία στον i4 φορτίστηκε πλήρως μετά από περίπου 1 ώρα και 45' . Οι άλλες 3 φορτίστηκαν μετά από αρκετές ώρες, δεν ξέρω ακριβώς πόσες... τις έβαλα κατά τις 7.30μμ και τις βρήκα φορτισμένες φουλ το πρωί...

παιδια με αφορμη τις ερωτησεις ενος φιλου, καθησα και εκανα ενα πρακτικο πινακα που συγκρινει τις πρακτικες χρησης των μπαατριων NiMh & Liion.

Αν θελετε ριξτε μια ματια.
http://www.mediafire.com/?39ghgr10c5j5oaf

Και αν εχετε περιπτωσεις που δεν εχω καλυψει, πειτε το αν τις ενσωματωσω.
(ο πινακας θα μπει και στον οδηγο μπαταριων)

AA to C Size Battery Converter Adaptor Adapter Case

Υπάρχουν δυο ειδών αντάπτορες,

οι Sanyo Eneloop Battery Adaptor Converter http://www.ebay.ie/itm/Sanyo-Eneloo...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item3a7bf15e59

και οι noname http://www.ebay.ie/itm/300798513989?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Είχα τους πρώτους αλλά μου χρειάστηκαν και άλλοι έτσι είπα να δοκιμάσω τους noname και οι noname είναι καλύτεροι από τους πρώτους!

Η μπαταρία κάθετε μέσα καλύτερα και δεν παίζει καθόλου.

Μερικές φωτογραφίες παρακάτω,

8jk4.jpg

3pgv.jpg

au8c.jpg

kwc1.jpg

Σε 14 ημέρες από την παραγγελία τους είχα σπίτι από τον παραπάνω πωλητή.

Εντάξει κατάλαβα στην orbtronic έχει το λεγόμενο Raised Button Top .
Σαν cell model παρατήρησα ότι είναι ίδιες και είπα να το γράψω.:grinning-smiley-043

Δεν έχουν τον ίδιο τρόπο φόρτισης οι NiMH και απαιτούν σαφώς πιο πολύπλοκο κύκλωμα ειδικά σε σχέση με τους τελείως απλούς παλαιού τύπου NiCd. Το πιο πιθανό είναι να μην φορτιστούν πλήρως η NiMH ή και να πάθουν και ζημιά αναλόγως της μπαταρίας και του φορτιστή.

Φόρτισε τες στον δικό τους και δοκιμασέ τες μετά αλλά δεν ξέρω αν σου κάνει η τάση τους μιας και η παλιά συσκευή αποκλείεται να έχει κύκλωμα ανόρθωσης. Τι τάση είχαν οι NiCd που είχες και πως ήταν τοποθετημένες (εν σειρά, παράλληλα?).

Αυτές που δοκίμασες θέλουν σίγουρα φόρτιση αν τις είχες στην άκρη.

Βαλε μια φωτο των μπαταριων που να φαινονται οι τιμες τους.

Μαλλον θα χρειαστει να παρεις παλι ΝιCd γιατι αμφιβαλλω αν ο παλιος φορτιστης, ιδιαιτερα αν ειναι παλιο το μοντελο, θα φορτιζει ΝιΜΗ.
Προσφατα εκανα τη δουλεια μου στον Γερμανο που ειχε καποιες ειδικες μπαταριες λιθιου που χρειαζομουν για μια συσκευη.

Αρα εκει θα πας εκτος αν οι μπαταριες NiCd ειναι μεγεθους κοινων ΑΑ οποτε τις παιρνεις και απο αλλου, φτηνοτερα.

Εγω μιλουσα για τον φορτιστη του ασυρματου τηλεφωνου που μαλλον δεν φορτιζει ΝιΜΗ.
Eαν ειναι ΝιCd ΑΑ τυπου, που μαλλον ειναι, τοτε υπαρχουν καταστηματα που τους εχουν ξεμεινει καποια κομματια.
Ο Γερμανος ειχε πριν ενα χρονο (καταστημα Μελισσιων) και πιθανον να εχει και τωρα.

Διαφορετικα δοκιμασε ΝιΜΗ ΑΑ αλλα θα πρεπει να τις φορτιζεις αλλου. Δεν πρεπει να υπαρχει κανενα θεμα, το ιδιο βολταζ εχουν.

καλημερα σε ολους,

επανερχομαι γιατι περιεργα πραγματα συμβαινουν...

κατ αρχην οι ni-cd μπαταριες του ασυρματου μαλλον τα χουν παιξει,
γιατι ενω το ασυρματο δειχνει οτι τις φορτιζει, η φορτιση δεν συνεχιζει μετα την 2η (απο τις 4 νομιζω) γραμμη,
βαζω κ φορτιζω σε ξεχωριστο φορτιστη 4 επαναφορτιζομενες ni-mh 2500mah,
τις αφηνω 15 ωρες, τις βαζω πανω στο ασυρματο, μισοφορτισμενες κι αυτες,
το βαζω πανω στο δικο του φορτιστη (του ασυρματου), παλι δεν τσουλαει η φορτιση, πφφφ,
το τηλ ειναι siemens, αλλα παλιο, αξιζει τον κοπο να ψαξω για μπαταριες ni-cd ή
να ψαξω για καινουργιο ασυρματο;

για τσεκαρισε τις ni-mh μπαατριες σου γιατι 15 ωρες φορτιση και παλι τιποτα? μηπςω και αυτες ειναι τελειωμενες?

παλιες ειναι κ αυτες, ηταν στην ακρη για χρονια,
τι να σου πω, δεν ξερω τι φταιει, μηπως φταιει κ ο φορτιστης τους ( ;)

πηρα στον δησιο κ περιμενω απαντηση για το αν εχει ni-cd

Το πιο πιθανο ειναι να ειναι τελειωμενες οι μπαταριες παρα ο φορτιστης.

Αν το τηλεφωνο σου παιρνει κανονικες ΑΑ/ΑΑΑ δοκιμασε καποιες φτηνες του εμποριου. Αν λειτουργει το τηλεφωνο, και θες οπωσδηποτε να το κρατησεις, επενδυεις σε 2 ζευγαρια καλες ΝιΜΗ και αντιστοιχο φορτιστη.

Αν δεν εχει αντιστοιχες ΝιCd o Δησιος, πας για αλλο τηλεφωνο - ιδιο κοστος με τις 4 καλες μπαταριες και τον φορτιστη.

ευχαριστω για τις απαντησεις,

δοκιμασα με αλκαλικες κ ηταν μια χαρα, αλλα εφαγε την μιση ενεργεια τους σε μιση μερα,

της μανας μου ειναι το τηλ κ λεει να το κρατησει γιατι το πηρε 75 ευρω (εγω να σου πω θα το αλλαζα,
γιατι με την εξελιξη της τεχνολογιας μεγαλυτερη αξια εχει ενα φτηνιαρικο καινουργιο siemens παρα αυτο), τεσπα,

βρηκα στον δησιο ni-cd 700mah 6 ευρω οι 2, οποτε θα παρω αυτες

Τελος φτηνο, ολα καλα και ολοι ευχαριστημενοι.

Και επισης διαπιστωσες οτι οι επαναφορτιζομενες που εχεις ειναι για ανακυκλωση :))

Μπαταρίες-φορτιστές

Χθες βρέθηκα στο ΙΚΕΑ, οπου είδα (και αγόρασα) μια τετράδα επαναφορτιζόμενες NiMH (AA) "LADDA", 2000mAh, Ready To Use, 500 κύκλους φόρτισης (στα 5 ευρώ)
Τις έχω βάλει για "break in" στον LaCrosse και στον 1o κύκλο δείξανε 1800mAh περίπου
Για να λένε οτι είναι Ready To Use, υποθέτω οτι είναι LSD _ LowSelfDischarge... περισσότερα προσεχώς
ladda-rechargeable-battery__0178829_PE331654_S4.JPG

Για τυχόν ενδιαφερόμενους, έχει μπει μια αγγελια με δυο φακούς...

Τις πήρα σήμερα και εγώ.
Κώστα γιατί μας έβαλες το λινκ?